Şimdi Ara

pic veya arduino'yu internet üzerinden yönetmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amacım pic veya arduino'ya bağlanmış röleleri internet üzerinden kontrol etmek. Ama bilgisayarı açık bırakıp ethernet kablosuyla bilgisayara bağlamak falan değil, her yer öyle anlatmış. Direk modeme bağlayacağım kablo veya wifi modülü ile, gerekiyorsa basit bir host alacağım basit bir arayüz yapacağım o hosta girdiğim zaman (hostun güvenliği konumuz değil) o arayüze gireceğim ve röleleri kontrol edeceğim. Tek yapacağım şey pinleri on off yapmak. İleri aşamalarda sıcaklık nem sensörlerini de eklemek istiyorum ama önceki hedefim bu.

Hiçbir bağlantıları olmayacak, tek ortak noktaları ikisinin de internete bağlı olması olacak. Nasıl yapabilirim, bu konu hakkında bir kaynak biliyor musunuz ? Arduino shieldlarının tartışma platformlarında da uygun bir bilgi bulamadım. Çok teşekkürler şimdiden.

• Dikkatli bakmadım hatta sadece göz gezdirdim fakat Barış Samancı'nın pdfsi yardımcı olabilir sana.

Tıkla
  • PIC ile yapacaksanız, mikroelektronika'nın SPI ethernet örneklerine bakın.
    ENC28J60 ile istediğinizi yapabilirsiniz.

Ben bir zamanlar yapmıştım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garfie -- 14 Aralık 2013; 12:23:47 >

• garfie kullanıcısına yanıt
    Ama yanlış anlamadıysam modem üzerinden bağlanmışsınız ? IP öyle gözüküyor. Ben internet üzerinden kontrol etmek istiyorum modem üzerinden değil
  • Modem kullanmadan devreyi internete nasıl çıkaracaksınız?
    Modem üzerinde gerekli izin ve port yönlendirmelerini yaparsanız dışarıdan da
    karta erişebilirsiniz. Resimde gördüğünüz lokal test.
  • garfie kullanıcısına yanıt
    Modeme elbete bağlayacağım da, öyle görünce sadece modem üzerinden erişim olabiliyor sandım. Modemimizin herhangi bir özelliğe sahip olması lazım mı bunun için ? Ve o zaman da host olayına gerek kalmıyor herhalde ?
  • Modemlerin hepsinde port yönlendirme var zaten.
    Siz bu devre için 80 portunu kullanıyorsanız, dışarıdan sizin IP'nize gelen istekleri, kartın IP'sine yönlendireceksiniz.
    internet bağlantınız ve modemde boş ethernet portu olması dışında başka bir şeye ihtiyacınız yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir de gidip modeminin dns alan bir servise uye ol.. Otomatik domain adi da olsun.. genelde adsl modemler dyndns adreslerini otomatik olarak alabilir
  • Ben de internet üzerinden arduinoya bağlanıp bir röle ile bilgisayarı açıyorum bu teknikle.

Piyasada "Ethernet shield" adıyla satılan cihaz bu işe yarıyor zaten. Arduino'nun tasarladığı ethernet shield wiznet chipi ile çalışıyor.
    @garfie arkadaşın yaptığı da hazır ethernet shield yerine microchip'in ENC28J60 entegresini kullanan bir karta bağlantı yapmış.

Temel olarak ikisi de aynı işi yapıyor.
  • nedium N kullanıcısına yanıt
    Hocam sakıncası yoksa temel bağlantıları, örnek kodu vs. atabilir misiniz ? Ve kontrol etmek için ne yaptığınızı ?
  • Bağlantılarla ilgili bir şey yok, shield ı alıp arduinoya takacaksınız, ethernet kablosunu bağlayacaksınız o kadar.
    Shield bu : Ethernet Shield
    Türkiyede de birkaç yerde satılıyor, yurtdışından çok ucuza getirebilirsiniz.
    Yanlız dikkat etmeniz gereken nokta şu: 2 farklı IC kullanan shield var, birisi orijinal arduino takımının tasarladığı (Wiznet W5100 kullanır), diğeri daha ucuz ve daha yaygın bulunan Microchip ENC28J60 kullanan.

İlkini (wiznet'liyi) alırsanız, arduino paketinden çıkan ethernet kütüphanesini kullanabilirsiniz.
    İkincisini (microchip'liyi) alırsanız ENC28J60 için yazılmış kütüphane'yi kullanmanız gerekir. (Genellikle linkle verirler.)

Örnek kodlar yanımda yok, akşama evdeki bilgisayardan bulup gönderirim.
    Şimdilik örnek server kodu incelemek isterseniz, 5 saniyede bir tüm analog girişleri tarayıp değerlerini web sayfasında gösteren kod : http://arduino.cc/en/Tutorial/WebServer

• quote:

Orijinalden alıntı: nedium

Ben de internet üzerinden arduinoya bağlanıp bir röle ile bilgisayarı açıyorum bu teknikle.

Piyasada "Ethernet shield" adıyla satılan cihaz bu işe yarıyor zaten. Arduino'nun tasarladığı ethernet shield wiznet chipi ile çalışıyor.
    @garfie arkadaşın yaptığı da hazır ethernet shield yerine microchip'in ENC28J60 entegresini kullanan bir karta bağlantı yapmış.

Temel olarak ikisi de aynı işi yapıyor.

Merhaba,
    İnternet üzerinden kontrol ile uğtraşıyorum. Kartın yerel ip adresini aynı ağdaki bilgisayar üzerinden browsera yazıp girince karta erişebiliyorum. Aynı ağ üzerindeki bilgisayardan dış ip'yi "88.xxx.xx.xx:80" şeklinde yazdığımda yönlendirme yapmış olmama rağmen modem giriş sayfası açılıyor. İlginç olan ise bendeki modem Tp-Link ama açılan sayfa Airties modem sayfası? Telefonun operatörü üzerinden girersem sayfaya ulaşamıyor.

Nerede hata yapıyorum, yönlendirme konusunda mı bir sıkınttı var acaba, çünkü yerel ağdan sorunsuz karta bağlanabiliyorum

• Beyaz Kartal kullanıcısına yanıt
    sorun port yönlendirmede. modeminiz üzerinde pic ip adresine direk dmz açarsanız daha rahat olacaktır. modem tplink açılan sayfa airties dediniz bu da aklıma birkaç soru getirdi. tplink modem mi yoksa sadece accesspoint yada router gibi birşey mi ? dış ip yazıp airties sayfası görmeniz, internete çıkan cihazın airties olduğunu gösteriyor ki o zaman ip port yönlendirmelerini airtes üzerinden yapmanız gerekir. eğer tplink ile airties aynı alt ağda değilse, (192.168.2.1 airties,192.168.1.1 tplink ip adresi ise mesela) işler karışır. airties tan tplinke port açıp tplinkten de pic e port açmanız gerekebilir.
  • kasirga_ K kullanıcısına yanıt
    Kullandığım modemin access point olduğunu bi ara ben de düşündüm ama ben stüdyoda kalıyorum 4 katlı ve her katta 2 TP-Link modem var. Eğer tek modem üzerinden bağlantı yapsak saniyede 1 megabayt indirme hızına ulaşamam. Her katta 8 daire var. O da olmaz gibi geldi. Daha çok ip'yi yanlış yazdığımı düşündüm ama o da pek mümkün değil sanırım. Binayı kontrol ettiğimde de Airties modem de göremedim. Bina yöneticisiyle konuşup kesin cevap almak en mantıklısı sanırım

Web işlerinde bilgim çok az, biraz çalışma mantığını biliyorum. Tabi ki kullanılan ip de statik değil. Bide bu mezuniyet projem olduğu için ip den bağımsız şekilde karta ulaşmamı istiyor hoca. Bu sorunu aşmak için No-ip gibi siteleri yada modemin kendi içerisinde dydns'ye otomatik yönlendirme var sanırım. Bunları nasıl kullanabilirim? İlk kez aradığım bişeyi bulamıyorum internette, sanırım bilgimin az olması sebebiyle ararken yanlış kelimeler kullanıyorum. Bu konuda önerebileceğiniz kaynak var mı?

Kotnrol ettim şimdi aynen dediğiniz gibiymiş. 2 tane ana modem var diğer modemler bu ikisi üzerinden bağlanıyor. Aynı şekilde ana modem olan Airties 192.168.2.1 ama benim modemim 192.168.1.1 şeklinde adreslere sahip. Şimdi ne yapmam gerekiyor. Dediğiniz gibi Airties'tan Tp-Link'e ondan da karta yapabilir miyim. Yöneticinin bilgisayarını kullanmam gerekicek fazla kurcalama şansım da yok, çünkü dış ip ile bağlanıp şifre ile gireyim dedim ama olmadı. Birde bozarsam filan yandık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Kartal -- 10 Nisan 2015; 12:50:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyaz Kartal kullanıcısına yanıt
    sizin sistemde access point ile dağıtımı yapıyorsunuz ki modeme erişimin olmadığı için port açman zor. Hocanızın dediği gibi ip den bağımsız olması en mantıklı seçenek ki bu da http yerine farklı protokollerden yardım almanızı gerektirecek. devrenizi ve tam olarak ne yapmak istediğinize göre mqtt coap gibi protokolleri kullanabilirsiniz. özel mesaj ile ulaşırsanız bana size yardımcı olmak isterim konudaki cevabı geç gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garfie

hocam buradaki picin oturduğu lehimlemeden dişlerina takabildiğimiz aparatın adı nedir?

• Hesher kullanıcısına yanıt
    Dip soket.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Dip soket.

teşekkürler hocam
  • merhaba, ben wifi ile telefondan kontrol edebileceğim oyuncak araba ve üstünde 3eksenli robot kol yapmam lazım, malzeme arduino wifi için falan neler almak gerekli, nasıl yapabilirm bunu donanımı bağlaması, androidde kod kısmı nasıl olacak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.