Şimdi Ara

Renault Megane 3 sport tourer 1.6 benzinli hakk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın forum sakinleri,

    öncelikle hayırlı günler dilerim,

    uzun araştırmalarım sonucu hiç aklımda yokken station wagon bi araba beğendim ve almaya niyetlendim,

    siz forum sakinlerinin engin bilgi ve tecrübelerine başvurmadan satın almak istemedim,

    öncelikle araç 2010 model renault megane 3 sport tourer expression 1.6 benzin+lpg li 39.000,00TL

    alıcı ile konuştuk gerekli araştırmaları yaptık araç temiz fakat;

    1- araç satış sitesinde bu model satılık araç sayısı çok az, araç az mı üretildi yoksa alan satmıyor mu?
    2- forumda detaylı bilgi bulamadım, bu araç bir aile için cep yakacak üzecek bir karaktere sahip mi (dizel almaktan yana değilim, hem yılda 15000 km yapmıyorum hem de dizel motorlara pek güvenemiyorum)
    3- aracın kronik problemleri var mıdır, varsa nelerdir,

    şimdiden konuya göz atıp cevap yazma zahmetine girecek kullanıcılara teşekkür eder, herkese hayırlı günler dilerim.







  • Hocam ülkemizde station wagon araçlar genel itibariyle tutulmuyor o yüzden satış adeti çok olmadı zaten. Milletimiz hb isterse megane, sedan isterse de fluence aldı. Daha sonra şirketler clio sporttoureri çok tercih etti orası ayrı konu ama kısacası megan sporttourer çok tutulmadı.
    Almayı düşündüğünüz araba normal hb meganenin uzatılmış hali diyebiliriz. Lpg ile kullanmazsanız yakıtı sizi üzebilir. Parça sıkıntısı çekmezsiniz çünkü bütün reno parçaları birebir uyumlu ve ucuz olur. Bir tanıdığımda var, 2012 den beri yıllık rutin bakım haricinde hiç tamir yüzü görmedi araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşi reno-fiat parça satışı olan bir abimiz bu aracın dizelini almıştı. Öncesinde megane 2 sedanı vardı. Megane 2ye aşıklık derecesinde bağlıydı. Her türlü kalite aksesuarı takardı. Ona rağmen megane 3 STye geçince "Araç çağ atlamış" diyordu. Dinamiklerini ve malzeme kalitesini beğenmişti. Ses yalıtımı da güzel diyordu. Motor performansı nasıldır bilmiyorum ama reno hastası biri olarak dediğim kişi aracı çok beğenerek kullanıyordu.
  • Bursa'da üretilen Megane'lardan daha kaliteli bir araçtır. Bulursanız Dynamique modelinde yok yoktur. Kilometresini yazmamışsınız ama 39k normal bir fiyat bence. Alan genelde dizelini aldığı için benzinli satılık sayısı azdır. LPG ile zaten yeterli tüketimi sunacaktır. Bence iyi bir tercih olur.
  • Haşerat1071 H kullanıcısına yanıt
    Araç sayısının az olması tamamen Türkiyede müşteri potansiyelinin sedan-hb araçları tercih etmesi yüzünden.

    Araba hor kullanılmamış ve temiz ise diğer bütün arabalarda olduğu gibi öyle cep yakmaz, büyük sıkıntı çıkarmaz.

    Senede 15.000 yapmasanızda size dizel tavsiye ederim.Hem ekonomik olur hemde satarken daha kolay satarsınız.

    Dizel motorlara güvenebilirsiniz hele küçük hacimde Fransız dizelleri çok başarılıdır bugün Renault, dci üniteyi Mercedes'e satıyor ve Mercedeste kullanılıyor.

    Arabayı kullanmadığım için kronik sorun anlamında net birşey söyleyemem ama sonuç olarak Renault Megane Türkiyede çok kullanılan bir araç bu konuda hakkında çok olumsuz görüş yok.Aile için gayet ideal olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Araç başta pek satılmadı.
    2. Araç Lpg ile gayet tasarruflu.
    3. Megane'lar genel olarak çok sorunlu ve baş ağrıtan araçlar değildir.

    Kendi adıma oldukça beğendiğim bir araç. Km ve temizlik durumu iyiyse fiyatı bence makul. Satılması biraz zor olabilir ama şahsen Cruze'umu çok rahat sattığımdan ben bunları pek önemsemiyorum hele ki 4-5 sene bineceksem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum yapan sevgili üstadlarım çook teşekkür ederim,
    Aracın km sini yazmayı atlamışım 99,000 km de henüz 100.000 km yi devirmemiş,
    Ön sol çamurluk değişmiş, arka sol çamurluk lokal boyalı 3800,00 tl hasar kaydı var, 6 yıllık bir araçta olabilecek kusurlar bunlar, önden arkadan kazası yok,
    Eğer allah nasip eder de satın alırsam inanıyorum ki keyifli bir aracım olacak, değerli yorumlarınız beni gerçekten çok rahatlattı,
    Umarım ülkemiz kullanıcıları, station wagon araçların ne kadar mantıklı olduğunu benim kadar geç farketmezler,
    Babamın eski tofaş kartal aracı geldi bir an aklıma, az yükümüzü çekmedi, sonrasında clio aveo ve focus araçlarımız oldu ama şasenin kullanımı bakımından hiçbiri o kartalın yerini tutmadı,
    Genişleyen ailem için iyi bir yatırım olacağına inanıyorum,
  • 1.6 benzinlisi 3 adet vardı ilanlarda galiba.Bende ilerde bu aracı düşünüyorum.Aslında az satmadı ama satılanlar hep 1.5dci olunca 1.6 benzinlisini bulmak zor.Dizel sevmediğimden bende bu araca yönelecem gibi ama ilanlardaki 3 araçta expression galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kıymetli forum sakinleri,
    bahsi geçen 2010 model 1.6 benzin+lpg li megane 3 grand tourer aracı 01.12.2016 tarihi itibari ile satın aldım,
    39.000 TL ile başlayan alım sürecimiz 37.400 TL ile bitirildi, aracımla ilk uzun yol sürüşü dahi yaptım,
    Forumda detaylı bir bilgi olmadığı için ilk izlenimlerimi kısaca sizlere paylaşmak, bu araca ilgi duyanlara da nacizane deneyimlerimi iletmek isterim,
    Öncelikle 1,5 DCİ Clio ve Fluence kullanan birisi olarak bu aracın 1.6 litrelik atmosferik motorunun son derece sessiz olduğunu iletmeliyim, aslında bu motor megane 1 faz 1 den beri kullanılan bir motor, fakat izolasyonu gayet iyi yapılmış, izmir akhisar arası git gel son derece huzurlu oldu, 100 km üstü hıza çıkmadığım için yol sesi duymadım, belki daha yüksek hızlarda yol sesi alıyordur,
    Yol tutuşu gayet iyi, bu da konfor anlamında biraz feragat edildiğini gösteriyor zaten, velhasıl beni konfor anlamında da rahatsız eden bir durum olmadığını önemle belirtmek isterim, eksi olarak sadece vites oranlarını kısa olduğunu belirtmem gerek. 6 vites olmasına rağmen 6. viteste 2000 devirde 98-100 km hızla yol alıyorum. yakıt ortalaması için söyleyebileceklerim çok olumlu, 250 km den fazla yol aldım, ortalama ise sadece 7,5 litreydi.
    Kokpit gayet sade ve kullanışlı, direksiyon hız arttıkça yeterince sertleşiyor ve güven veren bir yapıya sahip.
    arka diz mesafesi bir C sınıfı araçtan bekleneni veriyor, özellikle her kapıda bulunan ayak hizasındaki ışıklar çok şık.
    veeeeee gelelim bagaja, yayla yayla, dönüşte 5lt lik zeytinyağı bidonlarından 18 adet diklemesine sığdı, (isletme olmasına rağmen) üzerindeki seperatörü de çekince sanki bağajda birşey yokmuş gibi arka görüşüm kapanmadan yol adım, siz hesap edin artık genişliğini, eğer çocuklu bir aileyseniz kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim. araba dediğimiz şey hayatımızı kolaylaştırmak için varsa eğer bence geniş ve kullanışlı olmalı.
    Hiç düşünmezken ve aklımda yokken bu aracı aldım, aslında ihtiyacım da vardı bagajı geniş bir araca fakat malum güzel ülkemdeki ikinci el piyasasının korkusu o kadar üzerimize çökmüş ki, F/P araçlarını görmez olmuşuz. Hiç pişman değilim, uzun yıllar da bineceğim ve keyifle kullanacağım bir araç aldım.
    izlenimlerim şimdilik bunlar, bu aracı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim, servis ağı geniş, parça ve bakım maliyetleri ucuz bir araç olduğunu da belirtmek isterim, gözünüz korkmasın sakın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.