< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
piyasayı 3 haftadır takip ediyorum

-
-
Faizler arttı o fiyatlar düşecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eskiden enflasyona karşı parayı guvene alan otomobil sektorune alternatif , borsa, faiz gibi enstrumanlar güçlendi.
-
Tam tarihleri bilmiyorum (sormadim) ancak 13 Agustos-30 Agustos arasinda CHR satti dayim. Fiyat olarakda sahibinden.com daki benzer fiyatlar anladigim kadariyla.
Ben de biraz yavaslama var diye dusunuyordum, biraz sasirdim. Sansta bir faktor tabii ki.
-
800bin tl ye sıfır araba ne var acaba bayide bulunabilen?
-
Clio var 814 ktl. 1.0 sce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Favorilerime attığım ilanlarda 5-10 bin düşüşler var ama hala yüksek fiyatlar.
Favorilerimdeki ilanlardan birisi çok komik. Adam Acil satılık, bu fiyata eşi benzeri yok, fiyat iki gün geçerlidir vs yazmış. İki gün sonra baktım 772 binden 752 bine indirmiş. İki güne bir 1000-2000 bin lira iniyor. Şu an 748 bine satıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 6 Eylül 2023; 12:42:23 > -
Şöyle bakın olaya. Senin diyelim 750 bin liralık bir aracın var. Aman piyasa düşecekmiş diyip panik yaparak 500 bine iner misin? 50 bin lira inersin çok çok. Baktın olmuyor ilandan kaldırır geçersin.
2003 model Accordlara 500-600 bin lira yazıyorlar da o araçların çoğu yıllardır zaten satılmıyor. O tip araçlardaki köpük müdür balon mudur her ne ise patladı patlayacak. Ama 1 milyonluk eli yüzü düzgün araçlar 750 bine inmez bence. Esas olan fiyat istikrarının gelmesi. Devalüasyon gibi durumlar yaşanmazsa fiyatlar böyle kalır diye düşünüyorum.
Ekleme: Misal benim 2019 model aracım var. Fiyatlar düşerse satmam kullanırım nefret etsem de. Çünkü bildiğim araç, modeli yeni, km düşük yani masrafı az olur. O yüzden satamıyorsam ucuza da vermem dursun kenarda. Ama diyelim 2002-2003 model Mercedes'in var ve bu araçların işletme maliyeti git gide yükseliyor. Parça bulmak sorun bulsan parası ayrı sorun. Yani yarın öbür gün bu arabalar gerçek anlamda hurdaya gidecek. Asgarinin 1 tık üstü para kazanan adam bunları işler durumda tutamayacak. O yüzden ya turşusunu kuracak ya da paranın bir kısmını kurtarayım bari diyerek 200 bin lira civarı paralara satacak. Yok öyle 2000 model CLK'ya 500 bin istemek. 500k hala büyük para. O paraları verebilecek adam zaten o arabaya binmez. Bu segment otomobillerde piyasanın düşmesini bekliyorum kısacası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Damage -- 6 Eylül 2023; 17:10:24 >
-
bizim insanimizin tuhaf inanislari var. gecen ay 500 teklif aldigi seyi bu ay 490 a satmaz. ama 6 ay sonra 550 e satar. 50 bin kar elde ettim der. psikolojik olarak gordugu degerden daha azina satmayi yediremiyorlar. oysa bugun 490 bin lira 6 ay sonraki 550 bin liradan daha degerli. hele 0 a yakin araclarda iyice komik. o sifirinin ustune satilma furyasi oldugu icin, o furyada satmayanlar isi namus meselesine donusturmus. yahu sifiri varken kim, niye ayni paradan gitsin ikinci el 2 yil beklemis araba alsin. 6001 degil, 6 km bile olsa, sonucta metal yorgunlugu diye bir sey var. bayilerde bile 2022 sifir ile 2023 sifir arasinda fiyat farki vardir.
yani ozetle fiyat kirmadan, fiyat kiriliyor piyasadan. kimse 500 den 490 a cekmek istemiyor, ama 500 de gelecek aya satmak, zaten fiyati kirmak oluyor, enflasyonist ortam dolayisiyla. kredi bollasmasi, otv zammi ya da kur yukselmesi bu ucunden biri olmadigi surece piyasanin dolar bazli yukselme sansi yok. cunku stok sorunu diye bir sey kalmadi. hatta stok yapanlar yuzunden su an stok fazlasi bile var. binlerce 0 km, ikinci el arac var.
-
Henüz milletin cebi boşalmadı stoktakileri yiyor. Bazı arkadaşların kredi kartı borçlarını duyuyorum dudağım uçukluyor bir gün gelecek bu döndürülemez olacak o zaman insanların ilk yapacağı şey araçlarını satmak olacak. Gerçek anlmada fiyat düşüşleri o zaman başlayacak özellikle 2.el de. Yılbaşında işletmeler kimseye istedikleri zammı vermeyecek yada veremeyecek esas daralma Belediye seçimlerinden sonra başlayacak o zaman görün piyasayı.
-
-
clio, corsa ve i20 bakıyorum. favoriye attığım neredeyse bütün ilanlar düşüşte
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Olması gereken o zaten hocam ama hala kuyruğu dik tutmaya çalışan kurnazlar var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X