arkadaşlar biraz siyasi olacak kusura bakmayın ama ülkere biraz gıcığım çünkü para dincilere gidiyor. yani forumda da olabilir ama benim dinciler diye kastettiklerim kafa sallayanlar ayinciler falan. namazını kılıp orucunu tutana hayatta lafım olamaz bile..kusura bakmayın ama ülker ürünleri almıyorum. bi de bişey sölemek istiyorum madem ki Türk firması o zaman fiyatını cazip hale getirsin benim gördüğüm kadarıyla cola turkayla coca cola arasında en fazla 100.000tl fark var hadi öbürü amerikan ama türkiyede üretilen niye bu kadar pahalı. adminler siyasi içerikli olduğundan bunu eklemeybilirler topice.. herkese bol colalı günler :)))
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mehmetksk</i> <br />arkadaşlar bi de bişey sölemek istiyorum madem ki Türk firması o zaman fiyatını cazip hale getirsin benim gördüğüm kadarıyla cola turkayla coca cola arasında en fazla 100.000tl fark var hadi öbürü amerikan ama türkiyede üretilen niye bu kadar pahalı. adminler siyasi içerikli olduğundan bunu eklemeybilirler topice.. herkese bol colalı günler :))) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Dostum ben gecen donemin sonunda ( Haziran) Coca-Cola'yı 2.250 TL'ye alıyordum ama simdi markette Coca-Cola'nın fiyatı 1.750. Rekabetin ve fazla marka olmasının guzelligi burada.
Birde Cola-Turka'nın neden ucuz olmadıgını yazmıssın? Coca-Cola 100 yılı askın , dunya capında bir sirket. Adamlar istermi sanıyorsun Turkiye'de yada baska bir yerde kendilerine rakip cıkmasını. Yarın birgun bir baska kisi bir isletim Sistemi, islemci yada araba yaptıgında , biz yine dıs firmaları desteklersek nasıl dunya capında bir firmamız olabilirki??
Ayrıca Amerika'lılar da zamanında senin yaptıgın gibi Coca-Cola yada baska sirketlerine karsı bu "liberal", bu "sagcı", bu "dinci" gibi yakıstırmalar yaparak , o sirketlerin mallarını almamazlık yapsaydı eger, bugun tum dunyada Coca-Cola, Pepsi, McDonalds, Chrysler gibi yuzlerce firmaları olmazdı....
Nedense Turkiye'de kimse digerini oldugu gibi kabul etmiyor. Komunist'i niye digerleri benim gibi degil diyor, sagcısı solcusunu, solcusu sagcısını sevmiyor ve herkes digerlerini kendi yoluna getirmeye calısıyor. Bırakın herkes oldugu gibi kalsın ve ozelligiyle de asagılanmasın.
Eger bu tavır devam ederse Turkiye yine Turkiye, Amerika yine Amerika olarak kalır....
Korku, bilinmeyene karşı, aciz kaldığını anlayınca, duyulan bir çaresizlik duygusudur.. Hani, öyle bir duygudur ki o, seni yutacakmış sanırsın. Öyle değilmi ? Bu duygu adamı içinden, içinden yer, bitirir...! Hele hele, aynı korkuyu diğer tüm senin gibi bilmeyenler de paylaşıyorsa... Hele hele o korku, sen aslında bu duyguyu yenebilecek iken, sana planlı bir şekilde kanına yavaş, yavaş, planlı olarak zerkedilmişse, işte böyle, korku denilen o o duygunun esiri olursun, esiri olursunuz. Korkuyu yenmenin tek yolu, nedir bilirmisin arkadaşım ?, Korkuyu yenmenin tek yolu, cesaretle üstüne gidip, korkuya neden olan olayı araştırmakdır, okumaktır, öğrenmektir, anlamakdır. Ama, senin içine bir kere "Korku" kullanılarak bir takım hurafeler yerleştirilmiş ise, yapacağın araştırma bile, sadece Bilimsel ve Tarafsız olmamakla kalmaz, aynı zamanda, taraflı ve maksatlı(!)(Yani; bir takım Çıkar Çevrelerince Düzenlenen), seni, beni ve bizler gibi <b>“ Hayatta En hakiki Gerçek Pozitif Bilimdir “</b> düşüncesinden saptırıp, Kendi Emellerine Alet etmek isteyen kişiler’in Tuzağına düşürüverir. İş, bunla da kalmaz, senin vicdanın ve inancın bu yolla(Korku'nun kendisiyle) satın alınır ve ele geçirilir. Böylelikle, artık sen gerek fiziksel varlığınla gerek, tüm maneviyatla, “ Onlara “ ait olursun. Senin beynin başka türlü çalışamaz artık. Gerçeklere, tüm çıplaklığıyla kendi gözlerinle baksan bile, göremezsin, gördürülmezsin. Çünkü, o noktadan sonra artık sende, senin gibiler de artık Bu Vatanın değil,<b> “ Sezarın Askerleri “</b> olursunuz.
<b> “ İnsanlar, Gerçekleşmesini Arzu Ettiği Şeylere Kolayca İnanırlar, Onların İstedikleri Şeyin Ancak, Benim Kolay Kılabileceğimi Söyleyin olmazsa, tanrıların gazabıyla Korkutun ve Hepsine hemen Birer Silah Verin ! “ (</b> Jules Cesar-<b> En Büyük Roma İmparatorluğu Şansölyesi) </b> <u>Not:</u> Roma İmparatorluğu zamanında " Vatan " yoktu, sınırlar yoktu, İmparatorluk Vardı, Tanrılar var idi.
<u>Gelelim Senin Bilimsel(!) referanslarına;</u><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'> Daha fazla bilimsel acıklama istersenhttp://www.sevivon.com sitesine gidebilirsin yada en basiti google'da "arzı mevud" yada "vaadedilmis topraklar" seklinde aratırsan , istedigin bilimsel acıklamalara ulasabilirsin ve bu toprakların icinde Turkiye'yi de gorebilirsin... Ok? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
<u>Gittik Gördük. Sen de git, bir daha gör;</u> <b>Google- Arzı Mevud</b> http://www.google.com.tr/search?q=arz%C4%B1+mevud&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=tr&btnG=Google%27da+Ara&meta= Burada Ne Var ? Belli Mihraklar var, Korku Dolu Zihniyetin dışında herhangi bir bilgi var mı..? YOK..! Sen bana demedin mi ? <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'> Yahudilerin kendi dinlerine gore, kendilerine vaad edilen toprakların icinde Turkiye'den de parca oldugunu biliyormuydun? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Ben, sana “Bilmiyordum. Açıkla.... <b>Bilimsel Referanslarını ortaya koy. Anlayalım, hak verelim. Bakalım nerden buldun bu bilgileri ? </b> boş yere mi dedim...??!!
<b>Bunlar mı senin “ Bilimsel Referanslar”’ın ? </b> Sen onları bir kalemde geç arkadaşım. Aslında sen de biliyorsun bunların hepsi Hurafe ve yazanların da hepsi yine aynı Çıkarcı, Bölücü, Senin vicdanını, inancını satın alan Gayrı Meşru Zihniyet Sahipleri Din Tüccarları.. Bu sayfanın içinde bir tane, söz konusu olan iddiana referans olabilecek bilimsel, yansız(tarafsız) hiç bir yayın yok..!, <b>Biraz, Çıkarın o “At Gözlüklerinizi” ‘de sadece bakmakla kalmayın, GÖRÜN biraz..! </b>
Şimdi Gelelim senin verdiğin diğer Bilimsel Referans’a. Şimdi sen, bu sitenin (www.sevivon.com ) İsrail ve Musevilerin Temel felsefesini ortaya koyan bir site olması nedeniyle, bilimsel olduğunu iddia ediyorsun. Bak, eğer böyle düşünüyorsan, sana hak verebilirim. Çünkü, senin iddianı destekliyor diye verdin Öyle değilmi..? Aksi takdirde zaten vermezsin... Ayrıca sen, iddianda bulunurken bu iddianın sahiplerinin Yahudiler olduğunu söylemedin mi..? O zaman iyi dinle ve o sayfayı da takip et bir yandan, oku yani...! becerirsin, sen bir dene Korkma ! ;
Linkini vermiş olduğun sitede senin sözünü ettiğin o, <b>“ Vaadedilmiş Topraklar “</b> Kısmını aradım. Bak, ne buldum ? Sen de Bak; http://www.sevivon.com/tarih/tbakis_no5.asp
<b>Orada Yazıyor;</b> <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'> Tanrı Avraam’a dedi ki: “Toprağından... sana göstereceğim toprağa git.” (Bereşit 12:1) O gün Tanrı Avraam’la bir anlaşma yaptı ve dedi ki: “Bu toprağı senin soyundan gelenlere verdim, Mısır’ın nehrinden büyük Fırat nehrine kadar. Kenitlerin, Kenizilerin, Kadmonilerin, Çitilerin, Perizlerin, Refaim’in ülkesi; Emoritlerin, Kenaanlıların, Gigaşitlerin ve Yevusitlerin.” (Bereşit 15:18-21) “Ve sana ve soyundan gelenlere, geçici olarak kalacağın toprağı, sonsuza kadar sahip olacağın tüm Kenaan toprağını vereceğim ve onların Tanrısı olacağım.” (Bereşit 17:8) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Yani Kısacası, nihayi olarak Yahudilerin “Vaadedilmiş Topraklar”’ı en öte noktası <b>Keenan. </b> Öyle değilmi ?... İşte burada;
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'> Avraam Mezopotamya’da (bugünkü Irak) Ur Kasdim’de doğmuş, sonra babasıyla Haran’a (bugünkü kuzey Irak/Mezopotamya) göç etmiş, orada iken de <b>ileride İsrail toprağı olacak olan Kenaan’a, Vaat Edilmiş toprağa gitme talimatı almıştı. </b> <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Kaynaklarmı ?, aynı senin verdiğin gibi Musevi kaynaklar...! <b>Yaw, Pek de Türkiyeye Benziyor hani..??!!</b>
Şimdi, ben eminim, sen bunları beğenmedin. Beğenmiyceksin zaten bunları bana, senin göstermene rağmen beğenmiyceksin..!! Aslına bakarsan, ben de beğenmedim. Başka var mı diye soracaktım ?
<b>BAŞKA VARMI..??!!</b>
<u>Şimdi gelelim sizin ATATÜRK’çülüğünüze;</u>
<b>Yaw bırakın artık şu TAKKİYYE’ciliği de, beyler paşalar, şeyhler, şıhlar gibi, KABUL EDİN sizden NE ATATÜRK’çü OLUR NE DE VATANSEVER..!!
Gidecen Kardeeşim, savaşa gidecen, hem de en önde gidecen..!! Gitmezsen, arkandaki komutan ben olacağım ! Ben olmazsam, benim gibi birileri mutlaka olacaktır senin arkanda,
Ölecen kardeşim ölecen, kimin için ölecen biliyormusun ? Önce VATANIN İÇİN, sonra, Vicdanın için, İnancın için, colaturkan için ÖLECEKSİN..!
Sen ölmezsen ve dahi Öldürmezsen, Ben Ölmezsem ve Dahi Öldürmezsem, Bize Ne derler biliyormusun..? Bize, <b>VATAN HAİNİ</b> derler..!! Sen istersen, Muhammed Ali Clay gibi “ Benim İnancım’a ters deyip geri dön..!..
Burası Türkiye yoooook Öyle...!! Ne yapacağımı tahmin etmen zor olmaz herhalde..!! Hele bi o günler gelsin..!..Ne o, Korkmaya mı Başladın..? Ümmetçilikle, Milliyetçiliğin farkını anladın da ondan mı senin bu korkun..? Yoksa Vatanını Sevmiyormusun ? Yoksa vatan elden gitse de olur, önemli olan ümmet mi diyorsun..?! Sen hele bir ölmeyi göze alda, sonra nasıl olsa senin vatanın için yapmayı düşündüğün her ne hizmetse, nasıl olsa senden daha iyisi bulunur o yapmay düşündüğün iş için. Malum, bu ülkede, Cenaze Levazımatçısı ve İmam çok. Bir şekilde gömerler şehitlerimizi. Sen hiç merak etme.
Biz nerdeyiz biliyormusun..? Hemen senin arkanda...! Ayrıca, Her zaman da burdayız, Bekleriz.. </b>
<b>Yaw, sanki; Topicle çok bir alakası varmış gibi;</b> Orduya ...ok attınız...! Olmadı, yada siz hala “ oldu “ mu sanıyorsunuz ney..? Bana ..ok atıyorum sandınız, Thiefthedark’ ..ok attınız..! O da olmadı... Bu sefer de kalktınız, Başka bir millete ..ok attınız..! O hiç olmadı.. Kalktınız, yüzyıllardır tek bir yumruk gibi yaşayan bu güzel milleti Alevi, Sünni, Dindar, Dinsiz, Laik diye siz bölmeye kalktınız, utanmadan bir de suçu ve yolsuzluğu laikliğe yıktınız... İnanın bu da olmadı.... hatta hiç tutmadı bile.. <b>Az kaldı..son şansınızı deniyorsunuz.. ve dahi..AZALIYORSUNUZ...! Her geçen gün azalıyorsunuz..!..ve dahi ARTIK, gerçekten KORKUYORSUNUZ..!!
Sizin yerinizde olsam, BEN DE KORKARDIM...! Siz de haklısınız..</b>
Biz nerdeyiz biliyormusun..? Hemen senin arkanda...! Ayrıca, Her zaman burdayız, Bekleriz..
<b>YBA</b> Sana bir tek cevabım var; Ta ilk başa git, tüm yazdıklarımı bir daha oku. Çünkü ya hiç okumamışsın yada kusura bakma ama...Anlamamışsın..(!) Not;1942 yılları Hitlerin en güçlü olduğu yıllar idi, kaybedeceğini anladığı yıllar o, yıllar değil idi. Tarih oku biraz. Hoş sen okuduklarını da anlamıyorsun ya.. Ben kör değilim ama, yoksa sen “ Okuma Özürlü “ falan mısın ?
<b> İbra</b> Hiç merak etme arkadaşım, ben senin yaptığını yapsa idim, o dipçiği beynimin ortasına seve seve yerdim.. Ordu demokrasi ile idare edilmiyor.... Kuralları Böyle..!..Yersee..!!
<b>Ama...Asla ve de asla colaturka Hiçbir kimse, benim dinime veya ülküme olan inancımı sorgulayamıyacağı gibi, bunları kullanarak maddi çıkar da sağlayamaz. İşte bu yüzden, bence, adını colaturka koyması veya colaaleyküm koyması ve de bu amaçla reklam yapması, yanlıştır, <font color='red'>colaturka bir SUÇTUR..!! ve YASAKLANMALIDIR..!! Bir gün mutlaka anlaşılacak ve yasaklanacaktır.!!</font id='red'></b>
Amma uzattınız haaaaa...Bir kola topiğini ne hale getirdiniz
Ya benim mi yazdıklarım anlasılmıyor, anlayamıyorum. Verdigin o linke gidip bir daha bakarsan eger
"Bu toprağı senin soyundan gelenlere verdim, Mısır’ın nehrinden büyük Fırat nehrine kadar. Kenitlerin, Kenizilerin, Kadmonilerin, Çitilerin, Perizlerin, Refaim’in ülkesi; Emoritlerin, Kenaanlıların, Gigaşitlerin ve Yevusitlerin.” (Bereşit 15:18-21) "
Ayrıca sunlara da bakabilirsin... --------- SAYILAR BAB: 34 AYET: 1-12 S: 172 1Ve RAB Musaya söyleyip dedi: 2Israil ogullarina emret ve onlara de: Kenan diyarina girdiginiz zaman (size miras olarak düsecek olan bu diyar, sinirlarina göre Kenan diyari),3o zaman cenup tarafiniz Tsin çölünden Edom boyunca olacak, ve cenup siniriniz sarka dogru Tuz Denizinin ucundan olacak; 4ve siniriniz Akrabbim yokusundan cenuba dogru dolasacak, ve Tsine geçecek, ve onun uçlari Kades-barneanin cenubunda olacaklar; ve Hatsar-addara çikacak, ve Atsmona geçecek; 5ve sinir Atsmondan Misir vadisine kadar dolasacak, ve onun uçlari deniz yaninda olacaktir. 6Ve garp siniriniz büyük deniz ve onun kiyisi olacaktir; garp siniriniz bu olacaktir. 7Ve simal siniriniz bu olacak; büyük denizden Hor dagina kadar kendinize isaret koyacaksiniz; 8Hor dagindan Hamata girilecek yere kadar isaret koyacaksiniz; ve sinirin uçlari Tsedadda olacak; 9ve sinir Zifrona çikacak, ve onun uçlari Hatsar-enanda olacak; simal siniriniz bu olacaktir. 10Ve sark sinirinizi Hatsar-enandan Sefama kadar isaret koyacaksiniz: 11Ve sinir Sefamdan Ainin sark tarafindan Riblaya inecek; ve sinir inecek, ve sarka dogru Kinneret denizinin yanina dokunacaktir. 12Ve sinir Erdene inecek ve uçlari Tuz Denizi yaninda olacaktir. Çepçevre sinirlarina göre memleketiniz bu olacaktir.
<b>Iste sinirlari çizilen bu kara parçasi Tevrat'ta, "Kenan Ülkesi" olarak adlandirilir. </b>
TEKVİN BAB: 16 AYET: 18 S: 13 18O günde RAB Abramla ahdedip dedi. Misir irmagindan büyük irmaga, Firat irmagina kadar, bu diyari, 19Kenileri, ve Kenizzileri, ve Kadmonileri, 20ve Hittileri, ve Perizzileri, ve Refalari, 21ve Amorileri, ve Kenânlilari, ve Girgasileri, ve Yebusiler senin zürriyetine verdim. AMOS BAB: 9 AYET: 12 S: 872 12Ta ki, Edomun bakiyesini, ve üzerlerine ismim cagirilan bütün milletleri mülk edinsinler, bunu yapan RAB diyor. ÇIKIS BAB: 23 AYET: 31 S: 77 31Ve Kizil Denizden Filistilerin denizine kadar, ve cölden Irmaga kadar sana hudut koyacagim; cünkü memleketin ahalisini sizin elinize verecegim; TESNİYE BAB: 12 AYET: 23-25 S: 189 23O zaman RAB bütün milletleri önünüzden kovacak. ve sizden büyük ve kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksiniz. 24Ayak tabaninizin basacagi her yer sizin olacak; siniriniz cölden ve Libnandan, irmaktan, Firat irmagindan garp denizine kadar olacaktir. 25Önünüzde kimse durmayacak; Allahiniz RAB, size söyledigi gibi, dehsetinizi ve korkunuzu ayak basacaginiz bütün diyar üzerine koyacaktir. MEZMURLAR BAB: 135 AYET: 10-12 S: 621 10Büyük milletleri vurdu, VE kudretli kirallari öldürdü, 11Amoriler kirali Sihonu, Ve Basan kirali Ogu, Ve bütün Kenan ülkelerini vurdu. 12Ve onlarin yerini miras, Kavmi Israile miras olarak verdi.
Öte yandan, bu Kenan Ülkesi'nin basta Filistin olmak üzere, Lübnan'i, Ürdün'ü, kismen da Suriye, Misir ve Anadolu'yu içerdigini, ayrica bir süre önce "Türkiye, yasam hakki sinirlarimiz içindedir" diyen bir Israil yetkilisinin sözlerini hatirlatmaliyiz.
---------------- Ayrıca İsrail'in sanırım ilk Basbakanı olan Ben Gurion'un su demeci ilgini ceker belki??
"Israil Devletinin sinirlarini tesbit etmek mecburiyetinde degiliz."
Kaynak: Jerusalem Post I0. Agustos. 1967
Birde konuyla pek ilgisi olmamasına ragmen Musevilerin dunya goruslerini ogrenmek amacıyla bunları da extra olarak koyuyorum..
---------- Yoreh deah 232 -14 Hagag Para işlerinde "Yalan yere yemin" etmeye müsade edilmiştir. Hoem Hamispat 156-5 Hagag
"Yahudi olmayanın mali, mülkü sahipsiz sayilir. Ona herkesten önce el koyan Yahudi, sahibi olur." Hosem Hamispat 183-7 Hagag "Bir Yahudi, bir Yahudi olmayanla bir iş yaparsa ve bir başka Yahudi, Yahudi olmayani aldatmak, ölçüyü bozmak, malin agirligini veya sayisi azaltmak hususlarynda yardim ederse, ikinci Yahudinin birinciye para karsiliginda veya parasiz yardim ettigi nazari itibara alinmadan, elde edilen kary iki Yahudi aralarinda paylasicaklardir." Hosem Hamispat 266-1 "Yahudi olmiyan birinin kaybettigi seyi bulan bir Yahudi ise onu almaya haklidir." Hosem Hamispat 283 "Bir Yahudi bir Yahudi olmiyana borçlu ise ve mal sahibi ölmüsse ve borçta hiçbir Yahudinin bilgisi yoksa, o zaman Yahudi ölen mal sahibinin varislerine bir sey ödemege mecbur degildir." Hosem Hamispat 348-2 "Bir Yahudi olmiyanin hatasindan yararlanmak Yahudiye caizdir. Mesela hesapta bir hata yapilmissa veya onun unuttugu bir ikrazin geri verilmesi söz konusu ise, Yahudi bunun farkina varmadigi cihetle "adina" karsi saygisiz davranmis sayilmaz." Hosem Hamispat 369 "Yahudi hiçbir Yahudi gümrük mültezimini asla aldatmamalidir. Ama Yahudi olmiyan bir gümrük mültezimini ve hatta bir krali bile aldatabilir. Memlekette cari olan kanunlar bunu yasaklamis olsa bile! Bir Yahudi gümrük memuru ve bir Yahudi gümrük borçlusu, sebep olacaklari ziyanin Yahudi olmiyan devlet veznesine yatirilmasi gibi bir tehlikenin mevcut olmadigi hallerde, Yahudi olmiyan memleket kanunlarini hiçe sayabilir."
------------------- Son olarak bilgi Yahudiligin bir din oldugunu , ırk yada millet olmadıgını yazmıssın. Buyuk bir bilgi eksikligi.. Yahudilik bir ırktır ve Yahudilerin buyuk bir cogunlugunun mensubu oldugu dinde Museviliktir. Bunu da biraz arastır derim ben.
Bu tartısmayı daha fazla uzatmayacagım. Cunku tartısmaya İsrail'in , Filistin'i kapsadıgı soyledigin noktadan , buraya geldik. Son olarak soyleyecegim sey İsrail Filistin'i kapsamaz.
Birde dipcik meselesinde , dipcigi beynime seve seve yerdim demissin. Interesting.. Ben asla boyle birseyi kabul etmem, eger olursada , gerekli olan karsılıgıda verirdim.. Burasi Turkiye. Orman kanunları yok. Demokrasi var. Kim yerse yesin!!!!
Hmm son olarak su Cola-Turka bir suctur yasaklanmalıdır falan gibi birseyler yazmıssın.
Kusura bakma ama harbiden beni iyi guldurdun. Bravo. Bu yazdıklarını is ortamlarında soylemeni tavsiye etmem. Sana nasıl bakacaklarını, hayal bile edemiyorum. Sadece tavsiye...
<font size='1'> <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Ya benim mi yazdıklarım anlasılmıyor, anlayamıyorum. Verdigin o linke gidip bir daha bakarsan eger "Bu toprağı senin soyundan gelenlere verdim, Mısır’ın nehrinden büyük Fırat nehrine kadar. Kenitlerin, Kenizilerin, Kadmonilerin, Çitilerin, Perizlerin, Refaim’in ülkesi; Emoritlerin, Kenaanlıların, Gigaşitlerin ve Yevusitlerin.” (Bereşit 15:18-21) " Ayrıca sunlara da bakabilirsin... --------- SAYILAR BAB: 34 AYET: 1-12 S: 172 1Ve RAB Musaya söyleyip dedi: 2Israil ogullarina emret ve onlara de: Kenan diyarina girdiginiz zaman (size miras olarak düsecek olan bu diyar, sinirlarina göre Kenan diyari),3o zaman cenup tarafiniz Tsin çölünden Edom boyunca olacak, ve cenup siniriniz sarka dogru Tuz Denizinin ucundan olacak; 4ve siniriniz Akrabbim yokusundan cenuba dogru dolasacak, ve Tsine geçecek, ve onun uçlari Kades-barneanin cenubunda olacaklar; ve Hatsar-addara çikacak, ve Atsmona geçecek; 5ve sinir Atsmondan Misir vadisine kadar dolasacak, ve onun uçlari deniz yaninda olacaktir. 6Ve garp siniriniz büyük deniz ve onun kiyisi olacaktir; garp siniriniz bu olacaktir. 7Ve simal siniriniz bu olacak; büyük denizden Hor dagina kadar kendinize isaret koyacaksiniz; 8Hor dagindan Hamata girilecek yere kadar isaret koyacaksiniz; ve sinirin uçlari Tsedadda olacak; 9ve sinir Zifrona çikacak, ve onun uçlari Hatsar-enanda olacak; simal siniriniz bu olacaktir. 10Ve sark sinirinizi Hatsar-enandan Sefama kadar isaret koyacaksiniz: 11Ve sinir Sefamdan Ainin sark tarafindan Riblaya inecek; ve sinir inecek, ve sarka dogru Kinneret denizinin yanina dokunacaktir. 12Ve sinir Erdene inecek ve uçlari Tuz Denizi yaninda olacaktir. Çepçevre sinirlarina göre memleketiniz bu olacaktir. Iste sinirlari çizilen bu kara parçasi Tevrat'ta, "Kenan Ülkesi" olarak adlandirilir. TEKVİN BAB: 16 AYET: 18 S: 13 18O günde RAB Abramla ahdedip dedi. Misir irmagindan büyük irmaga, Firat irmagina kadar, bu diyari, 19Kenileri, ve Kenizzileri, ve Kadmonileri, 20ve Hittileri, ve Perizzileri, ve Refalari, 21ve Amorileri, ve Kenânlilari, ve Girgasileri, ve Yebusiler senin zürriyetine verdim. AMOS BAB: 9 AYET: 12 S: 872 12Ta ki, Edomun bakiyesini, ve üzerlerine ismim cagirilan bütün milletleri mülk edinsinler, bunu yapan RAB diyor. ÇIKIS BAB: 23 AYET: 31 S: 77 31Ve Kizil Denizden Filistilerin denizine kadar, ve cölden Irmaga kadar sana hudut koyacagim; cünkü memleketin ahalisini sizin elinize verecegim; TESNİYE BAB: 12 AYET: 23-25 S: 189 23O zaman RAB bütün milletleri önünüzden kovacak. ve sizden büyük ve kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksiniz. 24Ayak tabaninizin basacagi her yer sizin olacak; siniriniz cölden ve Libnandan, irmaktan, Firat irmagindan garp denizine kadar olacaktir. 25Önünüzde kimse durmayacak; Allahiniz RAB, size söyledigi gibi, dehsetinizi ve korkunuzu ayak basacaginiz bütün diyar üzerine koyacaktir. MEZMURLAR BAB: 135 AYET: 10-12 S: 621 10Büyük milletleri vurdu, VE kudretli kirallari öldürdü, 11Amoriler kirali Sihonu, Ve Basan kirali Ogu, Ve bütün Kenan ülkelerini vurdu. 12Ve onlarin yerini miras, Kavmi Israile miras olarak verdi. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'></font id='size1'> <font size='3'><b>Bu yazdıklarının Hepsinin Cevabını yukarıda vermişim, DİKKATLİ OKU..!!</b></font id='size3'> <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Öte yandan, bu Kenan Ülkesi'nin basta Filistin olmak üzere, Lübnan'i, Ürdün'ü, kismen da Suriye, Misir ve Anadolu'yu içerdigini, ayrica bir süre önce "Türkiye, yasam hakki sinirlarimiz içindedir" diyen bir Israil yetkilisinin sözlerini hatirlatmaliyiz. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
<b><font size='3'>Her zaman olduğu gibi Kaynaksız, desteksiz, dedikodu. Hurafe ! </font id='size3'></b>
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Ayrıca İsrail'in sanırım ilk Basbakanı olan Ben Gurion'un su demeci ilgini ceker belki?? "Israil Devletinin sinirlarini tesbit etmek mecburiyetinde degiliz." Kaynak: Jerusalem Post I0. Agustos. 1967 <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
<b><font size='3'>Bu yazının öncesini ve sonrasını da yaz, kendine karşı ve herkese karşı dürüst ol ve asla komik olma !</font id='size3'></b>
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><font size='1'>Yoreh deah 232 -14 Hagag Para işlerinde "Yalan yere yemin" etmeye müsade edilmiştir. Hoem Hamispat 156-5 Hagag "Yahudi olmayanın mali, mülkü sahipsiz sayilir. Ona herkesten önce el koyan Yahudi, sahibi olur." Hosem Hamispat 183-7 Hagag "Bir Yahudi, bir Yahudi olmayanla bir iş yaparsa ve bir başka Yahudi, Yahudi olmayani aldatmak, ölçüyü bozmak, malin agirligini veya sayisi azaltmak hususlarynda yardim ederse, ikinci Yahudinin birinciye para karsiliginda veya parasiz yardim ettigi nazari itibara alinmadan, elde edilen kary iki Yahudi aralarinda paylasicaklardir." Hosem Hamispat 266-1 "Yahudi olmiyan birinin kaybettigi seyi bulan bir Yahudi ise onu almaya haklidir." Hosem Hamispat 283 "Bir Yahudi bir Yahudi olmiyana borçlu ise ve mal sahibi ölmüsse ve borçta hiçbir Yahudinin bilgisi yoksa, o zaman Yahudi ölen mal sahibinin varislerine bir sey ödemege mecbur degildir." Hosem Hamispat 348-2 "Bir Yahudi olmiyanin hatasindan yararlanmak Yahudiye caizdir. Mesela hesapta bir hata yapilmissa veya onun unuttugu bir ikrazin geri verilmesi söz konusu ise, Yahudi bunun farkina varmadigi cihetle "adina" karsi saygisiz davranmis sayilmaz." Hosem Hamispat 369 "Yahudi hiçbir Yahudi gümrük mültezimini asla aldatmamalidir. Ama Yahudi olmiyan bir gümrük mültezimini ve hatta bir krali bile aldatabilir. Memlekette cari olan kanunlar bunu yasaklamis olsa bile! Bir Yahudi gümrük memuru ve bir Yahudi gümrük borçlusu, sebep olacaklari ziyanin Yahudi olmiyan devlet veznesine yatirilmasi gibi bir tehlikenin mevcut olmadigi hallerde, Yahudi olmiyan memleket kanunlarini hiçe sayabilir."</font id='size1'><hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
<b>Bunlar Musevilerin inancıdır. Paylaşmayabilirsin. zaten paylaşsa idin, Musevi olurdun. Çünkü musevilik bir inançdır. Irk değil ' <u>Ayrıca, bu yazdıkların'ın Tevratla bir alakası yok. Bunu sen de iyi biliyorsun.</u> Musevilerin de bizim inancımızla paylaşmadıkları vardır. İnançları karşılaştırma yapsa idik, ve hangisinin üstün olduğuna karar vermeye çalışsa idik, bu dünyada şu anda İnsan Irkına mensup bir tek canlı kalmazdı. Sen de mi böyle olsun istiyorsun? Bu senin Senin En büyük HATAN ! Herkes, Türkiye sınırları içinde hür ve özgür olarak, istediği inanca sahip olabilir. Bunu asla unutma ! Ayrıca, Her kes kendi ülkesine sahip olsun. İnsanların inancı ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyetinde Kanunlar Var. Sızlanacağına, sahip çık ki ikinci bir defa daha komik duruma düşme !</b>
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><font size='1'>Son olarak bilgi Yahudiligin bir din oldugunu , ırk yada millet olmadıgını yazmıssın. Buyuk bir bilgi eksikligi.. Yahudilik bir ırktır ve Yahudilerin buyuk bir cogunlugunun mensubu oldugu dinde Museviliktir. Bunu da biraz arastır derim ben.
Bu tartısmayı daha fazla uzatmayacagım. Cunku tartısmaya İsrail'in , Filistin'i kapsadıgı soyledigin noktadan , buraya geldik. Son olarak soyleyecegim sey İsrail Filistin'i kapsamaz. </font id='size1'> <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
<b>Ben tarafsız kaynaklardan yeterince araştırdım. Ve aslında bunlar,<u> senin referans gösterdiğin kaynaklarda zaten var.</u> Dikkatli oku bu sayfayı, sonuna kadar.http://www.sevivon.com/tarih/tbakis_no5.asp
Sana, biraz daha, tarafsız kaynakları da gözden geçir derim. <u>Senin iddiaların hepsi, gönlünde yatan sultanla ilgili. Silme, duygularından ibaret.</u> Biraz tarih oku, öğren diyorum. Bunda yanlış anlaman için hiç bir neden yok. Sadece burada, inancına ait duygularını, arzu ve isteklerini aktaracağına biraz daha araştırma yap diyorum. Lütfen, Bir dene. Hayat sadece bilgisayar, değildir. Ondan yararlanmasını bil. Araştır oku. Ne kadar hoşuna gitmese de oku.</b>
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><font size='1'>Birde dipcik meselesinde , dipcigi beynime seve seve yerdim demissin. Interesting.. Ben asla boyle birseyi kabul etmem, eger olursada , gerekli olan karsılıgıda verirdim. Burasi Turkiye. Orman kanunları yok.Demokrasi var. Kim yerse yesin!!!!</font id='size1'><hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
<b>Askere gidecen bir gün. Eminim, ilk başlarda hiç beğenmiyeceksin. İlk dipçiği yediğin zaman beni hatırlarsın. Ama, askerliğin bittikten sonra, ordan da asla ayrılmak istemiyceksin. Çünkü, çok seveceksin. Bu söylediğim ne bir kehanet ne de her kes için geçerli olabilecek bir iddia ama, senin için, özellikle senin için geçerli olduğunu tezkereni alırken anlıyacaksın. Sana, askerliğinde başarılar dilerim, şimdiden. Her ikimiz de ölmez, sağ kalırsak.Unutma, askerde , askerlikte ve savaş da asla, demokrasi falan aramaya kalkma..! </b>
Sadece komik. Bu topic'e yazmam gerekenleri yazdıgım icin artık devam edemeyecegim.
Sen gülmeye devam et. Yatmadan önce, colaturkacığını da içmeyi unutma. Bak, buna da gülebilirsin istersen ama sen, yine de bir ara, bana kızmadan, yazdıklarımı bir daha dikkatli oku. Özellikle senin bana verdiğin linkleri. Yazıp yazmamakta serbestsin. Eğer yazarsan, aman bu sefer " Duygusal " olmasın da...
Biz burdayız. Bekleriz.
Sana içtenlikle iyi geceler, GÜZEL RÜYALAR. [afro]
Bir cola tartışması ne hale gelmiş ya. Zevkler Tartışılmaz. Kim neyi seviyorsa onu içsin.
gerçekten çok korktum yaa. bu arada afiyet olsun.
Üstüne bir cola iç. İyi gelir. Sana da AFİYET olsun.
yok ben yemedim şimdiye kadar. dipçik pek bana göre değil.yemek konusunda seçici olmak lazım.
Haklısın. Yedikten sonra seçersin, hangisi Dipçik, hangisi cola idi diye. Bugünün yarını da var.
<b>Malum, Türkiyenin savaştan çıktığı mı var ? </b>
Bu arada, cola falında, bazılarına Irak'a yolculuk gözüküyor. Orada arar, bulursun demokrasiyi.
<b>Kurşun yerine dipçik yemek konusunda seçicilik o kadar zor olmasa gerek.</b>
infosist: uzun süredir şehir dışındaydım. int. girecek vaktim yoktu. bu konu yeterince uzadı ,yeterince saptırıldı. hiç gerek yok . yukarıda ki yazdıklarına burada cevap yazsam gerçekleri yazsam kesin topic kitlenir. gerçekleri zaten bilen biliyor. bilemeyenlerde senin gibi 2-3 kişi işte. bu gerçekler bazı insanlar için ağır gelebilir.kaldıramayabilirsiniz. en iyisi zamana bırakmak lazım.
gördüm ki makale yazacak kadar boş vaktin var. yine o kadar boş şeyler yazmışsın ,konuyu o kadar saptırmışsın ki neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. kusura bakma okuyamadım yazdıklarını.
vede seviyeyi düşürmeyelim. cahil mahil, beyin meyin böyle şeyler hoş değil. istediğini yazabilirsin (aklının aldığı kadar),yazdıkların sadece seni bağlar .
bilmem anlatabiliyormuyum ?
the end
bence sizde askerden korkma psikolojisi var. hayatınızda böyle bir olay yaşadınız veya etkilendiniz. yani ilk bakışta askeri savunur gibi görünüyorsunuz ama aslında onlara düşman bir düşünce var aklınızda. yani savaşta sen komutanlarınlamı savaşmaya gidiyorsun düşmanlamı. yani neden sende böyle bir korku oluşmuş komutandan dayak yeme fobisi oluşmuş da başkalarını da seninle aynı durumda aynı düşüncede olmaya zorluyorsun. tüm bu yukarıda yazdıklarını dünyadan habersiz bir çocuk okusa vatan haini asker düşmanı olur çıkar.
<b>erte</b> <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>infosist: uzun süredir şehir dışındaydım. int. girecek vaktim yoktu. bu konu yeterince uzadı , yanlış söyledim saptırıldı. hiç gerek yok . yukarıda ki yazdıklarına burada cevap yazsam kesin topic kitlenir. bunları zaten bilen biliyor. bilemeyenlerde senin gibi 2-3 kişi işte. bunlar bazı insanlar için ağır gelebilir.kaldıramayabilirsiniz. en iyisi zamana bırakmak lazım.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Yanlış söylediğin bir olayın çarptırılması diye bir şey olmaz. Eğer ki sen, yanlışını söylese idin, yanlışlıkların hakkında yorum yapılmazdı. Benim yazdıklarım ile topic kilitlense idi zaten şu ana kadar kilitlenirdi. Ama sen, kendi fikrini savunacaksın diye yine, ona buna saldıracaksan ve fikrinden ziyade kişiye/kişiliğe yöneleceksen, yönlendiğin kişi sana bu cevabı verecektir doğal olarak. O zaman, topic’in kilitlenip kilitlenmemesi hakkında tercih sana kalmıştır. Biz bu güne kadar, ne ağır şeyler, ne ağır hamleler kaldırdık, demokrasi adına, hala kaldırabiliriz, cevabını bir şekilde mutlaka da veririz, sen orasını hiç merak etme. Zaman geldi geçiyor, artık bir çok şeyi konuşmanın zamanı geldi de geçiyor bile. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>gördüm ki makale yazacak kadar boş vaktin var. yine o kadar boş şeyler yazmışsın ,konuyu o kadar saptırmışsın ki neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. kusura bakma okuyamadım yazdıklarını. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Yazdıklarımı okusa idin boş olmadığının farkına varırdın. Boş bir vaktinde okursan sana da faydası olur. Bundan eminim. Senin kusuruna bakmıyorum. Okuyan okuyor, anlayan anlıyor zaten. Yanlış söylediğin bir konunun ne olduğunu pek anlıyamadım ama, madem saptırıldığını iddia ediyorsun, önce yanlışını belirt ki, herkezin bildiği yanlışlar üzerinde parmak yormaktan kurtulalım. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>vede seviyeyi düşürmeyelim. cahil mahil, beyin meyin böyle şeyler hoş değil. istediğini yazabilirsin (aklının aldığı kadar),yazdıkların sadece seni bağlar. Umarım anlamışsındır. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Şu ana kadar, seviyeyi düşürmek için girişimler oldu, olmadı değil, ama seviyeli bir şekilde verilen cevaplar ile karşılığında seviyeli cevaplar alındı. Bunları takdir ediyorum. Ama yine de seviyeyi düşürmek ve topici kilitlemek amacıyla girişimlerde bulunulacaksa, bu konuda engelleyen ben olmam ama, cevabını bir şekilde veririm. Artık verilmesi gerekir. Meydan artık, o kadar da boş değil. Umarım anlamışsındır. <b>ibra</b> <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>bence sizde askerden korkma psikolojisi var. hayatınızda böyle bir olay yaşadınız veya etkilendiniz. yani ilk bakışta askeri savunur gibi görünüyorsunuz ama aslında onlara düşman bir düşünce var aklınızda. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Böyle bir kanıya nerden vardınız ve hangi sözümden alındınız onu merak ettim Açıklarsanız sevinirim. Ayrıca, psikoloji’ye merakınızı takdirle karşıladım. Biraz, benzetmeleriniz ve bunu sonucu alınganlık konusunda açılımlarınızı aktarırsanız çok kişiye yararlı olursunuz düşüncesindeyim. Bu düşünce ışığında, aşağıdaki konu hakkında hala sizden açıklama bekliyorum.. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>birde yukarıdaki benzetmelerin hiçde hoş ve doğru değil. birisi de çıkıp senin yazına karşılık cola'na karşı başka bir cola ismi uydurursa senin de pek hoşuna gitmez herhalde. daha dikkatli olmak lazım. <b>Bundan hiç birşey anlamadım, kusura bakma. Hele bir anlat da ne kadar dikkatli olmam gerektiğine ben karar vereyim. Benzetmelerim hoşuna gitmiyorsa, okumazsın olur biter yada sen, benim hoşuma gitmeyecek bir benzetme yaparsın... Açıklama bekliyorum. Açıklama yapmadan önce de yanlış bir anlaşma olmasın diye yukarıda yazdıklarımın hepsini iyi okumanı tavsiye ederim.</b><hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>yani savaşta sen komutanlarınlamı savaşmaya gidiyorsun düşmanlamı. yani neden sende böyle bir korku oluşmuş komutandan dayak yeme fobisi oluşmuş da başkalarını da seninle aynı durumda aynı düşüncede olmaya zorluyorsun. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Savaşa gidilince, giden, orada karar verir savaşa niçin gittiğini ve ne yapması gerekli olduğunu. Bu topic, dikkat edersen, cola olayından sıyrılıp bir anda Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler’ine, ordumuza ...ok atma kampanyasına dönüştü. Bu düşünceler senin tarafından desteklenmedi, en azından bunun farkındayım. Ama, sen bu kampanyanın hala farkında değilsen yukarıda yaıları bir daha okumanı tavsiye ederim. O zaman kimde ve hangi ipe sapa gelmez bir olaydan dolayı dayak yemek fobisinin oluşuğu konusunda daha rahat karar verirsin.
Bu arada cevap verilmediği sürece, herkesin kendileri gibi düşündüğünü sanan saplantılı zihniyetler ve onlara verilen cevapların hepsi ortada. Her kes istediği gibi düşünebilir. Buna sadece yazanlar karar veremez, okuyanlar da karar verir. Bizim burada yazdıklarımızı okuyanların sadece biz olduğumuzu düşünmek yanıltıcı olur. Okuyan okur, kararı kendisi verir. İster burada beyan eder, (ki zaman zaman zaten ediyorlar) isterse etmez, kendine saklar. Bu ise bizi hiç ilgilendirmez. Her kes istediğini düşünmekte ve karşı düşüncelerini paylaşmakta özgürdür. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>tüm bu yukarıda yazdıklarını dünyadan habersiz bir çocuk okusa vatan haini asker düşmanı olur çıkar. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Sen, şimdiki çocukları o kadar aptalmı sandın. Bence yanılıyorsun. Şimdiki çocuklar, kusura bakma ama senden, benden daha akıllı. Ben o konuda hiç endişelenmiyorum. Asıl, kuma gömülmüş bazı kafaların yazdıkları burada yalnız kalsa idi, işte o zmana korkarlardı askerimizden ve askerlikten. Zavallılar, bir düşünsene askerde ve savaşda demokrasi aramaya gittiklerini.. ?..Halleri nice olur du savaşta..
<b>Mesela; - Düşman’a; Dur sen yeterince ateş ettin, şimdi sıra bende, şimdi sen saklan... yada, - Dur yahu.. Herkes tüm silahları, mermileri yığsın ortaya, eşit olarak paylaşacağız, sonra savaş başlasın..?! - Komutanım, Abdullah’a bir şey söyle, ne zaman cepheye gitsek, “ Sıra bende, ebe benim saklanııın ! “ diyip, en yakın ağacın arkasına geçip gözlerini yumuyo sonra 1500’e kadar saymaya başlıyo...!! - Komutanım, bi dakka, <u>colamı</u> içeyim, sora tam siper yatacam, valla bu sefer söz..! - Kumandan Abdül ya Fış Fış, bu böyle olmuyo... Geçen sefer bizden 9 adam öldü, ya sizden 9 adamın kellesini gönder yada ,sayım suyum yok.. ben oynamıyom, !</b>
infosist: yazdıklarımı yanlış anlamışsın. araya bi kaç virgül koydun mu anlam değişiyor. önceki mesajı yeniden oku istersen. düzelttim.
haklısın çok şeyi konuşmanın zamanı geldide geçiyor ama bunları konuşmanın yeri burası değil. bak ben ne demek istiyorum sen ne anlıyorsun .
""Ama yine de seviyeyi düşürmek ve topici kilitlemek amacıyla girişimlerde bulunulacaksa, bu konuda engelleyen ben olmam ama, cevabını bir şekilde veririm."" demişsin . işte aramızdaki fark bu. sen cevabını verirsin ama ben kesinlikle cevap vermem. onun seviyesine inmem.
umarım beni anlıyorsundur.
erte Boş şeylermi yazılmış? Saptırılmışmı? Bak belki düzeltmen gereken birkaç yer daha vardır... Ha boş olan bu tartışmayı siz başlattınız. TSK hakkındaki yorumlarınız başlattı, sen başlattın. Bir geçmişe bakmanı tavsiye ederim, fazla değil bir sayfa geriye. Yavaşça düşünceleriniz başkalaşıyor, burada kör olan birileri varsa desteksiz atan birkaç koyundan başka birisi değil. Zaten yapacak başka işleri olduğunu sanmıyorum, bu ülke için bir hayırlı iş yaptıklarınıda. Coolx bir kere "komutanım ölmemi emrederse ben ölmem", lafınla ülkenle nasıl bir ilişkin olduğunu açıkça ispatladın, (böyle birşeyi zaten söyleyemezsin komutan , vatana ihanetten seni direk vurur zaten). Burada coolx biraz utanmalısın, ben bu tabirini bir Türk'e yakıştıramadım. O zaman kurtuluş savaşında Atatürkün Emrine kesin karşı çıkacaktın, ve şöyle diyecektin "Ben ölmesemde patates soysam daha faydalı olurum komtanım!!!" Mantık bunu söyletir. Ve YBA, ona söyleyecek bir kelime bulamıyorum, kimseye laf atmayı sevmem, ama salt dışarıdan kendi yorumlarınla TSK asla senin anlattığın gibi bir kurum değildir. Zamanında yapılmış hatalar ve yanlışlar olacaktır. Fakat dediğin gibi bir kaos ta olsaydık, sen sokakta özgürce dolaşabilirmiydin. Biraz mantıklı ol ve hayal kurmayı bırak. Suçlamalardan direk ve desteksiz bir yapıdan öteye gidemiyor, infosistin yorumları ve coolx in yorumları haricinde bu konuya katılan diğerlerinden sadece "üste çıkma, karizmayı kurtarma, meydanda istedikleri gibi at koşturma" durumları görüyorum. Bunların yanlış, burada yaptığınız tek şey konunun seviyesini azaltmak+ kendi seviyenizi batırmak... Biraz dikkatli olması gereken birileri varsa o da okuyucularımız. Şimdi bütün bu söylediklerimden üstlerine alınması gerekenler alınırsa sizde bir ışık var derim. Yok alınmayabilirsiniz ve kaale almadan devam d edebilirsiniz. Ama içinizde bir ukde olacak, bu bile bana yeter... ColaTurka yı diğer forumlarda da desteklemediğimi, tamamiyle Amerikan propogandası olduğunu diğer forumlarda da belirttim. Burada da belirtiyorum. Ben içmiyorum, içmedimmi, ne yalan söyleyeyim bir kez denedim. fakat ben sadece yenilikçi, dene gör zihniyetinin kurbanıyım. Dediklerim bir bir çıktı. ailem yalnızca bir şişe aldı ve şu an meyvasuyu ve çaydn başka bir içecek kullanmıyoruz. Yani "colaturka sevdası 1 gün sürdü". Sizce diğer ailelerde nasıl. Bence en azından %40 ı böyle. Alanlarda Türkiye'yi desteklediklerini zanneden tüketiciler. Hoş kimsenin keyfine, düşüncesine, inancına karışmak bana yakışmaz. Fakat ülkenin değerlerine dil uzatılıyorsa asla böyle çarpık bir düşünceyi desteklemem. TSK ülkemizin bir değeridir. Topraklarımız en değerli hazinemizdir. İnsanlarımız en değerli varlıklarımızdır. coolx ben senin yerine ölürüm sen korkma , rahatça patates soymana bak. Ve YBA da aynaya bakarsa bu ülkede en başta kimin kimi sevmediğini anlar.
Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Yorumlarınızda çok dikkatli olun. Yoksa tekrar size cevap vereceğiz, hemde hiç beklemeden. Bunu biz sonsuza dek sürdürürüz. Çünkü biz ülkemizi tanıyoruz. Şimdi gücünüz yetiyorsa susturun...
Ne pepsi Ne coca Ne colaturka,
ColaAleyküm ,forevır [xx(][lamer]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>infosist: yazdıklarımı yanlış anlamışsın. araya bi kaç virgül koydun mu anlam değişiyor. önceki mesajı yeniden oku istersen. düzelttim.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> <b><u>Yiğit adam, ettiği lafının arkasında olur. Senin yazının o sildiğin kısmının tamamı şöyle..!</u></b>
<b>“ infosist: uzun süredir şehir dışındaydım. int. girecek vaktim yoktu. bu konu yeterince uzadı , yanlış söyledim saptırıldı. hiç gerek yok . yukarıda ki yazdıklarına burada cevap yazsam kesin topic kitlenir. bunları zaten bilen biliyor. bilemeyenlerde senin gibi 2-3 kişi işte. bunlar bazı insanlar için ağır gelebilir.kaldıramayabilirsiniz. en iyisi zamana bırakmak lazım. ”</b>
Yanlış, manlış anlamadım arkadaşım. Basbayağı doğru anladım va sen de yukarıda, gereken cevabını aldın.
<b>Ayrıca senin yaptığın virgül hatası veya düzeltme felan değil. Basbayağı “ SİLME “.</b> Sil arkadaşım sil. Sil de seviyeler anlaşılsın. Ben bu ana kadar, yazdıklarımın hiçbir kısmını silmedim. Sadece yapmış olduğum imla hatalarını düzelttim. Üstüne, zayıf geldiğine inandığım konulara sadece ufak eklemeler yaptım. Her türlü düşüncemin sonuna kadar arkasında olurum, SİLMEM. Bu da benim seviyemi gösterir.
Ayrıca senin ve seninkisi gibi düşüncelerin ve bilgilerin karşısında ortaya koyduğum hiç bir bilgi ve düşünceyi, yanıltamadın, eksiltemedin, doğru bulduğun hiç bir düşüncem yokmuş gibi paylaşmadın bile. Aksine, ne şahsına ait nede hiç bir bilimsel veya yansız, " Bilgi " ve “ Fikir “ dahi ortaya koyamadın. Bu da aramızdaki seviye farkını gösterir.
Dese idin; <b>“ Hatamı anladım, ben bi ..okluk yaptım, ama şimdi farkına vardım “ </b>yada <b>“ Aslında hatamı anladım, fakat, hatamı kabul ettiğim anlaşılmasın diye, sildim “</b> dese idin, Yaw, hiç olmazsa, Mert birisi olurdun be arkadaşım, karşımda saygınlığın artardı.. Muhattap olduğum birini “ Seviye “’li falan sanırdım. Ama şimdi hangi seviyede olduğun konusunda senin içine düştüğün çelişkileri okuyan birisi rahatlıkla karar verebilir.. <b>Hani “ seviye “ dediydin de..!!</b>
Aslına bakarsan, ben burada, sana ve senin gibi düşünenlere yada az öte, yanılma içinde olacak olanlara cevap vererek, seni muhattap aldığımı falan sanma. Düşüncelerimizi insanlar okusunlar ki, <b>Uykularından Uyansınlar, Cola ile Meyva suyunun, Fikir ve Zihniyetin, Millet ve Ümmetin, Dindar ile Dinci’nin(Yobaz), Vatan Haini ile Vatansever'in, Atatürk’çü ile Maksatlı Atatürk’çü Geçinenlerin, Sözünün arkasındaki Mert Adam ile, Düzenbaz Takkiyyeciliğin, Vatandaş ile Turist’in, Cumhuriyet ile Şeriat’ın, Maksatlı ve çıkar dengeleri üzerine kurulmuş İnanç ve Vicdan Ticareti ile, Laikliğin arasındaki farkı anlasınlar,</b>diyedir. Bu konuda eklenecek daha bir çok zıtlıklar var. Aslında yukarıda yazılanlar okunursa, daha farklı konuların da farkına varılacaktır. Aslında burada bir takım zihniyetlere cevap vererek, <b>“ Ehli Cehil Mürekkep “</b> seviyesine indiğimi falan sanma. Sadece, bu yazılanların okunarak, gerçek seviyelerin farkına varılmasına biraz olsun beraber katkıda bulunuyorsak, ne mutlu bize... Bak, sen yalnız bu konuda şahsına bir pay çıkarabilirsin. Katkıda bulunmaya devam et. Biz burdayız, Bekleriz, Her zaman da burada olacağız.. <font size='3'><font color='red'>Ne pepsi, ne cocacola ama colaturka’mı asla,</font id='red'> </font id='size3'>