Şimdi Ara

tablet üzerinden rf ve ir cihazları kontrol etmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlarlar bu sanırım zor olsa da mümkün bir proje. App yazılması lazım tablet için ama google'ında bu ev otomasyonu için uğraştığını düşünürsek yapılabileceğini düşünüyorum. Ben daha çok işin donanım kısmında takıldım. Evimde 433 mhz üzerinden kontrol edilen prizlerim var ayrıca eğer bu işi başarabilirsem aynı uzaktan kontrol edilebilen lamba anaktarları eklemeyi düşünüyorum.

    projenin rf kısmı içinhttp://www.engineersgarage.com/electronic-components/rf-module-transmitter-receiver tarzında modüller uygun decoder ve encoder ile kullanılacak sanırım.
    ir kısmı için de gene bezer ir alıcı ve verici gerekli decoder ve encoder ile kullanılacak.
    Benim takıldığım nokta ise bilgisyar ya da baika bir şey kullanmadan direk tabletten bluetooth ya da wifi ile veriyi alacak bir düzenek kurmak.

    Benim elektronik bilgim çok değil ama öğrenmek için de denemek için de vaktim var. App yazılması ile birlikte bu projenin kısa sürmesi zaten mümkün değil. Ancak kafamdaki şeyi başarabilir isem sanırım piyasada olmayan bir ürün üretmiş olacağım :D Ir kontrol eden ya da rf kontrol eden kitler var ama hem bunun ikisini yapan yok hem de genelde bunlar bir rooter ya da bilgisayar üzerinden çalışıyor ben bunu kaldırmak istiyorum.... Başlangıç noktası olarak biraz yönlendirmeye ihtiyacım var yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastzombie -- 30 Aralık 2011; 21:26:08 >







  • App inventor ile yazarım ben bunu ama google yarın kapatıyor app inventoru.
  • ben eclipse ile app oluşturmaya başladım... yavaş yavaş öğreniyorum diyelim=) olayı donanım olarak halledene kadar app ya benim tarafımdan ya da başkası tarafından öyle ya da böyle yazılır zaten =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfaunl

    Su modul isine yarayabilir:
    http://www.dealextreme.com/p/wireless-bluetooth-rs232-ttl-transceiver-module-80711

    çok teşekkürler gereçekten işime yaraması çok olası bir şey gibi duruyor. bana göre zaten olay appde bitmeli yani bluetooth sadece aldığı veriyi aktarmalı. Tabletten app ile zaten ir ya da rf transmitterın göndermesini istediğim veriyi yollamalıyım. Basitçe böyle açıklayabilirim. Aynı şekilde kontrol edilecek aletleri ilk kez bağlarken de rf ve ir recieverlar aldığı verileri bluetooth ile telefona göndermeli. Teoride çok basit duruyor :D




  • Ben de bundan bahsedecektim tam. 5 gün önce sipariş verdim bu modüllerden. Eclipse ile tabletin bluetooth modülünü kullanıp seri bilgi göndereceksiniz. Bu kadar basit. Bluetooth modülü kullanmak App inventor ile çok kolaydı.
  • dün akşam ya acaba rf/ir kontrol eden uzaktan kumanda ne kadardır diyerek bilgisayarı açtım şimdi neredeyim =) bu ev otomasyon şirketleri yüzünden adam gibi rf/ir kumanda yok. Olan kumandalar da yok şununla uyumluyuz bununla uyumluyuz diye otomasyon firmalarının reklamlrını yapıyor gibiler :D baktım ki istediğim fiyatların çok üstüne belirsiz şeyler alacağım tableti kullanmak mantıklı geldi ve son mesajınızı okuyunca mutlu oldum =) bana da yapılabilir geliyor ama ne yapan bir firmanın olmaması komik geldi. adamlar sadece rf ya da sadece ir kontrolleri (ipad ya da android ile kullanmak için) 60 ile 200 dolar arasında satıyorlar. bir tane istediğimi bulabildim o da redeye pro versiyonuydu ama redeye'ın daha alt modellerinin 100 dolar falan olduğu ve yurt dışından 90 dolar üstü gümrükten geçmediği düşünüldüğünde mantıklı gelmedi =)

    Fazla ümitlenmek istemem ama 2. günden proje beklediğimden önde :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastzombie -- 30 Aralık 2011; 22:39:47 >




  • Bence App İnventor'a bir göz atın. Google Desteğini kesecek ama 2012'nin ilk çeyreğinde MIT (MAssachusets Institute) tarafından yeni bir versiyonu kullanıma sunulacak. Eclipse ile uğraşmadan puzzle parçalarını kullanarak uygulama geliştirebilirsiniz. Daha perşembe günü telefonun bluetooth modülünü kullanarak accelerometer'ın ivme değerlerini bilgisayara gönderdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maytere

    Bence App İnventor'a bir göz atın. Google Desteğini kesecek ama 2012'nin ilk çeyreğinde MIT (MAssachusets Institute) tarafından yeni bir versiyonu kullanıma sunulacak. Eclipse ile uğraşmadan puzzle parçalarını kullanarak uygulama geliştirebilirsiniz. Daha perşembe günü telefonun bluetooth modülünü kullanarak accelerometer'ın ivme değerlerini bilgisayara gönderdim.

    evet mantıklı =) hoşuma gidiyor öğrenmek ama zorluyor baya bakayim app inventor'a varsın google desteği sunmasın :D

    şimdi baktım da düşündüğüm gibi bir app bu app inventor üzerinden yapmam pek mümkün değil gibi. çünkü tablet üzerinden 4 farklı cihaz kontrol edilecek. Tv dvd anfi ve ev elektriği. Bunları butonlarla ayrı ekran ya da tablere bağlamayı düşünüyorum. Daha yarım saattir falan bakıyorum ama sanırım app inventor ile bu mümkün değil sadece tek ekranlık appler yapılıyor. Güzel başlangıç geliştirse süper olur =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastzombie -- 31 Aralık 2011; 2:50:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maytere

    http://www.youtube.com/watch?v=ng2QnFk0gGY

    Super o zaman kodlama ile ugrasmadan bu sekilde yapabilirim:-)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfaunl

    Su modul isine yarayabilir:
    http://www.dealextreme.com/p/wireless-bluetooth-rs232-ttl-transceiver-module-80711

    ben bundan daha önce sipariş ettim ve elimde duruyor, benzer bi olayı windows mobile ya da ce tabanlı bir cihaz için yapmayı düşünüyordum.. yönetilecek cihazların kendi kumandalarını kullanacaktım aslında yani bi ir ve rf generatörü olmayacaktı işin içinde..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: necoinside

    quote:

    Orijinalden alıntı: sfaunl

    Su modul isine yarayabilir:
    http://www.dealextreme.com/p/wireless-bluetooth-rs232-ttl-transceiver-module-80711

    ben bundan daha önce sipariş ettim ve elimde duruyor, benzer bi olayı windows mobile ya da ce tabanlı bir cihaz için yapmayı düşünüyordum.. yönetilecek cihazların kendi kumandalarını kullanacaktım aslında yani bi ir ve rf generatörü olmayacaktı işin içinde..

    kumandaları bozmak istemedim sonuçta eğer bir yerde tıkanırsam uzaktan kumandasız kalmayim diye :D




  • işte o yüzden adım adım gitmek gerek.. öncelikle mini bir araba yapıp telefonumla rf v.s. gerek kalmadan bt üzerinden oynamayı düşünüyorum..
    işte modül ve araba için titreşim motorlarım (:


     tablet üzerinden rf ve ir cihazları kontrol etmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necoinside

    işte o yüzden adım adım gitmek gerek.. öncelikle mini bir araba yapıp telefonumla rf v.s. gerek kalmadan bt üzerinden oynamayı düşünüyorum..
    işte modül ve araba için titreşim motorlarım (:


    bunu yaparsınız zaten. diğer aletler için şöyle bir dert var tvnin kontrol modlünü değiştiremeyeceğiz ya da kullandığımız diğer aletlerin. ondan bizim onlara uyum sağlamamız lazım tvde ir olduğu için ir orizlerde rf olduğu içib rf modül kullanmam gerekecek. bakalım ikimiz de farklı yerlerden yaklaşıyoruz. siz bt modülü nerden aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastzombie -- 1 Ocak 2012; 19:52:30 >
  • dx den yani arkadaşın gösterdiği linkle aynı yerden almıştım.. ir de öğren modu olabilir ancak rf biraz daha karmaşık öğretmek ve türetmek biraz daha güç bir olay olacak.. ayrıca farklı frekanslarda cihazlar eklemek istediğinde donanımsal problemlerle karşılaşabilirsin.. bu arabayı yaptıktan sonra aynı çıkışlarla istenilen yönde tetikleme sağlanır, her cihaz için yedek kumanda da edinip sisteme dahil edilebilir..
  • Bluetooth üzerinden veri göndermek APPinventor ile o kadar basitki. Bluuetooth'un send olayını kullanarak istediğiniz veriyi gönderirsiniz. İster text olarak, ister sayı olarak, ister byte olarak. Dediğim gibi samsung ace telefonu kullanarak dahili accelerometer'ın 3 eksen değerlerini de PC'ye gönderebildim. Bu da demek oluyorki istediğimiz veriler ,hazırlanan bluetooth donanımlı bir araca veya cihaza da çok rahat aktarılabilir ;)
  • C# da device application yazarken de com porta veri göndermek aynı şekilde çok kolay ve bu bt apart da com port olarak kullanılabiliyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maytere

    Bluetooth üzerinden veri göndermek APPinventor ile o kadar basitki. Bluuetooth'un send olayını kullanarak istediğiniz veriyi gönderirsiniz. İster text olarak, ister sayı olarak, ister byte olarak. Dediğim gibi samsung ace telefonu kullanarak dahili accelerometer'ın 3 eksen değerlerini de PC'ye gönderebildim. Bu da demek oluyorki istediğimiz veriler ,hazırlanan bluetooth donanımlı bir araca veya cihaza da çok rahat aktarılabilir ;)

    mit app invertor tester olmak için başvurdum bakalım adamlar takar kabul ederlerse oradan yazarım yoksa zorla öğreneceğim java ve eclipse...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necoinside

    C# da device application yazarken de com porta veri göndermek aynı şekilde çok kolay ve bu bt apart da com port olarak kullanılabiliyor..

    Hocam device application nedir? PDA türü windows işletim sistemli cihazlar için yazılan programlar mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.