Şimdi Ara

Peugeot'dan Aldığımız Sıfır Aracın Arıza Rekoru Hikayesi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
17.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fransız araçları son tercih olmalı...
  • Nedense hiç şaşırmadım. Size üzüldüm sadece...

Belgeleriyle paylaştığınız için de teşekkür ederim. İnsanlar bilinçlenir. Arkadaşlar iş disiplinleri ve kaliteleri tartışılmaz dünyaya zararları dokunmamış japon ve kore araçlarını tercih edin.

İşleri güçleri sömürge ve talana dayanan Avrupa özellikle Fransız araçlarına para vermeyin artık.
  • Sonuçta bu bir kul yapısı. Fanatik olarak gözükmek istemem fakat imzamdaki 307yi 2007senesinin aralık ayında 0km olarak aldık yani 2008 model olarak geçiyo, bu güne kadar rutin bakımları haricinde hiç bir ek masraf çıkarmadı biz yine maşallah diyelm.
    306yıda alalı 8 ay kadar oluyo 2.el aldık henüz bununda bi sıkıntısı çıkmadı geçenlerde serviste periyodk bakımını yaptrdm ondada kampanya vardı 110tl ödeyip çıktım hepsi bu. Bence arkadasınki tamamen şanssızlık. Geçmiş olsun demekten başka bir şey yok malesef üzücü bi durum..
  • Haklı olarak sinirlisiniz çok geçmiş olsun.

Ama ne yazık ki bu tür şanssızlıklar her markada var.

şikayetvar.com'da bütün markalarla ilgili bunun gibi yüzlerce şikayet var.

Size düşen sadece bilinçli bi tüketici olmak
  • Bir arkadasim 407 almisti adam kafayi yiyecekti arac elektronigi sorunu varmis servisler bile cozemedi satti civic aldi memnun.
  • aracım 2001 model p.206 ancak çok şükür gaz teli ve debriyaj teli kopması dışında bana bir sorun yaratmadı.
    Arada sis farı patlıyor o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan99747 -- 4 Şubat 2012; 1:23:56 >
  • bir baslik vardi "pejo alinirmi Allah askina"diye hakkaten alinmaz bu rezil ve ezik marka.
  • Maalesef peugeout larda böyle sorunlar yaşayan bir çok insan var. Bu forumdaki arkadaşlar ne kadar kabul etmeseler de bu böyle. Çok geçmiş olsun hocam.
  • pejo
  • Her marka aracta sorun olabiliyor. Tek tek orneklerden genellemek cok dogru olmasa da ben sorunsuzluk siralamalarina da cok inanmiyorum. Arizanin niteligi de bir o kadar onemli.

Alman- Japon araclarda da mutlaka arizalar oluyor ama 19 yillik ehliyetli trafik hayatimda karsilastigim yuzlerce kullanici arasinda ozellikle Japon bir araci aylarca serviste yatirani cok nadiren duydum (hatta galiba hic duymadim!). Ote yandan ozellikle Peugeot-Citroen marka araclarda insanin agzinin tadini tumden kaciracak turden ciddi arizalari daha sik duydum-gordum.

Peugeot-Citroen araclari alip sorunsuz kullananlar mutlaka cogunluktadir. Fakat duydugum, gordugum "korku hikayeleri" bende bu araclara yonelik bir onyargi olusmasina yol acti. Sahiplerini tenzih ediyorum. Gene de asla dusunmeyecegim iki marka.

Turkiye piyasasinda cevremde cokca gordugum markalar arasinda model farklari gozetmeden benim kafamda mekanik-elektronik sorunsuzluk anlaminda 10 uzerinden soyle bir siralama var:

10 uzerinden 10: Honda-Mazda
    10 uzerinden 9: Toyota-Nissan
    10 uzerinden 8: Ford-VW (DSG sorunlari disinda)
    10 Uzerinden 7: Hyundai-Fiat-Renault
    10 uzerinden 6: Opel
    10 uzerinden 4: Peugeot
    10 uzerinden 3: Citroen

Evet, Renault'lari diger Fransizlardan ayri tutuyorum. Opel'de de nedense daha cok sorun duydum-gordum VW'ye gore, ozellikle elektrik aksamda.

Iddiali degilim. Sadece kisisel gozlemden kaynaklanan onyargim. Sunu da yeniden soyleyeyim: Kastim ufak tefek, orasi soyuldu, burasindan ses geliyor turu sorunlar degil, araci serviste yatiran turden motor-mekanik sorunlari...

• Bütün Peugeotlar sorunludur, sürekli arıza çıkaracak diye bir genelleme yapamayız.

Fakat; birde şöyle bir durum vardır.

Bunu da unutmamak lazım.
  • Pejo arabam hic olmadi iyiki olmamis 😄

Hep soyluyorum bu isler sans isi pejo degil volvo ferraride alsan sansin yoksa olan oluyor

Birde fransiz arac alicaksam ilk ve son tercihim hep reno
  • Dünya genelindeki peugeotlarda bunlara benzer arızalar var mı? Cidden çok fazla problem duyuyorum.308 sorunsuz diyordum.O da sorunlu galiba...Can sıkıcı bir durum.
  • fransızlar bizi her yerde kazıklamaya alışkınlar yok ermeni tasarısı yok dandik dundik araçlar v.b
    adamlar amerikan pazarına kendi araçları ile giremediği için bol bol japon ortak peşindeler.amerikan otomotiv tüketicisi bile bu ürünlere yaklaşmazken biz peşinde koşuyoruz.
    birde fransızdan çok fransız otomobillerinin savunucuları var.
    alan arkadaşım sen alıyorsan bırak başkasına da vesile olma
  • Bir de "Artık her marka sorunsuz otomobil üretiyor noollcaakki" diyenler var.
  • peugeot da bir önyargı vardı demek pek haksız sayılmazlar, geçmiş olsun zor bir durum keşke hakkınızı yasal olarakta arasaydınız
  • Bende şunu yazıyorum.. Bu olay yeni değil ve tek marka ile sınırlı değil.. TÜRKİYEDE HAK ARAMA bilinci, kararı, düşüncesi VE yasalarla TÜKETİCİ HAKLARI GELİŞMEMİŞ olduğu için kalite kontrolde DEFOLU ARAÇLAR SEÇİLİP TÜRKİYE YE POSTALANIYOR..İthal gelen arabalarda bu kadar arızalı, bozuk , defolu araç gelmesi, satılması tesadüf değil..Bu olay yıllardır devam ediyor..Marka yazıp ayrıntı vermiyorum..Düşünün ve bulun..Hangi markalarda yarım otomotik vites boşa atıyor ? Bozuk radyolar çıkıyor ?.. AL BOZUK ARABANI İSTEMİYORUM..GİT GEL BU KAÇINCI ARIZA...VER PARAMI GERİ İSTİYORUM...YASAL FAİZİYLE GERİ ÖDEYECEKSİNİZ...Deyip dava açan kaç kişi var ? Hiç duydunuzmu ?.. Avrupada para isteme dışında birde huzurumu bozdun, psikolojik çöküntü yaşadım, zamanımı sevislerde harcadım, bu sürede arabasız kaldım deyip ilave tazminat davası açıyorlar..Ve kazanıyorlar... BİZDE VARMI ? DUYDUNUZMU ?..Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Şubat 2012; 19:05:27 >

• Renonun pejodan bi miktar daha iyi olduğunu düşünüyorum.
  • burada bence şanssız bedevi durumu var.hani kutup ayısının çölde kovaladığı bedevi durumu..hazır elinize fırsat geçmişken vurun abalıya misali.bir model arabayı 100 kişi alır 90 tanesi memnundur.10 tanesi memnun değildir.10 taneninde 2 tanesi forumun müdavimidir.90 tane memnun müşteriyi kaale alan olmaz ama 2 tane menun olmayan müşteriyi yere göğe sığdıramazlar.yeterki iş fanatiklik boyutuna gelsin.hayatında peugeot kullanmamış biri bir bakarsın peugeot uzmanı kesilmiş.(bu arada hayatımda hiç fransız arabam olmadı yanlış anlaşılma olmasın)neyse bende 2004 model passat vardı.sıfır almıştım.garantisi bitene kadar gayet memnundum.ne zaman ki garantisi bitti başladım servislerle akraba durumlarına.servislerde harcadığım parayla(boğaza 3.köprünün ön bacaklarını dikerdim bir ara okadar çok gidip geliyordum ki servise beni maaşa bağlanmış eleman sanmaya başladılar usta diyen araç sahipleri bir elin parmaklarından fazlaydı.ama bilmiyorlardı benim maaş almayı bırakın aldığım maaşı gidip servislere yatıracak kadarda ww sevdalısı olduğumu) doğuşu neredeyse tek başıma adam ettim.(yok okadarda değil tabi nasılsa alman arabaları taş gibidir deyip servislere tomar tomar paralarını sayan alman fanatiklerini bulamassınız bu topiklerde zaten onlar oldukça doğuş daha çooookk öper benim alman fanatiği insanımı.. neyse arkadaşlar fransız mı aman aman sakın almayın..almanlar iyidir...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.