Şimdi Ara

Tesla'nın Tam Otonom Sürüşü'nün 12. sürümü test edildi: 'İnsan kullanıyormuş gibi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla'nın Tam Otonom Sürüşü'nün 12. sürümü test edildi: 'İnsan kullanıyormuş gibi'
    Tesla'nın Full Self-Driving (FSD, Tam Otonom Sürüş) yazılımının 12. sürümü dağıtılmaya başlandı. Yazılımı test eden kullanıcılar deneyimlerini paylaşmaya başladı. Kullanıcıların değerlendirmeleri karışık ancak gerçek şu ki, yeni versiyon 11. sürüme göre büyük değişiklikler içeriyor.



    Yazılımın önceki sürümleri insan tarafından yazılan kodlara dayanıyordu. 12. sürümde ise kodlar yerine gelişmiş yapay zeka öğrenme algoritmaları kullanılıyor. 



    "Robotun yerini insan almış gibi"



    Tesla sahibi iki Youtuber olan AI Drivr ve WholeMarsBlog, FSD V12'yi deneyerek V11 ile karşılaştırdı. Kullanıcılar yeni sistemin çok daha sorunsuz çalıştığını belirtiyor. Testi yapan kullanıcılardan bir yeni sürümün hissiyatını, "aracı süren robotun yerini insanın alması gibi"  tanımlıyor. "Artık araç sürekli ne yapacağını hesaplıyormuş gibi gelmiyor, bunun yerine sadece yapıyor" diyerek sözlerine devam ediyor. FSD 12'nin çoğu senaryoda oldukça doğal ve kendinden emin davrandığı belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.Tesla, Nevada'da LFP batarya hücreleri üretecek



    Ancak sistemin hâlâ bazı sorunları var. Sistemin aracı tamamen durdurma süresi biraz uzun olduğundan ve insanlar da her zaman bu noktalardan karşıya geçmediği için dur işaretlerinin sorun olduğu belirtiliyor. Ayrıca yazılım park yerleri ve yaya geçidi tabelalarıyla sorun yaşayabiliyor. 



    AI Drivr'ın belirttiği gibi sistem, şuanki yeteneklerini Tesla'da yalnızca bir yıllık şirket içi eğitim sonucu kazandı.  Daha fazla sürücü indirip sistemi kullandıkça, sistemin gelişmeye devam edeceği belirtiliyor.







     




    Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/02/tesla-full-self-driving-version-12-reviews-reveal-highs-and-lows/







  • İnsan kullanıyor gibi de kaza yaparsa sı.tık demek
  • Kurallar ve uygulayıcıları ile kurallara uyacaklar arasındaki bağlamlar çok önemli. Otonom sürüşün düşmanı, aslında insanın ta kendisi. Kural tanımazlık, bencillik otonoma karşı tavırlar sergiletiyor. Halbuki herkes, A noktasından B noktasına seyahat ediyor.

    Şehir içi trafikte zaten yeşil dalga çoğunlukla uygulanamıyor çünkü çok fazla etken gelişiyor. Sonradan karar değiştirenler, gereksiz yavaş gidenler, gereksiz frenleyenler, gereksiz hızlı gidenler, gereksiz araya dalanlar... Otonom sürüş her araçta standart olduğu günleri görür müyüz bilmem...

    Sürüş keyfini yok edecek ama...
  • E o zaman kötü insan sürekli kaza yapıyor
  • Zaten otonom bir şehir geliyor yakında..
  • Olması gereken bu, çok geç kalındı. İnsan hayatı insan hatasına bırakılamayacak kadar değerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp0007 -- 5 Şubat 2024; 15:17:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.