Şimdi Ara

Birden fazla Windows boot manager (ön yükleyici) sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SSD ve HDD olarak 2 adet diskim var. SSD'ye Windows 10, diğer diskime ise hem Windows Server 2012 R2 hemde Linux Mint Cinnamon 17.2 yüklü. İşletim sistemlerini açılışta seçmek için de EasyBCD kullanarak başarılı bir şekilde tüm işletim sistemlerinin ön yükleyici kaydını oluşturdum.

Lakin bazen bilgisayar, Windows 10'un kendi ön yükleyicisi ile aktif oluyor ve bu durumu istemiyorum;

Sanırım EasyBCD zaten başka bir ön yükleyici arayüzü sunmuyor, sadece kendi üzerinden Windows'un ön yükleyici bölümüne ayar çekmemi sağlıyor zira sistem EasyBCD'de ki ayarlarım ile başlarken de ekranın en üstünde Windows Önyükleme Yöneticisi yazıyor.

EasyBCD ayarları şu şekilde;

Windows'un üzerinde ki Ön Yükleyici ayarları ise şu şekilde;

Sizce sistem hangi ön yükleyici arayüzü ile açılsın ve nasıl birini iptal edip diğerini aktif ederim. Mesela Windows'un kendi arayüzünden ön yükleyicileri silsem sistem, EasyBCD ile oluşturduğum diğer ön yükleyici ayarlarına geçip onun üzerinden mi başlar? Yoksa Windows'un ve EasyBCD'nin üzerinde gördüğüm ön yükleyici ayarları ortak mı? Yani birinden bir işletim sistemini sildiğimde, diğerinden de mi silinir ve açılışta başlamayıp onarmamı ister?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 25 Eylül 2015; 12:27:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.