Şimdi Ara

Piyasada ki En İyi Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
14.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasada ki En İyi Kablosuz Modem sorun çıkartmayan kurulumu kolay vb vb... herseyı kolay olacak sorun cıkarmayacak bır wireless modem markası tavsıye edermısınız ?

• linksys ın baya pahalı bazı modelleri var
    onlarda home versionlar degil zaten pro edition falan
  • Büyük ihtimal kablolu sistem önerecektir.
  • ZyXEL 662HW D1 (280 YTL)
    ZyXEL 660HW T1-V2 (100 YTL)
  • Air Ties'lar da güzel.Ben kullanıyorum memnunum.
  • Airties'da sorunsuz ve kolay...
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

ZyXEL 662HW D1 (280 YTL)
    ZyXEL 660HW T1-V2 (100 YTL)

Bundan iki yıl önce biri evime biri işyerime iki tane modem aldım,evdeki modemim command_4 arkadaşımın önerdiği ZyXEL 662HW D1'in bi alt modeli hw661g,hw,işyerimdeki ise airties rt205 modeli.

İlk etapta belirteyim hemen ,almadan önce çok geniş bir araştırma yapmıştım,test sonuçları,performans/fiyat tabloları v.s hepsini gözden geçirdim ve bu ikisinin iyi olduğuna karar verdim.Aldığım zamanlar zyxel'in fiyatı 200'e yakındı daha pahalısı da yoktu zaten,airties ise 180liraydı.Alacak olan arkadaşın kararına yardımcı olabilmek için şu ilginç tespitimi belirtmek istiyorum;modemleri araştırırken testlerden en iyi çıkan tüm güvenilir organların ilk tavsiyesi olan zyxel modemi olmasına rağmen bu modemi alan kullanan insanların yaptıkları yorumlar hep olumsuzdu,çok fazla problemi olduğunu söylüyorlardı buna karşın ben de:madem bu alet bi şekilde en iyi seçilmiş demek ki onlar kullanamıyorlar heralde diye kendimce yorum getirdim ve zyxeli almaya karar verdim,vermez olaydım!..

Modemle ilgili her geçen gün yeni yeni problemlerle karşılaşmaya başladım,önce kablosuz kullanımı bir türlü kullanamadık,bir ay boyunca kablosuz modemim olmasına rağmen dizüstü kabloya mahkum kaldı,pc modemin dibinde olmasına rağmen mesafe hatası verip kablosuz bağlantıyı yaptırmıyordu,onlarca kez birsürü ayar değişikliği yaptırdılar telefondan ama bişe değişmedi sonunda sinirlendim açtım telefonu modem kablosuz çekmiyor dedim sorunu anlattım bir iki kıytırık test yaptılar arayüzden modem sağlam problem yok dediler,beni ilgilendirmez sağlamsa bağlansın o zaman dedim aldım gönderdim fabrikaya,20 gün sonra aradılar bilmem ne parçasının voltajla ilgili bi sorunu varmış parça değişimi yapıcaz dediler yapın o zaman dedim ücret talep ettiler,aldığımdan beri böyleydi bu dedim dinlemediler mecbur yaptırdım.Alet geldi kablosuz çekiyordu,bu sefer 100 metre olan mesafesi aralarında 15 metre ve iki duvar olan odalardan çekmiyordu,buna karşın işyerimde kullandığım airties modemimi 70-80 metreden daha uzak bir alanda olan bir arkadaşım problemsiz kullanabiliyordu ki modemim işyerinde idi yanyana 4 oda duvarının üzerine aradan geçen otoyolundan sonra kendi evinin duvarlarını da geçip neticede kopmadan normal bir bağlantıyı alabiliyordu.airties de iki zyxel de tek anten var ama zyxel'in özellikliklerinde sinyal gücü yüksek yazılmış,neye göre yazılıyor bu veriler çok merak ediyorum doğrusu,iki anteni olsa bile yine çekmeyeceğinden adım gibi eminim.
    Modemin en uyuz olduğum bi başka özelliğide asla engelleyemediğiniz modeme dahil edilen trend micro'nun sinir eden güvenlik eklentisiydi,bunu ancak bu sene arayüzlerine ekledikleri eklentiyle kapattırılabiliyor oldu.

Zyxel'de bir bağlantı sorununuz olduğunda servisi arayarak sorunu tespit etmeniz gerekiyor,airties'in ise modemle gelen çok güzel güzel tasarlanmış bir programı var;programa tıklayıp bağlantıda bir sorununuz ya da aksaklık varsa neden kaynaklandığını anında tespit etmenizi sağlıyor ve ona göre hareket edebiliyorsunuz,ayrıca veri tablosunda aylara göre ayrı ayrı gruplandırılmış gelen ve giden veri(kota) bilgileriniz görüntüleniyor,programla modeminiz için yeni versiyon çıktıkca uyarılıyorsunuz ve kolayca indirip modeme yazılımını atıyor

Airties ile zyxel'in ısınma miktarlarıda yine aletin kalitesini ortaya koyuyor.İki yıldır airties'in kapatma düğmesine hiç basmadım ve çok iyi düşünülmüş etraflıca ısı atmasından dolayı neredeyse hiç ısınmıyor ve hala tık yok modemde,zyxel ise el sürülemeyecek kadar yanıyor neredeyse,bu yüzden sadece kullanırken açıyorum hep kapalı duruyor.
    Şu anda modemimin arkasındaki 4 ethernet portunun ikisi tamamiyle bozuk çalışan ikisi ise belli süre aralıklarında kopup kopup bağlanıyor yine servise yolluycam bu üçüncü arızası ve yenisini yollayacaklar ve geldiği gibi satıp airtiesin yeni modelinden alacağım.

Sonuç:Hangi modemi seçmiş olursan ol tek ve en güvenilir referansın alacağın cihazı kullanmış ya da kullanıyor olanlar olsun,kesinlikle etraftaki test birincisiydi yılın modemiydi en yüksek fiyatlı demek ki en kalitelisi gibi kriterleri esas alma.Acele etme iyice araştır en iyisine karar ver,sonuçta modem uzun süre kullanılan bir alettir,pc'ni değiştirirsin ama modemin uzun bi süre sana eşlik edecek olandır ve sorunsuz çalışması temel esastır.

Burada bahsettiğim tecrübelerim kullanmış olduğum cihazlarla yaşadığım sorunları-performansları bunları almayı düşünen arkadaşımın fikir sahibi olmasına yardımcı olmak içindir,kesinlikle o ya da bu marka cihazı savunur ya da kötüler bir yorum içermemektedir.Umarım görüşlerim seçiminizde ve alacağınız cihazın sizi memnun edecek olan olmasında faydası dokunur,saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Modem almayı planlayan arkadaşlara,

Türkiye'de modem satan, teknik servislerde çalışan profesyonellerden sonra mail kutularında ençok modemle ilgili e-mail alan kişilerden birisiyim, hafta içi günde 20 -40 arası, hafta sonu 50 yi aşkın e-mail alıyorum. Sebebide amatörce hazırladığım port açmayla ilgili iki web sitesidir. Teknik olarak konuyu çok iyi bilmememe rağmen, kullanıcılarından değişik modem sorunları hakkında bilgi edinebiliyorum. Sitelerime ticari kaygı taşımadığım için reklam almam, burda da ticari yorumlara sebep olmaması için marka ve model ismi vermeden genel bilgiler vermeye çalışacağım.

- Öncelikle almayı planladığınız modemin üretici firmasını öğrenin. Bir web sitesi olmasına ve bu web sitesinde online teknik destek, sürücü ve firmware update, kullanım kılavuzları indirme linkleri vb. olduğundan emin olun. İthalatçı firmaların amiyane tabirle çakma isimlerle piyasaya sürdüğü ürünlerden kesinlikle uzak durun. Bunlar kesinlikle düşük maliyetli görünen ama bir süre sonra sorunlarla karşılaştığınızda kimsenin sahip çıkmayacağı modemler olacaktır. İllaki pahalı modem alın demiyorum ama aldığınız modemin arkasında birilerinin olmasına dikkat edin.
    - Piyasada bulunan modemlerin büyük çoğunluğu aynı 4-5 tip chip setini ve yazılımı kullanmaktadır. Modem setuplarına girdiğinizde sadece marka logosu ilave edildiğini ama menülerin aynı olduğunu hemen anlarsınız.
    - Modem ihtiyacınızı doğru belirleyin. İhtiyacınız yoksa çok fonksyonlu pahalı ürünlere sahip olmak için bütçenizi fazla zorlamayın.
    - Isınan modemlerden kaçının.
    - Maalesef modem sorunlarının dikkate değer bir kısmı hangi marka olursa olsun adaptörlerden kaynaklanmaktadır. Genelde düşük maliyetli Çin malı adaptörler kullanıldığından şansınıza sorunlu adaptör çıkarsa sizde sorun yaşayabilirsiniz. Kullanıcıların ilk aklına gelen modem olduğu için adaptörü değiştirmek yerine çözümsüz arayışlara girebilirsiniz.
    - Modeminizi aldıktan ve sağını solunu öğrendikten sonra kullanım kılavuzlarını dikkatlice okuyarak mutlaka firmware güncellemesi yapın.
    - Son günlerde yabancı sitelerde wireless modemlerin özellikle küçük çocuk bulunan evlerde kullanılmamasını tavsiye eden değerlendirmeler okuyorum. Doğrumudur bilmem ama bana inandırıcı geldi ve wirelessi devre dışı bırakıp evdeki bilgisayarlara kablo çektim. Duvarları delmek için bu tip gereçleri satan bir mağazadan standart matkaplara takılabilen uzun matkap ucu (tutma ucu Ø10 mm ve delme çapı Ø14 mm) 10 YTLye alıp hallettim. Çocuğu olanlara duyurulur.

Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 6 Ağustos 2008; 11:11:51 >

• çakma firmware' lere de dikkat etmek lazım. isim vermeyelim.
  • En iyisi hangisi bilmiyorum ama benim için en kötüsü airties..
  • usrobotics en iyisi
  • Zyxel den şaşma derim.
  • bence en iyi modemi asus yapıyo...
  • Air Ties RT-205
    125 Mbps--- Wireless --- ADSL2+ --- 1 Port Modem

Piyasada ki En İyi Modem
  • 2001 yılında ki test amaçlı kurulan adsl serüvenime alcatep speed touch usb modem ile başlamıştım.
    Modem beni hiç yarı yolda bırakmadı.
    Sonra kablo internete geçtim ve iki senelik kullanımdan sonra 2004 yılında tekrar adsl'e geçme kararı aldım.
    Alcatel özellikle adsl konusunda deneyimli bir firma olduğunun bilincinde olduğumdan ve gelin görün ki alt yapının çoğunu alcatel yaptığından(ttnet) seçimimi gene Alcatel'den yana kullandım ve Alcatel speedtouch 510 aldım.
    Bir buçuk sene neredeyse hiç kapatmadan kullandım ve sonra tekrar kablo internete geçtim.
    Ta ki bu geçen yaz ayına kadardı.
    En sonunda adsl'e geri döndüm ve hala daha tozlar içinde dolabın tekinden çıkardığım modemimi kullanıyordum.
    Bir arkadaşım vasıtasıyla elime bedava airties combo 103 geçti.
    Bir süreden beri airties kullanıyorum ve kendimle alakalı yaşadığım problemlerde çağrı merkezinin olağanüstü tutumu,yaklaşımı airties markasının benim aklımda yer edinmesine sebep oldu.
    + Olarak modemin arayüzünün basit ve türkçe olması,sürekli güncel firmware desteği ve modemle hazır gelen,p2p programlar ve online oyunlar için açık ve hazır port desteği gibi müşterisini düşünmesi benim çok hoşuma gitti.
    Alcatel modemimi alalı tam dört sene oldu ve hala çalışmasına karşın bu sefer onu tekrar dolapta ki ait olduğu yere koyup yoluma airties ile devam etmeyi uygun gördüm.
    Tekrar modem almam gerekse bu kez seçeneğim kesinlikle bellidir.
    Belki çok marka yanlısı gibi görünsemde kesinlikle markayla alakam dahi yoktur.
    Sadece dürüst olmaya çalışan birisiyim ve bu dile getirdiklerim belki basit ama dürüstçe dile getirilmiş şeylerdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: casiokasıyo

Zyxel den şaşma derim.

hee yaa..

bu 3com' un adsl' e ymnelik yeni versyionları ne zaman gelecek acaba. gelsin, bir modem daha alayım
  • Air Ties RT-205 Süper ısınma problemi yok destek hattı çok iyi

quote:

Orjinalden alıntı: »Keen«

Air Ties RT-205
    125 Mbps--- Wireless --- ADSL2+ --- 1 Port Modem

Piyasada ki En İyi Modem

• quote:

Orjinalden alıntı: hhunal

Air Ties RT-205 Süper ısınma problemi yok destek hattı çok iyi

ama fason.
  • Yahu deli eder bu wireless başlıkları adamı!!! Sanki 300 dolar bayılınca çook iyi olacakmış gibi! Onlarda birsürü kullanmadığımız özellik var ve karışık. Daha iyi adsl ve wireless performansı sunacak diye de bişey yok. Ev kullanıcısı f/p oranı güzel bir ürün bulmalı.
    Bu konuda daha eline su dökeni göremedim: LINKSYS WAG200 tavsiye edilebilecek modemlerin başında gelir itirazı olan varsa alayım! 7/24 sorunsuz çalışabiliyor, wireless iyi, modem arayüzü tam orta karar süper, Tr deki elektrik dalgalanmalarına karşı dayanıklı, cisco var arkasında ve Tr servisleri ve müşteri destek hattı süper çalışıyor ve en önemlisi fiyatı uygun 120 Ytl'ye satılıyordu geçen ay, kapışıldı pek stok kalmadı herhalde. Vatanda gördüm bitek 140 ytl idi, bence değer.
    Daha fazla özellik arıyorsanız , paranız varsa ve daha iyi anten vs vs vs yine parasının hakkını veren uygun fiyatlı bir ürün yine Linksys tabii:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd95147

Vallahi benim gördüğüm bu aralar wireless modemler %90 sorun çıkarıyor linksys wag54 modeli dışında çok sağlamlar bu işin uzmanı ne de olsa.
    us robotics olsun, zyxcel olsun gözümden düştüler şahsen. Airties yine iyi kim ne derse desin çok kurulum yaptım Ya linksys, bilmeyene airties takıyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: tugay289

usrobotics en iyisi

bi tan4e bende vardı hala da duruyor usr 9110 model bir yıldırımda kablosuz gitti garanti dışı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.