K

Yüzbaşı
26 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 47 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Yurt dışından aldığımız Gsm / gprs modülleri Türkiye operatörlerinde kullanmak için kaydettirmemiz gerekiyor. Bu durumda aklıma takılan 3 soru var eğer yardımcı olabilecek arkadaş varsa bilgilendirirse seviniriz.

1- imei kayıt için aynı telefonlardaki gibi 132TL(vergi) ödememiz mi gerekiyor?
2- imei adresini kaydettirmeden global m2m operatörlerinin hatlarını kullanma şansımız var mıdır?
3- imei adresini şirkete kayıt için şirketin tüzüğünde bilişim veya gsm gibi özel ibareler gerekli mi?
Arkadaşlar 12v güneş panelinden (boşta 17v) 0.28a akım verebiliyor. bu paneli 5v a dönüştürdüğümde 0,9amper akım alabilir miyim? güç dönüşüm formüllerinden 0.9 civarı bi değer çıkıyor fakat emin olamadım bilgisi olan birinin ilminden faydalanabilir miyiz acaba?
Lm317t den teoride 1.5 amper soğutucu ile akım alabileceğim yazıyor datasheet te fakat 1.5v ta 0.25a akım üzerine bir türlü çıkartamadım entegreyi. bilgisi olan arkadaş var ise yardımcı olursa sevinirim.
Başlıkta da belirttiğim gibi arduino ile 1.2A 1.5v sürebilecek transistöre ihtiyacım var. yalnız smd tipte olması gerekiyor. bcp56 npn transistörünü buldum ama 1.5 voltu sürüp süremeyeceğinden emin değilim. linki şurada.http://www.direnc.net/BCP56-12A-80V-NPNSMD,PR-15602.html

işimi görebilecek ve Türkiye de bulabileceğim ürün tavsiye edebilecek olan varsa çok makbule geçer.
Arkadaşlar bu 0 ohm resistor yerine direk kablo yada direk lehim kullanmamız da bir sakınca var mıdır ? bu 0 ohm direncin mantığı nedir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
ldo(low dropout voltage) regülatöre ihtiyacım var mic5219 3.3 v arıyorum ama türkiye de bulamadım direnç.net ve robitshop dışında ürün yelpazesi geniş site tavsiye edebilece var mı acaba ?
arkadaşlar düşük güç tüketimine sahip ldo(low dropout voltage regulator) tavsiyeniz var mı ? hem 5v hem 3.3v ihtiyaç var. ayrı entegreler şeklinde. max çekilecek akım değeri 300ma 3.3v için. özellikle türkiyeden temin edebileceğim öneriniz olursa çok makbule geçer. ams1117 yada lm1117 den daha düşük tüketimi olmalı ki zaten 3.3v için 4.75v min istiyor ve iş görmüyor bu entegreler. hem boşta 3-4 ma kendi tüketimleri var.
Arkadaşlar bu ESP8266 yeni sayılabilecek çinli arkadaşlarımızdan gelen wifi çipi. bu linkte görebileceğiniz gibi kendisi seri-wifi modülü şeklinde tasarlanmış bir modül olmakla beraber henüz hakkında çok fazla bilgi bulunmayan tekbaşına ta programlanıp kullanılabilen bir çip. Bu ürün hakkında bilgisi , ilgisi olanlar bu başlık altında paylaşım yaparlarsa güzel olur. Arduino kullanan biri olarak bu modülü tek başına da projelerimde kullanmak isterim doğrusu. Resimleri aşağıda mevcut. İlgilenen arkadaşları paylaşıma bekliyorum.

cevapla dedim yeni konu açtı sistem !!
arkadaşlar lisanssız amatör el telsizi almayı düşünüyorum 5km içinde konuşturabilecek ve kulaklık ile eller serbest konuşabileceğim. çifti 120-130 TL civarı bilgisi ve önerisi olan arkadaş var mı acaba?

örneğin şu tarz bişey iş görür mü ?
http://www.n11.com/laxon-pmr-lr8-8km-acik-alan-pmr-el-telsizi-sarjli-2li-set-P17185488
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 7 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 406
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 20.429 (Bu ay: 429)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.