|
Herkese iyi pazarlar, Belki bir bağlantı vardır diye kısaca olayı anlatmak istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :) Dün yaklaşık 10km yapıp antik kente gittim. Araba yaklaşık 40 derece güneşin altında 2 saat bekledi. Sonra arabayı çalıştırdığımda ''Akü şarj edilemiyor kırmızı uyarı verdi'' dedim herhalde çok sıcaktan oldu. 2 dakika sonra ''Motor sıcaklığı yüksek sarı uyarı aldım''. Gideceğim yere 2 km kaldığı için 30km/h hızla sağ şeritten yavaşca gittim. Sonrasında ''Motor çok sıcak arabayı durdurun, duman olabilir kaputu açmayın kırmızı uyarısı'' aldım. Arabayı hemen gölgeye alıp 20dk bekledim. Kaputu açıp motorun soğumasını bekledim. Sonra 400 metre yolum kaldığı icin yavaşça gittim. Bilen birisine rica ettim sağolsun gelip inceledi ve Motor kayışının koptuğunu söyledi. Arabayı hiç oynatmadan riske girmeyip çekici çağırdım ve Sanayiye demin bıraktım. Bulgular; kayış gerçekten kopmuş, soğutma suyunun içine biraz motor yağı karışmış. Onun dışında yolda giderken herhangi bir duman yada hararet gözlemlememiştim. Biliyorsunuz termostat sıcaklık göstergesi bmw 1.20i de olmadığı için manuel takip edemedim sadece yol bilgisayarı beni yönlendirdi. Kasko için 20 bin tl istedikleri için yaptıramamıştım, sizden durum ile ilgili bilgi ve destek rica edebilir miyim? Araba 80 binde, yıllık bakımlara düzenli gidiyor ama bir değiştirme önerisi ustalardan gelmemişti. Sizce kayışın kopmasi km ye göre normal mi? Soğutma suyuna yağ karışması bu sebeple midir? Ve en çok korkum motorda bir sıkıntı olma ihtimali var mıdır? Sıkıntı varsa denirse (Allah korusun) motor komple mi değişmeli (50 bin tl civarı :( ) yoksa sıkıntılı kısımlar mı? Biliyorum biraz yüzeysel kalmış olabilir ama şu an üzgün ve kaygılıyım. Yorumlarınıza değer veriyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim. ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt