Şimdi Ara

PİC PROGRAMLAMA NEDİR ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://altaskitap.com/pic_progv4_eko.htm

bu firmadan önceden alışveriş yaptım ve hiç bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

http://altaskitap.com/pic_progv4_eko.htm

bu firmadan önceden alışveriş yaptım ve hiç bir sorun yaşamadım.

8 14... pin dedıgı bacak sayısı oluyo dı mı
  • Evet bacak sayısıdır.
  • bencede satın almak daha mantıklı gibi duruyor zaten malzemelerine falan alıp yapmaya kalksan anca 10 ytl tutacaka benziyor 2 tane istanbulda ve 1 tane denizlide bayiliği var gidip almalı ya da kargo ile fln satılan karta garanti veriyolar mı donanımsal bi soruna karşı acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: serendipity

bencede satın almak daha mantıklı gibi duruyor zaten malzemelerine falan alıp yapmaya kalksan anca 10 ytl tutacaka benziyor 2 tane istanbulda ve 1 tane denizlide bayiliği var gidip almalı ya da kargo ile fln satılan karta garanti veriyolar mı donanımsal bi soruna karşı acaba..

en saglıklısı kendı sehrınden almak bence.
    yanı ben oyle yapıcam(tabı bulabılırsem)
  • ya o konuda dediğim gib sordum da zaten kendin yapmak için riskli we baya bi sıkıntılı bi iş 15 ytl al geç kartlar hem denenmiş olarak satışa sunuluyor hemde malzeme fiatıyla yaklaşık aynı fiata bulunuyor kart..bence oldukca makul
  • Satın almanı tavsiye ederim
  • quote:

Satın almanı tavsiye ederim

e kardes bız de soygun yapalım demıyorum
  • teşkür
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuninger_haa

quote:

Satın almanı tavsiye ederim

e kardes bız de soygun yapalım demıyorum

bizde soygun yapalım demiyorum..

• bu arada kart sorunu nu çözdün mü?
  • quote:

bencede satın almak daha mantıklı gibi duruyor zaten malzemelerine falan alıp yapmaya kalksan anca 10 ytl tutacaka benziyor 2 tane istanbulda ve 1 tane denizlide bayiliği var gidip almalı ya da kargo ile fln satılan karta garanti veriyolar mı donanımsal bi soruna karşı acaba..

resimde gördüğün en basit programlayıcı devresi ve toplam maliyeti 5 ytl'sını bile bulmaz. dikkatli bakarsan direnç, kondansatör ve diyotlardan oluşmuştur. kendi yapacağından farklı olarak yazılım cd'si veriyor ama bunların hepsini internetten bedava olarak indirebilirsin.

zaten devrenin bulunduğu adresindeki bağlantılar bölümünde PICC Lite C derleyicisini indirebileceğin bir link var.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm

• digital ile ilgili konuları bilmeden ve programlama mantığını bilmeden mikro denetleyicileri programlamak zor olacaktır.
    Ve öğrendiğin şeyler tamamen ezberden ibaret olacaktır.

Eğer bu işi ciddi olarak öğrenmek istiyorsan, digital ile ilgili bir kitap oku ve bir programlama dili öğren (C olabilir)
    Bunlardan sonra inan PIC i programlamak çocuk oyuncağı gibi gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 16 Temmuz 2007; 3:29:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul

quote:

resimde gördüğün en basit programlayıcı devresi ve toplam maliyeti 5 ytl'sını bile bulmaz. dikkatli bakarsan direnç, kondansatör ve diyotlardan oluşmuştur. kendi yapacağından farklı olarak yazılım cd'si veriyor ama bunların hepsini internetten bedava olarak indirebilirsin.

zaten devrenin bulunduğu adresindeki bağlantılar bölümünde PICC Lite C derleyicisini indirebileceğin bir link var.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm

haklısın malzeme üreticileri için yada toptancılar için bunu maliyeti 5 ytl olabilir ama bnce biz kullanıcılara maliyeti yaklaşık bi 10 ytl yi bulur ki bu işin diger yardımcı elemanlarını saymıyorum baskı dewre cıkarmak için fln...

• quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

digital ile ilgili konuları bilmeden ve programlama mantığını bilmeden mikro denetleyicileri programlamak zor olacaktır.

Eğer bu işi ciddi olarak öğrenmek istiyorsan, digital ile ilgili bir kitap oku ve bir programlama dili öğren (C olabilir)

Arkadaşın amacı verilen projeyi yapmak sanırım.Sorun hex i pic e atmak.Ama programları anlamak ya da yapmak isterse bir dil şart.Ben ASM öneririm.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

digital ile ilgili konuları bilmeden ve programlama mantığını bilmeden mikro denetleyicileri programlamak zor olacaktır.

Arkadaşın amacı verilen projeyi yapmak sanırım.Sorun hex i pic e atmak.Ama programları anlamak ya da yapmak isterse bir dil şart.Ben ASM öneririm.

ASM diğer dillere göre çok zordur.
    C de programlamayi öğrenip asm ye geçerse daha güzel olur.
    Ancak bunlar çok zaman alacak işler.

En iyisi HEX i yükle geç

• pekı bu dıllerı nasıl ogrenıyosunuz yani yabancı dıl gıbı falan mı (kaydım o zaman)

veya bunu neye benzetebılırsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuninger_haa

pekı bu dıllerı nasıl ogrenıyosunuz yani yabancı dıl gıbı falan mı (kaydım o zaman)

veya bunu neye benzetebılırsınız

smd , c , c++ , basic yazılımlarının kodları yabancı dil gibi öğrenemezsin.. öncelikle piclerin bacak bağlantılarının ne işe yaradığını geniş bir şekilde öğren sonrada bu yazılımlardan birini öğrenmen gerek arkadasım...

Tam bir prof olman için 3 veya 4 seneni vermen lazım.. ama birinin sana uygulamalı olarak anlatması senin için daha iyi olur...:D

• quote:

Orjinalden alıntı: canyilmaz

smd , c , c++ , basic yazılımlarının kodları yabancı dil gibi öğrenemezsin.. öncelikle piclerin bacak bağlantılarının ne işe yaradığını geniş bir şekilde öğren sonrada bu yazılımlardan birini öğrenmen gerek arkadasım...

Tam bir prof olman için 3 veya 4 seneni vermen lazım.. ama birinin sana uygulamalı olarak anlatması senin için daha iyi olur...:D

o zaten elektronıgın hangı asamasında yokkı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.