Nasıl bir sistem kurulmalı?
Arkadaşlar çalıştığım firmada bir sisteme yada sistemlere ihtiyacımız var. Bunun içinde ne almamız gerektiğini sizlere sormak istiyorum. Kurumsallaşmak adına ilerlemek içinde sistemin dışarıdan saldırı almasını engellemekte lazım.
- firewall gerekli bunun farkındayız fakat nasıl bir firewall? fpsense gibi bedava yada destegini alabileceğimiz bir ürün mü yoksa donanımsal bir firewall mu almak daha mantıklı? siz olsanız ne yapardınız?
- bir mail server bir tane web server ve 1 tane de cloud kurmak istiyoruz. cloud a heryerden erişim vermek istiyoruz. yani çalışmalar burada olsun bilgi kaybını minimuma indirmek istiyoruz tabi yedekte alınması gerekiyor. bundan dolayı da vpn kurmak gerekiyor sanırım. bu sunucu işini de tek makinada VM ile çözebilir miyiz? yoksa tek tek sunucu mu almak daha mantıklı? şu an için çok fazla maddi gücümüz yok ama bu ileride olmayacak değil. bunları windows ortamında herkes çözebiliyor linux tabanda yada unix tabanda ne yapabiliriz?
Arkadaşlar, Evlenirken aldığım ama şu anda kullanmadığım tablet üzerinde herkesin yaşadığı problem için en azından gecici bir çözüm oluşturmayı denedim. EBA herkesin en büyük sorunu. ben bu sorunu yaşamadım ama yaşayanlara yardım etmeye çalıştım. 1 haftadır araştırma yapa yapa bir tane rom buldum ve vestelde bu room u çalıştırdım. kitkat 4.4.2 den yukarı güncellemesi olmayan ama A33 allwinner quad core işlemcisi olan bir anakart neden 4.4.2 de bırakıldı anlamadım. Vestel zaten çok destek çıkarabilen bir firma değil. Buyrun bir deneyin umarım bir kaç kişinin işine yarar.
Link trafımca kaldırılmıştır. Link adresi isteyenlerin bana mesaj atması rica olunur.
tableti download moda almak için ise ses tuşlarına basarken usb yi takin ve sonrasında 10 kez power tusuna basin. download moda aldiginizda bilgisayarınızda unknown device yada bilinmeyen aygit goreceksiniz. bunu driver guncelle diyerek dosyanin içindeki klasoru gosterin driver yukleyecektir sonrasında phoenixsuit ile dosyayı gösterip img dosyasını tablete atin. yeniden basladiginda tek yapmaniz dili degiştirmek.
Bu konuda hiç bir sorumluluk almiyorum. Bilmiyorsaniz bilen birine gösterin konuyu o yapsın. Tablet brick olabilir. risk sizin. birde bu dosyayı ticari olarak kullanıldığını anlarsam dosyayı kaldıracagim umarim sadece ihtiyac sahipleri kullanır.
Set dungeon sorunum..
|
General mobile discovery anakart tamiri yada degisimi
w70 eken wm8850 nin yazılımı yüklenmiyor.
|
Tek sata portu
|
Xerox 3100mfp hakkında
|
Usb den molex yada sata guc donusturucu
|
Carpan kırık laptop islemcisi
|
Meslek: Makine mühendisi
Bu imza kime batıyorsa ona girsin. bir laf söyledim sonuna kadar da arkasındayım. kime batıyorsa gelsin söylesin ona batacak şeyleri ben bulur ona tekrar sokarım. |
Mandolorian, Mechanical and HVAC pro. Designer of Wall Hung Boilers and Central Wall hang boilers. Process Engineer. Interest Computers and new technologies... Researcher . Good learner. Padawan of Welding engineering New project. What is pfsense. How can use it and how can add virtual pc on pfsense and truenas project. Everything has begining with me.. Özel bir AR-GE şirketinde proses ve devreye alma mühendisi (kombi ve kazan). Mandalorlu 4 ayrı kombi üretim fabrikası ile alakalı. Mekanik ve Tesisat Profesyoneli. Kaynak mühendisi olma konusunda yol almaya çalışan bir padawan... Benim imzalarım kimi rahatsız ettiyse ona girsin. böylece rahatlar. |
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 0
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware