Şimdi Ara

Porsche’nin Sırları Açığa Çıkıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar herkese selam. Bu benim blog yazım, okuyup yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim...

quote:

Porsche, SUV segmentinde çok ses getiren modeli Cayenne’yi 2002 yılında piyasaya sürdüğünde herkes çok şaşırmıştı. Spor otomobiller ile ün yapmış bir marka, nasıl olur da bir “jip” üretirdi?

Cayenne modeli her ne kadar bir SUV olsa da, motor seçenekleri ve sürüş dinamikleri açısından hiçte hantal sayılmayacak bir modeldi. Hatta bazı Porsche fanları tarafından fazlasıyla sevildi ve piyasaya çıktıktan kısa süre sonra herkes onu bağrına bastı, kimse ona üvey Porsche muamelesi yapmadı.

Ama Porsche fanatiklerinin gerçekleşmesinden korktuğu bir ihtimal daha vardı; DİZEL PORSCHE!

Cayenne piyasaya çıktıktan sonra bir basın toplantısında Porsche yetkililerine dizel motorlu Porsche üretip üretmeyecekleri ile ilgili bir soru sorulmuştu. Porsche yetkilileri kendilerinden emin bir şekilde “hayat 5000 devirden sonra başlar” gibilerinden bir cevapla karşılık vermişti. Nitekim, SUV pazarı dizel motorlu modeller ile coşarken (X5, Q7, Range Rover Vogue ve Sport) Cayenne’nin ilk nesli ve onun makyajlı versiyonu asla dizel motor ile üretilmedi.

Ancak 2009 yılının başlarında Porsche fanlarının korktuğu başına geldi. Yenilenen Cayenne modeli, 3 litrelik dizel motor seçeneğini de barındırıyordu. Çok geçmeden, 2010 yılında sedan Panamera modeli piyasaya çıktı. 2011 yılında Panamera’da dizel motor ile üretilmeye başlandı. 2 sene içinde, Porsche logosu taşıyan iki adet dizel motorlu model ortaya çıkıvermişti.

Neyse çok uzattım. Şuraya geleceğim onun için debeleniyorum; aslında Porsche niyeti çok önceden bozmuş sayın Porsche tutkunları.

Kaynak

• Porsche Vag grubunun elinde olduğu sürece başına her iş gelebilir, hatta ileriki zamanlarda 2.0 dizel ve benzinli motorlar eklenebilir diye düşünüyorum.
    Vag yeterki satışlarını artırsın onlar için önemli olan bu, prestij falan şurada dursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sır deyince teknolojileri vb çalındı sandım. Başlık tam troll işi olmuş.
  • Porsche boyle araba yapmayi nerden ogrendi sorusuna cevap bekliyordum

• Reklam kokan hareketler

• Chayenne ve Panamera ile tüketicilerin yönetmekte olduğu porsche clublara üye olamazsınız. Yani çoğu ülkede durum bu. Piyasa bu araçları sevmiş olabilir; ancak Porsche sahipleri bu araçları benimsemiş değil. Porsche Chayenne ve Panamera ile çok büyük ciro ve kar elde etti. ÜStelik marka imajını da pek bozmadı. Ancak gene de bu iki aracın sahiplerinin yarıdan fazlası gerçek Porsche sahiplerinin tenezzül etmeyeceği avamlıkta abiler. Dünyanın çoğu yerinde de durum bu. Bu durum beni de rahatsız ediyor. Ancak bir yandan da "Bu modeller satacak ki, sevdiğimiz modellerin karakteri bozulmasın" diye düşünüyorum. Dizel-benzinde değilim ben. Panamera ve Chayenne'de isterse fabrika LPG'li araba çıkarsınlar (ki bence çıkarsınlar. Hiç olmazsa boş yere çevre kirliliği yapıyor olmanın verdiği marka zedelemesinin önüne geçerler) umrumda değil. 911'e bile dizel seçenek koyabilirler isterlerse. İsteyen öyle alır. Yeter ki karakteri bozulmamış modelleri karakteri bozulmamış motor seçenekleri ile korusunlar. Gerisi önemli değil.

• vayyy bee ,sırra bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok arabayi tokatlayip ahini almisti, başına birşey gelirse şaşmam.

• Ha VW ha Porsche. Arasında ne farkı varki.

VW ni Hitler kurmuştur. İlk müdürü Ferdinand Porsche, kaplumbağayı da Tatra dan araklamıştır.

Savaştan sonra üretime geçen Porsche 356, kaplumbağa üzerine yeni kasa şahin gibidir. Eski yürüyen üzerine güncellemeler yapılmıştır. VW Kaplumbağa üretme lisansı karşılığında, Porsche parça ve VW bayileri vasıtası ile Porshe satma imkanı sunar.

Vs vs.

VW nin Mecut Hisse Yapısı

50.73% Porsche SE, Stuttgart
    20.00% State of Lower Saxony, Hanover,
    17.00% Qatar Holding
    2.37% Porsche Holding GmbH, Salzburg
    9.90% Others

VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborgihini, MAN, SCANIA, Suzuki, Ducati ve Porsche.

Adamlar ayarlamış işte. İmaj isteyen abiye imaj, araba isteyene araba, kaymon isteyene kaymon...
  • Sır derken ben de birşey zannettim.
  • blog reklamı iyimiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Ha VW ha Porsche. Arasında ne farkı varki.

VW ni Hitler kurmuştur. İlk müdürü Ferdinand Porsche, kaplumbağayı da Tatra dan araklamıştır.

Savaştan sonra üretime geçen Porsche 356, kaplumbağa üzerine yeni kasa şahin gibidir. Eski yürüyen üzerine güncellemeler yapılmıştır. VW Kaplumbağa üretme lisansı karşılığında, Porsche parça ve VW bayileri vasıtası ile Porshe satma imkanı sunar.

Vs vs.

VW nin Mecut Hisse Yapısı

50.73% Porsche SE, Stuttgart
    20.00% State of Lower Saxony, Hanover,
    17.00% Qatar Holding
    2.37% Porsche Holding GmbH, Salzburg
    9.90% Others

VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborgihini, MAN, SCANIA, Suzuki, Ducati ve Porsche.

Adamlar ayarlamış işte. İmaj isteyen abiye imaj, araba isteyene araba, kaymon isteyene kaymon...

+1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.