Şimdi Ara

PEPSİ Mİ? COCA COLA MI? COLA TURKA MI? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
4.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıda artık burada yazmayacagım ve bir gorusum hakkında yorum istemiyorum dedikten sonra neden bana cevap yazıyorsun anlamıs degilim Thiefthedark?

Yukaridaki gorusum sizlerin oylamasına yada kabul gorup gormemesi icin yazılmıs bir yazı degil. Herkesin vatan sevgisi anlayısı aynı mı olmalıdır? Neden farklı bir gorus ortaya surulunce , gorusunden dolayı utanmalısın gibi tabirler ortaya surersiniz bunuda anlamıs degilim? Herkes sizinle aynı dusunce icinde mi olmalı? Olamayanların hepsi utanmalımıdır? Hickimsenin elinde bir vatansever-metre olmadıgına gore ve en fazla bagıran da daha fazla vatansever olamayacagına gore, kimse kimseye ben daha fazla bu vatanı severim tipi dayatmalarda bulunmasın.

Tekrar olarak, benim yada baskasının vatan sevgisi anlayısı , kimsenin onayına acık bir olgu degildir. Kendime gore; biraz okumus ve gorece olarak kendimi biraz kalifiye eleman saydıgım icin, ben diri olarak bu vatana daha fazla katkıda bulunacagıma inanıyorum, ölü olarak degil. Bu benim gorusum.

Bana gorede senin ve İnfosist'in gorusleri, coguna kesinlikle katılamayacagım derecede yanlıs ama ben sizi oldugunuz gibi kabul ediyorum ve goruslerinizi icin utanmalısınız gibi ibareler kullanmıyorum ve de bundan sonrada kullanmam. Bu da benim dusunce anlayısımın , seninkinden farkı...

Bu topic artık tartısmaktan daha cok kalp kırma ve hakaret asamasına geldigi icin , lutfen bana cevap hakkı doguracak , yanıtlar vermeyin...

• tabi ki cola-turka içilebilir.şartlanmaya gerek yok coco cola ya da pepsi diye..ama neden para ülkemizde kalmasın??? ne kaybedersin cola turka içsen ?ben cola içmem zaten zararlı olduğunu belgeleriyle gördüm.körlüğe bile yolaçacak maddeler olduğu testlerde ispatlandı..inada gerek var mı illede coco cola diye..hadi zararını geçtim diğeri de zararlı olabilir ama ekonomik açıdan memleketime +1 getircekse tabi ki o olsun derim her konuda..
  • Paranın ne kadarının memlekette kalacağı bir kutu ColaTurka içinde ne kadar ithal girdi olduğuna bağlı. Ya CocaCola'nın içinde ithal girdi tutarı ColaTurka'dan fazla ise?

"Para memlekette kalsın" dersen ben de "mal da memlekette kalsın" derim.
    Niye ben ihracat yapıp memleketteki incir miktarını azaltayım? Yurt dışına giden incirler burada satılırsa fiyatı ucuzlayacağı için , daha çok insan daha ucuza incir yemez mi?

Ancak esas sorun gözden kaçmasın: Kim karar verecek paranın veya malın memlekette kalmasına? Kim?

Hadi karar verecek olanı bulduk, nasıl emin olacağız doğru kararı verdiğinden?
  • infosist, thie... beyler
    icq veya msn niz varsa yazarsanız ordan söyleşiye devam edelim. böyle bir sonuca varılamayacak ve konu kapanmayacak. üstelik arkadaşında söylediği gibi seviyesizleşmeye başladı. yani sonuçta burası bir forum fikir alışverişi yapılır. insanları suçlamak, bazı kelimelerle insanlara çaktırmadan hakaret etmek(ettiğini sanmak) ve böylece kendi nefsini (egosunu) rahatlatmak tatmin etmek basit insanların davranışlarıdır.
  • Tevrat'ı ve yahudi tarihini incelediğiniz kadar,
    Kuran-ı Kerim'i ve islam tarihini inceleseydiniz,İslam alimi olurdunuz.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tuncay</i>
    <br />Tevrat'ı ve yahudi tarihini incelediğiniz kadar,
    Kuran-ı Kerim'i ve islam tarihini inceleseydiniz,İslam alimi olurdunuz.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

bırak incelesinler eminim bir gün doğru yolu bulacaklardır. en azından akıl bali olanlar için öyle .
  • infosist:
    şşşşşştttt orda kal. yiğit miğit !!! seni daha öncede uyardım bidaha olmasın ,

yazdığım herşeyin arkasındayım. kelimesi kelimesine hepsine kefilim. yazdıklarımın hiçbirini silmedim sadece peresene inmeye , senin anlayamadığın cümlelerimi anlayabileceğin seviyeye çekmeye çalıştım. görüyorum ki hala anlamamışsın . napıyım ? inemiyorum daha fazla .

demek ki daha önce yazdıklarımı içine sindiremedin , demekki olaylara at gözlüğüyle bakmaya devam edeceksin. demekki başkalarına çamur atmak hoşuna gidiyor (tutmazsa izi kalsın). demekki egosunu tatmin edemeyen insanlardansın.

birazcık okuma yazma bilgin olsaydı. birazcık dilbilgisinden anlasaydın yazılan ve düzeltilen cümlelerin aynı olduğunu anlardın.
    şimdi sana tek tek cümle cümle anlatıyım bari . napıyım anlayamıyorsun başka türlü.

a) ilk yazılan cümle ;
    "bu konu yeterince uzadı , yanlış söyledim saptırıldı".
    b) düzeltilmiş hali ;
    "bu konu yeterince uzadı , yeterince saptırıldı"

açıklama :
    "evet a'da görüldüğü gibi "yanlış söyledim" den kasıt , virgülden önce yazılan cümlenin (bu konu yeterince uzadı) ,yanlış olduğunu yani uzama fiilinin yanlış kullanıldığı, gerçekte uzama değil saptırmanın olduğu belirtilmek istenmiştir. yani burda yazan kişi küçük bir öz eleştiri yapmıştır. anlam olarak hiç bir fark yoktur. "

bilemiyorum hala daha anlayamadıysan , yapabileceğim bir şey yok.
    eğer liseyi okuyorsan össyi kazanamayacağından , eğer liseyi bitirdiysen öss'yi kazanamadığından eminim. baksana bu iki cümlenin aynı anlam ve mana taşıdığını anlayamayacak kadar chlsn.

üstelik anlayamadığın gibide karşındakini suçluyorsun. zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsun.
    yazdıklarının sadece %5 ' ine katılıyorsam , geri kalan kısmı işkembeden atılmış laflar ise ben niye onları burda tartışayım ?

burası yeri değil diyorum .sonucunda yanlış anlaşılmalar olur, topic kitlenir diye sorduğun sorulara cevap yazmadım. eğer sen gerçekten cevap arıyor olsaydın, birşeyler öğrenmek, gerçekleri öğrenmek istiyor olsaydın bana PM'den mesaj atabilirdin değil mi ? email veya pm attında ben mi cevap vermedim ? eğer gerçekten öğrenmek istiyor olsaydın var ya , ben seni cepten bile arardım (blof yapmıyorum).

ama senin burda amacın ; doğru veya yanlış olduğuna bakmadan sözler sarfetmek ,kısacası işkembeden laf atmak. senin tabirinle .ok atmak, ordan burdan alıntı yazılar yazmak ,post sayısını artırmaktan başka hiçbir amacın yok. yanına bi tanede sadece bu konuya mesaj bir kişi veya bir başka nick açtın mı tamam. seni tutan mı var ? istediğin kadar yazarsın. ağzı olan konuşuyo hesabı .

bidaha beni mesaj yazmaya zorlama. beni çok iyi anladığından yazdıklarından dolayı biraz pişman ve üzüntülü olduğundan , bundan sonra insanları ve olayları daha iyi anlamaya çalışacağından , dar görüşlü olmamaya gayret edeceğinden eminim.

sağlıcakla kal
    <font color='red'>" Ne pepsi, ne cocacola ama colaturka’mı asla " zihniyetinde olan bir insandan ne hayır gelir </font id='red'>. başka bir topictede bu konuyu tartışabiliriz.

• [ban]

Tüm arkadaşlardan özür dilerim, istemedende olsa bu mesajı yazmak zorunda kaldım.Yazmak zorunda bırakanlar utansın artık.

17 ARALIK 1941 Hitler Rusya’da ki genel taarruz için durdurma emri verdi.
    19 ARALIK 1941 Hitler, cephedeki orduların sevk ve idaresini uhdesine aldı.
    05 OCAK 1942 Ruslar Kerç yarımadasını ele geçirdi. Stalin genel taarruz emri verdi.
    13 OCAK 1942 Ruslar Kiev’i tekrar ele geçirdi
    23 ŞUBAT 1942 Ruslar Dinyeper Nehrine ulaştı.
    1 MART 1942 Ruslar Kırımdan Taarruza geçti
    30 MART 1942 Rusların karşı taarruzu sona erdi. Alman birlikleri çok zayıfladı ve yıprandı.
    14 EKİM 1942 Hitler Doğu Cephesinde ki birliklerine dayanmalarını emretti
    19 EKİM 1942 Ruslar hava üstünlüğünü ele geçirdi.
    28 EKİM 1942 Ruslar Alman Merkez cephesine taarruza geçti.
    1 NİSAN 1943 Avrupayı işgal planları başlıyor.

1942 yılı 2.Dünya savaşı için Dönüm noktası olarak adlandırılır. Pek çok kitapta tarihi kitapta “1942- Dönüm noktası” olarak adlandırılmaktadır.

Tabi her şey bakış açısıdır. Siz Almanların sahip olduğu topraklara bakarak yorum getirirseniz, Almanlar hala en büyük. Ancak bu at gözlükleriyle bakmak olur. Önemli olan gelecektir. 1942 yılı Almanlar için işlerin yolunda gitmediği planların tutmadığı bir yıldı. 1942 yılında gerçekleşen olaylar incelendiğinde 1942 yılı Almanlar için sonun başlangıcıydı…

Başka birine laf atmadan 2 kez düşünmenizi rica ediyorum.

Benim dediklerim çok basiti.
    Basit bir denklem,

En suçlu en fazla sorumluluk sahibi olan, en fazla yetkiye sahip olandır.
    İtirazı olan!!

Ehh Türkiye’de de en fazla yetkiye sahip olan hep 1 numara Ordu olmuştur.
    Benim basitçe demek istediğim bir yerlere varacaksak her kez taşlarını dökecek..
    Bugün her kez politikacıların ne halt olduğunu biliyor.
    Ancak bir tek ordu hiçbir kabahati kabullenmiyor…
    Ben kızgının, ve bunu dile getirdim..

Siz ise en basit yolandan beni bir siyasi düşünce içine oturtturarak, benimde katılmadığım siyesi düşünceyi taşladınız.

Daha evvel belirmiştim. Ben bir emekli Orgeneral yeğeniyim. Çocukken yazları hep askeri tesislere gittiğimizden hep oradaki askerlerle falan konuşurdum. Ayrıca babam askerlere işte yapıyor. Orada ki yaşamı gözlemlerdim. Ben yaptığım analizlerden çıkardığım sonuçları paylaştım.

Ülkemiz bu haldeyse her kez suçludur.

Bakın mantıklı düşünmekte fayda var. Asker “irtica” tehdidini öne sürerek artık ülke yönetimi siyasi kararlar üzerinde birden en etkili kurum oldu.

Doğrumu, yanlışmı?

Üstelik ordu bu konuda çok sert ve acımasız, halktan uzak davrandı.
    Yaptıklarının gerekçelerini halka anlatma gereksinimi duymadı.
    Neden söylemedi.

Bu tip hareketler genelde tepki toplar.
    Yaşadığım ülkede orduyla halkın arasının açılması en istemediğim şey, kim isterki.
    Anlayamadığım bir şekilde ordu adamların ekmeğine yağ sürer vaziyette sert, hesap vermeksizin davranmaya devam etti.
    Halbuki bu din konusu, çok hassa konu,
    Ortada kandırılmış, yeterli eğitimi imkansızlıklar yüzünden alamamış milyonlarca insan var.

Ordunun davranışı bu milyonlarca insanı silmek tarzında oldu.

Bunu kim kabullenebilir.
    Niçin?
    Bu hareket o kesimin ekmeğine sadece yağ sürer.

Benim kızgınlığım bu,
    Bu ülkenin en büyük sorunu yolsuzluklar,
    Yolsuzluklar bitsin ekonomi düzelsin, hiçbir tehlike kalmaz,
    Çünkü insanlar belirli sosyal statüye kavuşur gerçekleri görebilirler.

Niçin ordu, irticaya gösterdiği tepkiyi yolsuzluklara göstermedi.
    Bu ülkeyi soyan işadamları var.Siyasiler oy kaygıları yüzünden bu kesime bir şey yapamıyor.
    Hele bu iş adamları medyayı ele geçirdikten sonra siyasilerin eli kolu bağlandı.
    Ordu halkın onlara güveni olduğu için bir rapor hazırlar halkım bunlar böyle yaptı bu böyle deseydi ne olurdu.
    Hukuk sistemini çalıştırın,
    Rüşveti engelleyin deseydi ne olurdu…

Her şey çok güzel olurdu….

Ordu bunları yapmadı.
    Bildiğim örnekler var,
    Ordu içinden pek çok bireyde bu yolsuzluklara karıştı.
    Kimileri modern ordu kurmaktansa devletten aldığı parayla 600.000 kişiyi besleyip, kendine şoför, çiçeğine bekçi yaptı.
    Hiçbir zihniyet bana 600.000 kişiyi beslemenim haklılığını anlatmasın, 2.Dünya savaşını okusun.
    Bugün Teknolojik her ürünlerin çok büyük bir kısmı ilk başta askeri amaçlı üretilen ürünler. Çünkü en fazla parası olduğu için arge’ye para aktarabilen kurum ordudur. Türkiyede odu 600.000 kişiyi besledi.
    1 tümen’nin top atış talimi yapmasının maliyeti nedir!!!
    Sorarım bilirimsiniz….

1.Körfez savaşı sırasında Fransız genel kurmayı, bir hafta askerlik önerdi,
    Vekiller, genel kurmaya siz delimisizim, Fransa o kadar zengin bir ülke değil bu kadar insanı bir hafta besleyip onları eğitip, atış talimleri yaptıramayız oldu.

Yalanmı!!!

O kadar harcanan para ekonomik kalkınmaya, teknolojiye ayrılsaydı Türkiye çok farklı yerlerde olurdu.

Türkiye niye burada,
    Çünkü bireyler üzerlerine düşen görevleri yerinme getirmediler,
    Niye askere kızgının her kez suçunu kabul ediyor,
    Onlar kendini kusursuz gösteriyor…

Eğer hataları kapatırsak hataları göremeyiz,
    Hataları göremezsek düzetemeyiz,
    Hata yapmaya devam ederiz

Burada fanatik taraftar türü mesajlar yazmaya gerek yok, her kez bildiğini söylesin….

Bu arada hiç zengin emekli asker tanıdığın varmı demişsin!!
    Komiksin,
    Emekli olmasa olurmu.

Bu sene YTÜ XXXX mühendisliğinden mezun oldu. Bir arkadaşım. Babası İstanbul dışında görevli. Servetleri inanılmaz. Banada orduya katıl diye baskı yapıyordu. Babası alırmış yanına falan, bende da get dedim.
    Çocuk şu ara yurt dışına çıkıyor eğitimini orda sürdürecek., adam biraz fazla serseriydi,
    1 milyona git harbiye ordu evinin terasında bire iç, ohh ne keyif…..

kimse kendini melek göstermesin kardeşim, ayıptır…

aklıma geldi,
    maslaktaki OPET benzin istasyonu
    her türlü kanuna aykırı,
    o istasyona nasıl izin verildi
    bilgisi olan konuşsun
    3 tane gökdelenin ortasında,
    ona yola giriş çıkış, ohhh bu yolsuzluk değilmi!!! Bu insanların can sağlığıyla oynamak değilmi!!!

• konu sanırım başlığına uymuyor? onun için bu kadarı yeterli[locked]
  • Ben pepsi diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Ben pepsi diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pepsi bence iğrenç tabi ki Coco Cola.

Niye hortlatıyon
  • coca cola
  • ne anlamı var konuyu hortlatmanın

le colaa dıyen olmamış
  • Le cola

• 2003 den hortlatılmış bir konu

coca cola zero

diğerlerinde manyak şeker varmış
  • Bizum koyde kola finduğu var.Mean köküyile karıştırııp içiyouz buni.Hem sağlikli hem de serinletici

• Le Cola
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerstorm

konu sanırım başlığına uymuyor? onun için bu kadarı yeterli[locked]

Konu kilit + çöp
    +rep pls

• LE COLA

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.