Şimdi Ara

Peugeot başka bir yetkili servisin yaptığı sorun yüzünden benden para istiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 2 gün önce bir baktım aracım su alıyor torpido'dan. Ben de randevu aldım götürdüm servise, daha önce kliması soğutmuyor diye götürmüştüm yurtdışından parça gelmişti başka bir yetkili servis değiştirmişti. 5-6 aydır klimada sorun yoktu ama araç su alınca (klima suyu değil yağmur yağınca başlıyor, durunca duruyor) götüreyim dedim.

Aracı verdim döndüm ve 2 saat sonra telefon çaldı; Bana diyor ki danışman, aracınızın hortumlarını düzgün takmamışlar teknisyen hatası olduğu için size ücret çıkıyor ve bahsedilen ücret 10binin üzerinde. Ben de o zaman yapmayın o servise götüreyim dedim ve bana hortumların takıldığını ücretin ödenmesi gerektiği söylendi.

Bir kere her şeyi geçtim, ücretli bir işlem varsa bana danışılmadan yapılamaz doğru muyum? belki param yok falan..

İkinci olarak, ben bu arabayı sanayiye mi götürdüm de bana yıkıyorsun bu sorunun ücretini? Yine yetkili servis baktı, her şey kayıtlı..

Gerçekten şaka gibi olay.. Genel merkezi aradım 2-3 saat önce daha dönüş yok bakalım ne diyecekler. Aracı gidip almadım hazır deseler de, genel merkezi bekleyeceğim.

Nasıl hareket etmemi önerirsiniz?

NOT: ARAÇ GARANTİLİ.. şaka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoaRR -- 25 Aralık 2025; 17:31:54 >

• 1 psa/stellantis için aşırı normal bir durum, ön göğüs komple değişecek+motor inecek+su tavandan geldiği için tavanı kesip yenisi takılacak hepsinin parasını ödeyeceksin deseler de şaşırmazdım. bunların kafası böyle çalışıyor.

2 sorun hangi yetkili servisten kaynaklanıyorsa çözümü orada üretecekler, ücret alma gibi bir hakları yok.

ben yerinizde olsam twitterdaki sayfalara yazardım. anında dönüş yaparlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • Anlattığınız olayda yetkili servisin sizden onay almadan ücretli işlem yapması hukuken açıkça aykırıdır: 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Servis Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca, servis ayıp tespiti ve onarım öncesinde yazılı/sözlü onay almak ve bedeli bildirmek zorundadır; tüketicinin açık rızası olmadan yapılan işlemler için bedel talep edilemez. Üstelik araç garanti kapsamındayken, daha önce yine yetkili servis tarafından yapılan bir müdahaleden kaynaklandığı iddia edilen montaj/işçilik hatasının bedelinin size yüklenmesi mümkün değildir; yetkili servisler birbirinin kusurunu “tüketiciye rücu” ederek gideremez, varsa iç ilişkiyi kendi aralarında çözerler. Yağmurda su alma gibi güvenlik ve kullanım riskleri doğuran bir ayıp söz konusu olduğundan, bu durum ayıplı hizmet/ayıplı onarım niteliğindedir ve tüketici olarak bedelsiz onarım veya sözleşmeden dönme haklarınız vardır. Pratikte yapmanız gereken: Aracı teslim alırken bedeli kabul etmediğinizi yazılı olarak belirtin, servis fişi/iş emrinde “onaysız işlem – bedel kabul edilmemektedir” şerhini düşürün; genel merkezden yazılı cevap talep edin; eşzamanlı olarak Tüketici Hakem Heyeti (bedel sınırı uygunsa) veya Tüketici Mahkemesi yoluna gidin ve gerekirse noter ihtarı ile onaysız işlemin iptalini isteyin. Delil olarak iş emri, telefon kayıtları, önceki yetkili servis faturaları ve aracın garanti belgesini saklayın; bu tabloyla ücret talebinin reddi yönünde karar çıkması kuvvetle muhtemel

• yüz yüze gidip konuşup halledilebilir, ortada saçma bir durum var garantili araç için

açıkladığınız için teşekkürler hocam.

yarın dönüş bekliyorum, genel merkezin böyle anormal veren bayiyle hemfikir olmayacağını düşünüyorum içim rahat açıkcası.

ancak rüyamda bile bu kadar anormal bir karar göreceğime inanmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoaRR -- 25 Aralık 2025; 21:6:5 >

Kendilerinin yaptığı hatalı montaj nedeniyle özür dilenmesi gerekirken bir de düzeltmek için para istiyorlar...

Eğer bugün dönüş yapmazlarsa hafta sonuna gireceğiz ve toplamda 4-5 gün boyunca araçsız kalacağım.

• Onay almadan parça değişimi ile 6502 kapsamında direkt mevzuat ihlaline sebebiyet vermişler zaten. Ödeme yapmadığınız için aracınızı rehin alma gibi bir eyleme başvururlarsa değerli hukukçular da yazabilir ancak savcılığa özel mala el koyma/gasp gibi bir istemle suç duyurusunda bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Aralık 2025; 16:15:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

araç bana bugün lazım, tüm işlerim aksıyor defalarca arıyorum mail atıyorum ve hala bir dönüş yok hocam.

gerçekten insanın sabrını taşırıyorlar, zaten mağduruuz iyice kafayı yediriyorlar.

araç orda hazır ama gidip alamıyoruz...

sabır diyip bekliyorum.

yasal olarak ilerleyeceğiz.

Devlet, devlet olsa kafasına vurur bunların da
    İşte nerdeee

Pejo ile hiç uğraşmayın direkt stellantis merkeze ulaşın. Koç bakıyor ilgilenirler. Türkiye'de servisler berbat pejo servisleri çok daha berbattır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 26 Aralık 2025; 23:13:16 >

Peugeot Genel Merkez haricinde iletişime geçebileceğin 1 allahın kulu yok. Stellantis'i arıyoruz, peugeot ilgileniyor diyor, koç'u arıyoruz telefonu açmıyor.

Benim arabam orda gasp ediliyor diyorum, haberim olmadan bana onaysız ücret çıkardılar diyorum ve buna karşın 1 tane muhattap bulamadığım için arabamı teslim alamıyorum.

ya bu nasıl bir rezilliktir? kimse demiyor mu orda siz napıyorsunuz, yetkili servis hata yaptıysa özür dileyin neyin parasını alıyorsunuz daha! diye...

ama onu geçtim adamlar dönüş yapcaz diye söz verip onu bile yapmıyor.

dalga geçiyorlar...

çok geçmiş olsun son pejo aracımı bir daha bu gruptan araç almamaya yemin ederekten eve getirmeksizin

servisten doğru sattım o denli beni bezdirmişlerdi

sorunu satarak çözmüştüm kısaca...

sonra japon aracına geçtim dünyada rahatlık varmış

hangi pejoyu satıp hangi japonu aldınız?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.