Şimdi Ara

pc açılırken windows ön yükleme yöneticisi ile açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
28.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • neden böyle birşey cıkıyor arkadaslar kalksın istiyorum windows 7 ile devam etsin istiyorum :S

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Ön Yükleme Yöneticisi ile Karşılaştığında Ne Yapılmalıdır?

Bilgisayarınız açılırken Windows Ön Yükleme Yöneticisi ile karşılaşıyorsanız, bu işletim sisteminizle ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Windows Ön Yükleme Yöneticisi, bilgisayarınızdaki yüklü işletim sistemlerini yönetmekten sorumlu bir araçtır.

Windows Ön Yükleme Yöneticisi Kapatma

• Windows 7 ve daha yeni sürümlerde, F8 tuşuna basarak Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri menüsüne erişebilirsiniz.
    • Önyükleme Sırasını Değiştir seçeneğini seçin.
    • Windows Ön Yükleme Yöneticisi'ni devre dışı bırakın.

Windows 7 Önyükleme Yöneticisi

• Windows 7 için, BOOTMGR dosyasını yeniden oluşturmanız gerekebilir.
    • Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın.
    • Aşağıdaki komutları girin:

bootrec /fixmbr bootrec /fixboot

Windows Önyükleme Hatası

• Windows Önyükleme Hatası genellikle BOOTMGR eksiktir veya Windows yükleme işlemi başarısız oldu mesajlarıyla karşılaşmanıza neden olur.
    • Bu sorunları gidermek için:
      • Windows Yeniden Yükleme Diski veya USB Sürücüsü kullanarak bilgisayarınızı onarın.
      • Windows Onarım Araçları ile önyükleyin ve Başlangıç Onarımı seçeneğini çalıştırın.
      • Sistem Geri Yükleme yaparak bilgisayarınızı önceki bir noktaya geri yükleyin.

Windows Önyükleme Yöneticisi Hatası

• Windows Ön Yükleme Yöneticisi Hatası, bilgisayarınızın birden fazla işletim sistemine sahip olması veya donanımınızda bir sorun olması nedeniyle oluşabilir.
    • Sorunu gidermek için:
      • Donanımınızı kontrol edin ve gevşek kabloları veya arızalı bileşenleri arayın.
      • BIOS ayarlarınızı kontrol edin ve Önyükleme Sırası'nın doğru şekilde ayarlandığından emin olun.
      • Windows Kurtarma Ortamı'nı kullanarak bilgisayarınızı onarın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yanlış anlamadıysam çift yada daha fazla işletim sisteminiz var açılışta hangisinin açılacagını soruyor bu çıkmasın istiyorsunuz. başlat a msconfig yazın yönetici olarak çalıştırın. Orada önyükleme sekmesi olacak fazlalıkları kaldırabilirsiniz. Yada zaman aşımı süresini düşürürsünüz daha kısa sürede açar hemde diger işletim sistemi disable olmaz. Sadece windows 7 kalsın diyorsanız fazlalık olanları silip rest atın Ayrıca ordan varsayılan olarak ayarladıgınız sistemi açar. Yanlışlıkla kullandıgınızı silmeyin
  • sadece kullandıgım windows 7 var ayrıca baska işletim sistemi kullanmıyorum nerden cıktı bilmiyorum :( ekran kartı aldım yeni çok takılmalar oluyor ayrıca ekran kartı ve işlemcim nerdeyse orta seviyedeki oyunları takılarak oynatiyor cok fena moralim bozuldu :( ne oldu pcye bilmem formatta atılmıyor Gerekli disketiniz, CD-DVD sürücü aygıtı eksik, Sürücü disketinizin CD-DVD veya USB flash sürücünüz varsa şimdi takın.
    NOt: Windows yükleme medyası CD/DVD sürücüsünün bu adımdan güvenle çıkabilirsiniz böyle bir uyarı veriyor...

yokmu yardımcı olcak
  • bunu buldum

bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu no

bu komut ile Boot manager yeniden programlanarak açılışta ön yükleme yöneticisinin görünmesini devre dışı bırakıyor…

yaptım artık sorun gitti bitti fakat şimdi sorun ekran kartından verim alamıyorum diye konu açmıştım takip ediniz lütfen birde format atamiyorum yukardaki sebepten dolayı
  • Bu işlerden anlamam ama , bootsdan kaynaklanıyor alabilir.Tools'dan CDyi kaldır.
  • hallettim kardeş sagol
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATEunomia

hallettim kardeş sagol

Görmemişim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATEunomia

Paranın Değeri Arttı, Insanın Değeri Battı!
    En iyi Dost Kimdir ? "Sana Sorun Çıkarmayandır!"
    Düşmanda Imkan var, "Mehmet de Iman var!"
    Ayıptır diye Kilit vurdular Dilime! Türkçemizi iyi kullanalim...

-

Bırakıp gitsem buraları , ardından ağlarmı birileri?
    Kimse üzülsün istemem , veremedim gereken değeri. demekki.
    Yalvarıp yakarmadan , caydırır mı birileri?
    Zamanı geriye alsam , susarmı kahbe dilleri

Birde , imzan kurallara aykırı. Lütfen okuyup düzelt.
    Forumda Flood varmı bilmiyorum.Varsa özür dilerim.

• Hocam aynı sorun bende de var verdiğin komutu yazıyorum ancak sonuç alamadım yardımcı olurmusun acaba biraz hortlatmış gibi olucam ama
  • merhaba bugün ssd aldım laptopa cd rom bölümüne taktılar cıkarıp eve geldim format için 2 giriş usb yı görmedi 3 .formatı attı ama kapanıp acılınca aynı hata cıktı ne yaptıysam olmadı f12 yapıp hard drive seçmek zorunda kalıyorum sistemi ssd ye kurdum ama disk yönetimine bakınca eski harddiskimin yanında 100 mb lik bölum ayrılmış görünüyor ssd de ise herhangi bir bölüm yok ama f12 den hard drive secince sistem acılıyor şimdi öyle yazıyorum ama kapatıp acınca f 12 yapmazsam windows ön yükleme hatası cıkıyor.ayrıca 2 farklı flash dan kurdum sistemi ama aynı yardımcı olursanız sevınırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pretorya

merhaba bugün ssd aldım laptopa cd rom bölümüne taktılar cıkarıp eve geldim format için 2 giriş usb yı görmedi 3 .formatı attı ama kapanıp acılınca aynı hata cıktı ne yaptıysam olmadı f12 yapıp hard drive seçmek zorunda kalıyorum sistemi ssd ye kurdum ama disk yönetimine bakınca eski harddiskimin yanında 100 mb lik bölum ayrılmış görünüyor ssd de ise herhangi bir bölüm yok ama f12 den hard drive secince sistem acılıyor şimdi öyle yazıyorum ama kapatıp acınca f 12 yapmazsam windows ön yükleme hatası cıkıyor.ayrıca 2 farklı flash dan kurdum sistemi ama aynı yardımcı olursanız sevınırım.

anakart ayalarından ufi ayarıyla oynarsanız düzelir legacy yazıyor bazı anakartlarda.

bende bu başlıktaki problem vardı ve arkadaşların yukarıdaki çözümünü bende uyguladım çözüldü.

ilk açılışta "windows ön yükleme yöneticisine" yonlendiriyordu. o komut sayesinde çözüldü.

sayg

not: komit istemini yönetici olarak çalıştır -> sonra c: dizinindeyken bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu no komutunu çalıştır. yenden başlat - düzeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozanteoman -- 10 Şubat 2015; 15:30:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.