Şimdi Ara

Peugeot RCZ mi VW Scirocco mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
4.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bir önceki başlığımda RCZ mi 308 CC'mi sorusunun yanıtı sizler sayesinde aldım ve sonuç RCZ oldu. Şimdi de kuzenimin ve bir arkadaşımın kafama sokmasıyla Scirocco'da devreye girdi.

Bu iki araç arasında tercih yapmak gerekirse tercihiniz hangisi olurdu ve neden? Özellikel 2. el piyasası, kullanılırlık ve kalite - dayanıklılık hakkında görüşlerinizi merak ediyorum. Çünkü kafamda soru işareti oluşmasına sebep olan nedenler bunlar. Yoksa tip ve tasarım olarak kalbim RCZ diye bağırıyor adeta

NOT: Her iki araçta otomatik vites olacak. Değerlendirirken bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigger_agc -- 22 Kasım 2013; 11:04:12 >

• Araba falan alamayacaksın sen bu kararsızlıkla

Madem ibre Peugeot dışına çıktı, iyice kafanı karıştırayım,

Volvo C70
    Nissan 350Z
    Audi A5
    Mazda MX-5
    Mazda RX-8
    Infinity G35
    BMW 3 Coupe

Bu araçlar varken RCZ'in de Scirocco'nun da esamesi okunmaz.
  • Yok hocam işte yavaş yavaş ulaşıyorum sonuca. Çok acelem yok zaten. İyice araştırıp hata yapmadan içime sinecek aracı alacağım. Ama bunların dışındaki alternatifler benim için yok Söylediğiniz araçlardan sadece 3 serisi coupe ilgimi çekiyor ama o da bütçemi kısmen aşıyor diyelim. Eşime de araba sözüm var çünkü. Bir tane de ona bakıyorum bu arada.

Kısacası sadece Scirocco Vs RCZ şeklinde kafam şu an.
  • apache arabası istiyosanz scirocco, karizmatik bir araba istiyosanz RCZ.
  • İnsanın alacağı arabanın markasını önce doğru yazabilmesi lazım. Pegeout ne? WV ne?
  • tigger_agc T kullanıcısına yanıt
    RCZ makyajlı kasa arıyordun, yazdığım araçların hepsi o bütçe içerisinde ve RCZ'den de Scirocco'dan da daha iyi araçlar. Ama sadece RCZ ve Scirocco arasında kaldıysan gidip ikisini de test et, hangisi içine sinerse onu al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

İnsanın alacağı arabanın markasını önce doğru yazabilmesi lazım. Pegeout ne? WV ne?

Doğru çok haklısın çok bilmiş arkadaş. Onun için ben bu marka arabaları alamam. Mesela Opel yazabiliyorum. Alabilir miyim Opel? İzin veriyor musun?

İnsan gibi uyarmak yerine bu tarz laflarlar polemik yaratma. Adam gibi söyleyecek fikrin varsa söyle. Yoksa kalabalık yapma. Sen önce kendi rumuzunu doğru yazmayı öğren "biskuvi" nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigger_agc -- 22 Kasım 2013; 11:02:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel corsa mı vw polo mu?
    geçen yıl açıldı
    Peugeot 308 mi Vw Golf7 mi ?
    4 yıl önce açıldı
    bmw mi vw passat mı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nashquil

RCZ makyajlı kasa arıyordun, yazdığım araçların hepsi o bütçe içerisinde ve RCZ'den de Scirocco'dan da daha iyi araçlar. Ama sadece RCZ ve Scirocco arasında kaldıysan gidip ikisini de test et, hangisi içine sinerse onu al.

Yok hocam aradığım makyajlı RCZ değil tam tersi makyajsız kasa. Yani o yüzden test etme şansım kalmadı maalesef. Sıkıntılardan biri de o. Yarın fırsat bulursam galeri ve plazaları gezmeyi planlıyorum. Mutlaka denk getiririm herhalde iki aracı da. Bütçem de dediğim gibi maksimum 60 - 65 tl arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

İnsanın alacağı arabanın markasını önce doğru yazabilmesi lazım. Pegeout ne? WV ne?

Doğru çok haklısın çok bilmiş arkadaş. Onun için ben bu marka arabaları alamam. Mesela Opel yazabiliyorum. Alabilir miyim Opel? İzin veriyor musun?

İnsan gibi uyarmak yerine bu tarz laflarlar polemik yaratma. Adam gibi söyleyecek fikrin varsa söyle. Yoksa kalabalık yapma. Sen önce kendi rumuzunu doğru yazmayı öğren "biskuvi" nedir acaba?

Fikrimi söyleyeyim o zaman. Astra GTC al bu ikisinden birini alacağına farkın olur. Opel de yazabiliyormuşsun bak.

Ya da Pro_Cee'd GT de düşün bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 22 Kasım 2013; 11:15:43 >

• Valla Mini John Cooper works'te çok tatlı gidebilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alacaksan rcz nin 200hp olan düz vitesini almalısın. rcz nin otomatik olanları 156 hp.
  • Malesef hocam manuel vites tecrübem yok. 2001 yılından beri tamamı otomatik olmak üzere 6 tane aracım oldu. Bir de Ankara'da sıkışık trafikte kullanıyorum genel olarak aracımı. O yüzden manuel hiç cazip gelmiyor. Yoksa 200 bg 1.6 motor gerçekten cezbedici.
  • Hocam Rcz ve Scirocco arasında kalmış başka biri olarak sana kendi fikirlerimi söyleyeyim.

- Tasarım görecelidir. 2sinden birini beğenirsin. Ancak ben bir gün Rcz'ye gönlümü kaptırıyorum ertesi gün Scirocco'ya. Bu nasıl iştir anlamıyorum. En son hangisini görürsem ona sevdalanıyorum :) Ancak rcz'ye daha bir aşık oluyorum.

- Scirocco'nun rcz'ye göre avantajları: Arkaya insan oturabilir. Rcz'nin aradığın kasasında orjinal bir ekran yok malesef ama Scirocco'da mevcut, ki bu benim önem verdiğim bir konu.

- Rcz'nin Scirocco'ya göre avantajları: Henüz apaçi arabası olmadı. Etrafta daha az var. Ve Tasarım. Bayanlar Scirocco'yu klasik bir hatchback gibi görürken Rcz'ye aşık oluyorlar. Bunu tasarımın arabadan pek anlamayan insanlar için nasıl algılandığını ortaya koymak için yazdım. Biliyorum evlisin ancak üniversite ortamında rcz her türlü daha çok iş yapar

Peugeot Rcz 156Hp: 0-100: 8,0 sn
    VW Scirocco 160Hp: 0-100: 8,0 sn

Hangisi daha ataktır diye düşünme yani, ikisi de aynı :)

Rcz 156HP max hız: 217
    Scirocco 160hp max hız: 218

Hangisi daha hızlı diye de düşünme. Aynı sayılır.

Gelelim yakıt değerlerine;

RZC: Ş.içi: 8,9 Ş.dışı: 5,1 Ort: 6,4
    Sci : Ş.içi: 8,7 Ş.dışı: 5,4 Ort: 6,6

Bunlar tabi fabrika verileri. Gerçek kullanımda nasıl değerler oluşur bilemem ama fabrika verilerine göre Rcz daha ekonomik. Ancak bu çok küçük bir fark. Ayrıca 2. el fiyatlarına bakarsa Scirocco'nun biraz da ucuz olduğunu fark edebilirsin.

Yani demem o ki, bu araçlardan biri diğerinden daha avantajlı değil. Bu durumda kararı tamamen senin estetik algın vericek.
    Rcz'yi scirocco'dan daha çok begendiğin anlaşılıyor.
    Benim için de öyle aslında. Ancak bir türlü son kararı veremiyorum zira aklıma hep şu soru takılıyor: "Neden daha az para vererek 4 kişilik bir araç almak yerine daha çok para verip 2 kişilik orjinal navigasyon ekranı olmayan bir araç almak istiyorum?"

• Sportif (hırçın) sürüş ve tasarım konularını karşılaştırdığımda RCZ direkt. Scirocco özellikle iç dizayn olarak ciddi ciddi Golf'ten alıntı. RCZ'nin lüks Alman rakibi Audi TT'ye, Cabrio grubundan da BMW Z4'e ulaşamayacağına göre RCZ çok daha mantıklı geliyor. Param olsa ve 10000 lira indirim yapsalar 1.6 Otm Yearling almak isterdim. Çok hız ve tüketim diye yırtınırsan 200 bg'lik RCZ Asphalt düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Sportif (hırçın) sürüş ve tasarım konularını karşılaştırdığımda RCZ direkt. Scirocco özellikle iç dizayn olarak ciddi ciddi Golf'ten alıntı. RCZ'nin lüks Alman rakibi Audi TT'ye, Cabrio grubundan da BMW Z4'e ulaşamayacağına göre RCZ çok daha mantıklı geliyor. Param olsa ve 10000 lira indirim yapsalar 1.6 Otm Yearling almak isterdim. Çok hız ve tüketim diye yırtınırsan 200 bg'lik RCZ Asphalt düşün.

Makyajsız Z4'e rahatlıkla ulaşabilir:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-adressauto-dan-2003-bmw-z4-otomatik-144619576/detay

Ayrıca Scirocco'nun içi golften alıntı tamam, ancak Rcz'nin de içi 308'den alıntı :)

• Yapilan yorumlardaki yanliligi fark ediyorsunuzdur umarim. Scirocconun ici golften alinti yazip rcz cok ozgunmus gibi gostermek... Ayrica ozgunlugu gectim rczdeki direksiyon ne oyle?

• quote:

Orijinalden alıntı: b437

Yapilan yorumlardaki yanliligi fark ediyorsunuzdur umarim. Scirocconun ici golften alinti yazip rcz cok ozgunmus gibi gostermek... Ayrica ozgunlugu gectim rczdeki direksiyon ne oyle?

Ne yanlılığı? Hayatım boyunca ne Peugeot ne de VW sahibi oldum ama araçları yakınen incelemişliğim ve soruşturmuşluğum var. Ayrıca hiçbir markanın fanatikliği bana göre değil zira katkısıda yok. Bunu belirteyim. Otomobil hususu konusunda alıcı kişi burada sayfalarca mesaj atan herkesin görüşünü okur ama nihai kararı kendi verir. Herkes istediği görüşü belirtmekte özgürdür. Bu arada VW grubunun DSG ve yağ hususu ile ilgili, ayrıca son yapılan geri çağırmaya ilişkin tutumu hiç hoş değil. Hayırlısı olsun.

@visibleGHOST
    Hocam 2003 model ve 100000 km'deki 2. El Z4'ü sıfır RCZ 1.6 ile karşılaştırmak sizce ne kadar doğru? 2013 sıfırı 190000 lira bandındaki premium bir aracın rakibi olan 90000 lira bandındaki bir araç olarak düşünün RCZ'yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Kasım 2013; 13:34:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: visibleghost

Hocam Rcz ve Scirocco arasında kalmış başka biri olarak sana kendi fikirlerimi söyleyeyim.

- Tasarım görecelidir. 2sinden birini beğenirsin. Ancak ben bir gün Rcz'ye gönlümü kaptırıyorum ertesi gün Scirocco'ya. Bu nasıl iştir anlamıyorum. En son hangisini görürsem ona sevdalanıyorum :) Ancak rcz'ye daha bir aşık oluyorum.

- Scirocco'nun rcz'ye göre avantajları: Arkaya insan oturabilir. Rcz'nin aradığın kasasında orjinal bir ekran yok malesef ama Scirocco'da mevcut, ki bu benim önem verdiğim bir konu.

- Rcz'nin Scirocco'ya göre avantajları: Henüz apaçi arabası olmadı. Etrafta daha az var. Ve Tasarım. Bayanlar Scirocco'yu klasik bir hatchback gibi görürken Rcz'ye aşık oluyorlar. Bunu tasarımın arabadan pek anlamayan insanlar için nasıl algılandığını ortaya koymak için yazdım. Biliyorum evlisin ancak üniversite ortamında rcz her türlü daha çok iş yapar

Peugeot Rcz 156Hp: 0-100: 8,0 sn
    VW Scirocco 160Hp: 0-100: 8,0 sn

Hangisi daha ataktır diye düşünme yani, ikisi de aynı :)

Rcz 156HP max hız: 217
    Scirocco 160hp max hız: 218

Hangisi daha hızlı diye de düşünme. Aynı sayılır.

Gelelim yakıt değerlerine;

RZC: Ş.içi: 8,9 Ş.dışı: 5,1 Ort: 6,4
    Sci : Ş.içi: 8,7 Ş.dışı: 5,4 Ort: 6,6

Bunlar tabi fabrika verileri. Gerçek kullanımda nasıl değerler oluşur bilemem ama fabrika verilerine göre Rcz daha ekonomik. Ancak bu çok küçük bir fark. Ayrıca 2. el fiyatlarına bakarsa Scirocco'nun biraz da ucuz olduğunu fark edebilirsin.

Yani demem o ki, bu araçlardan biri diğerinden daha avantajlı değil. Bu durumda kararı tamamen senin estetik algın vericek.
    Rcz'yi scirocco'dan daha çok begendiğin anlaşılıyor.
    Benim için de öyle aslında. Ancak bir türlü son kararı veremiyorum zira aklıma hep şu soru takılıyor: "Neden daha az para vererek 4 kişilik bir araç almak yerine daha çok para verip 2 kişilik orjinal navigasyon ekranı olmayan bir araç almak istiyorum?"

Hocam gerçekten tam olarak duygularımın tercümanı olmuşsunuz. Ben RCZ'ye yakın olmakla beraber tamamen bir ikilem içerisindeyim. RCZ'nin direksiyonu gerçekten çok kötü ve ekran yok. Ama iç dizayn, orta konsol tasarımı göstergeler havalandırmaların yuvarlak olması ve analog saat olayı gerçekten aracın içine hırçın bir hava katıyor. 308 ve RCZ içleri aynı değil ama oldukça fazla benzediği aşikar. Ayrıca görünüş olarak ve fazla bulunmamasından dolayı daha özel bir araba gibi geliyor bana. Scirocco da ise ikinci elinin kuvvetli olması, orjinal navigasyon multimedya ekran olması ve daha ucuz olması avantajı. Ama piyasda çok var. Ve tipi sıradan. Yani kısacası ikilemim devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Sportif (hırçın) sürüş ve tasarım konularını karşılaştırdığımda RCZ direkt. Scirocco özellikle iç dizayn olarak ciddi ciddi Golf'ten alıntı. RCZ'nin lüks Alman rakibi Audi TT'ye, Cabrio grubundan da BMW Z4'e ulaşamayacağına göre RCZ çok daha mantıklı geliyor. Param olsa ve 10000 lira indirim yapsalar 1.6 Otm Yearling almak isterdim. Çok hız ve tüketim diye yırtınırsan 200 bg'lik RCZ Asphalt düşün.

308 iç mekan

RCZ iç mekan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 22 Kasım 2013; 13:47:50 >

• apaçi aracı istiyorsan scirocco, sadece tasarımdan ibaret olan ve ikinci eli çok zayıf olan ayrıca içi peugeot 206 olan araç istiyorsan RCZ.

bu arada RCZ 2013 modeli baya inceledim. orta konsoldaki tuşlar o kadar dandikti ki sanki çin malı oyuncaklara benziyordu ve çok yüksek bir fiyat istiyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irrasyonel -- 22 Kasım 2013; 14:00:49 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.