Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (342. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.881
Cevap
53
Favori
652.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Speedy_hlm

quote:

Orijinalden alıntı: neco59

Arkadaslar sağ on taraftan gelen sesin kaynağını sanırım buldum. Motor kaputunu açınca sağ tarafta yakıt boruları var. Mavi ve siyah olan ve Kanal içine doğru giden 2 ayrı boru var. mavı boru titreşim yapıyor ve bu titreşim sanki toridodanmis gibi geliyor. Bugün o mavi boruyu sabitledim ve ses kesildi. Araçla fazla gezemedim ama sanırım kaynağı bu. Aynı sorunu yaşayan varsa ayrıntılı tarif edebilirim.

Aynı sorun bende de çıktı hocam yarın sabitleme olayına bakacağım :) 3000 devire yaklaşınca torpido içinden zırıltı geliyor.

Arkadaşlar selam,

şu sabitleme olayını nasıl yapıyorsunuz. Bende üstten bastırdım, tık diye ses geldi. Sanki yerine oturdu.

• arkadaşlar merabalar.
    ekta 7.3 programını nereden bulabilirim?
  • Arkadaslar fotograf paylasmistim bendeki zirilti ile ilgili. Yakit hortumlarinin etrafina bilezik seklinde kaucuk kestim, boruyu sardim ve asagi ittim. Isterseniz ayni hortummu degilmi diye kontrol edin sesin kaynagini. Boruyu elinizle titretin, ses yapiyorsa kaynak buyuk ihtimal odur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar,

Aracım 75.000km'ye geldi. 2+2 yıl garantisi vardı, Almanya garantisi bitti, diğer 2 yıllık garanti devam ediyor. Doğuş Oto Çankaya'da bu sabah randevum vardı, aracı Gürkan diye birisi teslim alacaktı onun yanına gittim. Senli benli konuşan lakayıt bir tipti kendisi.

*75000km'lik bakım
    *ön fren diskleri+balataların değişimi
    *kolçaktan gelen gıcırtı sesi
    *kasislerde ön sol taraftan gelen gıcırtı sesi
    *sağa veya sola sinyal verili iken direksiyon çevrildiğinde direksiyondan gelen gıcırtı sesi
    *motor sıcakken rolantide dalgalanma durumu

problemleri ile gittim. Bu problemlerin hiçbirisinin garanti kapsamına alınmayacağını, sadece parça değişimi olursa parçayı garantiden temin edebileceklerini söylediler. Değiştirilen parçanın da işçiliğini yine tarafıma fatura edeceklerini söyledi Gürkan denen zat. Yaklaşık bir hesapla bakım+ön frenler 1000TL civarında tutuyor zaten, diğerlerinden de sırf kolçak için Gürkanın dediği "ben arabayı aşağıya alırım, seni ararım kolçaktan gelen ses için 300-400 ödemen lazım dersem o zaman sorun çıkmasın" gibi tavırlarından dolayı aracı servise bırakmadım.

Telefondan randevu alırken aracımda kampanya olduğunu söylediler (motor yazılım güncellemesi). Gürkana bunu söylediğimde "kampanya var evet, ama motor yazılımı değil yakıt filtresi değişimi sadece" dedi. Ona da tamam dedim, araca hiçbir işlem yaptırmadan çıktım.

Cuma günü Etimesgut Doğuş'tan randevu aldım yine kampanya dahilinde ne değişecekse değiştirsinler, onun dışında özel bir servis buldum bakımlar için oraya gideceğim. Bakım için 250TL civarı, ön frenler için de 220-250TL civarı tutacağını söylediler.

Sizlere tavsiyem, sıfır araba alırken uzatılmış garantiyi satın almamanız. Hiçbir işe yaramıyor. Vakti zamanında 900tl civarında ödeme yapmıştım garanti uzatımı için, çok pişmanım!

• Garanti? Dogus? Vw? Garanti sistemi her markada oldugu gibi vw dede rezalet. Bende bu yuzden uzatmadim garantiyi. Ama su bir gercek, diger markalara göre bir tık önde.

Vw servis danismanini sikayet etmenizi öneririm.

• Yakıt filtresi kampanyası detayını bilen var mı?
    yakıt filtrelerinde sorun varda ücretsiz değişim mi yapılıyor yoksa farklı bir durum mu var
  • Yakıt filtresi ücretsiz olarak farklı bir filtre ile değiştiriliyor. (Silecek suyu kabının solundaki parça)

Bugün Doğuş Oto Etimesgut'ta kampanya dahilinde yakıt filtresi değişimi yapıldı. Faik bey ilgilendi, çok memnun kaldım. Aracın akü ölçümünü yapmışlar, bilgisayara bağlayıp hata vs. var mı ona bakmışlar. Vaktim olsaydı yıkatacaklardı da ama vaktim yoktu çıktım hemen.

Özel bir servise götürdüm 75000km bakımı için. Bakım+ön fren diskleri ve balataları için toplamda 500tl ödedim. Yetkili servis kazığını yememiş oldum. :)

• executiv E kullanıcısına yanıt
    Hocam uzatiis garanti icin haklisiniz. Sagolsun zamaninda vw kartal dogus oto da bir arkadas bana soylemisti. Sakin garanti uzatma islemi yaptirma, hicbirseyi kapsamiyor demisti. Bende bu nedenle yaptirmamistim.

En temizi 2 yil garanti bittikten sonra guvenilir bir ozel servisde devam etmek

• quote:

Orijinalden alıntı: executiv

Yakıt filtresi ücretsiz olarak farklı bir filtre ile değiştiriliyor. (Silecek suyu kabının solundaki parça)

Bugün Doğuş Oto Etimesgut'ta kampanya dahilinde yakıt filtresi değişimi yapıldı. Faik bey ilgilendi, çok memnun kaldım. Aracın akü ölçümünü yapmışlar, bilgisayara bağlayıp hata vs. var mı ona bakmışlar. Vaktim olsaydı yıkatacaklardı da ama vaktim yoktu çıktım hemen.

Özel bir servise götürdüm 75000km bakımı için. Bakım+ön fren diskleri ve balataları için toplamda 500tl ödedim. Yetkili servis kazığını yememiş oldum. :)

Ben de bugün Doğuş Oto Etimesgut u aradım ve benim arabanın da yakıt filtresini değiştireceklerini söylediler arkadaşlar siz de arayın sorun yoksa aramıyorlar

• Çorlu Çalışkan'ı aradım ben de. Benim aracıma da tanımlandığını söylediler. Cumartesi gününe randevu aldım. Kesinlikle servisi arayın.
  • bu işte bir saçmalık var, bölgelere göre bayilerin müşterileri araması gerek.
    bende Çorlu Çalışkanı aradım benim aracımda da filtre kontrolu çıktı, cuma günü bende servisteyim, bakalım ne diyecekler.
  • Arayıp ne sormamız gerekiyor dostlar bu yakıt filtresi değişimi için ona göre bende yarın arayıp gerekli değişimi gerçekleştireyim
  • Ben plakayı söyledim, internette yakıt filtresi değişiminden bahsediliyor, var mı böyle bir durum diye sordum. Plakayı sorgulayıp, değişim yapılacak dediler.

• volkan_gazi V kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ben yarın bi arayıp görüşelim. Bu ana yakıt filtresi midir yoksa bir adet daha var bildiğim kadarıyla o filtre midir? Çünkü ona göre cuma günü 30.000 bakımı yaptıracağım dışarıda boşuna filtreye para vermiş olmayayım.
  • Sag farin arkasindaki filtremidir arkadaslar. Bilgisi olan varmi.

• Arkadaşlar mesajımda da belirtmiştim sağ farın arkasındaki filtre, silecek su kabının sol kısmındaki.

Rolantide dalgalanma sorunu yaşıyorum bu aralar. DPF kaynaklı diye düşündüm fakat başka bir sorun var sanki. Çok alakasız ama kısa farlar açıkken normal, park lambaları veya gündüz farları açıkken dalgalanma oluyor. Sadece motor sıcakken yapıyor.

Dalgalanma ses düzeyinde hissediliyor, devir saati sabit. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: executiv

Arkadaşlar mesajımda da belirtmiştim sağ farın arkasındaki filtre, silecek su kabının sol kısmındaki.

Rolantide dalgalanma sorunu yaşıyorum bu aralar. DPF kaynaklı diye düşündüm fakat başka bir sorun var sanki. Çok alakasız ama kısa farlar açıkken normal, park lambaları veya gündüz farları açıkken dalgalanma oluyor. Sadece motor sıcakken yapıyor.

Dalgalanma ses düzeyinde hissediliyor, devir saati sabit. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

Aku veya alternator diye şupheleniyorum. Aku olcumu yaptırın isterseniz.

• Akü ölçümü yapıldı akünün durumu iyi dediler doğuşta. Alternatör nasıl bişeyse o olabilir, veya sensörlerden olabilir diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar,

Şu ana kadar forumda Polo BM ile ilgili pek çok paylaşımda bulunmaya çalıştım. Ancak ev almak amacıyla Polo'mu satmaya karar verdim. Öncelik forumdaki arkadaşlarındır.

Aracı özetlemek gerekirse;
    - 2012 model (2012 Temmuz trafiğe çıkış)
    - Şeker beyaz
    - 47.000km (Bursa'da, çoğu uzun yolda yapılmıştır)
    - devam eden 4 uzatılmış garanti
    - hiç bir kaza, boya, değişen vs kesinlikle yoktur.
    - ön-yan camlar 1 numara, arka yanlar ve bagaj Kapağı camı 2 numara Llumar cam filmi
    - Navimex HD 9902 double DIN navigasyonlu, BT'li teyp
    - Lassa Snoways kış lastikleri (4 adet)
    - Sis farları statik dönüş farı olarak programlıdır
    - zaten diğer bluemotion özelliklerini yazmıyorum.

Fiyat olarak 42.000 düşünüyorum. Ilgilenen arkadaşlar özelden iletişime geçirseler sevinirim.

SAHIBINDEN.COM LINKI:
    http://goo.gl/wLCzSu

İlan Numarası:
    204567151

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 12 Mart 2015; 20:03:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam hayırlı olsun, inşallah aracınız değerini bilen birilerine gider. Bu arada fiyatı uygun yazmışsınız gibi geldi bana
  • 
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.