Şimdi Ara

Peugeot'ya Türkiye'deki önyargı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Lütfen birazdan yazacaklarımı kimse kişisel olarak algılamasın. Sadece benim düşüncelerim.

Peugeot'nun alıcı gözü ile baktığım ilk arabası 307'di. Gerçekten çok şık görünüyordu ve gördüğüm yerde gözümü alamıyordum. Ben bu araca olan sevgimi hayranlığımı her fırsatta arkadaşlarım arasında dile getirirken bir gün bir arkadaşım şöyle bir şey söyledi.
    -Peugeot'nun kasaları çok dandiktir, teneke gibidir, kutu kola gibidir, Ford iyi sen fort sev. Motorsa motor hızsa hız ama kaporta dandik. Ford çok sağlam.
    Daha sonra diğer arkadaşlarımla olan konuşmalarımdan genel bir Peugeot antipatisi olduğunu düşünüyorum. Bu araçlardan birisine hayatında hiç binmemiş insanlar koskoca bir marka ile ilgili atıp tutuyorlar. Peugeot'nun gerçekten kalitesiz araçlar ürettiğini düşünmüyorum. Yoksa bir çok modeli Euroncap tan nasıl 5 yıldız alabilirdi? Ve nasıl bunca yıl piyasada tutunabilirdi?

Yorumlarınızı bekliyorum.
    Saygılar.

• 92 yılında babam Fiat Tempra alıcaktı ki o yıllar aracın çıkış yılıydı neredeyse. Herkes fiat alınır mı; göğsü elektronik çabuk bozulur, tofaşın arabaları dökülüyor dedi ve gitti renault aldı.

Yıl 97 oldu ve bir tanıdığımızda tempra vardı, adamın aracı koca şirketin altında oraya git buraya git , yük yükle getir vs. diye kullanılıyordu ve aracın bir sorunu yoktu. Çok şaşırdık ve bizde temiz sx-a aldık.

Dönemine göre araç çok konforlu ve genişti. Bilenler bilir o arac ile bolu 7 göllerin orman yoluna bile soktuk; stabilize tam düzeltilmemiş 50 km lik köy yolu, hız 30-40 ı geçmiyordu, git gel de 100 km. Araba tık demedi ve hiçbir sorun da çıkarmadı yıllarca bize.

Bu sebepledir ki öyle kolay kolay herkesin yorumlarına güvenmiyorum yıllardır. Boş yere kütük gibi renault a binmiştik o zamanlarda.

Peugeot konusunda da kullanan tanıdıklarım, akrabalarım var. Ama onlardan, habire sorun çıkaran vasat araçlar diye hiçbir bildirim almadım. Hatta hepside memnunlar durumlarından. Birilerinin yorumları değil, kullanan çoğunluğun yorumları önemlidir bence. Bu sebeple bende yaklaşık 1 ay sonra peugeot almayı planlıyorum.

• Geçen okulda arkadaşlarla dolanıyoruz benim araçta orda park halinde yanından geçtik 3tane genç konuşuyordu mevzu benim arabaydı sanırım biri diyor peugeot u üste para verseler almam vs.. vs..

Dedim içimden kimseye zorla araç aldırılmıyor kimi vw sever kimi seat kimi bmw ama Türkiyedeki peugeot önyargısı banada saçma geliyor.

Benim 307den tek şikayetim arkadan gelen ses yüksek yakıt tüketimi.

100km/h la köpeğe çarptım araba yerinden ayrılmadı aynen yoluma devam ettim.Nerden baksanız köpek 20-30cm boylarındaydı.

Ama kime sorsam satacağım zaman istediğim fiyata çok dediler 35.000de araça 25,500 civarı istiyorum full+full araç herkes çok diyor.En çok 22 23 verdiler.

Şöyle düşündüm aracı 23 e bırakacam adam çabalayacak 25 e satacak.Bendeyken tutmaz dedikleri bu araçtan kar edecek ee ben niye kar etmeyim o zaman.

Dediğim gibi sıkıntım bu kadar

arka süspansiyondan ses
    yüksek tüketim
    lpg montaj zorluğu

• Ben peugeotun jant tasarımı ve direksiyon tasarımı hiçmi hiç begenmiyorum yıllardır değiştirmedi hep aynı
  • Peugeotlar piyadaki diğer rakiplerinden daha ucuz olduğu için böyle bir yanılgı doğuyor olabilir ama olarak rakiplerinden aşağıya değil bence biraz daha üstün.. Tabiki rakip olarak mercedes bmw vw falan görmemek lazım fiat, hyundai, renault vs. olarak görmek lazım.. Bu markalardan aşağıya kalır hiç bir yanı yok.. Kronik problemleri yok mu var tabiki ama motor ve sağlamlık konusunda söylenenler şeyler tamamen bilgisizlikten sallanan kulaktan duyma bilgiler..

Eksikleri:
    1) Bence peugeotun en büyük sorunu boş versionlarının gerçekten çok boş olması örneğin adamlar ABS'yi ve ön yolcu hava yastığını hala paket olarak satıyorlar.. Arka koltuk kafalıkları ve kapı ustlerinde tutacaklar falan paket içersinde yer alıyor olması çok absürt.. Standart özelliklerini düzeltmeleri gerekiyor..

2) LPG uyumsuzlukları kışın çoğu kişinin başını ağrıtıyor tam olarak ayarlar tutmuyor..

3) Tüm servislerinde kesinlikle bir ortalama hizmet başarısı tam olarak yok.. Kimi serviste çok iyi ayarlamalar yapılırken başka bir servise götürdüğünüzde aracınız dahada kötü bi hale gelebiliyor..

4) Tüm modellerdeki motorlar yüksek performanslı ve sorunsuz ama yakıt tüketimi rakiplerine oranla ya eşit yada daha yüksek..

5) İşçilik kalitesi ortalamanın altında (yüksek modeller hariç) belirli bir süreden sonra çıtırdamalar ve insanı gıcık eden bilimum seslerin ortaya çıkması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgue -- 25 Kasım 2010; 15:22:52 >

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Yorumlarınızın devamını bekliyorum.
  • bende de 307 var kafamda hep öyle bir soru işareti vardı alırken de öyle.
    ancak genel özellikler albeni olarak bence pahalı birçok arabadan daha iyi. plazaları dolaştım benim arabanın özelliğindeki birçok arabayı almaya kalksam 3 tane 307 parası vermek zorundayım.
    kullanılan malzeme konusunda herkes atıyor bende ilk baktığımda plastik bunun heryeri kola kutusu gibi olur demiştim.
    ancak geçen ay bir arkadaşın başına kaza geldi. onunda 307si var. zaten arkadaşın arabasını görerek almıştım.
    arkadaşın arabasına yandan auris vuruyor baya da hızlı. aurisin ön darmadağın baya bi masrafı var. arkadaşın 307 kapı yamuluyor. kaportacıda düzeltme vs 300 liraya çıkıyor. ki çok da bir hasar yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu açan arkadaş çok güzel bir noktaya değinmiş bence !..

evet peugeotun koltuğuna bile oturmamış insanllar kullaktan duyma haberleri sanki kendileri yaşamışlar gibi anlata anlata insanlarda güven sorunu yaşatmaya başladılar !..

bende 3 ay önce 2006 model bir 407 aldım araç 1520 kg. , 5 gün önce 2500 km.lik bir seyehat ettim , bu kadar uzun yola hayatımda ilk defa çıktım , bu tecrübesizliğinde verdiği acemilikle 140- 150 lerde çok çukura düştüm , hele bir tanesi varki dedim bu sefer tamam bi çekici çağırmam gerekecek çok endişelenmiştim ama olmadı. bıcırlı , tozlu , göz gözü görmeyen bir yolda bir tümseğe çıktım araç o hızla havalanıp tümsekten sonra yere oturdu resmen ve bunun niceleri geldi başıma , yola devam ettim baktım herhangi bir çıtırtı problem yok, yol bilgisayarı ve paneldeki ikaz lambalarından yanan yok, dedim kazın ölümü arpadan olsun yola devam mola verdiğim yerde aracı kontrol ettim ki ön tamponun ızgaralarının ayakları kırılmıştı. SADECE O KADAR , o da altı alçak olduğu için yere oturmasından dolayı oldu + araçta karter muhafazasıda yok, kangoo dan sonra altı bu kadar alçak bir arabaya alışmam çok zor oldu neyse , memlekete dönüşümde servise götürdüm , life kaldırdılar genel bir muayene sonuç hiç bir şey yok !.. hemen 120 tL. ye verdirdim karter muhafazasını o gün taktırdım altı biraz daha alçaldı ama en azından içim rahat !..

valla almadan önce yok ön takım erken bozar yok denildiği gibi kaporta vs. hepsi şehir efsanesi !.. arabada bir torpido torpido boyu çoğu aracın ön kapotundan uzun !.. kaportanın ineliği ise artık avrupa standartlarına göre üretiliyorlar ve hem darbe emme amaçlı hemde düşük hızlarda yaya koruma amaçlı !..

yine yukarda bir arkadaş söylemiş bu donanım ve konforda daha iyi isim yapmış bir marka tercih etmek için 2-3 araba parası fazlası vermek gerekiyor !.. bence parasının hakkını yeterince veren bir marka !..

SAYGILAR !..

• Tamamen espiri olarak koyuyorum

Peugeot'ya Türkiye'deki önyargı.
  • mıllet atsın tutusun kullanmayan bılemez nısandan berı 307 hdi 110 hp lık kullanıyorum yag degısım fılıtre dısında masraf etmedım, o nedenle bence cok kalıtelı araclar ama kullanmasını bılene. bunu almadan evvel e39 5.20 i vardı ıllalah ettım ocagıma ıncır agacları dıktı araba habıre masraf 3 ayda 2.000 lıra masraf allah cezasını versın kılometrede 55 kurus yakıyordu aman yanı 307 nın ben yağını seveyım...
  • Yani son post lara baktığım zaman genel olarak fiyattan dolayı mı Peugeot seçiyor insanlar?
  • Rakiplerine göre daha ucuz fiyatı, yüksek performanslı motoru nedeniyle tercih ediliyor diyebiliriz ama bence peugeot kullanan birisi buna sağlamlığı, görüntüsü ve sürüş keyfinide ekler.. :)
  • Teknik açıdan ele almak gerekir ise

1-peugeot trim ve montaj işçilik ve malzeme kalitesi çok düşüktür.
    Müşteri şikayetlerinin %90 ı trim parça kaynaklıdır.

2-peugeot servislerinde eleman sirkülasyonu o kadar hızlıdırki ikinci bakımda
    ilk bakımı yapan ustayı görme şansı nadirdir.Bu durum kalitenin yerlerde
    sürünmesinin temel ve başlıca sebebidir.

3-peugeot sahibi olarak,yetkili serviste orijinal ve çeşitli aksesuar bulma şansına bir türlü
    sahip olamazsınız.Sadece paspas,senelerdir satılmamış duvarda asılı jant öylecene durur.

4-peugeot türkiye bunu hala göremediği yada kabullenemediği gibi müşterilerini devamlı
    olarak arar ve memnun kaldınmı canım diye sorar durur.

5-yetkili servis teknik elemanları 3 aydır satılan aracın motorunu tanımaz.Merakta etmez zaten.

6-aracı bakıma götürdüğünüzde hukuki olarak kendilerini sağlama almak istediklerinden,
    5-6 nüshaya imza atıp durursunuz.Ne zaman servise gitsem kendimi imza günündeki bir şair
    hisseder dururum.

Bunlara rağmen,satış pazarlamayı ciddi başarılı buluyorum.308 lerin aylarca gemilerde (gelmeden)
    satıldığına defalarca tanık oldum.
    Servis ağının kalitesi ne zaman yerine gelir o zaman o ön yargı kalkar.

• 8 aydır 2004 206 hdi sahibiyim henüz hiçbir sıkıntı yaşamadım ve gayet memnumum ancak sizinde değindiğiniz gibi peugeot lar piyasada sorunlu arabalar olarak anılıyor malesef, tabi bunların haklılık payıda yok değil, daha önceki arabam 106 idi ki onunla bi avm de kalmıştım gece yarısı taksiyle döndüm eve ve 1000 tl masraf çıktı bende arabayı küçük bir meblağa yaptırıp sattım hemen, daha sonra 206 hdi aldım, şimdilik sorun yok

yukarıda bir arkadaşın dediği gibi peugeot ların rakipleri hyundai, renault, fıat araçlar ki bu 3 markanında birbirinden farkı yok, işte bu durumda insanın beğenisi devreye giriyor yani ben mesela 206 mı ne kadar sorunlu derlerse desinler 307 ile değiştirmeyi düşünüyorum çünkü peugeot yu seviyorum

insanların ne dediğine çok takılmamak gerek ha birde şuda var tabi diyelimki aynı model ve km de 307 ile golf aynı fiyat olursa herhalde golf alırım, birde servisleride bu konuya ilave etmek lazım peugeot lar biraz nazik araba bakımlarını zamanında ve doğru bir şekilde yaptırmak ve aracı doğru kullanmak gerek, bir iş arkadaşımda da 206 var 2004 model, sıfır almıştı arabayı ve şuan 130 bin kmde ve tabiri caizse tık yok arabada

insanların peugeot ları alma nedenlerini sıralamak gerekirse;

1- rakiplerine göre uygun fiyat olması ( ikinci elde mesela aynı model ve kmdeki 307 ve golf, polo ve 206 arasında nerden baksanız 3-5 bin tl oluyor )

2- tasarım olarak albenisi olması

yoksa 206 sahibi olarak taş gibi ve çok konforlu araç diyemem şahsen

• Ailecek Peugeot kullanıyoruz. Ben 2001 106 Quicksilver, babam da 2005 307 1,4HDi kullanıyor.
    Bugüne kadar büyük bir problem yaşamadık. Periyodik bakımlarını yaptırdıktan sonra araçlar sorun çıkarmıyor.
    106'mın görüntüsünü hiç bir araca değişmem. Peugeot'ların dizaynları bence çok iyi.
    Yakıt olarak baktığında Peugeot'nun 1,4 HDi motoru en ekonomik dizeller arasında.
    Peugeot'nun rakibi Renault'dur, Fiat'tır demek bence mantıksız.
    Bir 508 olsun, bir RCZ olsun, bir 3008 olsun, bunlar gerçekten muhteşem araçlar ki söylediğiniz markaların, Peugeot'nun bu modelleriyle aynı sınıftaki araçlarına bakmanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powermoon -- 29 Kasım 2010; 18:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Ailecek Peugeot kullanıyoruz. Ben 2001 106 Quicksilver, babam da 2005 307 1,4HDi kullanıyor.
    Bugüne kadar büyük bir problem yaşamadık. Periyodik bakımlarını yaptırdıktan sonra araçlar sorun çıkarmıyor.
    106'mın görüntüsünü hiç bir araca değişmem. Peugeot'ların dizaynları bence çok iyi.
    Yakıt olarak baktığında Peugeot'nun 1,4 HDi motoru en ekonomik dizeller arasında.
    Peugeot'nun rakibi Renault'dur, Fiat'tır demek bence mantıksız.
    Bir 508 olsun, bir RCZ olsun, bir 3008 olsun, bunlar gerçekten muhteşem araçlar ki söylediğiniz markaların, Peugeot'nun bu modelleriyle aynı sınıftaki araçlarına bakmanızda fayda var.

o söylediğiniz araçlar yeni çıktı daha farkındasınızdır umarım

• Ben de yaklaşık 3 aydır bir 307 sahibiyim. Ve kime sorsam pahalı almışsın, o parayı etmez ,pejo alınmaz, satsan satılmaz, sorunlu vs.. bişiler söylüyor ve eminim çoğunun binmişliği dahi yok ama ben şimdiye kadar arabamdan hiçbişi görmedim. Sadece tüpten kaynaklı olduğunu düşündüğüm performans düşüklüğü ve birkaç kez arabayı biraz kastıksan sonra ışıklara geldiğinde stop etmesi dışında memnunum. Bir kere arabanın o geniş camı bile arabayı satın alma sebebi. Ayrıca kullanımı rahat ve konforlu bir araba. En nihayetinde zamanında araba yılın arabası, motoru da yılın motoru seçilmişti. Bence en can sıkıcı sorunu arka süspansiyon (bozuk yola hiç gelmemesi ve virajlarda yan yatması) ve arka görüşün biraz kısıtlı olması, o da hatchback olmasından zaten..Ayrıca frenlerinden de pek memnun olduğum söylenemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superminator -- 1 Aralık 2010; 16:05:26 >
  • Merhaba herkese,

Ben kendimi bildiğimden beri otomobil hastası biriyim ve az çok bilgim de vardır. 100'ü aşkın farklı araç kullanmışlığım vardır. Geçen sene hayatta almam dediğim arabalar listesinin 3 numarasındaki Peugeot 206 hdi'yi aldım ve hala kullanıyorum . Bu durum arkadaşlar arasında oldukça dalga konusu olmama neden oldu, çünkü bir çoğuna zorla pug aldırmamıştım zamanında. 206'ya kadar benim tercihim her zaman Alman arabalarından yana oldu, sonuna kadar Mercedes'çi olarak kalacağım.

Böyle bir başlık açılmışken ben de Peugeot konusundaki yorumlarımı paylaşmak isterim ancak kimsenin alınmaması için belirteyim, yorumlarımı yaparken hiçbir marka ile karşılaştırmaya yapmıyorum. O yüzden "Pug böyleyken X marka çok mu farklı sanki?" sorularıyla karşılaşmazsam sevinirim. Artı alınacak arkadaşlar lütfen benim de bir Peugeot kullanıcısı olduğumu unutmasınlar. Yani kötü bir şey söylediğimde sizin arabanıza değil, kendi arabama söylüyorum.

Eksiler
    - İşçilik ve malzeme kalitesini kesinlikle konuşmaya gerek yok, bildiğin rezalet.
    - Frenler ve mekanik güvenlik yerlerde.
    - Arka süspansiyon at arabasından hallice. Klasik fransız ekolüdür ama mekanik olarak inanın çok kötü. Fransızlar daha önce daha iyisini yapmışlardı.
    - Çapraz ve yan ayna görüşleri kötü.
    - 2004 model bir arabada içerden kapıları kilitleyememeniz gibi ayrıntılara girmiyorum, 2006 ve sonrası feline sahibi arkadaşlar anlayacaklardır.

Artılar
    - Piyasadaki en iyi 2 dizel motordan birine sahip. Aynı motoru Volvo, BMW, Ford ve Citroen kullanıyor.
    - Optimum yakıt ekonomisi.
    - Şaşırtıcı iç hacim.
    - Mükemmel dizayn. Günümüzde 206'lar eskimiş olsa da ilk çıktığında yolda gördüğünüzde yutkunmadığınızı söyleyemezsiniz. Kim ne derse desin, Peugeot hatchback araba yapmayı biliyor.
    - Uygun fiyat.

Ben neden Pug aldım? Paramın yettiği en iyi görünüm, en yüksek donanım ve en az tüketime sahip olduğu için aldım.
    Param olsaydı yine de Pug alır mıydım? Kesinlikle hayır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kingofsnipers

Merhaba herkese,

Ben kendimi bildiğimden beri otomobil hastası biriyim ve az çok bilgim de vardır. 100'ü aşkın farklı araç kullanmışlığım vardır. Geçen sene hayatta almam dediğim arabalar listesinin 3 numarasındaki Peugeot 206 hdi'yi aldım ve hala kullanıyorum . Bu durum arkadaşlar arasında oldukça dalga konusu olmama neden oldu, çünkü bir çoğuna zorla pug aldırmamıştım zamanında. 206'ya kadar benim tercihim her zaman Alman arabalarından yana oldu, sonuna kadar Mercedes'çi olarak kalacağım.

Böyle bir başlık açılmışken ben de Peugeot konusundaki yorumlarımı paylaşmak isterim ancak kimsenin alınmaması için belirteyim, yorumlarımı yaparken hiçbir marka ile karşılaştırmaya yapmıyorum. O yüzden "Pug böyleyken X marka çok mu farklı sanki?" sorularıyla karşılaşmazsam sevinirim. Artı alınacak arkadaşlar lütfen benim de bir Peugeot kullanıcısı olduğumu unutmasınlar. Yani kötü bir şey söylediğimde sizin arabanıza değil, kendi arabama söylüyorum.

Eksiler
    - İşçilik ve malzeme kalitesini kesinlikle konuşmaya gerek yok, bildiğin rezalet.
    - Frenler ve mekanik güvenlik yerlerde.
    - Arka süspansiyon at arabasından hallice. Klasik fransız ekolüdür ama mekanik olarak inanın çok kötü. Fransızlar daha önce daha iyisini yapmışlardı.
    - Çapraz ve yan ayna görüşleri kötü.
    - 2004 model bir arabada içerden kapıları kilitleyememeniz gibi ayrıntılara girmiyorum, 2006 ve sonrası feline sahibi arkadaşlar anlayacaklardır.

Artılar
    - Piyasadaki en iyi 2 dizel motordan birine sahip. Aynı motoru Volvo, BMW, Ford ve Citroen kullanıyor.
    - Optimum yakıt ekonomisi.
    - Şaşırtıcı iç hacim.
    - Mükemmel dizayn. Günümüzde 206'lar eskimiş olsa da ilk çıktığında yolda gördüğünüzde yutkunmadığınızı söyleyemezsiniz. Kim ne derse desin, Peugeot hatchback araba yapmayı biliyor.
    - Uygun fiyat.

Ben neden Pug aldım? Paramın yettiği en iyi görünüm, en yüksek donanım ve en az tüketime sahip olduğu için aldım.
    Param olsaydı yine de Pug alır mıydım? Kesinlikle hayır.

Dizel ile ilgili yorumlar haricindeki(benzinli 206 sahibiyim) tüm yorumlarınıza harfiyen katılıyorum..

• önyargı dediğimiz şey kesinlikle kıskançlıktan başka birşey değil kim hangi arabayı almaya kalksa çevremizdeki kıskanç insanlar hemen devreye girerek alacğaınız araba hangi marka olursa olsun hiç binmediği ve başına birşey gelmediği halde sallamaya başlar o yüzden başka insanları dinlemeden hangi arabayı beğenip seviyorsan alıp bineceksin ben almayı düşündüğümde pejo arabamı yaramaz hayatta binmem diyen arkadaşa sordum hayatında hiç pejoya bndinmi yoo dedi ee ozaman ne biliyorsunda konuşuyorsun neyse ben kimseyi dinlemden 206 plus aldım 2011 model 3 aydır zevkle kullanıyorum fiyatına göre mükemmel bir araba yakıt olayı zaten herşeyi bitiriyor...

opel astranın yeni kasasını 50 milyarlık arabayı geçen gün trafikte yanarken gördüm motordan çıkan bir yangın kaza felan değl durup dururken ...

gerisini siz düşünün artık...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.