Şimdi Ara

PC KENDİLİĞİNDEN RESET ATIYOR FAKAT AÇILMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PC reset atıyor ama reset sonrası tekrar görüntü gelmiyor. Yalnız pc çalışmaya devam ediyor.Sorunumuz şöyle oldu: pc açıkken durduk yere kapanır gibi oldu ve monitör sinyal alınamadığını belirten uyarı vermeye başladı. Fakat aynı zamanda pc çalışıyor işlemci ışığı falan yanmaya devam ediyor. Ben de reset tuşuna basıp resetlemeye çalıştım ama reset yapmadı. Elektiriğini kestim denedim yine olmadı. Yaklaşık bir saat bekledim pc yi açtım açıldı ama yaklaşık yarım saat sonra aynı şekilde tekrar kapandı. ( aslında yine pc çalışıyormuş gibi ama monitörde görüntü yok).

Arkadaşlar pc yi genelde emule için uzun süreler açık bırakarak kullanıyordum. 1000 lik güç kaynağı, işlemci soğutması için ninja mıne, kasa olarak aopen impression kullanıyorum. yani işlemcinin veya kasa içindeki herhangi bir donanımın ısınması mümkün değil. Ancak dün gece hava bayağı bozuktu sanırım belki bu yüzden olmuş olabilir diye düşünüyorum. (Anakart kaynaklı.) Yoksa başka ne sebep olmuş olabilir ? Böyle bir şeyi virüs yapabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenai -- 23 Ocak 2010; 22:27:49 >

• Monitör ü onboard olarak çalıştırmayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki41

Monitör ü onboard olarak çalıştırmayı denediniz mi?

Onboard olarak çalıştırmayı nasıl yapmalıyım acaba?
  • Monitörü ve ekran kartını başka bir pc de deneyiniz. Onboard ile kastedilen anakart üzerinde tümleşik ekran kartı var ise onunla monitörü bağlayıp kullandınız mı diye sormuş arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Monitörü ve ekran kartını başka bir pc de deneyiniz. Onboard ile kastedilen anakart üzerinde tümleşik ekran kartı var ise onunla monitörü bağlayıp kullandınız mı diye sormuş arkadaş

Anakartta onboard ekran kartı yok. Anakart gigabyte 965 ds3 , ekran kartı 7600 sonic.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenai -- 23 Ocak 2010; 21:58:44 >
  • Bu arada power sup. fsp epsilon 700 wattlık.
  • allah yardım etsin valla bana da benzeri oldu çözüm yok :D yenianakart alacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Monitor kaç senelik kablolarında bir kırıklık vs. olamaz mı? Yani gittiği zaman monitör kablosuyla bir oynamayı dene.
  • sorun psu da olabilir...
  • sınma söz konusu değilse e kartını bi söküp takın slotlarda tozlanma olmuş olabilir bide ekrana görüntü gelmediğinde sistem açılıyor demişsin
    o anda ekrana görüntügelmese bilie sistem in açıldığı sesi vardır kısa bir kerelik bi dıt sesi o sesi alabiliyormusun o ses çok önemli
  • aynı sorun bende de var..arada kendini kapatıyor sonra ekrana görüntü gelmiyor elektrikten çekiyorum ekran kartıyla oynuyorum monitörün kablosuyla oynuyorum geliyor valla çok değişik bi sorun bu dokunmaya korkuyorum alete gitcek diye:(
  • Arkadaşlar tüm cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürler. Bugün kasayı açtım tüm tozunu aldım ekran kartını temizledim ama nafile. Açma düğmesine bastığımda makine çalışıyor işlemci fanı psu kasa fanları hepsi çalışıyor ama başlangıçta gelen o bip sesi gelmiyor, görüntü falan yok. Sorun tamamen anakart kaynaklı olabilir mi sizce. Tekrar teşekkürler.
  • Arkadaşlar eğer sorun anakartta ise tamiri mümkün olabilir mi yoksa yenisini mi almalıyım?
  • anakartin marka modeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

anakartin marka modeli?

GIGABYTE GA-965P-DS3 rev 3.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenai -- 25 Ocak 2010; 0:57:33 >
  • - PSU, Ram, Ekran kartı, işlemci den emin olmadan anakartın direkt arızalı olduğuna karar veremezsiniz. Özellikle PSU anakartın ışıklarını yakar çoğu zaman fanlar da çalışabilir ama sistemi besleyecek voltajı veremediği durumlar olur.

- Ram: Bazen slotların yerini değiştirmekle bile sistemin açılması mümkün olabiliyor. Arızası durumunda ekrana görüntü gelmeyebilir

- Anakart arızalı ise eğer; anakartın besleme devresinde basit bir arıza ise onarılması mümkündür. Üzerindeki kondansatörleri bir gözden geçirmek gerekir öncelikle şişmiş akmış olan var mı diye.

Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

- PSU, Ram, Ekran kartı, işlemci den emin olmadan anakartın direkt arızalı olduğuna karar veremezsiniz. Özellikle PSU anakartın ışıklarını yakar çoğu zaman fanlar da çalışabilir ama sistemi besleyecek voltajı veremediği durumlar olur.

- Ram: Bazen slotların yerini değiştirmekle bile sistemin açılması mümkün olabiliyor. Arızası durumunda ekrana görüntü gelmeyebilir

- Anakart arızalı ise eğer; anakartın besleme devresinde basit bir arıza ise onarılması mümkündür. Üzerindeki kondansatörleri bir gözden geçirmek gerekir öncelikle şişmiş akmış olan var mı diye.

Kolay gelsin

İşin kötüsü PSU, Ram, Ekran kartı, İşlemci bunları test etme imkanım yok. Sorunu evde halletmeye çalışıyordum ama sanırım olmayacak. Anakartı Vatan Bilgisayardan, CPU (E4300), Ram (Geil 1x2 gb 800), PSU (FSP Epsilon 700 watt) ları İnventus'tan, Ekran Kartını (Palit 7600 GS Sonic) Exa'dan almıştım. Kasayıda Exe diye bir firma vardı oradan almıştım. Şimdi kasayı nereye götürsem doğru olur. Kasa İnventusta monte edilmişti.

• quote:

Anakart arızalı ise eğer; anakartın besleme devresinde basit bir arıza ise onarılması mümkündür. Üzerindeki kondansatörleri bir gözden geçirmek gerekir öncelikle şişmiş akmış olan var mı diye.

Dün gece internette biraz araştırdıktan sonra bu kondansatör sorununu farkettim, pc yi sabah kontrol ettim ama anakart katı kapasitörlü kondansatör üzerinde artı ya da çarpı gibi bir işaret göremedim herhangi bir şişme de farkedemedim. Zaten cpu soğutucusu çok büyük zorla bakabildim.
  • Parçaları aldığınız yerler garantisini veriyorlar. Bu durumda birşey söylemek güç parçaları aldığınız yerlerle bir görüşün kasa olarak getirin bakalım diyen olursa oraya götürün.
  • tamamıyla aynı sorun şu an bende de mevcut acaba bu sorunu yaşayıp çözüm bulabilen arkadaşlar var mıdır ??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.