Şimdi Ara

Telefonum kulaklığı algılamıyor / görmüyor / bağlanmıyor çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
19.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar, forumda yeni olduğum için başlığı yanlış yere açmışım sanırım, şimdi buraya bende olan bir hatayı ve bulduğum çözümünü yazacağım. Bulamamıştım ben forumlarda sorunu yaşayanlara yardımcı olur umarım.
    Huawei P20 Lite cihazımda daha önce kullandığım Sony marka kulaklığım hiçbir sorun olmamasına rağmen telefonuma bağladığımda bildirim panelinde kulaklık logosu görüntülenmiyordu fakat aynı kulaklık başka cihazlarda çalışıyordu. Sonrasında denediğim diğer 3 kulaklıktan 2sini de tıpkı sony gibi telefonum görmedi. Bu çözümleri kulaklığınız bozuk değilse uygularsanız geri dönüş alacağınızı umuyorum ama öncelikle kulaklığınızı başka cihazlarda deneyerek çalıştığına emin olun.
    Öncelikle denediğim yöntemleri yazayım, belki sizde çalışır:

    -Telefonun kulaklık girişini temizlemek
    -Telefonu yeniden başlatmak
    -Telefonun sistem ses ayarlarını etkileyecek uygulamaları temizleyerek telefonu yeniden başlatmak

    Bu yöntemler bende etkili olmayınca play store'da karşılaştığım bir uygulamada şansımı denedim, ismi Lesser AudioSwitch. Uygulamanın mantığı cihazın ses kanalını zorla değiştirmeye dayalı. Ekran görüntüsünde olduğu gibi kulaklığı taktıktan sonra headphones seçeneğine basarsanız bildirim panelinde kulaklık takılı olsa da olmasa da bir kulaklık sembolü göreceksiniz. Kulaklığınızı telefona taktıktan sonra bu seçeneğe basarak kulaklığı kullanabilirsiniz. Bu çözüm Apple kulaklıkta çalıştı, Sony kulaklığımda henüz denemedim, onu da ekleyeceğim deneyince. Aynı sorun olan farklı marka/model cihazlarda denemedim ama buna dair internette neredeyse hiç çözüm yok, belki size yardımı dokunur.

    Sorun böyle çözüldüğüne göre problemin yazılımsal olduğu aşikar, bunun yanı sıra uygulama yorumlarında bu sorunun htc ve xperia z5 telefonlarında olduğu ve böyle çözebildiklerini gördüm. Yine de problem yazılımsal olduğu için haftasonu eve geçince telefonu yedekleyip fabrika ayarlarına resetleyerek düzelip düzelmediğine dair bilgilendireceğim.

    Ekstra: Play Store'daki uygulama yorumlarında başka bir uygulamadan da bahsediliyordu, fakat kaldırılmış storedan. Eğer onu kullanmak isterseniz apksını vs araştırabilirsiniz alternatif olarak aklınızda bulunsun, Adı Soundabout.

    Hepinize iyi forumlar!
    Telefonum kulaklığı algılamıyor / görmüyor / bağlanmıyor çözümü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Konu ile pek alakam olmasa da zaman ayırıp özen gösterip konu açmışsın bu çok güzel birşey. Forumda çoğu zaman kişilere yardım edince çözümü bulduktan sonra çözüldü yazmaya üşenen insanlar olduğunu düşündüğümüzde yaptığın çok özverili bir davranış. İyi forumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güzel konu teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    İlgin için çok teşekkür ederim, bahsettiğin durumu ben de yaşadığım için müdahil olayım dedim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • M4M00D kullanıcısına yanıt
    Ben de ilgin için teşekkür ederim ve rica ederim. İyi forumlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Soundabout uygulaması play store'da pro olarak edinilebilir, ama yorumları okuyarak almanızı tavsiye ederim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler
  • öncelikle sana cok TE?EKÜRLER sen verya adamin dibisin senin sayende kulaklik algiiladi senin canini yerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş çok teşekkürler

  • Kardeşim çok teşekkür ederim yıllardır boşa uğraşıyormuşum kulaklık girişini temizlemekle ben bununla alakalı olduğunu sanıyordum programı kurdum kulaklık simgesi çıkmadan da kulaklıktan ses alabiliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.