Şimdi Ara

PEUGEOT 408

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
603
Cevap
86
Favori
101.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkesin merakla beklediği peugeot 408 bugün itibariyle Peugeot showromlarında yerini aldı

    PEUGEOT 408


    PEUGEOT 408



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphi3458 -- 8 Mart 2023; 15:47:9 >







  • Selamlar

    Eylül sonu itibari ile tekno gri Allure paket ile aranızda yerimi almış bulunmaktayım.

    Almadan önce a3 sedan mı 408 mi diye ikilemde kaldım fakat yaşadığım yerin yol kondisyon şartlarında kısmen alçak bir araba ile sorun yaşama ihtimalim sebebi ile 408e yönelmiş oldum.


    İlk haftalık izlenim olarak Allure paketin bile yeterince dolu olduğunu düşünmekteyim, tek şu da olsa dediğimiz özellik bagaj boyutlarından dolayı otomatik bagaj oldu.


    Kısaca deneyimlerimi paylaşacak olursam.

    -Adaptif sürüş stabil çalışıyor sadece takip mesafesini biraz fazla bırakıyor gibi geldi ekstra ayarı varsa da henüz bilmiyorum, araya dorseli tır rahatlıkla girer.

    -Şerit takip tatlı müdahalelerde bulunuyor bazı araçlar gibi korkutucu şekilde içeri sokmuyor oldukça yumuşak şekilde düzeltiyor.

    -Malum allure olduğu için 360 görüş yok 180 derece var arkada kamera olduğu için orada da sorun yok fakat ön için sensörler çok yaklaşmadığım sürece bilgi vermiyor gibi hissettim o yüzden şimdilik alışana kadar tereddüt yaşamıyor değilim.

    -Carplay güzel çalışıyor bir donma ile henüz karşılaşmadım ekran netliği güzel, bazı geçişler kimine göre yavaş kalabilir, benlik bir sorun yok.

    -En çok 1.2 yeterli mi sorusuna gelecek olursam tamamen beklentinize bağlı ben 140bg'den 130bg'e düştüm bu sebeple çok bir fark hissetmedim 0-100 arasını biraz hantal bulsam da 100-150 performansı bence üzmeyecek durumda (normal mod ile- rodajda olduğundan sporu henüz tam anlamıyla denemedik) , zaten günümüz hız kuralları vs göz önüne alındığında şehirlerarası yollarda ortalama 140-150 ile seyahat ederken göze batmayacak bir performansı mevcut, tabi bu hantallığı - sayarsak diğer performanslı araçlara göre daha fazla yaşam alanı sunduğu için ben görmezden gelebiliyorum, hem bir sedana göre yüksek altı vurur mu düşüncem yok hem de sürücü ve tüm yolcular geniş ve rahat şekilde yolculuk yapabiliyor üstüne bagaj hacmi gayet hoş.


    Tüm 408 sahibi olmuş ve olacak olanlara hayırlı olsun, tekerimize taş değmesin uzun yıllar sorunsuz sürüşlere inş.


    PEUGEOT 408

    Merhaba arkadaşlar. Ben de 408 allure aracımı yeni teslim aldım ve aranıza katıldm. Öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. Ben de aracı uzun yolda 550 km’ye yakın kullandım ve araçla ilgili ilk hislerimi sizle ve yeni alacak arkadaşlarla paylaşmak istedim.

    Araçta ilk dikkatimi çeken şey sessizliği oldu. Sadece ilk hızlanmada bir miktar hırıltılı bir motor sesi oluyor ve yeterli hıza ulaştığında oldukça sessiz hale geliyor. Rüzgar sesi deneyimlediğim kadarıyla 120 km hızlar civarında küçük küçük gelmeye başlıyor. Bence araç yalıtım açısından çok başarılı.

    Uzun yolda 100 km de 5.8 litre benzin tüketimim oldu, açıkçası bu daha önce Clio 1.0 tce ve Seat ibiza 1.0 tsi motor kullanan biri olarak beni oldukça memnun etti. Bu değerler aynı güzergahta Clio’dan 0.8 litre daha iyi, ibizadan ise 0.2 litre daha kötü oldu. Ben 6.5-7  litre civarını beklerken bu değerler güzel bir sürpriz oldu. Şehir içinde hiç deneyimledim ama umarım 11-12 litre tüketimi olan Clio’dan daha iyi bir tüketim değerine sahip olacağım.

    Motora gelince, daha öncede hep küçük hacimli turbo motor kullanan biri olarak diğer araçlarıma göre bir fark hissetmedim. Genel olarak hız sınırları içinde araclarımı kullandığımdan dolayı hiçbir olumsuz izlenimim olmadı, ne zaman gaz versem  araç da istediğimli tepkiyi verdi, bu da benim için yeterli zaten. Benim gibi kullanıcılar için küçük hacimli turbo motorlar oldukça yeterli ve atik, bu araçta da sonuç değişmedi.

    Boyum 1.73 ve göstergelerin görünmesi ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Sadece direksiyon arkasındaki silecek ve far kollarının hissiyatı biraz basit geldi ama kullanımında bir sıkıntı olmadı şimdilik.

    Aracın süspansiyonları diğer araçlarımla karşılaştırılmayacak derecede konforluydu. Süspansiyondan diğer araçlarımdan gelen sert sesleri hiç duymadım, ama daha üst segment araçlar ile karşılaştırma yapamayacağım.

    Genel olarak araçtan ilk izlenimlerim çok kısa vadede oldukça olumlu oldu. Umarım uzun vade de bu izlenimlerim değişmez. Herkese iyi günler dilerim.

    İt gibi araba kullanırm 1.5 7.5 golf/ 2.0 f30 um vardı bu yorumlarda görüyorum yok 130bg yok 308e göre daha az atik, 130bg bu araca yeterli ki araç motoru ve gidişi ile markete giren bir araç değil. Zaten sizin aşırı gazlama gibi istekleriniz varsa motor ve araç tipi olarak peugeot mantıklı bir marka değil. 308 hatchback öbürü suvcoupe tabikide biraz daha az atik olucak şu araçları kullanmama rağmen test sürüşü yaptım araç ile 400km de yol yaptım gayet mutluyum fiyatına göre inanılmaz dolu, komforlu, rahat ve yakışıklı bir araç ben engelli indirimi ile allure aldım gt de inanılmaz gözüm kaldı çok iyi yapmışsınız bu fiyatlarda "günlük normal kullanım ve çok km yapmıyorsanız çünkü yakıtı aynı fiyat bandında olan 1.0golf veya öbür hatchbacklere göre daha yüksek" daha iyi bir araç olduğunu düşünmüyorum.



    Gidişiyle alakalı eklemek isterimki böyle büyük, uzun ve 130bg arabaya göre çok fazla iyi gidiyor(1.0 golf gibi boş bağırmıyor bir ara o aracıda kullanmıştım ama gidişi, hızlanması çok benziyor bence tabi kasa farkından dolayı o kadar hızlı oynamıyor araç) ve şeritleride hızlı değiştiriyor boyutuna göre direksiyon tepkisi kötü falan yazmışlar ama diğer aynı fiyat bandında suvlara göre hafif bir direksiyon kırması ile şerit değiştirebiliyorum.



    Bu arada çok fazla farklı araç kullanıyorum herhangi bir karşılaştırma veya merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz 408(bende allure paketi var) ile ilgili ciddi beğendim çünkü.

    Kasım ayında aldım 408 Gt aracımı ve şimdiye kadar da 9500 km yol yapmışım. Ortalama hızım38 km, ortalama yakıtım da 7 lt/100 km. Sonuçlardan gayet memnunum. Honda civic FC5 ten geçtim ve ses yalıtımı olarak dağlar kadar fark var. Bu aracın yalıtımına laf edenin bence başka sıkıntıları vardır. (Uzun km ler range rover vogue, 420 d, passat tsi, mercedes c180 araçlarına binmişliğim vardır) Donanıma söylenecek pek bişey yok her ihtiyacı karşılıyor. Arada bir android auto ya bağlanma sorunu oluyor, canımı sıkan tek özelliği diyebilirim. Bir kere ekran resetlenmesi bana da oldu, sonra tekrarlamadı. Şehir içi dışı motor gayet yeterli. 0-100 merakım yoktur. Ara hızlanmalar aile otomobili için gayet yeterli. Otoyolda yavaşlamadan saatlerce 160 la gitmeye müsade ediyor. DAhasına da bence hiç gerek yok. Kendi saptamalarım bunlardır. Saygılar.

  • Bir süre sonra epeyce aktif bir konu olacak gibi. Fransız arkadaşlar tasarım konusunda her gün üzerine koyuyorlar. Fiyat listesi beklenmekte.
  • 408 GT, 308 GT'ye göre donanımsal olarak 19 jant, AGR onaylı ısıtmalı/elektrikli ön koltuklar ve elektrikli bagaj'a sahip. Motor ve şanzıman aynı.


    308 GT'nin fiyatına oranla 1.300 civarına gelmesi beklenebilir lakin 1400'lü rakamlar konuşuluyor "yüksek" olur. Lansman ayın 17'si..

  • Normalde 3500£ kadar daha pahalı bir araç 408 , 308 e kıyasla. Ülkemizdeki vergi yükü dikkate alınıp da fabrika desteği sağlanmazsa 170.000-₺ kadar fark olağandır. Koltuk vs. farkıyla düz 200.000-₺ diyelim. Bu durumda 1.280.000-TL üzeri her rakam ( GT için ) Türkiye şişirmesi olur gibi geliyor bana. Zaten araç yokluğunda tüm fiyatlar şişik, 308 de şişik. Asıl beklediğim rakam ise bunun yaklaşık 100k altı lansman fiyatı. O zaman 408 GT almak karaborsa olur zaten. 🙂

  • Ben 1250-1300 bandında düşünüyorum. Avrupa fiyatları da ortada. 308 gt’den %20 pahalı, 3008 gt’den %10 ucuz olsa fiyat 1300 bandında çıkıyor. ( normalde %15-15 dicem ama yerden yüksek araçlarda kar marjı bir tık daha fazla ülkemizde). Kaldı ki araçta ses sistemi yok. (Bazı st’ler ses sistemi için 2000euro+KDV+ÖTV derken 80-90bin farkediyor diyorlardı). En azından lansman fiyatlarını uygun tutmalılar.
  • selcuk_3277 S kullanıcısına yanıt

    Donanım listesi belli mi hocam ? Focal yok mu GT donanımda ?

  • 15 mart itibariyle fiyatlar belli olacak
  • Bu online satış nasıl olacak acaba ?

  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=gldQDaeiRUM&feature=youtu.be
    İncelemeyi izledim, focal ses sistemi olmadığını belirtiyor.
  • Bir de bu araç alt yapı olarak 2008 i değil 308 i baz alıyor değil mi ? Kuzeni C4 ile aynı değil yani altyapısı. C4 2008 ile aynı çünkü. Araştırma fırsatım olamadı, bilen aydınlatırsa sevinirim. PEUGEOT 408 

  • Bu online satış kendi sitesi üzerinden mi olacak ?

  • t roc varken bu alınmaz plastik yığını gibi duruyor zamanla ön tampondaki süslü şeyler dökülür

  • gecekorrr kullanıcısına yanıt

    Yok artik. Lego mu bu? Parcalar dokuluyor. PEUGEOT 408 

  • gecekorrr kullanıcısına yanıt
    Evet evet kasisler de yere de düşer şimdi çöp araba çöp ya pejo çekil artık türkiyeden biz hız sabitleyicisiz T-ROC'ları hak ediyoruz
  • Bayide arabayı görme şansım oldu, çok iddialı.

  • Bende dün bayide inceledim. Gerçekten iddialı. Gerek tasarımı, gerekse donanım özellikleri olarak çok başarılı. Çoğu d segmentinde bile sunulmayan özellikler mevcut. Fiyatı da lansmana özel abartılı gelmez inşallah.
  • Kapora vermiştim , ama bayi çalışanları çok konuya hakim değil.Online satış süreci henüz netleşmemiş.İlk fiyat çok yüksek olmaz ise şansımı deneyeceğim.

  • Mindolluin kullanıcısına yanıt
    Birader boş yapma ön panjur delik delik yapmış sen ufacık sürtmede o tampon komple parçalanır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.