Şimdi Ara

Pes 2011 bana iğrenç geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dante

Gerçekçi oyunları çoğu kişi sevmez, bu bilinen bir şey. Sevmek için o oyunu öğrenmek gerekir, ama o oyunu öğrenmeye gayret etmezler. Örneğin X3 adlı oyun. Kaç kişi oynuyor burada? 10 kişiyi geçmez. Veya rFactor. Yine aynı, az kişi oynuyor şu an bu oyunları. Ama oynayanlara gidip bakın, oyunun aşığı insanlar. PES için durum aynı. 2011 için yani. Çok çok gerçekçi bir oyun ve öyle toz pembe goller atayım oley oley diye beklentisi olan zaten sevmez, zaten o adam PES'i hiçbir zaman anlamamıştır.

PES her zaman gerçekçi olmaya çalıştı Sadece 2011'de değil. Ama önceki oyunlarda bunu tam olarak yapamadı. Yine de PES aşığı insanlar oyunun gerçekçi olmaya çalıştığını iyi anlayıp o mantıkla oynadıkları için aşık oldular oyuna.

PES 2011'de ise olayı o kadar ileriye götürmüş ki konami, PES aşıkları bu oyunu oynarken zevkten kuduruyor. Gerçek maçlara bakıyorum, atak sistemleri, paslaşma sistemi, pozisyonlar hep PES 2011'de aynıları var yahu. İnanılmaz bir şey bu. Ama bunu yapamayanlar oyunu beğenmiyor işte.

Peki kim kaybediyor? Tabii ki onlar.

Gerçekçi değil diyen olmadı zaten ama yüzlerce eksiği var. Yapay zeka sorunları var ve çoğu ayrıntı atlanmış.

• İğrenç ve Ötesi olmuş oyun, rezalet..

Her zaman ki gibi ilk önce Fifa11'i aldım ve muhteşem bir oyunla karşılaştım sonra gittim pes11'i aldım, menü olsun açılış olsun süper birde oyuna girdim ki oda ne ?? adamlar kontrolden çıkmış sanki ben yönetmiyorum saçma sapan pas sistemi, adamlar yine deve kuşu misali , yine hüsran yine hüsran
  • Neden bilmiyorum ama PES ten aldığım zevki fifa dan bir türlü alamıyorum. Fifa ve Pes in demolarını indirdim ve tarafsız bir şekilde her ikisinide denedim. fifa da birşeyler eksik heyecan eksik. bu yüzden pes2011 aldım. iyiki de almışım daha neredeyse maç bile yapmadan online master lige girdim ve birdaha çıkamadım. (bunlar kendi görüşümdür. herkesin kendine göre kriterleri farklıdır.)
  • Pes6'dan Pes 2010'a kadar süren Konami saltanatı 2011 ile sona ermiştir . Hep Pes'i savunuyordum ama savunulacak zerre tarafı kalmamış rezalet bir oyun . Fifa inanılmaz geliştirmiş kendini . Forza Fifa !
  • PES2011 SÜPER BİR OYUN BENCE BEN ÇOK BEĞENDİM..

HERKESİN ZEVKİ BAŞKADIR.

BEN ÇOK BEĞENEDİM..

3.SEZONDAYIM
  • - Fifa 2011 de dikkat ederseniz ileri oyuncuya orta açtığınızda top balon gibi şişiriliyor. Kornerlerde de aynı şekilde, pes 2011 de ortalar, köşe vuruşları, topun havada süzülmesi daha gerçekçi.

- Pes 2011 de pasın şiddetini kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Ama bazen pas vermek isterken top yakın oyuncuya değil de ileri oyuncuya gidebiliyor. Bana göre oyuncu ve saha atmosferi bakımından Fifa 2011 daha başarılı, ama oynanılabilirlik dersek Pes 2011 derim...

Not: Bütün bu söylediklerim PC platformu için geçerlidir. Konsollarda oynamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

quote:

Gerçekçi oyunları çoğu kişi sevmez, bu bilinen bir şey. Sevmek için o oyunu öğrenmek gerekir, ama o oyunu öğrenmeye gayret etmezler. Örneğin X3 adlı oyun. Kaç kişi oynuyor burada? 10 kişiyi geçmez. Veya rFactor. Yine aynı, az kişi oynuyor şu an bu oyunları. Ama oynayanlara gidip bakın, oyunun aşığı insanlar. PES için durum aynı. 2011 için yani. Çok çok gerçekçi bir oyun ve öyle toz pembe goller atayım oley oley diye beklentisi olan zaten sevmez, zaten o adam PES'i hiçbir zaman anlamamıştır.

PES her zaman gerçekçi olmaya çalıştı Sadece 2011'de değil. Ama önceki oyunlarda bunu tam olarak yapamadı. Yine de PES aşığı insanlar oyunun gerçekçi olmaya çalıştığını iyi anlayıp o mantıkla oynadıkları için aşık oldular oyuna.

PES 2011'de ise olayı o kadar ileriye götürmüş ki konami, PES aşıkları bu oyunu oynarken zevkten kuduruyor. Gerçek maçlara bakıyorum, atak sistemleri, paslaşma sistemi, pozisyonlar hep PES 2011'de aynıları var yahu. İnanılmaz bir şey bu. Ama bunu yapamayanlar oyunu beğenmiyor işte.

Gerçekçi değil diyen olmadı zaten ama yüzlerce eksiği var. Yapay zeka sorunları var ve çoğu ayrıntı atlanmış.

senin adamları kontrol etmedeki beceriksizliğin ne zamandan beri yapay zeka sorunu adını aldı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

quote:

senin adamları kontrol etmedeki beceriksizliğin ne zamandan beri yapay zeka sorunu adını aldı ?

40 yıldır pes, fifa ve we oynarım ben ps1den beri. Oyunda gol atıyorum beceriksiz olsam atamazdım dimi. Oyunda yapay zeka sorunu bolca var bunu herkes görebilir kolaylıkla ve çoğu detayı koymamışlar bilerek. En basit yapay zeka sorunu sizin oyuncunun topu kaptırınca topa 2-3 saniye beklemeden asla gitmemesi, oyuncuların topu ileri atmak yerine taa geri kendi sahalarına göndermeleri, hangi takımı seçerseniz seçin kaleci ve defansın oyunun kısmi bölümlerinde ara ara sanki maçla hiç alakaları yokmuş gibi davranmaları, hakemin 2. yarıya başlarken maç başlangıcındaki gibi sanki 2. yarıda takımlar değişiyormuşçasına tekrardan aynı ses tonuyla takımları sayması vs... 2-3 pes 11 konusunda onlarcasını saydım zaten.

Bende pes 11 oynuyorum ve sırf bunun için game pad bile aldım ancak bu oyunun yüzlerce sorununu görmezden gelmeye engel değil. Tabi beklentilere bağlı.

Bu konuda yazmıştım yapıştırıyorum onu bak oku hataların sadece 3te 1ini yazdım:

En önemli hatalar şunlar bana göre:
    - Şampiyonlar ligi şampiyonu oluyorsun gerçekte spikerin dehşet şeyler söylemesi gerekirken sanki bakkaldan sakız alıyor gibi barcelona şampiyonlar ligi şampiyonu oldu hadi güle güle gibi konuşması çok saçma.
    - Adamları sampiyonlar ligi şampiyonu yapıyorum ama sevinme efektleri çok sönük kalmış. Kaleciyle oyuncu el sıkışıyolar oyuncular el ele verip neredeyse çiçek olacaklar falan Daha fazla atraksiyon olmalıydı. Teniste kadınların taktikleşirken kafa kafaya vermeleri gibi olmuş sanki mahalle maçında gazoz kazanmışlar gibi seviniyorlar. Mesela takım şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş teknik direktör ortalarda yok kulüp başkanı yok hiçbirşey yok. Lise yıllarımda ps1de oynadığım winning elevende bile takımı şampiyon yapınca daha daha çok seviniyordu.
    - Bir oyuncuya topu kaptırdığınızda sizin oyuncu topa 2-3 saniye beklemeden gitmiyor. Afallar gibi oluyor sanki.
    - Hangi takımı seçerseniz seçin defans ve kaleci berbat oynuyor. Dandik takımdaki forvet barcelonada defansta 4-5 oyuncuyu kolaylıkla geçiyor bazen ne yaparsan yap topu asla alamıyorsun. Kaleci bazen çok kötü oynuyor. Mesela kaleye defanstan vurulan şuta bazen bilerek uzanmayıp bekleyebiliyor. Ayağını koysa tutacağı topa koşmakla yetiniyor topta bir direkten diğer direğe çarpıp gol oluyor.
    - Bazen yapılan fauller verilmiyor bazende faul olmayan şeylere faul çalınıyor.
    - Spiker berbat olmuş. Maç başlarken takımların adını söylüyor bu güzel ama 2. yarıya geçincede ilk yarı başlarkenki aynı sesle takım adlarını yeniden söylüyor. Sanki 2. devrede takımlar değişmiş gibi.
    - Oyuncular %70-80 çok kötü şut çekiyorlar. Barcelonada messi dışında adam gibi şut çeken pek yok. Adamlar kalenin dibindeler ayak içiyle çok kolay gol atabilecekken ayak ucuyla topu uzaya fırlatıyolar yön tuşlarına basmamama rağmen.
    - Taraflarlar kuru gürültüden başka birşey yapmıyorlar. Fifa 2007de bile taraflarlar dehşetti. Stat efektleride kötü. Hala tek boyutlu karton adamlar dolu stat çevresinde.
    - Kamera açıları çok kötü. İlla yama ila kamerayı düzeltmek gerekiyor yoksa 10 metre alan dışını görmek imkansıza yakın.
    - Penaltı kamerası çok kötü. Penaltı yaptıysanız bilinki gol yiyeceksiniz. Siz ileri geri tuşmu yoksa sağ sol tuşmu derken gol yiyorsunuz. Kamera oyuncu arkasında olmalıydı hatalı yerleştirilmiş.
    - Adamı at gibi koşturup orta açmaya gidiyorsunuz veya korner kullanıyorsunuz ama kafa atmaya neredeyse kimse gelmiyor.
    - Yapay zekada aşırı derecede hatalar var. Oyun içinde sıkça karşılaşıyorsunuz zaten.
    - Pas ve orta sistemi pek başarılı değil. Adama pas atıyorsun bazen hiç alma zahmetine girmiyor bazende alıyor afallıyor 2-3 saniye durmadan gitmiyor.

Onun dışında grafikleri yeterli ve gerçeğe yakın maç ortamı var ama o ortam pek başarılı kullanılamıyor orası ayrı tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 28 Ekim 2010; 12:28:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BRuTaLHeRo

bende pek sevmedim bende gol yollarında iyiyim fakat sonuçlandıramıyorum bide takımların defansları çok kalabalık ver kaç yapmadan gidilmiyo malesef çalım atmak imkansız gibi ve kornerlerden falanda gol atmak çok zor

daha ilk maçımda kornerden gol attım.
  • zaten iğrenç ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeArLeSs1907

quote:

Orijinalden alıntı: BRuTaLHeRo

bende pek sevmedim bende gol yollarında iyiyim fakat sonuçlandıramıyorum bide takımların defansları çok kalabalık ver kaç yapmadan gidilmiyo malesef çalım atmak imkansız gibi ve kornerlerden falanda gol atmak çok zor

daha ilk maçımda kornerden gol attım.

tamamen şans olmuş arkadaşım sana söyleyeyim.. bu oyunda yaptığın ortanın yerini bulması veya çektiğin şutun kaleyi tutması için doğru bir zamanda tuşa basman lazım ki emin ol bu zaman çok kısa.. Kararsız kaldığın anda bassanda dağlara taşlara gidiyor..

• er7an dediklerine hiç katılmıyorum..Kornerlerden gol atmak kolay ancak bazı ufak taktikler var

Mesela sağ köşeden kullanıyorsanız solak birine, sol köşeden kullanıyorsanız sağlak birine korneri kullandırmanız gerekiyor onun dışında korneri kullandıktan sonra Kale içine doğru yöne basılı tutarak ve birde X yani pas tuşu ile hem topu alçaltıp hemde falso verebilirsin bu şekilde çok etkili kornerler kullanabilirsin ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanderian

er7an dediklerine hiç katılmıyorum..Kornerlerden gol atmak kolay ancak bazı ufak taktikler var

Mesela sağ köşeden kullanıyorsanız solak birine, sol köşeden kullanıyorsanız sağlak birine korneri kullandırmanız gerekiyor onun dışında korneri kullandıktan sonra Kale içine doğru yöne basılı tutarak ve birde X yani pas tuşu ile hem topu alçaltıp hemde falso verebilirsin bu şekilde çok etkili kornerler kullanabilirsin ;)

teşekkür ederim tavsiyen için.. Söylediklerini deneyeceğim yanlız korneri kullandıktan sonra sol analogumu kale yönüne yönlendirip şut tuşunamı basılı tutmamı öneriyorsun anlayamadım.. Ayrıca falsoyu sağ analog ile mi veriyoruz bu oyundada ??
  • burda oyunun iyiliğini yada kötülüğünü belirtmek için "sen iyi oynayamıyon ondan kotuluyon" yada "sadece iyi oynayanlar beğeniyor" tarzı cümlelere gerek yok. adam geç tepki veriyo diyen arkadaşlara pes 10 daki şut çekme olayını hatırlatırım.. adam şutu gene 2-3 sn gecikme ile çekiyo gibiydi başlarda.. ancak sonrasında oynaya oynaya bu gecikme gözden kaçtı, alışıldı, unutuldu.. ilk defa böyle bir şey duyuyorum bu gecikme konusunda.. evet adamlar arada sırada malca hareket ediyo ama bu zaten yıllardan beri boyle.. bunu gundeme getirip olmamış demek bence çok saçma.. bu arada yazılım konusunda tecrübeli insanlar eminim bunu mazur görücektik.. bu işler oyle kolay deil.. 2 led yakmak için bi tarafımızın terlediğini hatırlarım.. sonuç olarak iyi oyunlar..

hea bi de bu adamlar geç tepki veriyo diyenler Servet i izlemiştir ankaragücü maçında.. bana göre oyun çok aşırı gerçekçi olmuş:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Street Legal -- 28 Ekim 2010; 13:32:33 >

• quote:

ulan yine gaza geldim

• quote:

Orijinalden alıntı: er7an

quote:

er7an dediklerine hiç katılmıyorum..Kornerlerden gol atmak kolay ancak bazı ufak taktikler var

teşekkür ederim tavsiyen için.. Söylediklerini deneyeceğim yanlız korneri kullandıktan sonra sol analogumu kale yönüne yönlendirip şut tuşunamı basılı tutmamı öneriyorsun anlayamadım.. Ayrıca falsoyu sağ analog ile mi veriyoruz bu oyundada ??

Er7an hangi analogu kullanıyoruz onu bilmiyorum çünkü ben tuşlarla oynuyorum. Ancak sol analogla yön verebildiğine göre SOL analog olması mantıklı geliyor..

Sağ ayaklı oyuncu ile Yuvarlak tuşuna yarım basıp korneri gönderdikten sonra eğer kale solda ise topun sol içe doğru falso almasını istiyorsan SOL a basılı tutup aynı anda da X e (PAS tuşu) basıyorsun ondan sonra top altı pasın içine doğru gelir ve ona göre de şut tuşu ile kafa veya normal şut atabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 28 Ekim 2010; 15:50:50 >

• süper.. tekrar teşekkürler.. bu taktiği deneyeceğim akşam, bakalım etkili olabilecekmi bende.. ayrıca oyun içinde rakibin oyununu bozmak açısından yoğun olara pres taktiğiniz ve kullandığınız tuş kombinasyonu nedir ? bilgi verebilirseniz sevinirim..
  • özellikle rakip kendi sahasından çıkarken kare + x yani şut ve pas tuşuna aynı anda basarsan takım tam saha pres yapar bu sayede bir çok ara pası kesebilirsin bunun dışında bu presi yaptığın zaman bilgisayar otomatik olarak oyuncularla bastığın yön tuşları ile de orantılı olarak ikili mücadelelerde topa müdahale eder ki bu çok etkilidir, bu baskı olmadan ikili mücadelelerden top kapman zordur tecrübe ve zamanlama gerektirir.

ancak bu taktiği ceza sahası içinde uygularsan penaltı yaptırma ihtimalin çok yüksek haberin olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 28 Ekim 2010; 15:22:08 >
  • tekrar tekrar oyuna şans veriyorum ama yine olmuyor oyun berbat ötesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BRUCE LEE_ -- 28 Ekim 2010; 15:40:24 >
  • quote:

özellikle rakip kendi sahasından çıkarken kare + x yani şut ve pas tuşuna aynı anda basarsan takım tam saha pres yapar bu sayede bir çok ara pası kesebilirsin bunun dışında bu presi yaptığın zaman bilgisayar otomatik olarak oyuncularla bastığın yön tuşları ile de orantılı olarak ikili mücadelelerde topa müdahale eder ki bu çok etkilidir, bu baskı olmadan ikili mücadelelerden top kapman zordur tecrübe ve zamanlama gerektirir.

ancak bu taktiği ceza sahası içinde uygularsan penaltı yaptırma ihtimalin çok yüksek haberin olsun :)

tekrar tekrar teşekkürler taktikler için.. bildiğim x ile direk müdahale vardı ama demek bu sadece tek başına yeterli değilmiş, kare tuşunuda topsuz oyuncuların topsuz rakiplere baskı yaptığını biliyordum, ikisine basılı tutarak hiç denememiştim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.