Karl marx Anlıyorum,takdir ediyorum ama aristodan aldığı güçle özne metafiziği yapması olsun,zaman faktörünü hiçe sayması,ekonomiyi sıfır toplamlı görmesi praksisinin fenomal nitelikten uzaklığı ve doktorinel nitelikte olması,toplumcu olması gibi etkenlerden hiç uyuşmuyoruz Tabi negatifi olan(asıl negatifine fuko deniyor Sonra post xxx'ler(sosyal post modern akademisi) pre gazali dönemi filozoflar,elektizminden ötürü fransız aydınlanmacıları(buna bağlı olarak minör isimlerin geneli),post marksistlerin bazıları,pozitivistler,pragmatistler,stoikler,mekanistler,şimdinin perspektifiyle felsefe adı altında spirütalizm yapan karşı rasyonal kanatçı isimler geliyor Post kant sonrasına önem verdiğim için materyalizm,rasyonalizm geyiğini sevmem Aristo ve platonda özellikle çapraz okuma anlamında gerekli ve hak ettiği değeri vermeme rağmen onlara dair yapılan geyiklerin üretimi batlayıp belli konu ve düşünce sapaklarında sıkıştırdığı için ısınamam bazen.Aynı şekilde antik çağ rafine bulmadığım ve teolojiye yakın bulduğum için ilgi alanım değil Ayrıca siyaset felsefesini genel olarak sevmem < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 28 Eylül 2020; 13:18:54 > |
Pek ısınamadığınız filozoflar

-
-
ne diyo ya bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekşi sandı herhalde hocam
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: VitoTheFather
Ekşi sandı herhalde hocamEkşici üslupla yazmadım ki.Hem ekşi normieleri ne bilsin felsefe
-
Siz ne düşünüyorsunuz hocam @LePortaBim
Ve sizin marx ve sokrates nefretinizi biliyorum @Nat Alianovna
-
niçe
manyak felsefesi kendisini de insanları da mutsuz etmek delirtmekten başka bir işe yaramaz çünkü
-
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806niçe
manyak felsefesi kendisini de insanları da mutsuz etmek delirtmekten başka bir işe yaramaz çünkü
Yalnız niçe hayatı olumluyor ve mistisizmden çok etkilenmiş
Çok sonradan deliriyor o,hastalıktan kaynaklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 28 Eylül 2020; 15:15:26 > -
Slavoj Zizek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZodionYalnız niçe hayatı olumluyor ve mistisizmden çok etkilenmiş
Çok sonradan deliriyor o,hastalıktan kaynaklı
Alıntıları Gösternihilzme gıcığım
-
@CeyKalDa hocam iyi bir filozof, yazılarını zevkle okuyorum ama yine de bir soğukluk hissediyorum ona karşı. Isınamadım.@Kanatlandırmayan_Redbull
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ted MosbySlavoj Zizek.
Seni yok ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806nihilzme gıcığım
Alıntıları GösterNiçe nihilist değil.En azından anladığın anlamda.Leportabim hocam niçe okuması yapmıştı o size durumu net izah eder
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZodionSeni yok ederim
Alıntıları GösterTam da bir Slavoj hayranından beklenilen cümleler, hakaretler. İstirham ediyorum, suratınıza da istifrar ediyorum. Sağlıkla kalın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 28 Eylül 2020; 15:33:5 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ted MosbyTam da bir Slavoj hayranından beklenilen cümleler, hakaretler. İstirham ediyorum, suratınıza da istifrar ediyorum. Sağlıkla kalın.
Alıntıları GösterBiz derrida değiliz ki herkesi kucaklayalım.Suratıma kustunuz,acaba rock star zizekin konserinde içip işeyip defekasyon yaptığın için mi kustunuz.Çünkü ancak orada kusulabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 28 Eylül 2020; 15:37:11 >
-
Filozof Atakan'a hiç ısınamadım
quote:
Orijinalden alıntı: ZodionBiz derrida değiliz ki herkesi kucaklayalım.Suratıma kustunuz,acaba rock star zizekin konserinde içip işeyip defekasyon yaptığın için mi kustunuz.Çünkü ancak orada kusulabilir
Alıntıları GösterAha, pok yiyen Celal bir, pok üreten Slavoj iki.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ted MosbyAha, pok yiyen Celal bir, pok üreten Slavoj iki.
Alıntıları GösterHırsızın hiç mi suçu yok ?
-
Hocam tam olarak Nihilist olmasa bile Niçe ahlak felsefesini nihilizme göre kurmuş diye biliyorum.
Niçe Nihilizmi mevcut düzenin doğal bir sonucu olarak görüyor. Hatta üst insan ideali vardı sanırım Niçenin. "Tanrı öldü" diyor kendisi hatta bir kitabındaydı sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: baterenHocam tam olarak Nihilist olmasa bile Niçe ahlak felsefesini nihilizme göre kurmuş diye biliyorum.
Niçe Nihilizmi mevcut düzenin doğal bir sonucu olarak görüyor. Hatta üst insan ideali vardı sanırım Niçenin. "Tanrı öldü" diyor kendisi hatta bir kitabındaydı sanırım.
Post kanttaki teolojik çözülmelerden sonra rasyonalistler dinin etkisinin kırıldığı için umutsuzluğa,nihilizme düşeceğini fikrindeydi.Bu kırılma ya da makas hristiyanlığın getirdiği ilahiyat sorunlarıyla yani orta ve geç partistik dönemde başlamıştı aslında.Örneğin kant pratik akılı geliştirirken motiflerinden biri dini tamamıyla kenara atmamaktı zira felsefesi buna imkan vermiyordu.Buna ikinci apolojist dönem denebilir bir anlamda(ilki erken partistik dönemde ağırlıklı olarak)
Niçenin tanrı ölmüştür lafı da hristiyanlığın kronik sorununa atıftır.Bu bağlamda bakarsak parçalar birleşiyor.Hristiyanlığın kronik sorununa karşılık bengi dönüş fikrini geliştirmiştir
Niçeye kıyasla cioran ve heidegger gibi isimler daha nihilisttir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 28 Eylül 2020; 15:46:25 >
-
Kesinlikle Nietzsche. O yok bu yok ne var o zaman?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Ekşi sandı herhalde hocam
|
ne diyo ya bu
|
Benzer içerikler
- kafaya darbe aldıktan sonra kaç saat uyunmalı
- ayda 100 bin tl kazandiran işler
- sevgiliyle otelde kalmak
- majezik alkol etkileşimi
- pencere kenarı silikon
- çay emojisi
- discord açıldı mı
- prompt mühendisliği nedir
- izafiyet teorisi nedir
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X