Şimdi Ara

Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
9
Favori
47.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bunları bir çok kişi bilse dahi, burda ara sıra sorulan (gerek topic gerek pm yoluyla) hâlâ aklında soru olan veya bu iki programdan haberdar olmayan arkadaşların olduğunu tahmin ediyorum.

Bu yüzden bir kez daha ve en garanti şekli ile anlatmak istedim. Öncelikle kısaca programların amacından bahsedeyim.

LaunchElf; elf dosyalarını çalıştıran (SMS gibi), jpeg gösteren, mc(memory card)-cdrom-usb bellek-hdd ortamlarında dosya işlemleri yapabileceğiniz son derece yararlı bir programdır. En basit tercih edilme sebebi ise, hafızası dolan memory kartınızda ki save leri usb belleğinize atarak yer açmak veya yedeklerini alabilmektir.

SMS(Simple Media System) Player; harici divx player lara kafa tutacak özellikleri ile Ps2 deki en iyi divx oynatıcısıdır. Mp3 çalmanın yanında, son versiyonu ile mpg1 ve mp2 desteği de getirilmiştir. Cd/dvdrw-usb bellek-hdd ortamlarından oynatılabilir. Programın yeni versiyonları çıkmaya devam etmektedir.

Ara Hatırlatma: Her iki programın da yeni versiyonları çıkmaya devam edecektir. "Şimdi cd ye yazarsam ilerde yeni sürümü çıkınca, benim elimdeki eski kalacak" diye düşünmenize gerek yok. Çünkü upload edeceğim zip dosyasının içinde mc0 adında bir klasör olacak. O dizinin altındaki üç klasörü de Launchelf programı ile kendi m.kartınızın altına atacaksınız.

Bu sayede bazı özellikler(m.kartta "corrupted data" olarak değil kendi yaptığım klasör resimli ikonlar + her iki prog. için arka fon + SMS için doğru türkçe font) eklenecek. Ve şu an olduğu gibi sonra çıkacak olan yeni versiyonları da, yine bu klasörlere, yani memory kartınıza atarak oradan rahatlıkla çalıştırabileceksiniz.

Örnek bir iki resim ve dosyanın download linkini koyuyorum.

http://files.filefront.com/Ps2+cd+imagezip/;8837503;/fileinfo.html

Dikkat: Cd lere film vs. yazarken dikkat edin. Ps2 cdrw görmez. cd/dvd/dvdrw medyaları tanır.
    Yapacağınız işlem son derece basit. Download ettiğiniz zip dosyasının içinden çıkan "cdrwin" programını kuruyoruz. Programı açıp "Record Disc" diyoruz. Gelen pencereden "Load Cuesheet" deyip "sms.cue" dosyasını seçip boş cd mizi takıyoruz. Ardından da "record disc" deyip yazdırıyoruz.

Programı crack lamıyoruz. Çünkü, zaten 1x hızında yazmasını istiyoruz.
    Cd-Rom veya Dvd-Rom kullanarak yazdığımız cd yi ps2 mize takıyoruz. Ps2 açıldığında gelen program LaunchElf programıdır.

Şimdi yapmanız gereken şey: Usb bellek yardımı veya rwdvd ile de olabilir, zip dosyasından çıkan "mc0" isimli dizinin altındaki üç klasörü, ps2 niz deki m.kartınızın altına direkt kopyalamak. M.kartınızda 1.2mb boş yer olduğunu farz ederek devam ediyorum(yoksa eğer öncesinde yer açarsınız). Usb bellek ile kopyalacağımızı farz edersek;

Launchelf programı açıldıktan sonra usb belleğimizi takıyoruz. Yuvarlak(O) tuşu ile "filebrowser" a giriyoruz. Karşımıza bütün sürücüler ve en altta misc(miscellaneous) bölümü geliyor. Önce mass(usb bellek) kısmına girip pc mizden attığımız üç klasörüde X tuşuna basmak suretiyle işaretliyoruz. Ardından R1 'e basıp sağ tafafta açılan pencereden "copy" diyoruz. Dikkat ederseniz sağ üst köşede yeşil bir kare belirecektir.
    Daha sonra üçgen tuşu ile geri dönüp, "mc0"(memory card1) 'e girip R1 'e basıyoruz ve "mcpaste" diyoruz.

Biraz bekledikten sonra işlem bitmiştir. Ps2 yi bir defa resetledikten sonra kendinize göre ekran ayarlarını ve diğer ayarları değiştirebilirsiniz. Bundan sonra launchelf ve sms ile ilgili biraz daha bilgi vermek istiyorum

LaunchElf 'de ana menüde benim yaptığım gibi kısayollar ekleyebilir veya onları değiştirebilirsiniz. M.kart bölümüne girdiğinizde oyunları kendi isimleri ile görmek için, eski launchelf de sadece L1, yeni sürümünde ise L1,kare,üçgen yapmanız gerekiyor. Gerisini siz keşfedin..

SMS 'de ac3 destekli divx lerde program optik çıkıştan direkt dolby dijital ses verebiliyor. Filmin kontrastını artırabildiğiniz gibi, altyazı konusunda da birçok ayar yapmak mümkün.(Örğ. altyazı veya ses video dan zaman olarak önde veya geriden geliyorsa). Altyazı ile filmin dosya adı aynı ise altyazı oto. başlıyabilir veya isterseniz başka bir altyazı ile çalıştırabilirsiniz. (Dip not: Eğer ekranın en altında beyaz bir çizgi çıkıyorsa bunu; "Display settings\Advanced settings\Display height" bölümündeki değeri 1-2 birim düşürüp "Apply" diyerek halledebilirsiniz.)

Launcelf programı ilk açıldıktan sonra cd yi çıkartabilirsiniz. Çünkü prog. yeni sürümü ile sms zaten m.kartınızdan çalışıyor. Sms programından "exit" derseniz yine otomatik olarak launchelf başlıyor.

Kolay gelsin, eğlenceli vakitler geçirmenizi diliyorum.

Edit: Dosyayı yeniden upload ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa982 -- 19 Ekim 2007; 23:32:30 >

• ^mustafa saol güzel bir anlatım olmuş burda arkadaşalrın işine çok yarayacakMustafa sormak istediğim bişey var 75004 model ps2 slimlere hdd nasıl bağlayacağız bunu biliyon mu bu bilgiyi devlet sırrı gibi saklıyorlar açıklama yapan yok
  • Malesef hocam hiç girmedim ps2-hdd konusuna ama geçen gün bir prog. buldum. Biraz readme ye baktım. Prog. cd ye yazdırıp açtığın zaman usb den harici hdd bağlayıp kullanmaya yarıyormuş. Bilmem 40gb-2tb 'a kadar mı ne destekliyormuş?
    Oyun falan çalıştırılıyormuş.
  • prgramın adını yazsana hocam birde ben bakayım sms 3.0 çıktı mı ki
  • ben memory cartta mc0 dosyasını attım launcl elf cdsini çıkardım cdsisz sms playerı nasıl çalıştırcaz memory carttan
  • hocam sms 3.0 ı nerden çıkardın? Zip dosyasının içindeki mc0 klasörü varya; onu direkt atmayacaksın! Onun içindeki üç klasörü atacaksın.
    Böylece senin memory kartının içinde,
    mc0:\boot, sms ve sys-conf isimli üç tane klasör olmuş olacak.

Ondan sonra makineyi resetliyorsun, cd den launchelf başladıktan sonra, start düğmesi ile sms programını başlatabilirsin. Cd var ya da yok farketmez.

Diğer hdd prog. linki de bu:
    http://up-file.com/download/40d05a511910/USBExtreme-USBAdvance--USB-Loader.zip.html

• mustafa benim demek istediğim sms 3.0 çıktı mı diye sorcaktım launc cdsini takmadan direk memory carddan smsplayer çalıştırabiliyoz mu programlar için teşekkür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 tema arka plan resmi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çalıştırırsın mehmetsary bak şöyle.

Ps2 açarken r1 basılı tuttugunda memory carddaki boot dosyasını çalıştırır. Bu boot dosyası herkesde hdloader dır.Anlatacagım işlemleri yaparsan cdsiz sms player kullanırsın?

1-Launchelf cdsini tak.
    2-Ordan memory card girerek içinde boot diye bir klasor vardır. Onun içinde de hdloader'ın boot.elf dosyası vardır. Bu dosyayı kesip memory cardda yeni bir klasor olusturup oraya yapıstır.
    3- Launchelf cd si içinde bulunan boot.elf dosyasını memory carddaki boot klasorunun içine yapıstır.
    4-Launcelf cd si içindei sms klasorunu memory card'a yapıstır. İşlem tamamdır.

Şimdi artık ps2 açarken r1 bastığın zaman launchelf açılacak. Bundan sonraki browserda da istersen smsplayer istersen hdloader açabilirsin. Eğer ps2 hdd li yani hdloader ile değilse bile bazı chipler hdloader desteklidir. Bunu öğrenmek içinde launchelf de memory card'a girip bir boot klasoru olustur. Sonra da oraya launchelf'in boot.elf dosyasını at. Sonra ps2 açtıgın zaman R1 basılı tut. Eğer launchelf açılırsa ps2'nin desteklidir.

• olmadı destekli değilmiş 75004ps2 slim model messih2 çip var hdd takabiliyz mu
  • Bunların yeni versiyonlarını nasıl atıyoruz yapamadım bende. Sms player 2 rev4 ü indirdim. Sms elf dosyasını mc:0 daki sms klasörünn içine attım ama çalışmadı nedenini bilen varmı?
  • Hiç açılmadımı?
  • Yok siyah ekran çıkıyor oyle kalıyor.
  • CD'den çok rahat açılıyor. Ama memory card'tan açılmıyor.
  • yeni versiyonu çıkmış 2.1 ama kimse pek ilgilenmiyor heralde divx ile
  • Varsa elinde yayınla hocam ilgi olmasa bu topicte olmazdı zaten....

Bekliyorum
  • http://metagames-eu.com/News2120_SMS-Version-21.php

simdi rapide falan atmak lazım ben en iyisi linki vereyim,
    ben download ettim kurabilirmiyim bilmiyorum ama size linki vereyim 10 sn de download ediliyor,
    mustafa 982 eğer yükleyip deneyebilirsen ne gibi artıları olduğunu yazarsan sevinirim.
  • http://home.casema.nl/eugene_plotnikov/

bu da programın offical page i
  • quote:

Orjinalden alıntı: grcim
    http://home.casema.nl/eugene_plotnikov/
    bu da programın offical page i

Evet zaten resmi download sayfasında bir önceki versiyona göre yapılan yenilikler yazıyor. Kısaca bahsedecek olursak, avi oynatımında ki sorunlar daha da azaltılmış. Menüdeki bazı donma problemleri giderilmiş gibi. Zaten program 500kb + bedava. 2 dakka atın memory kartınıza, yenileyin versiyonunu öyle değil mi?
  • Arkadaşım ellerine sağlık.Gayet güzel bir anlatım.
  • mustafa982 slm arkadasım musadenle sana bısey sormak ıstıryorum ben bu hd loader denen programı gow 2 yı calıstırmaması nedenıyle yenı versıyonunu netten ındırdım cd ye aktardım ps2 me taktım ve cd den calıstı hersey ıyı guzelde ben bu hd loader elf denen dosyayı mc ta kopyalıyorum herzamankı gıbı r1 e basılı tutarak acıyorum ama nafıle calısmıyo bunun nedennı sence ne olabılır nasıl cozucem bunu cunku benım ps2 nın gozu yamuldu bıraz makına eskıde 50004 cd yıde duzgun okumuyo o yuzden acıl benım bu dosyayı mc ta yuklemem gerek bı el atarsan sevınırım sımdıden cok saol
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.