Şimdi Ara

Pes 2011 bana iğrenç geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 98 den beri winning eleven ve daha sonra pes oynayıcısıyım.pese kotu dıyen arkadaslar kesınlıkle gercekcılık aramayan dırek çalım ve hızlı oyuncularla oynayan arkadaslardır.2010 ıyıydı ama ılk oynadıgımda yıne umdgumu bulamamıstım.futbolcuları araba gıbı kullanıyodun.ama 2011 de bu ısı cozmusler ve tamamen gercekcı duzeye cıkarmıslar.onlıne oynamak ısteyenler ıd: gnc_sinan
  • oyunu cok gerçeğe yakın yapmıslar o yuzden olabılır ama oyuna alışınca çok güzel oldugunu anlıyorsun
  • fifa oynadıktan sonra pesin yüzüne bakmadım

arkadaşlar fifa gerçekten güzel olmuş

fifa da en beğendiğim özellik her oyuncunun farklı bi stili var oyuna girdiklerinde felan hemen farkettiriyolar kendilerini
  • Pes 11in çok hataları var fifayı daha oynamadım ama pes 11de az önce barcelona ile şampiyonlar ligi şampiyonu oldum.

En önemli hatalar şunlar bana göre:
    - Şampiyonlar ligi şampiyonu oluyorsun gerçekte spikerin dehşet şeyler söylemesi gerekirken sanki bakkaldan sakız alıyor gibi barcelona şampiyonlar ligi şampiyonu oldu hadi güle güle gibi konuşması çok saçma.
    - Adamları sampiyonlar ligi şampiyonu yapıyorum ama sevinme efektleri çok sönük kalmış. Kaleciyle oyuncu el sıkışıyolar oyuncular el ele verip neredeyse çiçek olacaklar falan Daha fazla atraksiyon olmalıydı. Teniste kadınların taktikleşirken kafa kafaya vermeleri gibi olmuş sanki mahalle maçında gazoz kazanmışlar gibi seviniyorlar. Mesela takım şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş teknik direktör ortalarda yok kulüp başkanı yok hiçbirşey yok. Lise yıllarımda ps1de oynadığım winning elevende bile takımı şampiyon yapınca daha daha çok seviniyordu.
    - Bir oyuncuya topu kaptırdığınızda sizin oyuncu topa 2-3 saniye beklemeden gitmiyor. Afallar gibi oluyor sanki.
    - Hangi takımı seçerseniz seçin defans ve kaleci berbat oynuyor. Dandik takımdaki forvet barcelonada defansta 4-5 oyuncuyu kolaylıkla geçiyor bazen ne yaparsan yap topu asla alamıyorsun. Kaleci bazen çok kötü oynuyor. Mesela kaleye defanstan vurulan şuta bazen bilerek uzanmayıp bekleyebiliyor. Ayağını koysa tutacağı topa koşmakla yetiniyor topta bir direkten diğer direğe çarpıp gol oluyor.
    - Bazen yapılan fauller verilmiyor bazende faul olmayan şeylere faul çalınıyor.
    - Spiker berbat olmuş. Maç başlarken takımların adını söylüyor bu güzel ama 2. yarıya geçincede ilk yarı başlarkenki aynı sesle takım adlarını yeniden söylüyor. Sanki 2. devrede takımlar değişmiş gibi.
    - Oyuncular %70-80 çok kötü şut çekiyorlar. Barcelonada messi dışında adam gibi şut çeken pek yok. Adamlar kalenin dibindeler ayak içiyle çok kolay gol atabilecekken ayak ucuyla topu uzaya fırlatıyolar yön tuşlarına basmamama rağmen.
    - Taraflarlar kuru gürültüden başka birşey yapmıyorlar. Fifa 2007de bile taraflarlar dehşetti. Stat efektleride kötü. Hala tek boyutlu karton adamlar dolu stat çevresinde.
    - Kamera açıları çok kötü. İlla yama ila kamerayı düzeltmek gerekiyor yoksa 10 metre alan dışını görmek imkansıza yakın.
    - Penaltı kamerası çok kötü. Penaltı yaptıysanız bilinki gol yiyeceksiniz. Siz ileri geri tuşmu yoksa sağ sol tuşmu derken gol yiyorsunuz. Kamera oyuncu arkasında olmalıydı hatalı yerleştirilmiş.
    - Adamı at gibi koşturup orta açmaya gidiyorsunuz veya korner kullanıyorsunuz ama kafa atmaya neredeyse kimse gelmiyor.
    - Yapay zekada aşırı derecede hatalar var. Oyun içinde sıkça karşılaşıyorsunuz zaten.
    - Pas ve orta sistemi pek başarılı değil. Adama pas atıyorsun bazen hiç alma zahmetine girmiyor bazende alıyor afallıyor 2-3 saniye durmadan gitmiyor.

Onun dışında grafikleri yeterli ve gerçeğe yakın maç ortamı var ama o ortam pek başarılı kullanılamıyor orası ayrı tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 26 Ekim 2010; 12:45:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

Pes 11in çok hataları var fifayı daha oynamadım ama pes 11de az önce barcelona ile şampiyonlar ligi şampiyonu oldum.

En önemli hatalar şunlar bana göre:
    - Bir oyuncuya topu kaptırdığınızda sizin oyuncu topa 2-3 saniye beklemeden gitmiyor. Afallar gibi oluyor sanki.
    - Hangi takımı seçerseniz seçin defans ve kaleci berbat oynuyor. Dandik takımdaki forvet barcelonada defansta 4-5 oyuncuyu kolaylıkla geçiyor bazen ne yaparsan yap topu asla alamıyorsun. Kaleci bazen çok kötü oynuyor. Mesela kaleye defanstan vurulan şuta bazen bilerek uzanmayıp bekleyebiliyor. Ayağını koysa tutacağı topa koşmakla yetiniyor topta bir direkten diğer direğe çarpıp gol oluyor.
    - Bazen yapılan fauller verilmiyor bazende faul olmayan şeylere faul çalınıyor.
    - Spiker berbat olmuş. Maç başlarken takımların adını söylüyor bu güzel ama 2. yarıya geçincede ilk yarı başlarkenki aynı sesle takım adlarını yeniden söylüyor. Sanki 2. devrede takımlar değişmiş gibi.
    - Oyuncular %70-80 çok kötü şut çekiyorlar. Barcelonada messi dışında adam gibi şut çeken pek yok. Adamlar kalenin dibindeler ayak içiyle çok kolay gol atabilecekken ayak ucuyla topu uzaya fırlatıyolar yön tuşlarına basmamama rağmen.
    - Taraflarlar kuru gürültüden başka birşey yapmıyorlar. Fifa 2007de bile taraflarlar dehşetti. Stat efektleride kötü. Hala tek boyutlu karton adamlar dolu stat çevresinde.
    - Kamera açıları çok kötü. İlla yama ila kamerayı düzeltmek gerekiyor yoksa 10 metre alan dışını görmek imkansıza yakın.
    - Penaltı kamerası çok kötü. Penaltı yaptıysanız bilinki gol yiyeceksiniz. Siz ileri geri tuşmu yoksa sağ sol tuşmu derken gol yiyorsunuz. Kamera oyuncu arkasında olmalıydı hatalı yerleştirilmiş.
    - Adamı at gibi koşturup orta açmaya gidiyorsunuz veya korner kullanıyorsunuz ama kafa atmaya neredeyse kimse gelmiyor.
    - Yapay zekada aşırı derecede hatalar var. Oyun içinde sıkça karşılaşıyorsunuz zaten.
    - Pas ve orta sistemi pek başarılı değil. Adama pas atıyorsun bazen hiç alma zahmetine girmiyor bazende alıyor afallıyor 2-3 saniye durmadan gitmiyor.

Onun dışında grafikleri yeterli ve gerçeğe yakın maç ortamı var ama o ortam pek başarılı kullanılamıyor orası ayrı tabi.

tamamen haklısın

• YA ARKADAŞLAR BU OYUNCU İSİMLERİNİ NASIL KAPATCAZ BEN ARADIM AMA MENÜLERDE BULAMADIM BEN ÇOK KARMAŞA YARATIYOR BİRDE 2011 DE SPİKER SEÇİMİ YOK MU
  • Oyunu oynaya oynaya zevkine varıyorsun, emin ol bende ilk başta böyle diyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkrts

ben pes 3 4 5 6 2008 9 10 hepsini oynamış biriyim 2010 a zor alıştım. fifaya benzemişti.

pes 2011 e ise alışamadım daha doğrusu takımı kontrol ettiğime inanmıyorum.

1- topu alan adam çoook zor hızlanıyor insanın atak yapası kalmıyor
    2-topu nasıl alacağımı anlamadım habire ıskalıyor defans habire pazara gönderiyorlar press yapamıyorum ama bu benim beceriksizliğim değil diğer oyunlarda çok iyiyim özellikle pes 6 da
    3- verkaç olmadan atak yapamıyorum ille verkaç adamlar ve saha uyuşmuyor ne bilim çok saçma yapmışlar bence
    4- ilk başta high da oynadım oyun daha zevksizdi sonra low a aldım biraz normalleşti ama hala aynı

benimle aynı fikirleri olan var mı ?

bence alakası yok gayet güzel oyun pes 5den beri oynuyorum en iyisi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

YA ARKADAŞLAR BU OYUNCU İSİMLERİNİ NASIL KAPATCAZ BEN ARADIM AMA MENÜLERDE BULAMADIM BEN ÇOK KARMAŞA YARATIYOR BİRDE 2011 DE SPİKER SEÇİMİ YOK MU

herhangi bir maçta menüyü aç

orda hani takım değiştirmek için joystik resmi felan çıkıyo o zaman şut tuşu veya pas tuşuna basarsan karşına çıkan ayarlardan değiştirebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakustun

quote:

YA ARKADAŞLAR BU OYUNCU İSİMLERİNİ NASIL KAPATCAZ BEN ARADIM AMA MENÜLERDE BULAMADIM BEN ÇOK KARMAŞA YARATIYOR BİRDE 2011 DE SPİKER SEÇİMİ YOK MU

orda hani takım değiştirmek için joystik resmi felan çıkıyo o zaman şut tuşu veya pas tuşuna basarsan karşına çıkan ayarlardan değiştirebilirsin

EVET KARDEŞ BENDE PES 2010 DA ÖYLE YAPIYODUM AMA DÜN DENEDİM O MENÜYÜ ÇIKARAMADIM NEYSE BU GÜN GENE Bİ DENERİM SAOL

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakustun

quote:

EVET KARDEŞ BENDE PES 2010 DA ÖYLE YAPIYODUM AMA DÜN DENEDİM O MENÜYÜ ÇIKARAMADIM NEYSE BU GÜN GENE Bİ DENERİM SAOL

önemli değil aslında internetten araştırsan bulursun ben evde değilim şu anda o yüzden tahmini fikrimi söylemiştim

• Arkadaşlar anlayın artık; Oyun "oyun" kavramından çıkıp gerçekçiliğe doğru adımlar atıyor.. Geçen seneye kadar PES bir oyundan ibaretti,ama şimdi baktığında eğlence kavramının yerini gerçekçilik ve mantığın aldığını görüyoruz.. Evet ben PES 2010'da daha eğleniyordum, daha kolay bir oyun, her oyuncuyla Messi vari çalımlar veya koşular,Iniesta gibi mükemmel paslar, İbrahimoviç gibi uzaktan mükemmel şutlar ve plaseler.. Ama Pes 2011 de bunu bulamazsınız,çünkü herşeyin bir adamı var.. GS'li Servetle uzaktan ne kadar sağlıklı bir şut çekebilirsiniz mesela ?? Yada Fenerli Alex'le nasıl bir depar atabilirsiniz ?? İşte PES 2011 size bunu sunuyo; Manchester City'li Silva'yı alın bakalım,top sürüş ve hız nasılmış görsün "adamlar koşmuyor yavaş gidiyo" diyen arkadaşlar.. Yada Barca'lı Villa'yı alında ceza sahası içinden güzel şutlar çekin.. Uzaktan şut mu istediniz ? Ibrahimoviçle kaleyi tam karşına alıp şuta basın bakalım top dağlara taşlara mı gidiyor ?? AYNEN GERÇEKTE OLDUĞU GİBİ ! Oyunun en büyük zorluğu ve eksikliği gibi gözüken şut kavramına düz mantıkla bakmayın arkadaşlar,doğru yerden doğru adamla ve doğru şekilde vurduğunuz her şut gayet de güzel kaleye gidiyor.. Sadece ceza saha içinde köşeye plaseyle bırakmak yerine,kalecinin üstüne ve havaya vurması bir eksiklik sayılabilir.. Bu da her seferinde olmasa da yinede sıklıkla yaşanıyor ! Evet atmosferi,spikeri,kamera açısı vs. eksiği yok değil var ama yıllardır Pes oynayan biri olarak şahsen EN EĞLENCELİ OLMASA DA; Pesin en iyi oyunu olduğunu savunuyorum !

• oynamak zorunda değilsiniz, oynamayın.
    bir oyun hakkında eleştiri yapılır ancak bu kadar kötü yorum yapılmaz. beğenmediyseniz oynamayın, boşverin...
  • ya beyler tartışın ama artizlik yapmayın güzel yorum yapanlar var hepsini okudum

mesela bu yorum.

bir de şunu anladım oyun her pc de aynı tadı vermiyor.

grafiklerin high ve low olması çok farkediyor low olursa adamların birbirine çarpması azalıyor.

bu arada resmen bana beceriksiz diyenler var

ben bilgisayarı her türlü yenerim bu mesele değil ki önemli olan zevk almam ama - Bir oyuncuya topu kaptırdığınızda sizin oyuncu topa 2-3 saniye beklemeden gitmiyor. Afallar gibi oluyor sanki. eee napcaz şimdi

bir de adamın önü bomboş tanında kimse yok kaleye doğru gidecek sanki tırını kalkması gibi çoook yavaş hızlanıyor bu şimdi gerçekçilikmi ? sergen bile daha hızlı be

bide ps3 de bakiim onda değişik olabilir

• banada öyle gelmişti.oynayınca alışılıyor ama,sorun yok..
  • Aygır gibi yüklenirsen tuşa Fifa 2007 de de havaya gider top.

Bakhttp://www.youtube.com/watch?v=IOLIrgl3znc
  • oynanış olarak pes11çok rahat zaten pesçiyim ama fifanın grafikleri pese göre daha ii kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc-

Aygır gibi yüklenirsen tuşa Fifa 2007 de de havaya gider top.

Bakhttp://www.youtube.com/watch?v=IOLIrgl3znc

Valla hiç aygır gibi yüklenmiyorum hatta kolu daha dün aldım gayet insancıl davranıyorum Ama oyun bu kadar işte. Çok detay atlamışlar.
  • fifa pesin eline su dökemez malesef.oyun gerçekten gerçekçi olmalı diyenlere her yıl biraz daha iyi cevap veriyor konami ;)
  • Gerçekçi oyunları çoğu kişi sevmez, bu bilinen bir şey. Sevmek için o oyunu öğrenmek gerekir, ama o oyunu öğrenmeye gayret etmezler. Örneğin X3 adlı oyun. Kaç kişi oynuyor burada? 10 kişiyi geçmez. Veya rFactor. Yine aynı, az kişi oynuyor şu an bu oyunları. Ama oynayanlara gidip bakın, oyunun aşığı insanlar. PES için durum aynı. 2011 için yani. Çok çok gerçekçi bir oyun ve öyle toz pembe goller atayım oley oley diye beklentisi olan zaten sevmez, zaten o adam PES'i hiçbir zaman anlamamıştır.

PES her zaman gerçekçi olmaya çalıştı Sadece 2011'de değil. Ama önceki oyunlarda bunu tam olarak yapamadı. Yine de PES aşığı insanlar oyunun gerçekçi olmaya çalıştığını iyi anlayıp o mantıkla oynadıkları için aşık oldular oyuna.

PES 2011'de ise olayı o kadar ileriye götürmüş ki konami, PES aşıkları bu oyunu oynarken zevkten kuduruyor. Gerçek maçlara bakıyorum, atak sistemleri, paslaşma sistemi, pozisyonlar hep PES 2011'de aynıları var yahu. İnanılmaz bir şey bu. Ama bunu yapamayanlar oyunu beğenmiyor işte.

Peki kim kaybediyor? Tabii ki onlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.