Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ)Peugeot 206 - 206yı Yiyip Yutmuş Üstadlar Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 Peugeot 206 1.4 8v Benzinli Otomatik otomobilim, 153.000KM dedir.

Üst kapakta kaçak olmamasına rağmen ileride sorun çıkarmaması için üst kapak ile ilgili gerekli işlemler 3.000km önce yapıldı. Şanzıman yağı 1 kez değişti 1.000km kullanıldı 1.000km sonra selenoid valfleri ile tekrar değişti. Motor yağı ve ilgili bakımları 5.000km önce yapıldı.

Sorunum şudur üstadlar 206 yı yiyip yutmuş ustalarım,

206 yı akşam işe giderken kullandım hiçbir sorun yoktu. Hava 12 derece, Eve gitmem gerekiyordu hemen çalıştırdım gittim ve hemen işe geri geldim. Sabah eve döneceğim esnada kontağı çevirdim, otomobil çalıştı ancak

-Hız göstergesi,

-Devir göstergesi,

- Hararet göstergesi çalışmıyor hiçbiri kıpırdamıyor yerinden.

- Motor fan açıyor.

- Otomotik göstergede çizgi çıkıyor öyle kalıyor.

- Airbag ışığı yanıyor.

- Motor arıza ışığı yanıyor.

- El freni ışığı yanıyor.

Akabinde otomobil çalıştığı için tahmini 10km hız ile 1km ilerideki evime gidip park ediyorum tekrar çamıştırmak istiyorum ancak bu kez çalışmıyor. Çok sağlam marş basıyor benzin pompasının sesi geliyor hafif krank oynasın diye ileri getir yaptım ama yok çalışmadı.

Gösterge şu şekilde

https://resimlink.com/QY-wgxKOFRk

Fotoğraftaki hali çalışır hali stop halinde değil fotoğraf çekerken tahmini 10km hız ile eve varmaya çalışıyordum

Konu ile ilgili yaşanmışlığı olan veya üstadlardan bu işi bilen var mıdır acil yardım.

İlginiz için teşekkürler, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35turka -- 5 Ocak 2024; 2:22:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akü bozulmuş olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aküye dikkat. Hiç pejom olmadı ama akü bitince böyle saçmalıklar oluyor tüm arabalarda.

• çalışmaması hariç klasik pejo sorunları kendi kendine geçer derdim.

önce bir aküyü ölçtürün, çalışmaması diğer sorunlar ile bağlantısız da olabilir. marş motorunun kömürleri bitmiştir vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün takviye ile çalıştırmaya çalıştım ancak olmadı yarın sta gelip bilgisayara bağlayacak ama Türkiye de forum kullanan 206 cılarda hiç rastlayan yok

• Aküyü ölçtürdünüz mü hocam?

• Hepsi akü bitmesi işareti ama bu yıllardaki pejoları yapmak yürek ister

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 307 nasıl bilirsiniz
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt

Aküyü ölçtürmedim hiç. Akü bitik olsa marş basar mı güldür güldür. Şakıyor kontağı çevirince ama motor hareket almıyor.

• echomaniac E kullanıcısına yanıt

Akü diyen çok ancak aklım şunu almıyor nasıl marş motorunu b kadar iyi çevirttiriyor ki problem akü olsa sağlam marş basar mı ?

Elektrik ustası geldi baktı elektriksel problem yok dedi orijinal Peugeot bilgisayarı olan yere çektir baktır dedi.

• 35turka kullanıcısına yanıt

Genelde akü bitmeye yakın araç saçma sapan arızalar verir. Sadece akü değil akü şarjına da baktırın. Eğer sıkıntı çıkmazda alternatör, konjektör falan da kontrol edilse iyi olur. 206 elektronik açıdan sıkıntılı bir araç, o yüzden iyi bir özel serviste baktırsanız daha net bir sonuç alırsınız.

• Sigorta kutusunu kontrol ettin mi ? Soketler nemlenmiş olabilir ama akü en kolayi farkli bir akû takip denemek

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Deneyeceğim

• 10 senedir pejo kullanıyorum . üst kapakta kaçak yoksa niye ellettin şanzıman sorunsuzsa neden ellettin ? sakladığın bişey var sanki. tek marşda çalışıyorsa akü sorunsuz. büyük ihtimal feleğin çemberinden geçmiş bi pejo aldın . far, ses sistemi şu bu diye tesisatı kurcalanmıştır. kurcalanmış araba da saçmalar durur böyle. bunu bi elektrikçiye götüreceksin. tesisata bakılacak. yalıtımı bozuk kablo bile yapar.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Üstad sakladığım hiçbir şey yok sadece uzun bineyim başıma dert açmasın dedim ama ne kadar titizlensemde oluyor. Ustam ile görüştüm adam aynısını diyor bazıları hiç dikkat etmiyor sorun çıkmıyor sen titizleniyorsun sorun çıkıyor dedi 😄

• 35turka kullanıcısına yanıt

çalışıyorsa ellemeyeceksin altın kural bu . eski arabaları çok kurcaladınmı kesin bi sorun çıkarır.

• Konu ile ile ilgilenen arkadaşlara teşekkürler sorun çözüldü ABS beyni yanmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.