Şimdi Ara

PS3 Destekli Ubuntu Linux CD'leri Çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
14.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DeLLaS

quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

vin stap vin stap ooolllll rayt

Dellas iyi misin abicim, bu kaç...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeLLaS

quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

vin stap vin stap ooolllll rayt

uyarı alabilirsin bence dikkatlı ol
  • mimariyle bence alakası yok, sonuçta işletim sistemi kuruyorsunuz
    ps3ün de bir pc donanımından altta kalır tarafı yok, sadece ps3 uyumlu ubuntu olduğu için şimdilik programların az olması çok doğal
    backup olayı yaygınlaşmadan da pek bir gelişme kaydedeceğini söyleyemeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 22 Nisan 2007; 21:28:20 >
  • Ama yanılıyorsunuz, ps3 tam olarak PowerPC tabanlı bir mimaride olmadığı için zamana ihtiyacı var önüne gelen her programı çalıştırabilmesi için.
  • Arkadaşlar bu arada distrolar kalkmış herhalde.Hiç bir link çalışmadığım gibi nette aradığımda hiç bir link de çalışmıyor.
  • peki bu ubuntuya msn kurulurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kelto3

peki bu ubuntuya msn kurulurmu?

içinde yüklü var.istersen manuel yükleniyo

mesela amsn
  • bunlarda java, mp3 çalar varmıdır ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: etoo9

bunlarda java, mp3 çalar varmıdır ki?

mp3 çalar var.
    java manuel yükleniyo.
  • sagol dostum
  • ACILEN yardiminiza ihtiyacim var. Ps3 e isletim sistemi kurmak istedigimde once formatlayip hdd ki bolmen gerek diyor. Ben de bu islemden once hdd nin yedegini almak istiyorum ps3 ten usb hdd ye.
    Peki hdd yi boldukten sonra, onceden ps3 un yedekledigi dosyayi "restore backup" deyince ps3 un hdd sine eskisi gibi atabilecek mi?
    Cunku partition siz tek parca halinde iken aldigi yedeklemeyi, partition dan sonra sorunsuz geri yukleyebilecek mi acaba? 15 gb kadar data var hdd de.(demo-video-saves)
    Lutfen arkadaslar bir yardim edin.
  • Linux kuruluyo kuruluyoda şu soruma cevap almak isterim.
    Ben linux u konsola sadece media oynatmak için kurarım.Geri kalan şeyleri konsolda yapacak degilim pc varken.
    Soruma dönersek, ne durumda bu Linux la media play olayı ? Ubuntu ile çözülmüşmü divx çalması
    Yoksa hala divx, h264 codecli videoları izleyemiyormuyuz ? Bu olay yoksa hakikaten gereksiz bu linux işi
  • Bildiğim kadarıyla Sony PS3 ile insanların oyun yapmasını destekliyordu. Linux ile böyle birşeylerin mümkün olduğu söyleniyordu, detayları bilmiyorum ama Linux'u yükledin mi oyun yapıyosundur belki amiga günleri gibi.. BAsic tarzı Bakın Amiga'yı severler, nostaljiyi bu şekilde yaşarlar hem, medya değiştirerek yaşayacaklarına
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa982

ACILEN yardiminiza ihtiyacim var. Ps3 e isletim sistemi kurmak istedigimde once formatlayip hdd ki bolmen gerek diyor. Ben de bu islemden once hdd nin yedegini almak istiyorum ps3 ten usb hdd ye.
    Peki hdd yi boldukten sonra, onceden ps3 un yedekledigi dosyayi "restore backup" deyince ps3 un hdd sine eskisi gibi atabilecek mi?
    Cunku partition siz tek parca halinde iken aldigi yedeklemeyi, partition dan sonra sorunsuz geri yukleyebilecek mi acaba? 15 gb kadar data var hdd de.(demo-video-saves)
    Lutfen arkadaslar bir yardim edin.

Bana yardimci olabilecek kimse yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayg

Linux kuruluyo kuruluyoda şu soruma cevap almak isterim.
    Ben linux u konsola sadece media oynatmak için kurarım.Geri kalan şeyleri konsolda yapacak degilim pc varken.
    Soruma dönersek, ne durumda bu Linux la media play olayı ? Ubuntu ile çözülmüşmü divx çalması
    Yoksa hala divx, h264 codecli videoları izleyemiyormuyuz ? Bu olay yoksa hakikaten gereksiz bu linux işi

Başta VLC Media Player + MMS Player (Winamp Kodlarıyla Yazılmış Ama Daha Gelişmiş Sürüm) Olmak Üzere Bi Ton Media Programı Var...
    Sen Bi Yükle Gerisi Kolay!!!
    Olmassa PM Atarsın

Mustafa 982
    Arkadaşım Şu Linke Bi Bak!
    http://forum.donanimhaber.com/m_11416518/mpage_1/key_ydl//tm.htm#11436398
    Başka Sorun Olursa Da Bana PM Atabilirsin!!!

Hadi K.İ.B!!!

• dostum verdigin link icin ve ilgilendigin icin tesekkur ediyorum. Ancak benim sorumun cevabi yok burada.
  • @mustafa
    evet sorunsuzca bütün programları geri yüklüyor ve tıkır tıkır çalışıyor.

@korayg
    vlc player hem divx hem h264leri açıyor. bizzat test edilildi.
  • peki ubuntuyu kursam yine bu video oynatıcıyı kullanabilir miyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizyz

@mustafa
    evet sorunsuzca bütün programları geri yüklüyor ve tıkır tıkır çalışıyor.

@korayg
    vlc player hem divx hem h264leri açıyor. bizzat test edilildi.

Hocam eyvallah daha yeni gördüm mesajını. Ben birkaç gün önce kurdum ydl 5.0 ı. evet dediğin gibi yedekleme ve geri yükleme işi hiç sorunsuz gerçekleşti. Bir tane 3.5" hdd kutusu aldım. 250 gb hdd taktım. İlk önce görmedi çünkü ntfs formatlıydı. Hemen fat32 ye çevirdim. O zaman 200 gb a düştü kapasitesi. Takar takmaz gördü tabi. Ve ilk defa usb 2.0 ın bu kadar hızlı veri alışverişine tanık oldum. Daha öncede flash belle. memory stick. falan kullanmıştım ama onlar bu kadar hızlı çalışmıyordu.

İlk önce ps3 hdd den 15 gb lık veriyi yedekleme yaptım. 15 dk. sürdü ve dosya boyutu yaklaşık 7.5 gb oldu. Yarı yarıya sıkıştırdı. Daha sonra ps3 menüden hdd formatlamaya girip 10gb quick format dedim ve anında böldü. Sonra kalan boş yere baktım 30/55gb diyordu. Hala yedeklediğim bilgiler yer kaplıyordu ama hiçbirini göremiyordum. Ben de usb hdd den tekrar restore backup yaptım(bu da 15 dk. sürdü). Ve aynen geri yükledi. Yine boş yer 30gb görünüyor.(Yani üzerine yazmış)

Sonra YDL 5.0 ı yükledim(yaklaşık 1 saat sürdü). Şu an ordaki firefox u kullanıyorum. Ps3 ün kendi browser ı şüphesiz çok yetersiz ve yavaş. Tamam internet, dosya işlemleri, vs. sonuçta bir işletim sistemi çok güzel de, yalnız ben h264 wmv ve divx video ları oynatmayı hayal ediyordum. Ama yalan oldu. MPlayer ve VLC yi yükledim. Ama wmv yi oynatamıyorlar. divx ve h264 mov dosyasını çalıştırabiliyorlar. Ama tam ekran yapamayınca bir işe yaramıyor. Biraz görüntüyü büyütmek istedin mi; hemen frame rate düşüyor bariz bir şekilde.

Bu arada çözünürlüğü 1080p yaptım. Bu şekilde kullanıyorum. Hatta birde ss koyayım sizin için. Öte yandan pc-ps3 bağlantısını da denedim "tversity" programı ile. Ama bu şekilde de yine ps3 ün kendi desteklediği video lar izlenebiliyor. Ben ps2 de bile divx seyrediyordum. Ps3 le seyredemiyorum. Bu nasıl iş?

Tam ekran h264 video ları izleyebileceğimiz bir linux sürümü varmı? Ubuntu ile oluyor mu bu? Veya fedora falan?

PS3 Destekli Ubuntu Linux CD'leri Çıktı

• yaklasık 2hafta once ubuntu'yu kurmayı denedim sistem kilitlenmişti, sonra 2. defa denemedim, ubuntu nun daha profesyonel oldugunu soyleyebilirim, kilitlenmeden kurulumu tamamlayan arkadaslar olursa ben tekrar denemeye calısırım, elimde hazır iso cd si hala bulunmakta
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.