Bildirim
Peugeot 106 GTI vs Renault Megane 1.6 Coupe
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
106gti insana kola kutusu etkisini kullanımda hissettiriyor ancak 90hp lik megane ile arasında performans olarak çok fark var ancak 110hp lik olan megane sedan versiyondan çok daha kısa vites oranları ile gücüne göre çok iyi bir performans veriyor ki özellikle ara hızlanmaları oldukça iyi.
Süspansiyon ve normal kullanım için megane sınıfının farkını ortaya koyuyor ancak 106 gti gibi tüy siklet bir aracı performans olarak karşılastırmak oldukça zor ancak yinede görece kaliteli iç mekanı servis kolaylığı tutumlu motoru geniş iç mekanıyla motoru dışında herhangi bir avantajı olmayan ve oldukça eskimiş bir tekniği barındıran bir araç olan 106 çok sevenleri dışında zor tercih edilecek bir araç.
Yine söylüyorum ki makyajlı megane coupe yenilenen süspansiyon ve motoruyla ham performans hem süspansiyon hemde tüketimiyle tek kapı araçlar için iyi bir seçim olacaktır.
-
Daha sportif, daha hızlı, daha iyi yol tutan ve daha dikkat çekici bir tasarıma olan 106 GTI.quote:
Orijinalden alıntı: froster2006
106gti insana kola kutusu etkisini kullanımda hissettiriyor ancak 90hp lik megane ile arasında performans olarak çok fark var ancak 110hp lik olan megane sedan versiyondan çok daha kısa vites oranları ile gücüne göre çok iyi bir performans veriyor ki özellikle ara hızlanmaları oldukça iyi.
Süspansiyon ve normal kullanım için megane sınıfının farkını ortaya koyuyor ancak 106 gti gibi tüy siklet bir aracı performans olarak karşılastırmak oldukça zor ancak yinede görece kaliteli iç mekanı servis kolaylığı tutumlu motoru geniş iç mekanıyla motoru dışında herhangi bir avantajı olmayan ve oldukça eskimiş bir tekniği barındıran bir araç olan 106 çok sevenleri dışında zor tercih edilecek bir araç.
Yine söylüyorum ki makyajlı megane coupe yenilenen süspansiyon ve motoruyla ham performans hem süspansiyon hemde tüketimiyle tek kapı araçlar için iyi bir seçim olacaktır.
Daha konforlu, daha güvenli, daha kaliteli, daha iyi frenleri olan ise Megane Coupe.
Bu aşamada sizin isteklerinizi hangisinin daha iyi karşıladığına karar vermek size kalıyor.
Ama hor kullanılmamış ve sahibine masraf açmayacak bir GTI bulmak oldukça zor. Öyle olana da değerinden fazla istiyor sahipleri.
-
ikisininde turşusu çıkmamışını bulmak çok zorquote:
Orijinalden alıntı: Utku
Daha sportif, daha hızlı, daha iyi yol tutan ve daha dikkat çekici bir tasarıma olan 106 GTI.
Daha konforlu, daha güvenli, daha kaliteli, daha iyi frenleri olan ise Megane Coupe.
Bu aşamada sizin isteklerinizi hangisinin daha iyi karşıladığına karar vermek size kalıyor.
Ama hor kullanılmamış ve sahibine masraf açmayacak bir GTI bulmak oldukça zor. Öyle olana da değerinden fazla istiyor sahipleri.
Alıntıları Göster
-
İkisinin de temizi bulunur; lakin 106'nın bedeli hakikaten çok yükseliyor o zaman. Kaldı ki yakıt konusu da sizin için belirleyici olmalı.Gti'ye tüplü binen pek yok.Bu yüzden Megane şanslı.Megane alırsanız 16V olanını alın.quote:
Orijinalden alıntı: PIERzig
ikisininde turşusu çıkmamışını bulmak çok zor
Alıntıları Göster -
İkisinin arasında kesinlikle Megane. Bu iki aracı da araştırdım. Çarpışma testlerinden iç tasarıma, dış tasarımdan masraflarına kadar inceledim. Sonuç Megane 1 olacak inşallah. Temizi de gayet iyi bulunuyor.quote:
Orijinalden alıntı: chnbs
İkisinin de temizi bulunur; lakin 106'nın bedeli hakikaten çok yükseliyor o zaman. Kaldı ki yakıt konusu da sizin için belirleyici olmalı.Gti'ye tüplü binen pek yok.Bu yüzden Megane şanslı.Megane alırsanız 16V olanını alın.
Alıntıları Göster
-
eski bir 106 gti sahibi olarak piyasada temizi kalmadığından,kalanıda ya satılmadığından yada çok şişik fiyatlara olduğundan ikisinide önermiyorum ancak aynı sınıfın araçları değiller megane coupe 1.6 efsane kasa corolla ile yarışır 106 gti (filtre-eksoz-yay) ile clk320 ile yarışırquote:
Orijinalden alıntı: Aytürk
İkisinin arasında kesinlikle Megane. Bu iki aracı da araştırdım. Çarpışma testlerinden iç tasarıma, dış tasarımdan masraflarına kadar inceledim. Sonuç Megane 1 olacak inşallah. Temizi de gayet iyi bulunuyor.
Alıntıları Gösteryani sadede gelecek olursak megane'ın sadece görüntüsü spor gti'ın ise heryeri..
-
Bu 2 aracın yerine 206 Gti bakmanızı öneririm, dışı Megane ve 106 kadar demode değildir. Ayrıca 2000 cc motorun devir bandı çok geniştir, 3-4 bin devirde çok rahat hızlanır ve tüketim olarak 106'dan fazla yakmaz.quote:
Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri
eski bir 106 gti sahibi olarak piyasada temizi kalmadığından,kalanıda ya satılmadığından yada çok şişik fiyatlara olduğundan ikisinide önermiyorum ancak aynı sınıfın araçları değiller megane coupe 1.6 efsane kasa corolla ile yarışır 106 gti (filtre-eksoz-yay) ile clk320 ile yarışıryani sadede gelecek olursak megane'ın sadece görüntüsü spor gti'ın ise heryeri..
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 13 Ekim 2011; 0:22:26 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: yaLinkiLic
eski bir 106 gti sahibi olarak piyasada temizi kalmadığından,kalanıda ya satılmadığından yada çok şişik fiyatlara olduğundan ikisinide önermiyorum ancak aynı sınıfın araçları değiller megane coupe 1.6 efsane kasa corolla ile yarışır 106 gti (filtre-eksoz-yay) ile clk320 ile yarışıryani sadede gelecek olursak megane'ın sadece görüntüsü spor gti'ın ise heryeri..
Üstad doğru söylüyorsun, spordur, çılgındır ama şu görüntülere bak:
Peugeot 106 Euro NCAP testlerine girmemiş. Fakat ortak platformu kullanan Citroen Saxo'ya bakalım:
Saxo, sürücüsüne adının hakkını veriyorve iki yıldız alıyor. Megane'a bakalım:
Dört yıldız almış. Zaten bilenler, 106'nın diğer tarafa geçmek için kısayol tuşu olduğunu bilirler.
Peugeot'un 106, 306 ve 406'ları gerçekten şık ve dayanıklı araçlar. Fakat güvenlik ve genişlik bakımından Megane derim.
-
Peugeot 106 GTIquote:
Orijinalden alıntı: Aytürkquote:
Peugeot 106 Euro NCAP testlerine girmemiş. Fakat ortak platformu kullanan Citroen Saxo'ya bakalım:
Dört yıldız almış. Zaten bilenler, 106'nın diğer tarafa geçmek için kısayol tuşu olduğunu bilirler.
Peugeot'un 106, 306 ve 406'ları gerçekten şık ve dayanıklı araçlar. Fakat güvenlik ve genişlik bakımından Megane derim.
Alıntıları Göster
-
genel olarak tam belirli bir sonuç yok ama sanki dediklerinize göre megane coupe 1,6 16v daha tercih edilebilir gibiquote:
Orijinalden alıntı: Besiktask34
Peugeot 106 GTI
Alıntıları Göster -
konu güncelquote:
Orijinalden alıntı: EfsaneFenerli
genel olarak tam belirli bir sonuç yok ama sanki dediklerinize göre megane coupe 1,6 16v daha tercih edilebilir gibi
Alıntıları Göster -
arkadasım eski bir 106 gtı sahibiyim ve şimdide megane coupe 2001 model full 16v bir aracım var. ve ikisi arasından kesinlikle megane coupe yi tavsiye ederim kalite güvenlik donanım konfor her açıdan megane coupe 106 dan daha iyi bi arac. ayrıca sınıf farkıda göz ardı edilmemeli. ve üstte arkadaslarında belirttiği gibi temiz coupe bulmak temiz 106 bulmaktan çok daha kolay. benim aracımda satılık bu arada kardeşimhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-turkiyede-tek-emsalsiz-61779066/detay/ askeri personelim o yüzden suan kars/sarıkamıs da görev yapıorum. bide kendi aracını övüyo muamelesi yapılmasın lütfen çünkü daha öncede 106 gti sahibiydim diyorum. ayrıca benim aracımı almak zorunda deilsin ama megane coupe al derim...quote:
konu güncel
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aytürk
quote:
Hocam iki araçta da şiddetli kaza anında ölüm garanti. Zaten bu fiyat aralığında fazla bir şey beklememek lazım.
Soruya gelicek olursak; Megane.
-
@Islakfasulye, sana katılmıyorum ölüm konusunda. Arada bariz fark var. Tablolarda daha net görürsün, euroncap.com'a bakman yeterli. -
quote:
Orijinalden alıntı: TuRKiSH__DeViL
arkadasım eski bir 106 gtı sahibiyim ve şimdide megane coupe 2001 model full 16v bir aracım var. ve ikisi arasından kesinlikle megane coupe yi tavsiye ederim kalite güvenlik donanım konfor her açıdan megane coupe 106 dan daha iyi bi arac. ayrıca sınıf farkıda göz ardı edilmemeli. ve üstte arkadaslarında belirttiği gibi temiz coupe bulmak temiz 106 bulmaktan çok daha kolay. benim aracımda satılık bu arada kardeşimhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-turkiyede-tek-emsalsiz-61779066/detay/ askeri personelim o yüzden suan kars/sarıkamıs da görev yapıorum. bide kendi aracını övüyo muamelesi yapılmasın lütfen çünkü daha öncede 106 gti sahibiydim diyorum. ayrıca benim aracımı almak zorunda deilsin ama megane coupe al derim...
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim öncelikle,
asıl konuya dönecek olursak, dediğiniz gibi benimde tercihim büyük ihtimalle megane olacak.
sizin aracınızada baktım, gerçekten çok hoş gözüküyor ve tercih edilebilir bir araç fakat ben hemen almayı planlamıyorum malesef.
Birkaç ay sonra alacağım ama şimdiden önbilgi edinmeye calısıyorum.sizede bir sorum olacak müsadenizle .
her iki aracında ne kadar yaktığını merak ediyorum.bilgilendirirseniz sevinirim.
aklıma gelmişken sormak istediğim bir soruda bu iki araçta masraf çıkartırmı sürekli ?
-
quote:
arkadasım eski bir 106 gtı sahibiyim ve şimdide megane coupe 2001 model full 16v bir aracım var. ve ikisi arasından kesinlikle megane coupe yi tavsiye ederim kalite güvenlik donanım konfor her açıdan megane coupe 106 dan daha iyi bi arac. ayrıca sınıf farkıda göz ardı edilmemeli. ve üstte arkadaslarında belirttiği gibi temiz coupe bulmak temiz 106 bulmaktan çok daha kolay. benim aracımda satılık bu arada kardeşimhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-turkiyede-tek-emsalsiz-61779066/detay/ askeri personelim o yüzden suan kars/sarıkamıs da görev yapıorum. bide kendi aracını övüyo muamelesi yapılmasın lütfen çünkü daha öncede 106 gti sahibiydim diyorum. ayrıca benim aracımı almak zorunda deilsin ama megane coupe al derim...
Hocam senin Megane güzeldi be. O kadar da özenmiştin. Nerden çıktı bu satma işi?
-
quote:
quote:
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim öncelikle,
asıl konuya dönecek olursak, dediğiniz gibi benimde tercihim büyük ihtimalle megane olacak.
sizin aracınızada baktım, gerçekten çok hoş gözüküyor ve tercih edilebilir bir araç fakat ben hemen almayı planlamıyorum malesef.
Birkaç ay sonra alacağım ama şimdiden önbilgi edinmeye calısıyorum.sizede bir sorum olacak müsadenizle .
her iki aracında ne kadar yaktığını merak ediyorum.bilgilendirirseniz sevinirim.
aklıma gelmişken sormak istediğim bir soruda bu iki araçta masraf çıkartırmı sürekli ?
ne demek ben tesekkür ederim doğru paylaşımlarla birbirimizi yönlendirmek için buradayız. gelelim diğer sorunuza öncelikle megane coupe sakin ve normal kullanımlarda şehir içi 100 km'de 7.5-8 litre benzin yakar şehir dışıda 4.5-5.5 litre arası benzin yakar ayrıca aracı sıkıstırırsanda ne kadar yüklenirsen yüklen en fazla verdiğim değerlerin üzerine 2 litre koyarsın. 106 gti'da m.coupe'den 100 km'de yarım veya 1 litre fazla yakar.
-
quote:
quote:
Hocam senin Megane güzeldi be. O kadar da özenmiştin. Nerden çıktı bu satma işi?
haklısın utku a'dan z'ye herseyiyle heryeriyle kendim ilgilendim aracı bu duruma getirirken tamamen zevkime göre yaptım ama işte hepimizin burda buluştuğumuz ortak nokta olan araba sevdası deilmi? gönül şimdi başka kuşlara konmak gayesinde
-
quote:
quote:
quote:
haklısın utku a'dan z'ye herseyiyle heryeriyle kendim ilgilendim aracı bu duruma getirirken tamamen zevkime göre yaptım ama işte hepimizin burda buluştuğumuz ortak nokta olan araba sevdası deilmi? gönül şimdi başka kuşlara konmak gayesinde
aracınızla ilgilendiğiniz belli oluyor, şimdiye kadar gördüğüm en iyi megane coupe'lerden birisi :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X