Şimdi Ara

Piyasada ki En İyi Modem (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
14.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşıma us robotics kablolu modem aldırdık,iyi markadır güzeldir diye,aldığımızdan beri bağlantı problemleri oluyor. internet var görünüyor explorer ile internete girebiliyoruz,oyunu açıyoruz oyun interneti görmüyor. modemi açıp kapatınca sorun düzeliyor v.s v.s yani us robotics iyi mal yapar falan diye aldanmayın.2 sene önce aldığım datron kablolu modem var,şimdiye kadar 1 kez bile sorun çıkarmadı. Sadece biraz ısınıyor gibi sanki. Ama 24 saat açık duruyor.

Kablosuz modem alacak arkadaşlar için,
    Eğer bilgisayardan iyi anlamıyorsanız,cidden kablosuz modemden uzak durun. Bi arkadaşım da telekomdan airties kablosuz modem aldı,cep telefonu modemin yanında çalsın bağlantı gidiyor,olur olmadık zamanlarda net kopuyor,laptopu alıp evin içinde biraz dolanın bağlantı kopuyor v.s v.s ayrıca etrafımda görüyorum,adam kablosuz modem almış şifre koymamış millet ondan internet çekiyo. Hayır çekmesi hadi sorun değil diyelim ama adamın interneti kotalı,ayrıca modem giriş şifresi bile koymamış. Ayrıca kablosuz modemler hakkında birçok söylenti var sağlık açısından zararlı diye. Verileriniz her an dinlenmeye açık bir vaziyette.
    Benim tavsiyem kablosuz modemden uzak durun,bi kablolu modem sorunsuzca kullanın.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 23 Ağustos 2008; 10:54:07 >

• 4 yıl önce Creative adsl modem aldım daha hiç problem yaşamadım ne ısınma ne internetten düşme hiç sorun yok sanırım forumda bir tek ben bu modemi kullanıyorum arayüzü kullanışlı, ayarları cok kolay ve bu modem 7/24 acık
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavizaman

ulan biri iyi diyor biri kötü kimin ne dediği belli değil
    dahada kafası karışıyor adamın.

hakkaten ne alsak acaba biri airties ii diyor biri kötü diyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: knuckle

ben usr 9108 derim aldığımdan beridir tık demedi daha önce de zoom kullandım kırdım philips kullandım kırdım inca kullandım kırdım yani bayağı modem kullandım

zoom 5510b
    zoom x4
    inca
    philips wireless (modelini tam bilmiyom)
    zyxell
    geek q31
    bunların içinde en rahat kullandığım ve en iyi performans aldığım us robotics 9108

zoom 5510a 4 senedir sorunsuz kullanıyom ilginç şimdi yeni bimodem almayı düşünüyorum vista destegi yok çünkü 5510 un kablolumu alsam acaba kablosuzmu kablosuz airties rt211 kafama yatkın
  • quote:

Orjinalden alıntı: driversss

Arkadaşlar apartman için modem alacağız ve bu modemden 24 ayrı daire faydalanacak. Kısaca çok kullanıcılı adsl için olacak bu modem. Foruma baktım ama böyle bir konu bulamadım. Eğer forum içinde böyle bir konu var ise linkini verebilir misiniz?
    Ya da böyle bir modem alırken hangi özelliklerine dikkat etmek lazım.

şimdiden teşekkürler

1) Herşeyden önce bir ADSL aboneliği oluşturup bunu 23 diğer kişiye paylaştırmanın T.Telekom (veya TTNet) nezdinde pek hoş görülebilir bir durum olmadığını, bilmem biliyor musunuz? (Zaman zaman zorlayıcı tedbirlere de başvurulmakta imiş...)
    2) İşin bu kısmını hatırlatıp geçelim: Bu 24 daireyi, kablolu olarak mı kablosuz olarak mı internet erişimine açacaksınız? Yani bina içinde, dağıtımı nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?
    3) Hadi diyelim, bir önceki dağıtım konusuna da çare bulundu; bu 24 kişiden bir veya birkaçı (gidp 4096 kbps'lik bağlantı aboneliği yaptırsanız dahi...) internet'den habire film vs. indirmeye kalkıştığında geride kalanların yerlerde sürüneceğinin de farkında mısınız?

• quote:

Orjinalden alıntı: qtex

zoom 5510a 4 senedir sorunsuz kullanıyom ilginç şimdi yeni bimodem almayı düşünüyorum vista destegi yok çünkü 5510 un kablolumu alsam acaba kablosuzmu kablosuz airties rt211 kafama yatkın

ben de 4 seneden fazladır 5510b kullanıyorum, kendi zamanında çıkan en sorunsuz usb adsl modemdir
    ayrıca vista desteği var, bazen vista 32bit yüklü dizüstü bilgisayarıma bağlayıp kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: driversss

Arkadaşlar apartman için modem alacağız ve bu modemden 24 ayrı daire faydalanacak. Kısaca çok kullanıcılı adsl için olacak bu modem. Foruma baktım ama böyle bir konu bulamadım. Eğer forum içinde böyle bir konu var ise linkini verebilir misiniz?
    Ya da böyle bir modem alırken hangi özelliklerine dikkat etmek lazım.

şimdiden teşekkürler

mafaky de yazdıgı gibi böyle birsey normal hat ile komedi olur,eger böyle bir dagıtım düsünüyorsanız secenekler;
    -Quiknet baglantı imkanınınz mevcut ise hızlı bir secenegi secip apartmandaki her daireye belirli hız limitleri atayarak herkese esit hız imkanı saglamak
    -TTnet in vdsl2 hizmeti i bekleyerek yukarıdaki sistemin aynısını yapabilirsiniz,
    -Veya Türktelekom tarafından imkanlarınız varsa özel hat alarak fiber baglantı ile yüksek hızlarda yine aynı sekilde 24 daireye bölünebilir..
    - 4mbit baglantı ile 2 veya3 hat alınarak yüksek hız limiti 512 olarak 8 daireye dagıtılır,3 adet 4mbit baglantı ile 512 olarak tüm dairelere dagıtım yapılabilir. (hesaplama olarak,89x3:267 - 267/24:daire bası 11 ytl gibi uygun bi miktar olur)

(ek olarak,bahsettigim hız bölme olayı kolay bi sekilde yapılabilir yani basit bi sistem olur,yük bindikce hızını tüm hatlara göre dengeleyen bir sistemde yapılabilir..)

• quote:

Orjinalden alıntı: blackgod

Vista 32 kullanıyorum ve bende kopma problemleri yaşıyorum. RT-211 ve USR 9106 marka modemlerim var. İkisinde de aynı sorun var.

Ben de yaşadım.FAkat sorun kullandığım nod32 ile alakalı imiş.Kaldırdım sorun halloldu.Tesadüf işte...
  • AirTies Öneririm Şahsen Kullanıyorum Ve Memnunum ..
  • U.s Robotics kullnıyorum. (USR9110) 2,5 senedir devamlı açık, hala calışıyor. Yanlız modem değilde adaptörü çok ısınıyor amada yinede sorunsuz. Şimdi elime air-ties rt-205 geçti. onu kullanıcam bundan sonra niye derseniz duvara çakmak için aprat yapmışlar arkasına.U.S robotics te yok maalessef.Ayrıca U.S robotics modemi acces point olarak kullnamyı düşünüyorum. Menzili evin her taraına yaymak için.
    Bir sey daha söyliyim bence U.S Robotics ve Airties aynı firmaya yaptırılıyor olabilir. Çünkü menüleri hemen hemen aynı dikkat edin tipleri tıpa tıp aynı nerdeyse. Maalessef ikiside çin malı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdurrahimk -- 2 Eylül 2008; 15:54:36 >
  • Belki N1 Modem wireless...

Ben aldım kullannıyorum hayet kaliteli bir üründür tavsiye ederim...

Piyasada ki En İyi Modem
  • Şurda saydıklarınız o kadar dandik ki.
    Adam gibi modem alıcaksanız gidin Cisco alın!!! Airties gibi dandik, işe yaramaz 5 para etmez şeyler kullanırsanız bağlantınız düzgün olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Şurda saydıklarınız o kadar dandik ki.
    Adam gibi modem alıcaksanız gidin Cisco alın!!! Airties gibi dandik, işe yaramaz 5 para etmez şeyler kullanırsanız bağlantınız düzgün olmaz.

Cisco (Linksys)'in mavi/mor kasa içinde gelen eski WAG-54 serilerinin de ne problemler yarattığını, hatta bunların bir ara piyasadan toplatıldığını da biliyoruz ama...

Ben yakın tarihde bir WAG-54GS (gri, karemsi kasa) aldım. Bu, 802.11g turbo düzeyinde ve oldukça pahalı bir modeldir; 802.11n uyumlu serisinin giriş modeli olan WAG-300N'in altındaki bir fiyatla satılır. Aaa, bir de baktım ki : 1) Yanında lineer (SMPS'li türden olmayan) bir AC/DC adaptörle gelmiş ve splitter verilmemiş. Lahavle çektim ama nasılsa VR'li bir UPS'den beslediğim için fazlasıyla umursamadım. 2) Modem'in ara yüzüne girdim ve (geç olarak) anladım ki ADSL hattınızın değerlerini (en önemli olarak işaret gürültü oranı SNR ve hat zayıflama değeri olan Attenuation) okuyacak yazılımı yok. 3) Üzerindeki anten 2 dBi'lık ama sökülebilme şansı yok. 4) Modem çalışıyor, ama P2P yaparken belli bir süre "sürekli" download yaptıktan sonra (bu bir ila 2-3 gün arası olabiliyor) internet'den tamamen düşüyor. Akşam yatarken çalışmakta ve internete bağlı olan modem sabah kaltığınızda internetden çoktan kopmuş!

Kafam kızdı, gittim bu sefer de gidip bir WAG-200G aldım (şu anda Linksys'in giriş seviyesindeki en ekonomik fiyatlı kablosuz modeli...haliyle standart 802.11g uyumlu yani 54 mbps'lik). Yukarda saydığım (1) ve (2)'deki eksiklikler olmadığı gibi (4)'teki problemle de hiç karşılaşmadım. yaklaşık 40-45 gündür çalışıyor; ben arada bir kapatıp IP değştirtiyorum ama belki buna da bir ihtiyaç yok...

Şimdi kalkıp da illa Cisco (Linksys) alın demek hatalı; mutlaka AirTies alın veya almayın demek de hatalı. Her markanın zaman zaman illetli bir modeli olabiliyor ama bu bir markayı "toptan karalamak" için teknik olarak yeterli bir neden olamaz...

• quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Cisco (Linksys)'in mavi/mor kasa içinde gelen eski WAG-54 serilerinin de ne problemler yarattığını, hatta bunların bir ara piyasadan toplatıldığını da biliyoruz ama...

Ben yakın tarihde bir WAG-54GS (gri, karemsi kasa) aldım. Bu, 802.11g turbo düzeyinde ve oldukça pahalı bir modeldir; 802.11n uyumlu serisinin giriş modeli olan WAG-300N'in altındaki bir fiyatla satılır. Aaa, bir de baktım ki : 1) Yanında lineer (SMPS'li türden olmayan) bir AC/DC adaptörle gelmiş ve splitter verilmemiş. Lahavle çektim ama nasılsa VR'li bir UPS'den beslediğim için fazlasıyla umursamadım. 2) Modem'in ara yüzüne girdim ve (geç olarak) anladım ki ADSL hattınızın değerlerini (en önemli olarak işaret gürültü oranı SNR ve hat zayıflama değeri olan Attenuation) okuyacak yazılımı yok. 3) Üzerindeki anten 2 dBi'lık ama sökülebilme şansı yok. 4) Modem çalışıyor, ama P2P yaparken belli bir süre "sürekli" download yaptıktan sonra (bu bir ila 2-3 gün arası olabiliyor) internet'den tamamen düşüyor. Akşam yatarken çalışmakta ve internete bağlı olan modem sabah kaltığınızda internetden çoktan kopmuş!

Kafam kızdı, gittim bu sefer de gidip bir WAG-200G aldım (şu anda Linksys'in giriş seviyesindeki en ekonomik fiyatlı kablosuz modeli...haliyle standart 802.11g uyumlu yani 54 mbps'lik). Yukarda saydığım (1) ve (2)'deki eksiklikler olmadığı gibi (4)'teki problemle de hiç karşılaşmadım. yaklaşık 40-45 gündür çalışıyor; ben arada bir kapatıp IP değştirtiyorum ama belki buna da bir ihtiyaç yok...

Şimdi kalkıp da illa Cisco (Linksys) alın demek hatalı; mutlaka AirTies alın veya almayın demek de hatalı. Her markanın zaman zaman illetli bir modeli olabiliyor ama bu bir markayı "toptan karalamak" için teknik olarak yeterli bir neden olamaz...

Hocam senin değiştirdiğin kadar kimse modem değiştirmemiştir herhalde, bi zamanlar rt-210 asusum var filan diyordun sonra linkysysler derken 10 tane değiştirdin herhalde

Bütün bu kadarki tecrübelerinden hangi chipsete sahip modemler daha iyi performans sergiliyor biraz anlatabilir misin?

• Arkadaşlar şu modeli almayı düşünüyorum ne dersiniz?
    Accses point özelliği var mıdır bunda?
    http://www.hepsiburada.com/tp-link-td-w8901g-4-port-54-mbps-kablosuz-adsl2-modem/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd999565

Fiyatıda uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starforces

quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Hocam senin değiştirdiğin kadar kimse modem değiştirmemiştir herhalde, bi zamanlar rt-210 asusum var filan diyordun sonra linkysysler derken 10 tane değiştirdin herhalde

Bütün bu kadarki tecrübelerinden hangi chipsete sahip modemler daha iyi performans sergiliyor biraz anlatabilir misin?

ben varım

mesela TI AR7 yani, Texas Instrument AR7' den bahsedebiliriz. üç farklı markada bu chipseti gördüm. sadece birinde performansı çok iyiydi.
    diğer ikisinde ise aynı performansı göremedim. sadece sonuncusunda stabiliteyi yakaladım. o da firmware ile oldu.
    belki kısmen de modem ayarları ile bu stabiliteyi yakalamış olabilirim. şimdi bu chipset üzerinden muhabbete baktığımızda,
    her (ikisinde) de aynı güzelliği alamadığıma göre, demek ki chipsetin haricinde farklı olan başka birşeyler daha var demektir.
    ne olabilir? amatörce düşünüyorum. sanırım yazılım farkı ön plana çıkıyor. bunu da en iyi başaranlar arasında birçok firma var ama
    tecrübe önemli tabi. tecrübeyi de farklı donanımları kullanarak elde etmek mümkün. bir de teknik destekle tabi. bir de kullanılan diğer donanımların etkisi.

öte yandan, broadband hizmeti veren firma da önemli. ne chipset ne de yazılım, hizmeti aldığın yerden bile önüne kamyondan boşaltılırcasına
    mıcır dökülüyor olabilir. buna da dikkat etmek lazım. gerçi bunu da tecrübe ile hemen farkediyorsunuz.
    aslında bu bahsettiğim üçüncü faktör daha kritik bence. modem kullanıısını ciddi anlamda yanıltıyor olabilir.
    bundan emin olabilmek için hatdaki kablolar dahil, donanımlara ve kullanılan işletim sistemine de hakim olmak lazım.
    yani bir sürü faktör var. her birine birazcık hakim olmak şart. yoksa nereye saldıracağını bilmek zor iş.

nasıl iyi yorum oldu mu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 29 Ocak 2010; 14:08:24 >

• AirTies RT205 kullanıyorum 2,5 yıldır ve modem hergün 12 saat açık (bazen 24 saat),şimdiye kadar TB'larca dosya indirmişimdir,kullanımı kolay,arada duvar yanında ise telsiz telefon olmasına rağmen online oyunlarda hiçbir sorun yok yani on numara modem,satış sonrası destek çok iyi fiyatıda güzel 130-150TL arası daha ne olsun bugün yine alsam yine airties alırım!!
  • ben olaya modem olmasada yeni bir boyut getireyim

acik kaynak yazilimlar ile gercekten en iyi, en esnek cihazlara sahip olabilirsiniz, kablosuz bir cihaz dusunuyorsaniz yazimi okumanizi oneririm;

http://forum.donanimhaber.com/m_37470536/tm.htm

cok ugrastim, dd-wrt de yayginlassin istiyorum :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jnrgndz_798

linksys ın baya pahalı bazı modelleri var
    onlarda home versionlar degil zaten pro edition falan
    sakın bulaşmayın hocam türkçe desteği yok firma tükyieye desteğiniçekti telekomdaki yetkililerde biz o markayı bilmiyoruz diyorlar. cihazın kurulum ayarlarında tam açıklayıcı bilgiler yok . tüm modemlerde standart olan ayar menülerinin isimleri değişik. şeş kaza deneyerek 30 dk da kurulum anca yapabildim kimseye tavsiye etmem
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.