|
Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün sonra bir aksilik olmazsa kullanmış olduğum 13700KF işlemcim garantiden değiştirilip yenisi gelecek. Acaba bu işlemciyi hiç kullanmadan satıp üzerine biraz daha koyarak 14700K almaya değer mi? Normalde aralarında çok büyük fark olmadığı aşikâr, ancak almışken daha güncel bir işlemci almak istiyorum ama tereddütlerim var. Sizce oksidasyon sorunu anlamında daha dezavantajlı mı olur, yoksa herhangi bir fark olmaz mı? Oyunlarda çökmeler, mavi ekran hataları alanlar varmış ama ben sadece tek bir oyun oynuyorum ve bu oyun da epey eski bir oyun olduğu için işlemciye yükleniyor ancak öyle olsa bile pek ısınmıyor işlemci. 13700KF ile oyunda 50C oluyordu, yani 14700K alsam ortalama sıcaklığı yine 50C civarı olacak. Bunun dışında YouTube, Chrome kullanıyorum, o kadar. Almışken daha güncel, daha güçlü bir işlemci almam mantıklı olur mu, yoksa voltaj kaynaklı oksidasyon sorunu yaşama ihtimali artacağı için (artar mı bilmiyorum, bu konuda bir bilgim yok) böyle bir maceraya gerek yok mu? Cevaplarınız benim için çok önemli, çünkü çok kısa bir zamanda bu dediklerimi uygulamam gerekecek. Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, mutlu günler dilerim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı