Şimdi Ara

PİC PROGRAMLAMA NEDİR ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sitede ve google da arama yaptırdım ama saglıklı bısey bulamadım. sadece bi kart gıbı bısey almam gerektıgını anladım. baska bısey tınlamadı.
    bir de genelde kıtap onermısınız ben elektronık kıtabı bıle bulamazken kıtapçıya picle ilgili kitap desem kufur sanar herhalde
    ** Her pıc için ayrı kart mı alacağız??. int.te genelde kartla ılgılı 16f... diyo benım buldugum devrede 12f675 diye bı pic var ??

BANA NASIL YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ

YAPMAK İSTEDIGIM:
     PİC PROGRAMLAMA NEDİR ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuninger_haa -- 12 Temmuz 2007; 19:54:10 >

• Bu devre sıcaklığa göre farklı renkler mi çıkartıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Bu devre sıcaklığa göre farklı renkler mi çıkartıyor?

ewet ayagını kaldır (tam ustune bastın)

basıt dıye bunu yapayım dedım ama pic cıktı bu seferde
  • hocam eğer programlamayı bilmiyorsan bu devre başlangıç için çok zor senin için.
    pıc programlama için öncelikle yazılım dillerinden birisini bilmen gerekiyo bunlar: c , c++ , basic vb. pek çok programlama dili var. tabi birde iyi ve sorunsuz çalışan bir programlıyıcı yapman veya alman lazım. pıc lerde 16xx 12xx 18xx ve daha birçok seri var bu seriler donanım özelliklerine göre değişiklik gösteriyo. elektronikle ilgili pek çok kitap var ama bu kitapları okul yakınlaronda sadece yakınında olan okulun kitaplarını getiren kırtasiyelerde bulman pek mümkün değil. internettende pek çok kaynak bulman mümkün .

bu arada yukardaki devre ya sıcaklıpa göre üç farklı ledi sırasıyla yakıyo. bunun için analog veri okumayı yapabilirsen yazılımın geri kalanı problem değil sadece üç farklı eşik değeri belirleyip ledleri sırasıyla yakman gerekir.
    ikinci alternetif ısı farkına göre rgb olarak ledelerden farklı renkler elde ediyo olabilir. (bu ihtimal çok düşük) bunu için analog okuma yapıp yaptığın okuma değerine göre bu üç ledi pwm ile sürerek 256 farklı renk elde edebilirsin.

• kaynak:http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm

quote:

• Bu kesin soğuk olunca mavi tonlara kayıp sıcak olunca kırmızı tonlara kayıyordur. Tam tersi olsa soğukta sıcaklık hissi sıcakta serinlik hissi verse daha güzel olmaz mı ya Valla bu doğru ha. Floresan lambaları kış vakti hiç sevmem.

@tuninger_haa, standart tavsiyem olarak Altaş yayınevinin kitapları ile başlamanı öneriyorum. Daha sonra bunun çok daha iyisini kendin yaparsın boşver şimdi bunu. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 12 Temmuz 2007; 21:15:17 >
  • PİC in türkçe anlamı (Programlanabilir Çevre Üniteleri), arkasım sen kitap diyorsun ya bulmam falan düşüncesi ilewww.kitapyurdu.com adresinde hem istediğin kitapları hemde piyasa fiyatının biraz altında toplu getirtdirirsen kargo parası ödemek gibi sorunun olmayan ve güvenilir ödeme olana sağlayan cok güzel ve türkiyede benim için tekden sayılan büyük bir online kitapçı dükkanıdır. senin devrene gelince once pic programlamayı öğrenmen gerekir bunun için programlama temel atmak istiyorsan ihsan karagülle zeydin pala nın visual basic kitabını almanı öneririm (bu kitapda pic öğretmiyor sadece programlama) ben direk pic programlama öğrenmek istiyorum diyorsan orhan altınbaşak ın pic16f84 ve pic programlama teknikleri adında temel olan ve hiç pic programla bilmesende temel başlangıc kitabıdır zaten türkiyede kısıtlı bu kitaplar yani her yazar yazmıyor bir kaç tane sayılı yazar var kitapyurdu nda arattırırısan bulursun hemde cok hesaplı iyi calısmalar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino ile LOGO yapma
    6 yıl önce açıldı
    Arduino için yazılım dili?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: klutch

kaynak:http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm

quote:

Bu ay almayı unuttum valla güzelmiş ama. Bu pic kaç paradır bilen var mı?
  • Tüh ya elimdeki alet 8 bacağa program atmıyormuş.8 bacak olarak eeprom tanıyor sadece.Valla arkadaşım ben programlayabilseydim istersen sana 1 tane yollardım ama ben de yapamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelsag

hocam eğer programlamayı bilmiyorsan bu devre başlangıç için çok zor senin için.
    pıc programlama için öncelikle yazılım dillerinden birisini bilmen gerekiyo bunlar: c , c++ , basic vb. pek çok programlama dili var. tabi birde iyi ve sorunsuz çalışan bir programlıyıcı yapman veya alman lazım. pıc lerde 16xx 12xx 18xx ve daha birçok seri var bu seriler donanım özelliklerine göre değişiklik gösteriyo. elektronikle ilgili pek çok kitap var ama bu kitapları okul yakınlaronda sadece yakınında olan okulun kitaplarını getiren kırtasiyelerde bulman pek mümkün değil. internettende pek çok kaynak bulman mümkün .

bu arada yukardaki devre ya sıcaklıpa göre üç farklı ledi sırasıyla yakıyo. bunun için analog veri okumayı yapabilirsen yazılımın geri kalanı problem değil sadece üç farklı eşik değeri belirleyip ledleri sırasıyla yakman gerekir.
    ikinci alternetif ısı farkına göre rgb olarak ledelerden farklı renkler elde ediyo olabilir. (bu ihtimal çok düşük) bunu için analog okuma yapıp yaptığın okuma değerine göre bu üç ledi pwm ile sürerek 256 farklı renk elde edebilirsin.

kardes ne yaptın yaa sımdı pıc programlamak ıcın dıl mı bılcez bırde zaten klutch un dedıgı gıbı ben biltekten aldım.orda yazılımı vardı ben dırek ordan alıp pıce aktarıcaz sanıyodum
    .c ve .hex uzantılı 2 dosya var ben dırek bunları kullanıcaz sanıyodum
    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/30/RGB_termo.C GİBİ

(90alper90 ben de merak edıyorum)bir de sormayı unuttum piclerde fiyatlar nsl (ucuk olmadıgı surece sorun olmaz)

hepınıze ayrı ayrı cok tesekkurler bilgiler için..

• hocam ben yazılımını kendin yazıcağını varsayark öyle söyledim elindeki .hex kodu pıc e atman yeterli. bu devredeki pıc i piyasada 3-4 ytl ye bulabilirsin sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelsag

hocam ben yazılımını kendin yazıcağını varsayark öyle söyledim elindeki .hex kodu pıc e atman yeterli. bu devredeki pıc i piyasada 3-4 ytl ye bulabilirsin sanırım.

ohh korkutunuz benı yaa
  • Yacağın iş basit.Pic prgoramlama kartın yoksa.Nerdeyse her pici ve eeprom programlayan bir prgoramlayıcı kart 15 ytl ( ben bu kart seçiminde yanlışlık yaptım benimki 8 bacaklı programlamıyor)
    Bilgisayara winpic adlı program yüklenecek.
    Bir PIC alıncaak
    Kart yardımıyla da hex dosyası pice atılacak
    Olay basit aslında
  • quote:

Yacağın iş basit.Pic prgoramlama kartın yoksa.Nerdeyse her pici ve eeprom programlayan bir prgoramlayıcı kart 15 ytl ( ben bu kart seçiminde yanlışlık yaptım benimki 8 bacaklı programlamıyor)
    Bilgisayara winpic adlı program yüklenecek.
    Bir PIC alıncaak
    Kart yardımıyla da hex dosyası pice atılacak
    Olay basit aslında

TESEKKURLER kardes
    Nerdeyse her pici ve eeprom programlayan bir prgoramlayıcı derken cok gırıslı bıseyı mı kasdedıyorsun??

bırde korkarak soruyorum ama eeprom ne ? ? ? ?

• Eeprom entegreleri hafıza içindir.Bunlar eeprom entegrelerini prgramlayabiliyor.Mesela bir devre yaptınız ve dışaradan gelen bilgileri kaydetmek istediniz.Pıc lerin içinde de eeprom vardır.Fakat bu eeprom yetmedi.Ve bu eeproma kaydedebilirsiniz.Bu entegrelere hafıza kartının entegre şekli de denilebilir.
    Kastettiğim ürün bu
     PİC PROGRAMLAMA NEDİR ??

Soru sorarken korkmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper.y -- 13 Temmuz 2007; 1:20:23 >
  • quote:

Eeprom entegreleri hafıza içindir.Bunlar eeprom entegrelerini prgramlayabiliyor.Mesela bir devre yaptınız ve dışaradan gelen bilgileri kaydetmek istediniz.Pıc lerin içinde de eeprom vardır.Fakat bu eeprom yetmedi.Ve bu eeproma kaydedebilirsiniz.Bu entegrelere hafıza kartının entegre şekli de denilebilir.
    Kastettiğim ürün bu
     PİC PROGRAMLAMA NEDİR ??

hayır yaa kafam karısıcak diye korkuyorum cunku bazen karısınca toplaması zor oluyo

• quote:

Eeprom entegreleri hafıza içindir.Bunlar eeprom entegrelerini prgramlayabiliyor.Mesela bir devre yaptınız ve dışaradan gelen bilgileri kaydetmek istediniz.Pıc lerin içinde de eeprom vardır.Fakat bu eeprom yetmedi.Ve bu eeproma kaydedebilirsiniz.Bu entegrelere hafıza kartının entegre şekli de denilebilir.
    Kastettiğim ürün bu
     PİC PROGRAMLAMA NEDİR ??

bu programlayıcının pbc şeması varmı acaba?

• Bu adreste programlayıcı ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz

http://www.elektrobilisim.com/component/option,com_fireboard/Itemid,104/func,view/id,22/catid,6/
  • quote:

Kastettiğim ürün bu
     PİC PROGRAMLAMA NEDİR ??

peki bu ürün satılıyor mu piyasada yani malzemeleri tedarik edip yapmak mı mantıklı olan satın almak mı direk..

• eğer baskı devre yapmak konusunda çok tecrübeniz yoksa satın almanızı tavsiye ederim çünkü biraz zor bir baskı devresi var
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.