Şimdi Ara

PERA daha çok gülsün, daha özgür olsun diye!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pera 19 aylık SMA hastası bir bebeğimiz. Bilindiği üzere SMA hastalığı tedavisi mümkün olup yüksek maliyetler gerektiren bir rahatsızlık. Valilik tarafından izin alınarak Pera için bir yardım kampanyası başlatıldı.

Bir paket sigaranın 25-30 TL olduğu ülkede herkes az çok demeden bir şeyler göndererek toplanması gereken 1,8 Milyon doların yaklaşık %31'i toplandı. Ama artık zamanı daha az Pera'nın.

Pera'ya maddi destek olacak imkanınız yok ise, Pera'nın sosyal medya hesaplarını takip edebilir, konuyu öne çıkartarak Pera'ya yardımcı olabilecek kişilere Pera'nın sesini duyarabilirsiniz.

Pera'nın Twitter Hesabı: https://twitter.com/pera_sma

PERA daha çok gülsün, daha özgür olsun diye!Pera_SMAtwitter
    “VALİLİK İZİNLİ İBAN 👇 İŞ BANKASI TR33 0006 4000 0011 2060 5899 12 Alıcı : PERA SİNKİLER Açıklama : PERA ➡️Tüm Operatörler SMS PERA YAZ 2807 GÖNDER ➡️USDT - TRC20 TR5ZSYXQ6eefCgSec1xrS6v8K5g5UZSHie”
    https://twitter.com/pera_sma/status/1490725848571334660

• Çocuk yapma işine bende karşıyım ama çok ayarınız kaçmış sizlerin arkadaşlar. Az canilik bürümüş sizleri, bu lafları sarf eden kişilerin çocuğu olduğunu zaten sanmıyorum ama bir kedi-köpek bile mi alıp sevmediniz?

Biri gelmiş neden çocuk yapmamalıyız diye mesaj atıyor, diğeri gelmiş çocukları hasta olan aileye ''bu çocuk yerine mehe mehe mehe'' konuşuyor. Gerçekten aklım tutuldu. Öküz bile ahırını bilir derler, fikir belirtirken hırtlık ve kibarlık arasında ki çizgiyi geçmemek lazım.

Bunların, hep sevgisizlik ve yalnızlıktan olduğunu düşünüyorum. Tüm bunların dışında vicdansız arkadaşlara azıcık vicdan aileye de bol bol sabır ve tez zamanda şifa diliyorum.

Çocuk yapmayın vs işi abartı da bazı noktalarda da insanlar haklı. Ben SMA hastalarının çoğunun akraba evliliğinden olduğunu biliyorum. Pera nın Annesi babası arasında akrabalık var mıdır? Eğer varsa kan testinde uyumsuzluk çıkmadı mı? Çıktıysa bu insanlar ve bile bile lades dediyse kusura bakmayın ama bu cümleleri kuranlardan daha çok cani olan annesi ve babasıdır. Burada çocuğun elbette bir suçu yok. Allah şifa versin.

cocgunun hasta dogacagini biliyorduk, ama iste bakimini, masrafini, sinirini.stresini size havale edioyruz

para verin siz bakin yardim edin

kimse kusura bakmasin ama madem bu hastalik , cocuk yapmadan once biliniyor, bu aile , bu kaderi bu cocuga neden yasatiyor ? yazik dedilmi? esirgeme yurdundan al bir yavruyu besle

ekleme: ben bu yorumu bu pebegimiz icin yazmadim, bu SMA olayi instagramda, haberlerde , her yerde karsimiza cikiyor. biraz bu konunun neden boyle oldugunu, sormak .

aileye gecmis olsun allah yardimcisi olsun ailenin, lutfen herkes kan testini , kontrolunu yapsin yaziktir

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pera için açılan valilik izinli hesaba para girişi mümkün olup çıkışı mümkün olmayan hesap türüdür. Bu hesap devlet kontrolündedir ve sadece Pera'nın tedavisi için kullanmak mümkündür. O yüzden içiniz rahat olsun.

• Pera'ya nasıl katkı sunabilirim?

Pera'nın adına açılan valilik izinli hesaba dilediğiniz tutarı gönderebilirsiniz. 20-30-50-100 TL'ler ile hedefimizin %31'ine geldik.

Tüm operatörler ile PERA yazıp, 2807'ye SMS gönderebilirsiniz.

• Maddi durumum müsait değil, PERA'ya başka nasıl katkı sunabilirim?

Pera'nın sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Gönderileri paylaşarak yardımcı olabilecek başka insanların görmesine sebep olabilirsiniz.

Konuyu öne çıkartabilirsiniz. Bir başka kişinin görerek yardımcı olmasına sebep olabilirsiniz.

Çevrenizdeki kişilerden PERA'ya yardımcı olmasını rica edebilirsiniz.

Tüm bunları yaparak PERA'ya tamamen ücretsiz destek olabilirsiniz.

• Pera'nın sosyal medya hesapları nelerdir?

Twitter: https://twitter.com/pera_sma

İnstagram: @Pera_SMA

• Pera hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum.

Pera'nın gönüllüleri mevcut. Her akşam PERA için Twitter ve İnstagram'da canlı yayınlar yapılmakta. Canlı yayınlara katılabilir, daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

PERA'NIN SİZE İHTİYACI VAR, LÜTFEN...

• Merhaba, ben Pera

Benim Dubai'de olmam gerekiyordu, bugün yine gidemedim.

Hayata tutunuyorum, gülümsüyorum ama iyi değilim.

Her gün zaman kaybediyorum.

Gidebilmemin bir yolu var, o yol senden geçiyor.

• Pera'mızın zamanı azalıyor!

Sen olmazsan, yardım etmezsen Pera'yı tutamayız...

"seslensen, dokunsan, ya da kaldırsan başını"

https://twitter.com/pera_sma

• Up

Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz.
    Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki?
    Doğa evcilleştirilemez. Onu böyle kabul edin!

Gelen yanıtlara cevap yazmıyorsam üşendiğim içindir.
  • Maşallah, çok tatlı. Allah en kısa zamanda sağlığına kavuşturur umarım. Ne kadar sma hastası bebek var bilmiyorum ama bir şekilde devlet desteği sağlanmalı, bi ara gündeme geldi diye hatırlıyorum ama sonra ne oldu bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

PERA daha çok gülsün, daha özgür olsun diye!Uygarlık Yoluyoutube
    PROGRAMIN TAMAMINI LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ. https://www.youtube.com/watch?v=l88ugDhM_OI Programın İsmi: David Benatar: Antinatalism in a nutshell
    https://www.youtube.com/watch?v=QHfXE6JobUY

19 aylık SMA hastasıyım.

Zamanla yarışıyorum.

Tedavimi olmam için benim elimden tutar mısınız?

Böyle bir çocuğa derken?

Çok yakışıksız ve seviyesiz bir yorum olmuş.

Pera hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ve nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenmek için bekleriz.

@pera_sma

Böyle büyük bir meblağ ile 1 çocuğa yardım edileceğine 100lerce çocuğa yardım edilebilir diyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çocuk yapma işine bende karşıyım ama çok ayarınız kaçmış sizlerin arkadaşlar. Az canilik bürümüş sizleri, bu lafları sarf eden kişilerin çocuğu olduğunu zaten sanmıyorum ama bir kedi-köpek bile mi alıp sevmediniz?

Biri gelmiş neden çocuk yapmamalıyız diye mesaj atıyor, diğeri gelmiş çocukları hasta olan aileye ''bu çocuk yerine mehe mehe mehe'' konuşuyor. Gerçekten aklım tutuldu. Öküz bile ahırını bilir derler, fikir belirtirken hırtlık ve kibarlık arasında ki çizgiyi geçmemek lazım.

Bunların, hep sevgisizlik ve yalnızlıktan olduğunu düşünüyorum. Tüm bunların dışında vicdansız arkadaşlara azıcık vicdan aileye de bol bol sabır ve tez zamanda şifa diliyorum.

İnsan olanlardan rica ediyorum konuyu öne çıkaralım varsa bütçemiz dahilinde yardımcı olalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 14 Mart 2022; 7:28:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu meret kan testiyle taşıyıcı olup olmadığınız öğrenilen hastalıklardan nikahtan ömce yaptırmak zorunlu O zaman bu aile bu çocuğa bu kaderi öngörmelerine rağmen mi yapmış ?

• Alllah şifa versin🤲

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk yapmayın vs işi abartı da bazı noktalarda da insanlar haklı. Ben SMA hastalarının çoğunun akraba evliliğinden olduğunu biliyorum. Pera nın Annesi babası arasında akrabalık var mıdır? Eğer varsa kan testinde uyumsuzluk çıkmadı mı? Çıktıysa bu insanlar ve bile bile lades dediyse kusura bakmayın ama bu cümleleri kuranlardan daha çok cani olan annesi ve babasıdır. Burada çocuğun elbette bir suçu yok. Allah şifa versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 14 Mart 2022; 10:49:42 >
  • "İnsanlar doğum karşıtlarının çocuklardan nefret ettiğini düşünüyor gibi görünüyor ama ben doğum karşıtıyım çünkü çocukları seviyorum ve onların böyle berbat bir dünyada yaşamalarını istemiyorum. Çoğu insanın gerçekten çalışmazsanız açlıktan ölmeyi hak ettiğinize inandığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu nasıl bir dünya? Dünyada 8 milyardan fazla insan var, ancak muhtemelen bu kadar çok iş yok, bu yüzden sadece gereksiz işler yaratırlar, böylece herkesin işi olur. Tüm bunlara ek olarak, toplum insanları çocuk sahibi olmaya teşvik ediyor (böylece daha fazla çalışanı olacak) ve reklamları daha duyarlı olan çocuklara yöneltebildikleri için pazarlama ve reklamcılık endüstrisi fayda sağlıyor. Ve paraya ihtiyacımız olmadığı halde, yiyeceğe, giyecek ve barınağa ihtiyacımız var, para sadece bir amaca ulaşmak için bir araç ve yine de içinde yaşadığımız dünyada önemli olan tek şey bu.

Küçükken ve ailem bana bir iş bulmamı söylerken, kendi kendime hep çocuklarım olsaydı, onları iş bulmalarını söylemezdim diye düşünürdüm. Ama şimdi çocuk sahibi olmanın kötü bir fikir olduğunu görüyorum çünkü dünya çılgın ve içindeki insanlar da aklı başında değil. Çocuklarınız varsa, kaçınılmaz olarak içinde yaşadığımız çılgın toplumdan etkileneceklerdir."

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• "Dünyada bugüne dek Tip-1 SMA'yı atlatarak tamamen iyileşebilen bir vaka olmadı."

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.