Şimdi Ara

Plazmadan LED'e geçmeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kararımı verdim,cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayerX -- 3 Ocak 2012; 8:38:38 >

• 2011 nasıl pasif 3D teknolojisiyle LG nin yılı olduysa 2012 de panasonic plazmaların yılı olacak.

İnsanlar artık led tv lerde daha kutuyu açar açmaz çıkan ışık sızması, bulutlanma gibi sorunlardan ve kullanma sürecinde karelenme, çamurlanma, takılarak ilerleme gibi sorunlardan bıktılar bıktılar bıktılar.

Plazmalar da sadece burn in sorunu var ve bu kişinin tamamen kendisinin dikkat etmesiyle ilgili bir durum. Ama ledleri daha alır almaz üzücü sorunlar çıkıyor ve servisle muhatap olma süreci insanı strese sokup üzüyor. O kadar para verdiğiniz bir cihazın sizden kaynaklı olmayan sorunlar çıkarması insanın zoruna gidiyor. Ama plazmalarda burn in sorunu olursa oluyor oda sizden kaynaklı bir sorun oluyor ve benim hatam deyip geçiştirebiliyorsunuz.

Panasoniz 2011 de neo plazma ları ile burn in sorununu çok çok azalttı. 2012 yılında bu sorunu tamamen çözüp kusursuza yakın plazma tv lerini tam kusursuz tv yapacağı kanısındayım. 2012 panasonic plazmaların yılı olacak. Belki pasif 3d teknlojisinide entegre ederler plazmalarına

1 saat önce başka bir başlık da yazdığım plazma led stres karşılaştırmamı ekliyorum buraya okumanı tavsiye ederim.

----
    Servisle muhatap olup canınızı sıkmak istemiyorsanız plazma en mantıklısı

-Plazmalar da servis gelip kurduğu zaman tek test edeceğiniz ölü piksel testi. Işık sızdırma, bulutlanma, vs. olmaz plazmada

-Plazma da ne olur hepinizin bildiği gibi burn in sorunu olur. Yani 2 saat den fazla sabit kalan görüntü ekrana yapışır. Ekranda gölgesi kalır. Buda zaten plazmaların garanti kapsamında olmadığı için insan tv yi açık unutup kanal logosu ekrana yapışınca kendi kendine benim hatam der içine sindirir.

-Ama led tv lerde daha kurulur kurulmaz hatalar çıkabiliyor ve hiç biri kişinin kendinden kaynaklı olmayan fabrikasyon sorunlar. Bunları servis çalışanlara anlatmak çok can sıkıcı ve stresli bir dönem. Şansınız varsa tv niz değişir gelen diğer led tv de bu sorunlar yine şansınız varsa çıkmayabilir.

-Fakat panasonic GW, GT ve VT serisi neo plazmalar da servisle sıkıntılardan dolayı muhatap olmazsınız. Tv niz kurulur ölü piksel testini yapar servisi gönderirsiniz. Bundan sonra olacak yanma sorunu tamamen sizden kaynaklıdır. Işık sızdırma, bulutlanma, çamurlanma, karelenme gibi sıkıntıları yoktur plazmaların

-Plazmalarda input lag çok düşüktür bunun için oyunculara daha çok uygundur. Oyunlar 2 saate yakın sabit görüntü kalmadığı arada loading süreci olduğu için ekran yanma sorunu az görülür. (GT5 dayanıklılık yarışları hariç)

-Plazmalar sd yayınlarda çok iyidir. Fakat 2 saate yakın aynı kanalı izlerseniz kanalın logosu yapışır kalır. Bunun için tv nin belli zaman geçtiğinde otomatik kapanma özelliği açık olmalı

-Plazmalar siyah renkleri simsiyah verir.

-Plazmalarda futbol maçı gibi akıncı görüntülerin ve hızlı sahnelerin olduğu filmler çok rahat takılmadan izlenir.

-Plazmalarda hızlı sahnelerde karelenme çamurlanma gibi sıkıntılar olmaz.

Ben normal de 3D si için LG LW sersinin uygun fiyata düşmesini bekliyorum. 2012 tv ler martta çıkmaya başlayacak şayet 2012 de panasonic veya her hangi bir plazma üreten firma fpr 3D teknolojisini tv sine entegre ederse bir oyuncu olarak hiç düşünmeden 3d fpr li plazma alırım.

Panasonic ve philips 2012 de oyunculara özel tv sunacaklarmış görelim bakalım. Neyin nesi aslı var mı?

Kısaca plazmalarda burn in sorunu stres yaratıyorsa led tv ler de de servisle muhatap olma süreci stres yaratıyor. Ama burn in sorunu tamamen insanın kendinden kaynaklı oluyor ve fazla zoruna gitmiyor ama led lerin sorun fabrika çıkışlı sorunlar oluyor ve insanın zoruna gidiyor.
    ----

• hocam tv de herhangi bir sorun yok ise değiştirme derim.Genelde plazmacı birisini led lcd tv lerden pekte memnun kalmaz.
  • Şu an kullandığım plazma daha önce 2 kere serviste değişti.Önceki 2 modelde ekranda mor çizgiler çıktı ve tamiri olmadığı için değişti.Şimdiki televizyonda da 1 hdmi girişi arızalandı.Bu sorunlardan dolayı artık plazma televizyon almayı düşünmüyorum,zaten LED'in parlaklığı ve görüntü kalitesi beni etkiledi ama acaba yeni teknoloji gelir mi,beklemeli miyim diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

Şu an kullandığım plazma daha önce 2 kere serviste değişti.Önceki 2 modelde ekranda mor çizgiler çıktı ve tamiri olmadığı için değişti.Şimdiki televizyonda da 1 hdmi girişi arızalandı.Bu sorunlardan dolayı artık plazma televizyon almayı düşünmüyorum,zaten LED'in parlaklığı ve görüntü kalitesi beni etkiledi ama acaba yeni teknoloji gelir mi,beklemeli miyim diye düşünüyorum.

problemler için üzüldüm.Bende de 2 adet pioneer marka plazma tv var.Birisi 3,5 diğeri de yaklaşık 3 yıllık.Şimdilik ikisinde de en ufak bir sorun olmadı.Pioneer dükkanı kapadığı için bunlardan sonra ne yaparım kara kara düşünüyorum.Bu arada soruna gelince parlak, pastel renkler hoşuna gidiyorsa led lcd tv tavsiye ederim.
  • Yorumlarınız için sağolun,biraz inceledikten sonra plazmada kalmaya karar verdim.
  • Bendeki Panasonic 46GW30E plazma aynı kanalda 22 saat açık kaldı.Evden çıkarken kapamayı unutmuşum. Hemde ATV de :))

Allahtan otomatik piksel değiştirici açıktı. (Ayarlarda var) Bunu açık tuttuğunuzda burn in olayı çok çok azalıyor. Birde plazmada ilk 200 saatlik kullanım önemli ben ilk 200 saat zoom lu şekilde sürekli açık bırakarak atlatmıştım bu devreyi doğrumu yanlışmı bilemiyorum ama forumda öyle taktik verilmişti.Şuana kadarda zararını görmedim.

Oldukça güzel Led Tv lerde var hakkını vermek lazım. Mesela Panasonic DT25-DT30 serisi(ülkemizde yok maalesef)
    Sony HX800-HX900 Serileri Toshibanın SW675 gibi local dimming li serileri.
    İyi bir Led Tv isteyen LOCAL DIMMING li yada Sony nin adlandırdığı PeakLed gibi arkadan komple aydınlatlamalı ve işlemcinin lokal olarak her bölgeyi işleyebildiği tv ler alması gerek. Ki bu tür tv lerin fiyatı genelde çok yüksek oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Plazmaların burn in olayından hariç bir diğer eksi yönününde normal tüplü tvlerdeki gibi cızırtı çıkarması imiş bu doğrumudur acaba ?
  • Plazma tv - led'e göre bariz farkla fazla elektrik harcamıyor mu peki arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoniss

Plazma tv - led'e göre bariz farkla fazla elektrik harcamıyor mu peki arkadaşlar ?

Ayda 5-10 tl fark ediyormuş.
  • Çok bariz bir fark değilmiş,o zaman plazma tercih edilebilir. Peki plazmalarda dikkat edilecek noktalar nelerdir link verebilecek veya önemli noktaları söyleyecek arkadaşlar var mı acaba?

ve şu geldi bir de aklıma, bir sürü dergi ve internet sitesi zamanında (2-3 sene önce) plazma ölecek gibi kötü yorumlar veya olumsuz yorumlar yaptılar acaba bunlar led'in önünü açsın diye mi yoksa bariz eksileri var o yüzden mi? Hani varsa bilelim ben de inşallah kısmet olursa 1-2 seneye iyi bir tv almayı düşünüyorum ondan yakından takipteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adoniss -- 25 Aralık 2011; 23:49:51 >
  • ben herr iki plasma ve lcd leri senelerdir hemide bberaber kullaniyorum
    her zaman plasma derim pio 5090 da kullandım sattım bin pişşman oldum
    şimdi yine en iyilleri var ama pio başka
    plasmalar da iyi lcdlerde iyi ama üstt seri güzell bir lcd almalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaviNeytiri

Bendeki Panasonic 46GW30E plazma aynı kanalda 22 saat açık kaldı.Evden çıkarken kapamayı unutmuşum. Hemde ATV de :))

Allahtan otomatik piksel değiştirici açıktı. (Ayarlarda var) Bunu açık tuttuğunuzda burn in olayı çok çok azalıyor. Birde plazmada ilk 200 saatlik kullanım önemli ben ilk 200 saat zoom lu şekilde sürekli açık bırakarak atlatmıştım bu devreyi doğrumu yanlışmı bilemiyorum ama forumda öyle taktik verilmişti.Şuana kadarda zararını görmedim.

Oldukça güzel Led Tv lerde var hakkını vermek lazım. Mesela Panasonic DT25-DT30 serisi(ülkemizde yok maalesef)
    Sony HX800-HX900 Serileri Toshibanın SW675 gibi local dimming li serileri.
    İyi bir Led Tv isteyen LOCAL DIMMING li yada Sony nin adlandırdığı PeakLed gibi arkadan komple aydınlatlamalı ve işlemcinin lokal olarak her bölgeyi işleyebildiği tv ler alması gerek. Ki bu tür tv lerin fiyatı genelde çok yüksek oluyor.

Her yayında zoomlu kullanmana gerek yok. Sadece görüntü panele tam oturmayıp siyah şeritler çıktığında bunların image retention sorunu yapmaması için bu tür görüntülerde zoom ile kullanma öneriliyor.

Başlığı açan arkadaş, plasmada kalmak istiyorsan 3D ile işim olmaz dersen Panasonic GW30E, 3D olsun dersen VT20E tavsiye ederim.

• led mi ? aslaaaaaa.....

panasonic plazmayı tek geçerim.. adam akıllı renk parlaklık ayarları yapıldığında piyasadaki en iyi led dahi plazma gibi görüntü kalitesi izleme zevki vermiyor... panasonic gt30 salonda samsung d8000 led oturma odasında var... plazmayı hiçbişeye değişmem hele panasonic ise...
    2012 yılında panasonic plasma modellerini dört gözle bekliyorum epey bir yenilik yaptıkları söyleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaa -- 26 Aralık 2011; 15:02:22 >
  • iyi bir LED tv nin verdiği canlı renk, parlaklık, keskinlik ve pırıl pırıl görüntüyü VT30 da dahil hiçbir plazma veremiyor; plazmaların görüntüsü LED ler yanında sisli , tül perdenin arkasından seyrediyor gibi bir görüntü veriyor benim gözlemlerim bu şekilde .... Ayrıca yeni nesil LED ler siyahlar konusunda çok çok başarılı lütfen tarihden kalma iddalarda bulunmayalım inceleme sitelerindeki sonuçlara bakın siyah başarısı, hareketli sahne başarısı ile ilgili sonuçlar ortada , plazmalarda ; osilatör sesine (buzzing) ve ilk 200 saat dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edilmeli.
    Plazmalar görüntü kaynağından gelen yayın ne kadar kaliteli olursa olsun size belli bir noktaya kadar görüntü kalitesi veriyor ama led ler de görüntü kalitesi ne kadar iyi ise o derecede coşma oluyor, ağzınızı açık bırakıyor özellikle günümüzde HD yayınlar bu kadar artmışken ve artacakken kesinlikle plazma yerine iyi bir LED tercih edilmeli . Yok ben çoğunlukla SD seyredeceğim deniyorsa plazma olabilir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuftaner -- 26 Aralık 2011; 15:24:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

iyi bir LED tv nin verdiği canlı renk, parlaklık, keskinlik ve pırıl pırıl görüntüyü VT30 da dahil hiçbir plazma veremiyor; plazmaların görüntüsü LED ler yanında sisli , tül perdenin arkasından seyrediyor gibi bir görüntü veriyor benim gözlemlerim bu şekilde .... Ayrıca yeni nesil LED ler siyahlar konusunda çok çok başarılı lütfen tarihden kalma iddalarda bulunmayalım inceleme sitelerindeki sonuçlara bakın siyah başarısı, hareketli sahne başarısı ile ilgili sonuçlar ortada , plazmalarda ; osilatör sesine (buzzing) ve ilk 200 saat dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edilmeli.
    Plazmalar görüntü kaynağından gelen yayın ne kadar kaliteli olursa olsun size belli bir noktaya kadar görüntü kalitesi veriyor ama led ler de görüntü kalitesi ne kadar iyi ise o derecede coşma oluyor, ağzınızı açık bırakıyor özellikle günümüzde HD yayınlar bu kadar artmışken ve artacakken kesinlikle plazma yerine iyi bir LED tercih edilmeli . Yok ben çoğunlukla SD seyredeceğim deniyorsa plazma olabilir....

Plazma ile Led arasında farkları araştırdım ve ulaştığım sonuç:
    Ledler gerçekten uzak bir görüntü veriyor,özellikle yakın yüz çekimlerinde titreme var ve çok parlak.Ekran dayanaksız (parmakla vurduğunuzda anlarsınız) ve bozulma riski plazmadan yüksek.
    Ledlerin üstün yanının tv ömrü ve daha az güç harcaması olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

iyi bir LED tv nin verdiği canlı renk, parlaklık, keskinlik ve pırıl pırıl görüntüyü VT30 da dahil hiçbir plazma veremiyor; plazmaların görüntüsü LED ler yanında sisli , tül perdenin arkasından seyrediyor gibi bir görüntü veriyor benim gözlemlerim bu şekilde .... Ayrıca yeni nesil LED ler siyahlar konusunda çok çok başarılı lütfen tarihden kalma iddalarda bulunmayalım inceleme sitelerindeki sonuçlara bakın siyah başarısı, hareketli sahne başarısı ile ilgili sonuçlar ortada , plazmalarda ; osilatör sesine (buzzing) ve ilk 200 saat dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edilmeli.

Plazma ile Led arasında farkları araştırdım ve ulaştığım sonuç:
    Ledler gerçekten uzak bir görüntü veriyor,özellikle yakın yüz çekimlerinde titreme var ve çok parlak.Ekran dayanaksız (parmakla vurduğunuzda anlarsınız) ve bozulma riski plazmadan yüksek.
    Ledlerin üstün yanının tv ömrü ve daha az güç harcaması olduğunu düşünüyorum.

Şu anda 55d8000 kullanıyorum önceki televizyonum 46C750 idi ondan öncekilerde 50PQ6000 (plazma) ve 42PC51 (plazma) idi . Bundan 2sene önce olsa kesinlikle plazma tercih edilmeli derdim ama bugün için fikirlerim tamamen değişti.
    Kullanımım ve gözlemlerim ışığında kesinlikle PLAZMA OUT diyorum :) Kendi görüşüme göre artıları eksileri kıyasladığım zaman bence sonuç bu .... gördüğünüz "Yakın çekimlerde titreme" olmasının başka bir sebebi vardır , bu genel bir problem olsa kimse bu sorunu kabullenmez ve led almaz.
    Herkes mutlu olacağı paneli bulur kullanır inşallah deyip sözlerime son veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuftaner -- 26 Aralık 2011; 15:55:26 >

• Senelerdir plasma kullanan biriyseniz LED panele çok zor alışırsınız. Plasmanın renklerini LED'de yakalayamazsınız, yakalasanız da aşırı karanlık ve rahatsız edici kalite alırsınız plasma alışkanlığını yakalayayım derken.

Burn-in olayı tehlikeli ama siz zaten yine uzun senelerdir plasma kullandığınızı söylüyorsunuz. Yine de size diyeceğim gidin ve teknomarketlerde izleyin mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Senelerdir plasma kullanan biriyseniz LED panele çok zor alışırsınız. Plasmanın renklerini LED'de yakalayamazsınız, yakalasanız da aşırı karanlık ve rahatsız edici kalite alırsınız plasma alışkanlığını yakalayayım derken.

Kesinlikle katılıyorum, led'in şu pastelimsi görüntüsü bazı kişilerin çok hoşuna giderken bazılarının hiç hoşuna gitmeyebiliyor. Led bence görüntü olarak değilde, incelik ve parlamaması açısından düşünülebilinir, ama bana sorarsanız plazma'dan devam edin derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Senelerdir plasma kullanan biriyseniz LED panele çok zor alışırsınız. Plasmanın renklerini LED'de yakalayamazsınız, yakalasanız da aşırı karanlık ve rahatsız edici kalite alırsınız plasma alışkanlığını yakalayayım derken.

Burn-in olayı tehlikeli ama siz zaten yine uzun senelerdir plasma kullandığınızı söylüyorsunuz. Yine de size diyeceğim gidin ve teknomarketlerde izleyin mutlaka.

hocam biiz senelerdir hem lcd hemmde plasma kullaniyoruz
    eger iyi, bir tv aldıysaniz herr ikiside sizi mutlu ediyorr
    alıp kullannadam boşa laf ettmek boşuna bence
    yok fluu yok sissli filan iyide lcd lerde yapayylık ve aşırı parlaklık
    filan çok mu doğru veriyor görüntüyü diye sorarım sizlere
    kaldıki ben 5090 pio da kullanp 1,5 sene soonra satiıp toshiba 55sv alan birissiyim
    ya adam dinamik modla görünntü izliyor tabi bu addam lcd diyyecek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.