Arkadaşlar merhaba 65 inc tv alıcam oled kalitesi tartışılmaz ama riske girmek istemiyorum sürekli tv açık bir ev o yüzden nanocell ve qled arasında kaldım. BENİM BULDUĞUM FARK LG NANOCELL DAHA CANLI RENK PASİF SİYAH KULLANIŞLI ARAYÜZ SAMSUNG QLED NANOCELL ÇOK YAKIN RENK DAHA İYİ SİYAH FENA OLMAYAN ARAYÜZ Sizce Nasıl Bir Tercih İzlemeliyiz Vatanda Samsung 65 İnc 70 Serisi Baktım 11.500 Fiyatlı Görüntü çok hoş malzeme kalitesi zayıf LG 65 görüp İnceleyemedim hiçbiryerde ne diyorsunuz Konusunuda Bulamadım hiç biyerde bir el atın tartışalım ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NanoCell mi, QLED mi?
Televizyon satın alırken, NanoCell ve QLED teknolojileri arasında seçim yapmak zor bir karar olabilir. Her iki teknoloji de üstün görüntü kalitesi sunar ve kendine özgü avantajları vardır.
NanoCell Teknolojisi
- NanoCell TV'ler, yaklaşık bir nanometre boyutundaki parçacıklardan oluşan bir NanoCell katmanı kullanır.
- Bu katman, gelen ışığı daha saf renkler ve daha hassas kontrast için filtreler.
- NanoCell TV'ler, geniş görüş açıları sunar ve renk bozulmasını azaltır.
QLED (Kuantum Noktası LED) Teknolojisi
- QLED TV'ler, parlaklığı ve renk aralığını artıran kuantum noktaları kullanır.
- Kuantum noktaları, gelen ışığı daha saf renklere dönüştürür.
- QLED TV'ler, yüksek parlaklık ve HDR desteğiyle etkileyici bir kontrast oranı sunar.
NanoCell vs QLED
- Genel olarak, QLED TV'ler daha iyi renk aralığı ve daha yüksek parlaklık sunarken, NanoCell TV'ler daha geniş görüş açıları ve daha hassas kontrast sağlar.
- NanoCell TV'ler genellikle QLED TV'lerden daha uygun fiyatlıdır.
Hangi Teknolojiyi Seçmelisin?
En uygun teknoloji, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.
- Geniş renk aralığı ve yüksek parlaklık önceliğin ise, QLED TV'leri düşünmelisin.
- Geniş görüş açıları ve daha hassas kontrast arayışındaysan, NanoCell TV'leri değerlendirebilirsin.
- Bütçen daha sınırlıysa, NanoCell TV'ler daha uygun fiyatlı bir seçenek olabilir.
QLED mi NanoCell mi OLED mi gibi diğer teknolojileri de araştırmalı ve ihtiyaçlarına en uygun seçimi yapmalısın.