Şimdi Ara

cmd.exe bilgisayarımda arkada açılıyor ve CPU tavan yapıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Makinemde Vista kullanıyordum. Belli bir süre sonra (ne kadar süre olduğunu tespit etmedim) işlemcinin kullanım seviyesinin kendim herhangi bir işlem yapmasam bile %70 lerde görmeye başladım. Ve bu değer hiç düşmüyordu. Yani 20 dk 30 dk boyunca böyle sürebildiğini gördüm. Sonra GÖREV YÖNETİCİSİ menüsünde İşlemi sonlandır kısmında cmd.exe uygulamasının işlemciyi sömürdüğünü farkettim ve işlemi sonlandırdım. İşlemci kullanımı normale döndü. Bilgisayarı kapatıp açtığımda gene belli bir süre sonra işlemcinin aynı şekilde %70 kullanımda olduğunu gördüm. Bunu işlemci kullanımını anlık gösteren side bar daki uygulama ile fark ediyorum yani ara ara GÖREV YÖNETİCİSİ'nden performans sekmesine bakmıyorum. DOlayısı ile işlemci kullanımı sürekli tarafımdan gözetlenmekte.

Dedim ki bilgisayarımda davetsiz misafir var belli ki. Çünkü cmd.exe yi kapamadığımda bunun bir sonu olmuyor.

Daha sonra pc ye format attım ve Windows 7 kurdum. Az evel aynı şekilde sorunu yaşamaya başladım gene cmd.exe ve gene %70 CPU kullanımı ve gene ben işlemi sonlandırmasam durmuyor.

Bu durumdan 2 şeyden şüphe ediyorum. Kurduğum uygulamaların bir tanesinde cmd.exe yi, çalıştırıp böyle CPU yu sömüren bir hatası var sanırım.
    Veya PC de haberimin olmadığı bir misafirim var...

PC de avira anti virus kullanıyorum. KEndisi herhangi bir şeyden haberdar değildi. Kaspersky kurdum oda herhangi bir sorun söylemedi. Şimdi 1-2 virüs yazılımı daha denemeye kararverdim ama bu konu hakkında daha iyi bilgili bir arkadaşım varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Bu arada cmd.exe dosyasının boyutu Görev yöneticisinde 800 KB küsür.

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 23 Ocak 2010; 13:27:27 >

• Arkadaşlar virüs falan bulamıyorum pc de. Hangi uygulama böyle bişey yapabilirki laptobun kendi driverlarından ve standart kullandığım adobe programlarından başka bişey yüklü değil PC ye :S
  • Çok ilginç arkadaşım. İlk defa böyle bir şey duydum. Standart programlar dışında başka bir program da kullanmadığını söylüyorsun üstelik. Dostum buradan yanıtlayan olmamış. Bence bir de chip, pcnet, byte ya da oyungezer'e mail atıp sorunu bildir. Dergide yayınlamasalar bile cevaplandırmalarını rica et. Bir şeyler elde edebilirsin.
  • Bu sorunla bende karşlaştım ama çözümünüde kendim buldum biraz uğraşınca.

cmd.exe sağ tıklanıp özelliklere girildik sonra üst kısımda Güvenlik secilip alt kısımda açılan butonlardan Gelişmişte tıklanıp System - User- Administrator dışında ne varsa kaldır deyin sorun çözülüyor.

Arkadaşlar bazı programlar cmd.exe yetki atiyarak zarar verebiliyorlar pcye bunları kaldırınca düzeliyor.
  • 3 gün önce windows 7 nin farklı sürümlerini denemeye başladım, toplamda 7 format attım, bir sürü şey yükledim sildim, diski defalarca böldüm ve benzeri bir durum başıma geldi.. o yüzden sizinki de dizüstü mü diye soracaktım, öyleymiş.. benim başıma gelen şu; cmd.exe yi kontrol etmedim hiç ancak kendim de yapmayı planladığım için doğrudan disk araçlarına gittim ve diski analiz ettirdim %10 küsür parçalanmış çıktı.. sistem arka planda sürekli diski birleştirmeye çalışıyordu.. yarım saat müsade ettim, diski birleştirdi, sonra da yüzey taramalı bir disk kontrolü yaptırdım.. 2 saatin sonunda rahatlamış olarak bilgisayarımı geri aldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalgungor

Bu sorunla bende karşlaştım ama çözümünüde kendim buldum biraz uğraşınca.

cmd.exe sağ tıklanıp özelliklere girildik sonra üst kısımda Güvenlik secilip alt kısımda açılan butonlardan Gelişmişte tıklanıp System - User- Administrator dışında ne varsa kaldır deyin sorun çözülüyor.

Arkadaşlar bazı programlar cmd.exe yetki atiyarak zarar verebiliyorlar pcye bunları kaldırınca düzeliyor.

onların dışında bende trusred installer var fakat kaldıramıyorum, yardım edin bana, sinir oldum bu cpu nun sistemi sömürmesine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fruer -- 23 Nisan 2011; 8:50:18 >
  • hijackthis programı var,
    www.hijackthis.de sitesinden indir.
    bilgisayarının açılışında çalışan programları kontrol et. gereksizleri işaretle ve fix ya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aradan uzun zaman geçmiş ancak genede bu konudan muzdarip olan arkadaşlar için combofix programını yukardaki arkadaşında dediği gibi yuklemelerini oneririm linki burada

http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/
  • quote:

Orijinalden alıntı: sysleus

aradan uzun zaman geçmiş ancak genede bu konudan muzdarip olan arkadaşlar için combofix programını yukardaki arkadaşında dediği gibi yuklemelerini oneririm linki burada

benimki ultimet %45 calışıyordu combofix yükledim taradı %0 düşürdü fakat bilgisayarı tekrar başlatınca işe yaramıyor tekrar %45 cıkarıyor pc resetleme durumunda sürekli programı çalıştırıp taratacaksınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: çotanak 28

quote:

aradan uzun zaman geçmiş ancak genede bu konudan muzdarip olan arkadaşlar için combofix programını yukardaki arkadaşında dediği gibi yuklemelerini oneririm linki burada

benimki ultimet %45 calışıyordu combofix yükledim taradı %0 düşürdü fakat bilgisayarı tekrar başlatınca işe yaramıyor tekrar %45 cıkarıyor pc resetleme durumunda sürekli programı çalıştırıp taratacaksınız..

combofixi çalıştırırken guvenli kipde ve internet bağlantısı yokken masaüstünden admin seçenekli bir kullacı ile çalıştırın birde oyle deneyin sorunun çözüldüğünü göreceksiniz ... Güvenli kipde çalıştırmazsanız bu sorun yaşanabilir ....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çotanak 28

quote:

combofixi çalıştırırken guvenli kipde ve internet bağlantısı yokken masaüstünden admin seçenekli bir kullacı ile çalıştırın birde oyle deneyin sorunun çözüldüğünü göreceksiniz ... Güvenli kipde çalıştırmazsanız bu sorun yaşanabilir ....

hocam biraz acarmısın nasıl yapacağız ( güvenli kipte masaüstünde admin nasıl oluşturacağız ) detaylı anlatırmısın tşk..

• sadece güvenli kipde açmanız lazım bunu yapmak için açılışda siyah ekranda diyeyim hemen ilk açılırken f8 tuşuna basıp basıp çekin parmağınızı bir seçenekler serisi gelir en üstteki seçeneği seçin safe mod veya guvenli kip yazanı yani bilgisayar açılırken eğer iki kullanıcı görürseniz administrator yazana tıklayın ve combofix programını nereye koyduysanız oraya gidin ve çalıştırın bu kadar eğer admin seçeneği olmadan direk açılırsa sizin hesabıınız zaten admindir direk çalıştırın admin falan aramayın ... İnşallah basit şekilde anlatabilmişimdir ... yararım dokunursa sevinirim ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.