Şimdi Ara

PEPSİ Mİ? COCA COLA MI? COLA TURKA MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
1
Favori
4.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • <b<font size='4'><font color='red'>HeavyWeight + 1 </font id='red'></font id='size4'></b>

Sermayenin (Yeşilin) ne Milleti olur ne de Ümmeti....
    <font size='3'>Ben, milli duygularımı kullanıp da ..ok gibi asitli bir suyu gırtlağımdan sokmaya çalışan zihniyete karşıyım.</font id='size3'>
    <u>Yarın ben de reklamalara başlıyorum;</u>

<font color='red'><font size='3'><font face='Courier New'><b>ColaAleyküm</b></font id='Courier New'></font id='size3'></font id='red'>

<font size='2'><font color='blue'>Allahını sevmeyenler </font id='blue'><font color='red'>ColaAleyküm</font id='red'> <font color='blue'>içmez..!!</font id='blue'></font id='size2'>

Ya seydi, fe süpanallah..!! Desturr..!!..

• Öyle ya da böyle hepsinde amerika kazanıyor zaten..Coca cola anasını satayım..

Yok ülkem kazansınmış dini bütün adamın cebine gitsinmiş..Hikaye yahu!! Malzemeden çalmanın adı ne zaman helallik oldu??

HeavyWeight yeşilci olayında sana katılıyorum..Bunun ideolojik gücünü USA ve EC paylaşamıyor zaten arasında..

ALWAYS COCA COLA...

AINIAAN COKE!!!!
  • Param Yahudi sermayesine gidip, Filistin'lilere bir F-16 bombası olarak donecegi yerine, hic olmazsa Turkiye'de kalır daha iyi. Cola Turka...
  • yau daha evvel kristal kolayı hiç sevmezdim ama 5 ay evvel filan arkadaşıma gitmiştim (ist/yenibosna) ordan 1.5 luk kristal kola almıştık.bi güzelde içtik afiyetle. coca cola yı aratmadı valla.şu sıralar bi kristal kola satan bi yer buldum bizim oralarda (taksim) hemen aldım sevinerek işte kalite demiştim (kutu olanı) ki içtim bi dene göreyim iğrençti.nasıl oluyor anlamadım? farklı kola üretimimi söz konusu acaba?yenibosna da içtiğim kristal hepsini ezer geçer be ama taksimde iğrençti.artık kristal kola için bende soru işareti bo bol var.eğer taksimde içtiğim kristal kola da arkadaşların orda içtiğim kola gibi olsaydı kristal kola yı tek geçerdim.

bide şu var hangi 2 2.5 litreliklerini alırsak alalım onu hemen bitirmek geekiyordu yoksa bi süre sonra asidi kaçıyordu.ama cola turka da böyle bişey söz konusu değil artık 2 litrelik kola alırken rahatım.cola turka bu konuda hepsinden iyi tadıda fena değil.yaniii COLA TURKA tercih sebebimdir.

• Komik milletiz valla

Hala birbirimizi öcü'yle korkutuyoruz.
    Eleştiri yapacaksanız Cola Turca'nın reklam stratejisini eleştiriniz, o zaman size hakda veririm.

Biz ne zaman bir ulus olacağız çok merak ediyorum, bölücüden bol bir şey yok

Kürt-Türk ayrıdır diyen PKK ve türevlerine
    Müslüman - Müslüman olmayanlar diyenlere
    Atatürkçü - irticacı diyenlere
    listeyi büyültebiliriz

Bu ülkede daima bir şey yapmak isteyenlerin önü daima iftiralarla engelendi, kominist, irticacı, gavur.....

Kötü niyetli olan olabilir, ama sırf şüpheleriniz var diye tanımadığınız insanlara saldırmak...

Kısa geçmek için kıssadan hisse yapıyorum,
    Ülkeyi kurtaran, koruyucu dediğiniz Ordu ve CHP mi
    onlar Atatürkçü falan değil,
    Atatürk benim yolumdan yürüyün demiş onlar ise 1930 çivilenip kalmışlar,

Ülke bu konumdaysa suçlu kimdir, en suçlu en fazla sorumluluk sahibi olandır

Bu ülkede daima 1 numara ordu olmuştur...

peki sorarım bu ülkenin en büyük sorunu ne

Yolsuzluk,

eğri oturup doğru düşünün, yolsuzluklar olmasın ekonomi düzgün olsun kimse sistemi tartışmaz, kimse bölücülük yapamaz,

yahu bu ülkenin en büyük sorunu yolsuzluk=ekonomi iken niye bu konuda ordu hiç bir şey yapmadı, en üstte hep onlar vardı, her şeya hakimdiler
    istedikleri an irticacı diye istedikleri kişiyi ihma ettiler,
    demokrasiyi yok saydılar, yolsuzluklara niye bir şey demediler, niye halk uyanın bunlar sizi soyuyor demediler,
    gerektiği zaman tanklara balans ayarı yapabiliyorlardı da niye kan emen siyasilere dokunmadılar,

arkadaşlar bu ülkede bir kurum doğru olsaydı ülke bu halde olmazdı
    kimse ötekine bok atmasın hepsi aynı bok

her kez bilir ki en büyük yiyici ordu
    çünkü en fazla para onlarda
    irtica onların tahtını, gücünü engelliyen bir şeydi o yüzden öyle paniğe kapıldılar,

Burada sadece menfaat çakışması var, Lailkip deyip o çevrenin nufusunu kullaıp yiyenler, aynen müslümanım deyip o çevreyi kullanıp yiyenler, son zamanlarda müslümanım diyenlerin pastadan aldığı pay çok artınca e diğer yiyici kısım haliyle rahatsız oldu

Bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunan herkezi destekleyin
    Eğer adamın amacı sadece para kazanmaksa bu ülkede onu yapmak çok kolay biliyorsunuz bir sürü vergi ödemeyen montaj fabrikası var, faiz var…
    Bilmiyor musunuz ekonomik ne halde,
    Ekonomik özgürlüğümüzü zaten tamamen kaybettiğimizde zaten iş bitmiş olacak
    Öcü masallarını bırakın,
    Ekonomi düzelsin her şey düzelir,

Ordu çok biliyorsa 600.000. kişi besleyecene modern ordu kursaydı,
    Her türlü icad askeri amaçlıdır
    Çünkü en fazla para orduda var
    En fazla arge askeri amaçlı yapılabiliyor,
    Yani modern ordu=modern ülke demek

Bu konuda ordumuz ne yaptı,
    Bi özalın getirdiği f16lar var yahu

Cumhurbaşkanı DGM’lerin kapatılmasına izin vermedi, doğrusunu yaptı
    Ama niye demedi bende hakimdim biliyorum kararımın nedeni şudur, hakimler rüşvet yiyor o yüzden tüm hortumcular dışarıda, DGM’ler olmasa parası olan kimse hapse gitmez
    Niye demedi
    Bir ülkenin hukuk sisteminin batmasından kötü bir şey varmı
    Niye ordu bu konuda bir şey yapmadı,
    Niye bir şeyler yapmak isteyen 1-2 siyasiyi cürretlendirmediler
    Niye bu sorunları halka anlatmadılar, ondan sonra bir şeyler yapmak isteyen 1-2 siyasi sindirildi

Bırakın her şeyi
    Bu ülkeye bir çivi çakana sımsıkı sarılıp sahip çıkın, konuşana değil iş yapan bakın……
    Ekonomi düzelsin her şey düzelir, o yüzden bırakın yeşili maviyi…..

Karar verin devletten kredi alıp vergi ödemeyip montaj fabrikalarıyla sadece ceplerini dolduranlarımı destekleyelim… evet onları onlar laik çünkü, sonuna kadar mevcut sisteme, çarklara sahip çıkıyorlar, ama kral çıplak..

Tarihe bakın hangi İslami rejim parayla geldi!!!!
    İlk önce ülke ekonomisi batı hepsi öyle geldi

Ey gidi Atam, ey, bir mirasa ancak bu kadar tecavüz edilir…

• arkadaşım yerli malı tabi ki cola turka
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>her kez bilir ki en büyük yiyici ordu
    çünkü en fazla para onlarda
    irtica onların tahtını, gücünü engelliyen bir şeydi o yüzden öyle paniğe kapıldılar,
    Burada sadece menfaat çakışması var, Lailkip deyip o çevrenin nufusunu kullaıp yiyenler, aynen müslümanım deyip o çevreyi kullanıp yiyenler, son zamanlarda müslümanım diyenlerin pastadan aldığı pay çok artınca e diğer yiyici kısım haliyle rahatsız oldu.
    Karar verin devletten kredi alıp vergi ödemeyip montaj fabrikalarıyla sadece ceplerini dolduranlarımı destekleyelim… evet onları onlar laik çünkü, sonuna kadar mevcut sisteme, çarklara sahip çıkıyorlar, ama kral çıplak..<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

<b>Ne kadar demokratik olursa olsun, vatanını seven her insan kadar, ülkelerin de, sarsılmaz temel idealleri ve ideolojileri vardır. Bu temel ilkeler eğer temellerinden sarsılırsa, buna devrim denir. Başarısız ideolojilere dayanan devrimler önce kendi çocuklarını yer.(Ekim devriminde ve Fransız ihtilalinde olduğu olduğu gibi.) </b>

Demokratik ülkelerde, temel ilkeleri temsil eden ve koruyan kurumlar vardır. Bu kurumlar, toplumsal örgütlerdir. Toplumsal örgütleri olmayan bir ülkede demokrasi yok yada, tam yerleşmemiş demektir. Demokrasinin hiç olmadığı ülkelerde bu görevi krallar, diktatörler, tam yerleşmeyen ülkelerde ise bazı resmi kurumlar üstlenir.

<b>Bu kurum, ülkemizde tahminlerinizin ötesinde demokratik değerlere sahip Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Ordusu’dur. Ordumuzun görevi politika yapmak değildir, ekonomiyi yönetmek değildir, kanunları çıktıktan sonra çıkartanları denetlemek, karşı gelenleri hapse atmak değildir. Jandarma bile sadece tutuklar ve kolluk görevlilerine (Polis'e) teslim eder. Ordumuzun görevi, kendi görevini yerine getirmektir, Kendi işini yapmaktır. Ve bu görevi yerine getirmeyi engelleyenler hükümdar bile olsa, ordu onu engelleyecektir. Bunu, çıkar dengelerini bozan bir davranışmış gibi göstermek gaflettir(içinde bulunulan durumun farkında olamama), delalettir (deliliktir).</b>

Tek önderimiz, ve rehberimiz <b>Mustafa Kemal Atatürk</b>’e olduğu gibi, ülkemizin ideallerini ve temel ideolojilerini temsil eden ve koruyan çok değerli ordumuza, bazı kişilerin ve çıkar guruplarının kendi temel ilkelerinize bile karşı gelip ...ok atmayı tercih etmesine şaşırmamak gerekir.

<b>İdeoloji ve temel ilkelerimizi savunan ordumuza olan güvenimizi sarsmak amacıyla; ordumuzun temel varlık nedenini hiçe sayıp ve görevine bağlılığını güya çıkar çatışması olarak gösterip, yıkmaya çalışanlar, ordumuzu ve temel ilkelerimizi ..oklayıp ve karalayıp bir şekilde yalanı ve yanlışı hükümdar etme gibi çabalar içine girmek her zaman tarihte olagelmiştir. Bu da yine gaflettir, delalettir. Sonuç ise her zaman olduğu gibi öncelikle onlar için her iki şereatte bir hüsrandır.</b>

Ben, bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak, demokrasi adına demokrasinin cılkını çıkartmaya çalışanlara, <b>ordumuzun dirliğini savunanları dinsizliği savunuyormuş gibi gösterenlere </b>ve aynı colaturka olayında olduğu gibi, milli duygularımı kullanıp da ..ok gibi asitli bir suyu gırtlağımdan sokmaya çalışan “ zihniyete “’e <b>karşıyım.</b> Bir yandan koyu bir Atatürkçü kesilip diğer yandan masa altından belden aşağı vuran ardniyetli (bilinçli, koyu irticacı) Atatürkçülere karşıyım.

<b>Artık atın şu maskenizi çünkü kimse yemiyor ! Kinaye’nin bini bir para. Ülkemin temel ilke ve ideolojisini beğenmeyen var ise her zaman olduğu gibi kendi macerasına başka ülkelerde devam edebilir. Bu onlar için zorunlu bir tercih de olsa, demokrasilerde çözüm tükenmez, aramaya devam etsinler. İsteyen beğendiği ülkede istediği gibi yaşamaya devam edebilir. </b>

<u>Siz bilmezmisiniz ki;</u>
    - Sermayenin vatanı, milliyeti ve inancı yoktur.
    - Dinin ve inancın, aslında para kazanma hırsına engeli yoktur,
    - Hortumcunun temel politikası insanların öncelikle inancını, dinini sömürmektir,
    - Gerçek anlamda vatanını seven ve laik bir girişimci veya politikacı hiç bir düzende, hortum olayına karışmaz, karışamaz, karıştırılamaz. Cumhuriyet tarihimizde her kes mi hortumcu idi yani ? Peki ya, bundan sonra da olmaya çalışmayacaklar mı ?
    <b>- Ülkesini ve idari sitemini beğenmeyip, çekip gidenlerin hangisi Suudi Arabistan'a veya <u>Güney</u>(!) kürdistana gitmiş ?</b>
    - Malum(!) zihniyete sahip belediyeler, önce kamulaştırma yaptığını iddia ediyor sonra cepten(!) köylüden orman arsasını satın alıp B2 kanunu çıktıktan sonra buralara parti adına faaliyet gösteren müteahhit şirketlere siteler yaptırıyorlar. Bunların paraları nereye mi gidiyor? Nereden mi geliyor ?. Sen daha iyi bilirsiiin..! Cola Turka da biliyor.. Bunların ispatları şimdiden var. Ama ortaya henüz çıkmıyor. Niye mi ?, İşte; sahte Atatürkçü bir kısım medya yüzünden. İktidar değişsin, bak gör neler çıkacak ortaya.. Sen yine de, bekle ve gör. Daha neler var, neler olacak, eğer ki savaş çıkmazsa nelere gebe bu ülke...

<b>Bu kadar stratejik bir bölgede yer alıp ekonomisi çok sağlam olmayan bir ordumuz olsa idi acaba sen, şu anda evinde rahat uyuyabilirmiydin..? Ne dinin, ne inancın ne de sen hayatta olabilirdin belkide şu anda..!</b>

-->>Uçun beyler uçun ama, daha bi usturuklu uçun..! Ha...! bir de adam gibi çözümler getirin.. ama, öyle evinde oturup, işkembeden nağmelerle, sadece eleştirmekle, ona buna ..ok atmakla bu memleketi istediğiniz gibi batıramazsınız. Biraz daha fazla uğraşmanız gerekir.
    Kolay gele..

Unutma, Miras, hepimizin mirası.
    Bu mirasa sahip çıkanlar olarak, biz burdayız, her zaman da olacağız, bekleriz...

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by infosist</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    <b>Bu kurum, ülkemizde tahminlerinizin ötesinde demokratik değerlere sahip Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Ordusu’dur. Ordumuzun görevi politika yapmak değildir, ekonomiyi yönetmek değildir, kanunları çıktıktan sonra çıkartanları denetlemek, karşı gelenleri hapse atmak değildir. Ordumuzun görevi, kendi görevini yerine getirmektir, Kendi işini yapmaktır. Ve bu görevi yerine getirmeyi engelleyenler hükümdar bile olsa, ordu onu engelleyecektir. Bunu, çıkar dengelerini bozan bir davranışmış gibi göstermek gaflettir.</b>

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

evet öyle olması gerekiyor ama değil işte.
    infosist askerliğini yaptın mı sen ?
    böyle yazdığına göre gitmemişsin demekki.gitseydin askeriyede dönen olayları bilirdin.(er olarak yaptıysan bilmen imkansız)

<font face='Times New Roman'>""Bu kadar stratejik bir bölgede yer alıp ekonomisi çok sağlam olmayan bir ordumuz olsa idi acaba sen, şu anda evinde rahat uyuyabilirmiydin..? Ne dinin, ne inancın ne de sen hayatta olabilirdin belkide şu anda..!""</font id='Times New Roman'> demişsin.
    işte bunu sağlayan mehmetçik. her ne kadar paşalarımız beş para etmezsede askerimiz dünyanın en iyisidir.

yba +1
    yba nın ordudan kastı ,şuanki paşalar,komutanlar v.s.

ybanın yazdıklarının hepsine katılıyorum.

• colamı turkamı soruna cevap ta :
    pepsiden çok çok iyi ,coca cola ya çok yakın bir tadı var.
    daha önce hep coca cola içerdim ama ;
    daha öncede yazmıştım. coca colanın 2000 yılı karını israile hibe etmesinden dolayı içmiyorum artık.
    (bunu bizzat kendileri açıkladı.)

cola turka gibi güzel bir kolanın çıkması bu bakımdan çok iyi oldu.

daha önce kristalde çıkmıştı ama koladan başka herşeye benziyordu. kola değilde başka bir içecek deselerdi daha iyi satardı herhalde.
    çamlıcada öyle o kadar iyi değil.
    türkiyede şimdiye kadar yapılmış en iyi kola ,turkadır.
  • Kantine, astsubayların kurduğu özel bir kooperatif ortak olmuştu. Her hafta iki gün sular kesilirdi. Herkes gazozla traş olurdu. Bu arada astsubayların cebi dolardı.

<b>Doğudaki olayları Türk Ordusu çoktan bitirirdi.. fakat bazı astsubayların, polis ve devlet içindeki hortumcuları ve çıkar sahiplerinin doğudaki eroin ve esrar trafiğinden aldıkıları pay nedeniyle senelerce uzadı. Bunlar <u>Susurluk olayları</u> sırasında hiç ama hiç konuşulmadı..</b>

Olabilir tabiki, olabilir, orduda da bu gibi şahsiyetsiz, vatan düşmanı subay ve astsubaylar olabilir fakat, bir kaç hortumcu ve işbirlikçi politikacı nedeniyle ne bir devleti batırmak ne de Türk Ordusuna ‘yiyici’ deyip tamamen yerden yere yere vurmak, ne gerçeklerle nede vatanseverlikle asla bağdaşmaz. Bu gibi olaylar sadece bizim ülkede mi oluyor sanıyorsunuz ? ABD, Almanya dahil tüm ülkelerde oluyor.

<b>Şurası da bir gerçek ki, Türk Ordusunda olan bu olaylar, dünyanın tüm ordularındakinden çok daha az oluyor. Bunun uluslararası canlı bir şahidi olarak bunun garantisini şahsen verebilirim. Ayrıca, Türk Ordusunun sistemiyle, bizim devletin sistemini karşılaştırdığında, Silahlı Kuvvetlerdeki, suç, suç tespiti ile failin cezalandırılmasına kadar geçen süre ve mekanizma çok daha hızlı ve isabetli çalışıyor.. </b>

Yukarıda anlatılmak ve/veya empoze edilmek istenen olayların hala farkında değilsen (ki yukarıda yazmış olduğum metni bir daha okursan daha iyi anlarsın), seni de aynı guruba koymak zorunda kalırım. Aksi bir savunma, senin bir Atatürkçü düşünceye sahip bir kişi olduğunu bence gerektirmez. Hoş, ilada Atatürkçü geçinmek(!) gibi bir zorunluluğunuz da yok hani. Bari, dürüst olun. Veya ..şu, şu, şu Atatürkçülük değilse ben de Atatürkçü değilim deyip, gerçek Atürkçülüğe sahip kişi ve düşüncelerini karalamaya çalışmayın. Kinaye yapmayın. Gülünç olmayın...

<b>Yukarıdaki yazıda, Paşalardan kesinlikle bahsedilmemiş olduğu gibi, kendince illa da bir zihniyeti savunmak için böyle bir ayırımcılığa gitmeni doğrusu hayretle karşıladım. Olsa bile ..!..önemli bir konu daha var... Türk ordusunu a)Paşalar, b)Mehmetçik diye ayırmak, Gaflet ve Delaletin TA..!....Kendisidir. Bunun ayırımını yapmakla, askerlik bile yapmış olsanız yanlış bir yerde yaptığınızdan yada yapmadığınızdan herkesin şüphe duymasına neden olabilirsiniz. Çünkü herkes bilirki, askerlikte her daim bir Emir-Komuta zinciri vardır. Mehmetçik’i beğeniyorsan, paşaları da beğenmek zorundasın çünkü, mehmetçik, hiç beğenmediğin paşaların emri doğrultusunda haraket ediyor da ondan. Doğru bir şey yapıp da illa da eleştirmek istiyorsan, yukarıdaki yazımda yeterince eleştirilecek konular var. İnanç ve Din Ticareti gibi..Milli duyguların planlı bir şekilde ortadan kaldırılmak istenmesi gibi, Bunları yapabilmek için Yeşil sermayenin ortaya çıkarılması gibi, Vatandaşları kavram kargaşası içine sokup, vatanseverlik duygularının yerine ümmet inancının ikame edilmeye çalışılması gibi.
    Adını colaturka koymasa idi ColaAleyküm koysa idi " Made in Turkey" olmamış mı olurdu ? </b>

Savaşa gidiliyorsa, önce vatanın için gidersin sonra, tanrıdan ve inancından güç alırsın. Tarihte, hiç bir savaşın gerçek nedeni inanç olmamıştır ve de olmayacaktır. Fakat insanlara savaşması için neden olarak inançları öne sürülmüştür, Haçlı seferleri gibi, İstanbulun fethi gibi. Kadeş savaşı gibi, Bedir Savaşları Gibi, Filistin İsrail Savaşları gibi... <b>Savaşların nedeni tamamen ekonomiktir.</b> Savaşın nedeni; ülkeler arası çıkar dengelerinin bozulmasıdır. Sen eğer buna inancını karıştırırsan baştan kaybettin demektir. İşte bizim ordumuzun temel varlık nedenlerinden birisi de budur. Ülke Çıkarlarını korumak. Yoksa, senin şahsi duygularını, şahsi inancını korumak değil..!! Ülke çıkarları korunursa, Vatandaşlar, ve onların hür ve serbest inançları da korunmuş olur. Aksi söz konusu dahi bile olamaz.

Gelelim colaturkaya.. Bir tane üniversite yaptırmadı, bir tane resmi kuruluşa yada sosyal bir örgüte, desteği yok, Ülkersporu var oda sadece bir reklam aracı. Tadı mı.. kusura bakma ama, hiç bir marka ile karşılaştırmaksızın açıkça ...oktan olduğunu söyleyebilirim. Hoş cocacolanın tadının da ondan farkı da yok ya... neyse...

<b>Hiç olmazsa, ColaTurkanın reklamlarıyla, cola içmeyen insanlar colaya alıştırıldı da şimdi daha fazla CocaCola satılıyor.... Ben asıl buna üzülüyorum. Hiç bir yararı olmayan aksine, zararı olan bir sıvıyı içmeye de alıştırıldık... Hadi geçmiş olsun hepimize..afiyet şeker olsun.

Not: Repredüksiyonlar(aslına benzetilerek yapılan yağlı boya tablolar) neden değersizdir biliyormusun ? Çünkü aslının reklamını yaparlar, ve onun değerini arttırırlar da ondan. </b>

• kusura bakma ama çok boş konuşuyorsun !!
    bak siyasiler gibi demogoji yapıyorsun.
    " doğudaki olayları türk ordusu çoktan bitirirdi."
    " mekanizma daha hızlı işliyor."
    nerde abicim nerde ??
    doğudaki olayları başlatan kim ? pkk yı yaratan kim ?

bak olayların iç yüzünü bilmediğin aşikar ortada. sadece bazı tv veya gazetelerden alınma , kendini laik sanan ama laikliğin ne olduğunu bilmeyen insanlar gibi konuşuyorsun. veya öylesin bilmiyorum.,
    elbette ilk önce vatan için çarpışılır.elbette hiç bir savaşın gerçek nedeni inanç veya din olmamıştır. zaten dinin temelinde ilk önce vatanı kurtarmak yatmaz mı? vatan için ölenlere şehit denmez mi? bugun piyasada atatürkçüyüm diye dolaşan insanlar varya (ne atatürkçü ama daha atatürkçülüğün ne olduğunu bilmiyo) işte onlar yarın bir savaş çıksa arkalarına bile bakmadan kaçacaklarına adım gibi eminim. bi de şu var ; atatürkçülük ne demek kardeşim ? ülkesini seven herkes atatürkçü değilmidir ki ? böyle bir tanımlama yapmak yanlış bence.

türkiye kadar orduya para aktaran başka hangi ülke var ? ha var ,elbette var ama adamlar teknolojiye yatırım yapıyor ya bizimkiler ne yapıyor? her sene aktarılan paranın miktarını düşürmemek için geçen senenin paralarını yemekle meşguller. eğer yemezse , yemediği miktar kadar gelecek yıl az para alacakta ondan. nedir bu ? kimin parası bu? senin paran benim param .

ülker demişsin yok üniv. yaptırmamış yok okul yaptırmammış . şuan ülkeri tartışmıyoruz.istersen daha sonra onuda tartışırız. yani bu ülkede sadece ülker mi var? ETİ v.s. yokmu ? ülker ,kola turkayı çıkardı diye üniv. mi yaptırması gerekiyor? bu ne biçim düşünce ,bu hangi akla hizmet , anlamış değilim.

neyse konumuz bunlarda değil.daha fazla konuşmak istemiyorum. topicin başını okursan konumuz :

PEPSİ Mİ? COCA COLA MI? COLA TURKA MI?

hiç yoktan bu tartışmayı başlatman çok ilginç. topicin konusunu saptırmayalım. diğer arkadaşların hakkına tecavüz etmeyelim.

• <b>Bir insana boş konuşuyorsun demekle;
    O insanın tüm söylediklerinin yalan yada yanlış olduğunu iddia ediyor olman gerekir, Doğrumu ? Ayrıca, ileri sürdüğün karşı fikirlerin de arkasında olman yani, ispatlarının elinde olması gerekir. Bu da doğrumu ? Boş konuşuyorsun diyerek, ileri sürdüğün bu iddia ve savlarla şahsi yönelme yapıyor, hatta biraz da aşağı görüyorsun, Herhalde bu da doğru değilmi ?

Peki o zaman madem sen dolu konuştuğunu iddia ediyorsun, şu söylediğin sözlerinin arkasında birisi olarak <u>DEMOGOJİ YAPMADAN İSPATLA ve AÇIKLA;</u></b>

1- PKK-KADEK’i Türk Ordusu yarattı ?
    2- Terör olaylarını Türk Ordusu başlattı ?
    3- İki müslüman ülkenin yada iki müslüman grubun savaşması halinde hangi ülkenin askerleri şehit olur ?
    4- İslam dininin temeli olan Kuranı Kerimin neresinde “Vatan”’ı kurtarmak için ölenlere “ Şehit” denir diye yazıyor ? Yok böyle bir şey. Ara, Oku, Öğren.
    5- Bir önceki yazımda <b>“Bu kadar stratejik bir bölgede yer alıp ekonomisi çok sağlam olmayan bir ordumuz olsa idi acaba sen, şu anda evinde rahat uyuyabilirmiydin..? Ne dinin, ne inancın ne de sen hayatta olabilirdin belkide şu anda..! "</b>demiştim yoksa hala bu fikrime katılmıyormusun ?
    Katılmıyorsan, sen orduya akıtılan parayı <b> HANGİ ÜLKENİN TEKNOLOJİSİNE AKITACAKSIN VE BU YATIRIMI YAPMAN İÇİN O ÜLKE SANA BU İZNİ VERECEK Mİ ? VERSE BİLE KARŞILIĞINDA SENDEN NELER İSTEYECEK ? YOKSA AMERİKAYI BİR DAHA MI KEŞFETMEYE KALKANLARDANSIN ? BİR F-16 ÜRETMEK İÇİN %(Yüzde) NE KADARINI YERLİ SERMAYENİN ÜRETMESİNE İZİN VERİLİYOR ?
    Birde, ordumuzun şu ana kadar yaptığı teknolojik yatırımların ne kadarından haberin var ? Hiç araştırma yaptınmı ? </b>Hani teknolojiyi biraz, bildiğini düşünerek bu soruyu soruyorum. Yoksa sormazdım.

Ordu bu parayı (yazında belirttiğin Geçen senenin parasını) nasıl yiyor ? <b>Birde bu konudaki ispatlarını öncelikle bekliyorum.</b> Yok öyle, ben taşı attım, taş yuvarlanacığı deliği bulur, deyip kaçmakla. Burda dedikodu yapıp kafaları bulandırmaya çalıştığını sanıyorsan peşinen söyliyeyim aldanıyorsun. Biliyorsan bir şey, anlat bizde öğrenelim. Yoksa sedece işkembeden nağmelerle kendinden başkasını avutamazsın, Atatürkçü olamazsın. <b>Ayrıca, benim ülkemim ordusuna verdiğim bağış ve vergiler, hata ve hatta tüm varlığım feda olsun, helal olsun. </b>
    6- Laikliğin ne olduğunu eğer ki biliyorsan tarif edersen, yada, bildiğin kadarıyla tarif edersen sevinirim. Kulaktan yada gazetelerden öğrendiklerini değil. Gerçek laiklik kavramını bana açıkla.
    7- Kurtuluş savaşında vatanı için ölen mehmetçiklerimizin hangisi Atatürkçü değildi ? Yoksa şimdiki Atatürkçü geçinenler gibi (ki onlar Atatürk’ün bile baş harfini büyük yazmayı “ Zul “ sayarlar...saygı bile duymazlar, küçümserler) sadece işkembeden nağmelerle, ondan bundan duyduklarıyla ettikleri lafları Atatürkçülük olduğunu iddia ederler. <b>Asıl ben görmek isterim, İran veya Irakta çıkabilecek bir savaşta “Vatan Çıkarları” için mi döğüşecekler yoksa, biz bu müslüman ülkede ne arıyoruz, bunlar da müslüman diyip, askere gitmemek için kendilerine güya islami nedenler mi bulacaklar..? </b> asıl onları ben görmek isterim..!!..Hatta göreceğiz de.. merak etme..
    8- Her ülkesini seven’in Atatürkçü olması gerekli olduğu fikrine katılıyorum ama, Atatürkçülüğün ne demek olduğunu bilmeden her kendisinine empoze edilen fikri, Atatürkçülüğü savunuyorum diye, aslında sadece <b><u>Cesur ve de Cahil</u> olduğu için öteberi konuşanlar, Atatürkçülüğü maksatlı saptıranlar asla ve asla Atatürkçü olamaz. Sadece, Atatürkçü geçinir. Atatürkçü olmak için önce onu okumak ve anlamak lazım. Kim bunu yapıyor ? </b>
    Üç Çeşit Cahil vardır;
    1- Bilmez, bilmediğini söyler, (Cahal)
    2- Bilmez, susar, biliyor sansınlar diye (Ehli Cahal)
    3- Hem hiç birşey bilmez, hemde ondan bundan duyduklarıyla atar tutar. (Ehli Mürekkep Cahal)
    Sadece bana yukarıdaki yazında boş konuşuyorsun diyerek bana yöneldiğin için soruyorum.Kusura bakma ama, <b>Sen hangisisin ?</b>

<b>9- Benim konu ile ilgili olarak yazmış olduğum ilk yazı sana değil, YBA’ya cevabendir. Sen niye, alınganlık göstererek üstüne atladın? ben de bunu anlamış değilim. Sana cevap vermemin nedeni benim yazmış olduklarıma karşın YBA’yo savunup benim yazdıklarıma cevap vermendir. İş bu halde iken, sen niye konu colaturka ise; ortaya atladın önce bana bu tecavüzün cevabını ver ? Hiç yoktan bu tartışmayı başlatan kim..?</b>

Bugün sıradan vatandaş bile okul yaptırıyor. Hiç okumuyormusun basında ? Burdaki kasdım, bu zihniyetteki kimseler asla ve asla Cumhuriyet Türkiyesinin temel mantığını anlamamakta inat edip, fikir ve uygulamalarıyla, taban tabana Atatürk ve Atatürkçülükle zıttırlar. Doğal olarak, her vatanını seven hali vakti yerinde olan vatandaşlar gibi ülkemin medeni ihtiyaçlarını karşılama ihtiyacı içinde hissetmezler kendilerini. Okul yaptırmazlar, doğru dürüst vergi bile vermezler. <b>Ne zaman ülkeri yüksek vergi ödeyenler listesinde gördün..?</b> Aksine ülkeyi geriye götürecek her türlü çaba içinde oldular. Bunu da yukarıda açıkladım. Eğer, bir daha okursan anlarsın.

Sana kısaca <u><b>ülkemi gerçekten seven birisi olarak</b></u>, şöyle söyliyeyim, Bence;

<b<font size='3'>Ne CocaCola, Ne Pepsi <u>ama, colaturka, asla...</u></font id='size3'></b>

• genelde cocacola ama cola turkada fena değil
  • off offff

infosist olaylara kalıplarla bakıyorsuz,
    o kalıbın dışında kelime söylüyene hemen saldırıyon..irticacı....
    zaten benim şikayetim buydu
    beni tanımıyon bile

dediğimi tekrarlıyom
    hepimiz gırtlağımıza kadar bok içindeyiz
    kızdığım bazılarının yani ordunun kendini temiz göstermesi

O.. bankta müffettiş arkadaşım var (orduya ait)
    bu konuyu fazla yazamam
    bir şubede yolsuzluk bulundu müffettiş elinde ki kanıt kayıtlarla 4 kişiyi görevden aldı

bir üst kademenin emriyle!!! 4 kişi görevine iade edilldi

şimdi çocuğu sürmeye çalışıyorlar,
    arkadaşımın ne kadar dürüt olduğunu söylemek gerekirse,
    sorgu dosyalarını evde 1 sene saklıyor, ayıklamadan sonra boşa çıkan klasörleri yakıyor!!!
    onları kullanmıyor, devletin malı diye,
    yaw ne olacak günahtır desem bile,

şimdi çocuğu sindirmeye çalışıyorlar

kimse kendini kandırmasın, babam fırıncı orduya ekmek veriyoruz, çocukluğumda hep bir askeri tesise yüzmeye giderdim, üstrütbe bir akrabam var, kimse kendini kandırmasın

eğer kalkınacaksak, her kez hatalarını kabul ettiği zaman ileriye giebiliriz,
    adamlar ekela kendini bi ... zanneden, ancak öle bilgileri olmayan insanlar
    üstrütbe askere Bismark diyorum o ne diyo!!!
    askerlerede verilen eğitim 1930 a kadar o yüzden bi .. bilmiyorlar

• burda sana fazla bir şey yazmıyacam
    çünkü ne desem
    boş...

dediğim gibi ben orduyla ilgiler maddi
    olarak pek çok çirkinlik gördüm

sende içli dışlı ol,
    dönen dümenleri gör,

kendini askeri konuda modern savaş teknikleri, savaş sanayisi hakkında
    bilgi edin ,

sende beni anlayacaksındır...

ben bir ülke istiyorum her kez mutlu yaşasın
    bazıları bir ülke istior sadece benim gibi düşünenler yaşasın diğerleri ölsün..
  • Ben de çevresinde dindar tanınan ve takdir edilen bir adam tanıyorum, sultançiftliğinde, Hara kurmuş, Hayvan Harası.. Her çeşit hayvan var bu harada, ayrıca, elalemin anasıyla, bacısıyıyla, karısıyla Harem kurmuş, boş sandukalardan tabut yapıp herbirine, birer birer Kavuk giydirmiş, Işini bitirdiğini, tabutun önüne koyup tapındırıyor.

<b>Ben bir cami hocası tanıyorum, televizyon seyretmek, teknolojiyi takip etmek, askere gitmek gavur icadı diyor, günah diyor. </b>

Ben bir politikacı tanıyorum, önüne gelenden, rüşvet alıp, görevini adam kayırmak sanıyor.

Ben bir polis tanıyorum, rüşvet almadığı için, arkadaşları tarafından baskı altına alınıyor ve kafayı yiyor. İki polis arkadaşını da vuruyor.

<b>Ben bir başbakan tanıyorum, bir yandan güya özel sektörü destekler görünüyor, diğer yandan baskı ve istibdat rejimilerinden farksız bir şekilde, politik rekabet oluşturduğu için, Formula 1’in arsası karşılığinda, ortak çıkar dengesi oluşturduğu medya ile, göstere göstere, devleti ve devletin olanaklarını kullanarak rakibini bertaraf etmeye kalkıyor. Utanmadan, birde, “ Bana mı sordunuz da parayı onun bankasına yatırdınız, hükümetin(!) ( Devletin değil ) bankasına yatırsaydınız” diyor. Hükümetin bankası da ne ola ki... Faysal Finans mı, Araplaşmış-Türk Bankası mı ?</b>

Cehaletin sonu olmadığı gibi bu ülkede cahillerin de sonu maalesef yok.

<u>Şimdi eğri oturup doğru konuşma zamanı. Dene bir istersen;</u>
    <b>Bir dindar ahlaksız diye tüm dindarları,
    Bir hoca gerici diye, Din’i ve Din müessesesini,
    Birkaç polis ahlaksız diye tüm Emniyet Teşkilatını,
    Diktatör olma sevdalısı bir hükümet başkanı var diye, tüm Türkiye Cumhuriyeti Devletini,

Karalıyalım, ..oklıyalım, tamamen ortadan kaldıralım. Devrim yapalım. İhtilal yapalım. Kan gövdeyi götürsün...Yerine, herkesin mutlu olabildiği başka bir sistem (!?) getirelim.
    Bu arada, Türkiye Cumhuriyeti Ordusunu da ortadan kaldıralım... </b>

Yahu, sen ya ne dediğini bilmiyorsun yada yukarıda tüm söylediklerinin farkında değilsin..Yada hakketen ehli mürekkep bir cahalsın. Sen orduda böyle şeyler oluyor diyip yaptığın dürüst mücadeleyi anlatacağına, kalkmışsın tüm orduyu ..oklamaya...

<b>Senin yapman gereken şeyler var. Hata, bunlar sıradan insanın bile yapacağı şeyler. Ama hiçbiri tüm Türk Ordusunu karalamaya çalışmak, ortadan kaldırmaya çalışmak, değil. Senin yanıldığın nokta bu... Ama, fikir ve zikir, başka başka ise, vur abasına...!!!</b>

Oturduğun yerden, ona buna ..ok attıktan sonra, “ben bir ülke istiyorum her kez mutlu yaşasın “ diyemezsin. Sen de her gerçek Atatürkçü gibi gerek bireysel, gerekse de örgütsel mücadele edeceksin.

Ayrıca sen ki bir ülkede yaşamak istiyorsun , öyle bir ülke ki “ sadece senin gibi gibi düşünmeyenler de yaşasın ve de senin gibiler ölmesin... “ o zaman gördüğün, şahit olduğun her türlü haksızlık ve yolsuzlukla mücadele edeceksin. Sosyal örgütlerde senin gibi bir ülke isteyenlerle bir araya geleceksin. Güç birliği oluştaracaksın. Tüm ileri ülkelerde de böyle oldu. Tepeden gelmedi her şey onlara. Mücadele ettiler. Evrim geçirdiler. Sıra bizde.

<b>Ne adalet, ne de demokrasi, sadece makamlar nezdinde hüküm sürer. Demokrasi ve adalet sokaktaki insandan başlar. Ancak ve ancak ihtilaf vukuunda, makamlar devreye girer.

Senin özgürlüğün, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Bunun ötesinde saygısızlık, onun da ötesinde, tartışma ve kavga, sonrasında, ise emniyet teşkilatı ve adalet kurumları devreye girer.</b>

Ama her seferinde işi bu noktalara vardırmak gerekli değil. Genelde de varıyor. Niçin biliyormusun..? Çünkü bizim ülkede ki özgürlük o kadar fazla ki, insanlar artık bu kuramı tamamen kendi çıkarlarına kullanıyorlar. İşte bu yüzden, kavganı önce sokakta vereceksin. Bunun başka bir çaresi yok. Çünkü hala çoğumuz cahiliz. Ama, yılmayacaksın. Hiç birimiz yılmayacağız.

<b>Unutma, dürüst insanların, en az suç işleyenler (yada işleyecek olanlar) kadar cesur olması gerekir.Eğer ki benim bu yazdıklarıma katılıyor ve gereken çabayı veriyorsan yada vereceksen işte o zaman sen de Atatürkçüsün demektir. </b>

Yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi, ülkemizin her müessesesinde yolsuzluk oabilir ki, zaten var. Bundan Türk Ordusu da nasibini alır. Fakat sırf bu yüzden koskoca Türkiye Cuumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Müessesesini ...oklayamazsın

Askerde gördüğüm bir ..okluğu komutanımın üstüne bildirdim diye dayak yedim. Yılmadım, 5 üstüne gittim. Yine dayak yedim. Beni resmen süründürdüler ve sürdüler. Yine yılmadım. En sonunda Ankaraya gittim. Hepsini sürdürdüm. Eski yerime beni tekrar tayin ettiler. Gittim ve orda da kaldım. Ama bana artık kimse dokunamadı. Paşadan da paşa gibi bitirdim askerliğimi. Tanıdık olmadan, rüşvet vermeden yaptım bunları. Sen de yapacaksın. Her kes yapacak. Bunun başka da bir çaresi de yok. <b>Hala da, askerimden(Paşalarım da dahil) ve askerliğimle iftahar ediyorum. Bu da böyle biline.</b>

Yapılan teknolojik yatırımlara gelince bu konuda yeterince bilgim var hatta hatta brifing verebilecek durumdayım diyebilirim. Bir ara bu konuyu P.M. den de seni aydınlatabilirim.

Benim anladığım kadarıyla sen benden gençsin. Sana, sırf bu yüzden saygım var. Sırf yaşım senden büyük diye de senden saygı beklemiyorum ve de istemiyorum.

<b>Atatürk’ün " Gençliğe Hitabe " 'si var. Senden ricam onu bir oku. O zaman ne demek istediğimi anlarsın. Ordaki gençlik ordu değil, ordaki gençlik sensin, benim... Şu anda toplumun %70’ini oluşturan herkes.... Yani ekonomik özgürlüğü olmayan yada tam olmayan, o büyük çoğunluk....

Başımıza geçecek bir Atatürk beklemeyelim. Eğer ki onu iyi anlarsak, herbirimiz birer Atatürk'üz demektir. </b>

Bir şey daha var. Belki anlayamadın ama, yukarıda yazdıklarımın hepsi benim deneyimlerim, yaşam tarzım ve teorik ürünlerimdir. Hiç bir yerden alınma yada kopya değildir. <b>Yalnız “ hiç bir şekilde de izin almadan kopya edilemez “, desemde işte buna inanma çünkü, edilebilir ve ben bundan şeref duyarım.</b>

Seninle benim, aramızdaki fark; Yarım bardak su kadar. Bu bardak benim olduğu sürece, eğer ki yarısı boşsa, dolduralım, yarısı dolu ise, öteki yarısı niye boş kalsın ?, Farkımız anca bu kadardır. ( Bardağı, burda vatanıma benzettim )

<b>Benim ülkem, hiç bir şahsi ya da örgütsel, maddi veya manevi çıkar gözetmeden, sadece vatanının gelecekteki çıkarları için, elindeki doğrularla yetinmeyip, daha doğrusunu arayan insanların ülkesi olduğu anda, artık, bu ülkede yaşayan insanlar mutlu olmaya başladı demektir.G.G.© </b>

<u>colaturka Olayı benim gerçekten ne zaman televizyonda görsem midem bulanıyor. Niye mi ? Aslında yukarıda açıkladım. Ümmetçi bir zihniyete sahip bir kişinin, sırf kendi gibi haraket edeceklere(!), finansal destek sağlamak amacıyla, ortaya fırlattığı bir ürünün reklamında, hiç bir şey anlamadığı ve de bilmediği milliyetçilik ve vatanseverlik duygularımı kullanmaya veya yozlaştırmaya çalıştığı için, bu asitli ve de hiç bir yararı olmayan sıvıyı gırtlağımdan sokmaya çalıştığı için, sevmiyorum, istemiyorum. </u>

<b>Her şeyi olduğu gibi, reklam denen olayı da ..ıçımızdan algılıyoruz.<font color='red'>Bence bu reklam yasaklanmalı !. </font id='red'>Hiç bir batı ülkesinde, direkt bir ülkenin tüm insanlarını çağrıştıracak bir reklam yapamazsın. Marka koyamazsın. Cola U.S.A. GermanBeer, VodkaCanadian. Yapamazsın. Yasaktır, yasak..!! <font color='red'>Milli duyguları kullanıp bundan maddi çıkar elde etmek büyük SUÇTUR.. SUÇ.. !! </font id='red'></b>
    Sedece bazı ülkeler, kendi ülkesinin reklamının yapılması amacıyla, bu tür malların satılmasının suç olmadığı az gelişmiş ülkelere sadece ihraç amacıyla bazı marka ürünler yapıp satıyorlar. " Finnish Vodka " da olduğu gibi.

• Ifosist ve YBA Yüzbaşılar,
    Her ikinizi de "gri alana" davet ediyorum. Kurtulan artık şu "siyah-beyaz"ın ikili esaret sisteminden.
  • "Savaşa gidiliyorsa, önce vatanın için gidersin sonra, tanrıdan ve inancından güç alırsın. Tarihte, hiç bir savaşın gerçek nedeni inanç olmamıştır ve de olmayacaktır. Fakat insanlara savaşması için neden olarak inançları öne sürülmüştür, Haçlı seferleri gibi, İstanbulun fethi gibi. Kadeş savaşı gibi, Bedir Savaşları Gibi, Filistin İsrail Savaşları gibi... Savaşların nedeni tamamen ekonomiktir. Savaşın nedeni; ülkeler arası çıkar dengelerinin bozulmasıdır. Sen eğer buna inancını karıştırırsan baştan kaybettin demektir. İşte bizim ordumuzun temel varlık nedenlerinden birisi de budur. Ülke Çıkarlarını korumak. Yoksa, senin şahsi duygularını, şahsi inancını korumak değil..!! Ülke çıkarları korunursa, Vatandaşlar, ve onların hür ve serbest inançları da korunmuş olur. Aksi söz konusu dahi bile olamaz."

infosist,
    yazınızda bir kısım doğrular olduğu gibi bana göre bir kaç yerde yanlışlar var da, ama en çok buna takıldım.
    savaşların sebebleri sadece ekonomik oluyorsa;
    mesela filistindeki olayları ya da pkk'lı teröristleri hangi ekonomik temele oturtuyorsun. doğru yada yanlış bir inanç peşinde gidiyorlar.
    mesela pkk için bir ülke mi var da ekonomileri için savaşıyorlar.
    hepsi biryana da bedir savaşları'nı da (benim bildiğim bedir savaşı bir taneydi ama)ekonomik sebepler sınıfında değerlendiriyorsunuzya bu çok ilginç. her insanın (devletin)hayatlarının bir gayesi hedefi vardır.
    amaç sömürgeler oluşturup dünyaya hükmetmeye çalışmak, zneginleşmekse, savaşlar barışlar hep daha çok zenginlik için yapılır.
    amaç inançsa (maddi değil de maneviyse, filistinde yada bedir savaşında olduğu gibi)savaşlar inancını yaşamak için yapılır.
    insanlar ya da devletler parayla ekonomik güçle ayakta kalamazlar. çimentosuz harçsız duvar gibi bişey olur bu.
    ben şahsen inanmıyorum amacı ekonomik olan bir savaşta insanın üzerine bombalar bağlayıp kendini öldüreceğini. başka bir sebebi olsa gerek.
    birde yukarıdaki benzetmelerin hiçde hoş ve doğru değil.birisi de çıkıp senin yazına karşılık cola'na karşı başka bir cola ismi uydurursa senin de pek hoşuna gitmez herhalde. daha dikkatli olmak lazım.

• infosist,
    yazınızda bir kısım doğrular olduğu gibi bana göre bir kaç yerde yanlışlar var da, ama en çok buna takıldım.
    savaşların sebebleri sadece ekonomik oluyorsa;
    mesela filistindeki olayları ya da pkk'lı teröristleri hangi ekonomik temele oturtuyorsun. doğru yada yanlış bir inanç peşinde gidiyorlar.
    <b>Şu anki israil bölgesi aynı zamanda, filistin’i de kapsıyor. İsrailliler, kendi ülkeleri içerisinde filistinlilerle beraber yaşamayı öngörürken, filistinliler ise, kendi sınırları içerisinde dış ve iç işleri bağımsız bir ülke istiyorlar. Paylaşılamıyan bölge ise su ve tarım bölgesi. Filistinliler o bölgeyi istiyor. İsrailliler de doğal olarak vermiyor. Ortadoğu kurak bir yer. Bir damla suyun ekonomik değeri herhalde tartışılmaz. Yıllardır filistin israil savaşları olup gidiyor. Hangimiz doğru dürüst bir araştırma yapıyoruzki ? Yıllardır süren bir savaş, her zaman televizyonda ve basında gözümüzün önünde.. artık hepimiz kanıksadık... hata ben bıktım diyebilirim.. araştırmaya ne gerek var ki...?.. böye düşünenleri de garipsemem doğrusu.. onlarda haklılar..</b>

mesela pkk için bir ülke mi var da ekonomileri için savaşıyorlar--->
    <b>Bilgi sınırları içerisinde, tartışmalar da sınırlı oluyor maalesef. Tartışmalar, doğal olarak bilgi alışverişini de kapsar o nedenle anlatıyorum. Cumhuriyet tarihimiz boyunca tartışılan ve aslında bir petrol bölgesi olan doğu anadolunun paylaşılma planları yıllar önce önce yapıldı ama kimsenin haberi yok. <u>Sevr</u> anlaşması ile ilk defa ön plana getirldi bu konu, güya kürdistan kurulacak orda diye. Sen niye 4 yıllık 1.Dünya savaşı bittikten bir 4 yıl daha sonra Kurtuluş Savaşı verdi sanıyorsun ki bu milletin..?.. Bu madde <u>Lozan</u> Anlaşması ile ortada kaldırıldı. Bu ise Kurtuluş Savaşını kazanmamız sonucu oldu. Bu plan halen yürürlülükte. Sadece öteberi uyutulmakla meşguluz. Daha yeni bir petrol sahası bulundu orada. Açılacak 20 kuyu Türkiyenin bir yıllık tüm petrol ihtiyacının %5’ini karşılama kapasitesine sahip. Bunun gibi binlerce sondaj alanı var orada. Keban Barajı faal bir şekilde sulama alanı amaçlı kullanıldığı zaman orada 2 tane daha Türkiyenin gıda ihtiyacı karşılanabilir. Yapılan ekspertiz raporları bunları zaten ispatlıyor.
    Ekonomik neden sormuştun. Ufak bir savaşın çıkması için, sadece kendi başına su bile yeterlidir. Orda ise, su var, tarıma müsait araziler var, her an çıkarılmayı bekleyen milyarlarca varil petrol var. Daha savaş veya iç savaş nedeni mi arıyorsun ?

Orta doğu petrol bölgesi olduğu için yıllardır savaşlar durulmuyor. Savaş bir ülkenin ekonomisini gelişmiş ülkeler tarafından kontrol altında tutmak için iyi bir araçtır. Parçala, Böl, Yönet !. Bu, yıllardır böyle olageldi. Ortadoğunun petrolünü başka türlü yönetemezler. Mutlaka savaş olaması lazım ki, ordaki ülkelere, gelişmiş ülkeler hem silah satsın hemde onları bu sayede kolayca yönetsin. Orada çıkacak savaşların hiç bir zaman net bir galibi olamaz. Ordaki dengeler bu sistem üzerine kurulu. İran-Irak savaşı, İsrail-Arap(Filistin-Mısır-Suriye) savaşı gibi.... Asla net bir galibi olmaz, olamaz... Olduğu takdirde savaş biter demektir. Bu ise gelişmiş ülkelerin işine gelmez.
    Doğuda ise benzer planlar yıllardır uygulanmaya çalışıyor. Hala farkında değilmisinin..?</b>

hepsi biryana da bedir------->
    <b>Bedir kuyuları vardı o tarihlerde. Güçlü, sözü geçen ailelerin yönettiği kabileler vardı o zamanlar. Kureyşliler gibi mesela.. Kuyular, o zaman kimin kontrolünde ise, o bölgeden develeriyle geçmek zorunda olan tüccarlardan vergi alıyorlardı. Bedir, mevki olarak, hem suyu hem, develer için hazır tutulan, saman ve yeşillik, geçen tüccarlar için gida ve konaklama sağlayan özel bir bölge idi. Ordan geçmek zorunda olan tüccar ve deve kervanları Bedir’e uğrayıp, kendilerini ve develerini dinlendirmek, su ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için masraf yaparlardı. Ayrıca, o bölgeden geçti diye vergi de verirlerdi. Kuyulara kim sahip olursa o bölgenin ve gelirlerinin de sahibi oluyordu. Doğal olarak, ekonomik özgürlüğe sahip olmak isteyen bir grup, diğer grubun elinden ancak savaşarak bunu yapabilirdi. O zamanlar bunun başka bir yoluda yoktu. O dönemde İslamiyetin, gelişmesi müslümanların zenginleşmesi için böyle bir gelir kaynağına ihtiyaç vardı. Bedir havzası tüm göç yollarını üzerindeydi o zamanlar. Ayrıca insanlar, Mekkeden Medineye, Medineden Mekkeye gitmek için Bedir havzasından geçmek zorundaydılar. Kabe ise, içindeki putlar yok edildikten sonra kutsal oldu. Hac, Bedir kuyuları ele geçtikten sonra, Kabedeki putlar yıkıldıktan sonra, farz oldu, önce değil. </b>

amaç sömürgeler oluşturup----->
    <b>Bu fikrine objektiflik(tarafsızlık) çerçevesinde ideolojik ve felsefi olarak katılıyorum. Fakat, ülkelerearası çıkar ve menfaat ilişkileri söz konusu olduğu zaman, konu paradır, para kaynaklarıdır, yani ekonomidir. Bu durumda yine, bir yöneten vardır birde yönetilen. Yöneten ülkeler(Zengin olanlar) hiç bir zaman barış yapıp yönetilenlerin de zenginleşmesini istemez. </b>

amaç inançsa (maddi değil de maneviyse----->
    Sen buna inanmak istiyorsan devem et. <b>Tarih öyle söylemiyor. Nedenlerini de yukarıda anlattım. İster inan, ister inanma.</b>

insanlar ya da devletler parayla------->
    <b>Bir ülke eğerki zenginse, o ülkede tüm yaşayanlar fakir ülkelerde yaşayanlardan daha mutlu demektir. Bu mutluluğu bozmamak için, zenginliği devam ettirmek için, gerek içeride ve gerekse de dışarıda her türlü önlemi alırlar. Dolayısıyla, o ülkede ne kadar karışık ve karmaşık inanç sistemi olursa olsun o ülkede demokrasi de olduğu sürece, her daim ayakta kalır. ( ABD'de en az 250 çeşit Hırıstiyanlık var. Bir o kadar da farklı din var. Herbirinin de ayrı ayrı gelir kaynakları var. Bu inanç sektörü dünyanın her tarafındaki dinler için geçerlidir.) Ülkeler önce kendi sınırları içerisinde uluslararası dengelerin devam etmesi için zenginlik ve ekonomik refah için çaba gösterirler. Bunun aksi düşünülemez ki zaten. Sen olaya tek açıdan bakıyorsun. Adamı hep camide yada kilisede tutamazsın ki. Tutsan bile nasıl bir ülke olur ki bu senin istediğin ? Ülke zengin ve refah içinde ise, inançlar da o denli güçlü olur. Ekonomik durumu kötüye giden bir ülkede her zaman işsizlik, yolsuzluk, hırsızlık baş gösterir. Bunun inançla bir alakası yoktur. Adam artık, iş bulamıyorsa, ailesini geçindirmak zorunda ise, inanç olayı orda biter. Tek farkla; ancak, bir ülke yeni baştan kuruluyursa, ekonomik durumdan ziyade, bireylerin ülkü, güç ve inanç birliği önemli bir ağırlık oluşturuyorsa. Yinede bunu yapabilek için silah ve dolayısıyla, ekonomi gerektirir. Aksi takdirde, dünya tarihinde ki bir çok bağımsızlık savaşı gibi bunlarda tarihin sararmış sayfalarının arasında kaybolur gider. Bizim kurtuluş savaşındaki en büyük başarı, ekonomik destekli olaması idi. Atatürkün üstün politik ve ekonomik dehası burda yatıyor zaten. Parayı mı nerden buldu. Söyliyeyim. Hindistandan değil, basbayağı Lenin’den aldı.
    Emperyalizme savaş açıyorum denilerek yüzlerce kilo altın alındı Sovyet Rusyadan. Silahlar mı nereden geldi ? Bir çoğu anadoluda, büyük bir kısmı ise markasız olarak Sovyet Rusya dan geldi bu altın karşılığında. Osmanlının borçları gibi bunlar da Atatürkün üstün ekonomik dehası ile hepsi geri ödendi. Lenin, ödenemiyeceğini düşünüp, Türkiyenin kominist olmasını bekledi fakat, bu bekleyiş maalesef boşa çıktı. Bu arada bu borç para alınırken, İnönünün de yüksek politik dehasını da unutmamak gerek. Bu da apaayrı bir konu... </b>

ben şahsen inanmıyorum amacı ekonomik ------>
    <b>Bu kişiye, savaşması için, kendini öldürmesi için inancının sorgulanması ile sistemli olarak bu hale getirilir. Ayrıca, geride kalan ailesi de ekonomik olarak desteklenir. İnanç ise, dini için öleceğidir. Yani “Şehit” olacağı öğretilmiştir ona. Şehit olur veya olmaz. Sıra sana gelirse sen de düşünürsün olup olmamayı ama, onu da yönetenler vardır mutlaka. Amaçlanan hedef onu yönetenlerin hedefidir doğal olarak. Bu da çok tabidir. Çünkü, yönetenler, üstüne bomba bağlayıp kendini patlatmaz. Bu da çok doğaldır. Çünkü, herkes yönetici olamaz. <u>İşte, yönetenler, görevleri gereği hangi ekonomik değerler için savaşılacağına veya ölüneceğine karar verenlerdir, kimlerin öleceğine karar verenlerdir. Araç inanç, amaç ve sonuç ise her zaman ekonomiktir.</u></b>

<b>Aynı colaturka olayında olduğu gibi.<font color='red'>Bu reklam yasaklanmalıdır!!!.</font id='red'> Hiçbir kimse, benim dinime veya ülküme olan inancımı sorgulayamıyacağı gibi, bunları kullanarak maddi çıkar da sağlayamaz. İşte bu yüzden, bence, adını colaturka koyması veya colaaleyküm koyması ve de bu amaçla reklam yapması, yanlıştır, <font color='red'>cola<font color='black'>turka</font id='black'> bir SUÇTUR..!! ve YASAKLANMALIDIR..!!</font id='red'></b>

birde yukarıdaki benzetmelerin hiçde hoş ve doğru değil.birisi de çıkıp senin yazına karşılık cola'na karşı başka bir cola ismi uydurursa senin de pek hoşuna gitmez herhalde. daha dikkatli olmak lazım.
    <b>Bundan hiç birşey anlamadım, kusura bakma. Hele bir anlat da ne kadar dikkatli olmam gerektiğine ben karar vereyim. Benzetmelerim hoşuna gitmiyorsa, okumazsın olur biter yada sen, benim hoşuma gitmeyecek bir benzetme yaparsın... Açıklama bekliyorum. Açıklama yapmadan önce de yanlış bir anlaşma olmasın diye yukarıda yazdıklarımın hepsini iyi okumanı tavsiye ederim.</b>

• "Kara gazoz" un hangisini içersiniz anketinden bakın nerelere geldik. Bu yazılanların bu topic altından başka bir topic altına taşınması gerekiyor. Orada daha çok katılımcı bulacaktır. Burada çok az kişi görüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.