Şimdi Ara

Patronum arabami kiralamak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 arabası var eşi kullaniyor senin arabanı yillik kiralamak ödeme yapmak istiyorum aramızda sözleşme yaparız diyor kiralarsam benim için ne gibi vergisel yasal sonuçları olur veya ne yapmam lazım yasal olması için . Uzun dönem sadece kendi kullanacak düşüneyim dedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Oncelikle mahkemeler bu sekilde birbirine guvenen insanlarla dolu. Kira bedeli iyi ise, bir muhasebeciye gidip kolayca 1 gunde rentacar sirketi kurabilirsiniz. Raciniza rentacar kaskosu yaptirirsiniz. Yillik muhasebe gideri, gelir vergisi giderleri ve kdv giderlerinizi eklersiniz ortaya bir yillik maliyet cikar.12 ye bolup aylik maliyeti hesaplarsiniz. Kurumsal bir sirketten 1 gunluk arac kiralayin. Bos sozlesme vermez kurumsal firmalar. Kiralama sozlesmesiniz de kopyalayin isimleri degistirin kira sozlesmeniz de hazir. Eger sskli calisiyorsaniz bagkur borcu cikmaz. Ama sskliysaniz prim odemezsiniz. Sirketi kurmadan once araci esinizin uzerine alip, sirketi kurduktan sonra yeniden uzerinize alirsaniz 5 yil topaj ve kdv den baya yirtabilirsiniz yine de muhasebecinize danisin.
  • Tam emin olmamakla birlikte
    Şahıs şirketi vs. Açıp fatura kesmen gerekiyor hocam
    Doğacak gelir vergisi KDV stopaj amortisman vsvs ödeyeceksin fatura keseceksin hesabına resmi hesabından eft yapacak ödeme bu şekilde
    Aynı zamanda muhasebeci tutman yer göstermen vs de gerekiyor
    Onun açısından iş kolay ama senin sorumluluğun yüksek
    Bir muhasebeciyle görüşürsen detaylı bilgi verir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

firma değil hocam kendisi bir avmde mağazada calısıyor müdür, ayrıca esnaf olarak da dönerci dükkanları var ben dükkanlarının sorumlusuyum 1 yıldır beraber calısıyoruz 1 arabası var eşi kullanıyor bu mağaza ve dükkanları arasında gidip gelmek zorunda kaldıgı için vasıtasız zor oluyor taksi dolmus vs kullanıyor onun için böyle bi teklifle geldi de ben yasal olarak vermek istiyorum kiraya. biri şikayet eder bişey olur başım durduk yere belaya girmesin diye.

• senden niye kiralamak istiyor özellikle. o kadar sorumlusun ve patronsa verirsin anahtarını yapar kaskosunu maaş günü elden kira parasını verir. o kadar patronsa ve arada bu güven yoksa zaten verme. vergi mergi işi ne alaka bi ton uğraşı vs.

• Oncelikle mahkemeler bu sekilde birbirine guvenen insanlarla dolu. Kira bedeli iyi ise, bir muhasebeciye gidip kolayca 1 gunde rentacar sirketi kurabilirsiniz. Raciniza rentacar kaskosu yaptirirsiniz. Yillik muhasebe gideri, gelir vergisi giderleri ve kdv giderlerinizi eklersiniz ortaya bir yillik maliyet cikar.12 ye bolup aylik maliyeti hesaplarsiniz. Kurumsal bir sirketten 1 gunluk arac kiralayin. Bos sozlesme vermez kurumsal firmalar. Kiralama sozlesmesiniz de kopyalayin isimleri degistirin kira sozlesmeniz de hazir. Eger sskli calisiyorsaniz bagkur borcu cikmaz. Ama sskliysaniz prim odemezsiniz. Sirketi kurmadan once araci esinizin uzerine alip, sirketi kurduktan sonra yeniden uzerinize alirsaniz 5 yil topaj ve kdv den baya yirtabilirsiniz yine de muhasebecinize danisin.

aradıgım cevap teşekkür ederim. ince detayları için muhasebeci bir arkadaşla görüşmem iyi olacak sanırım sizinde söylediğiniz gibi.

kiralamak işime gelecek cünkü toplu para alacagım için bir ev daha almak üzere peşinat yapacagım o yüzden kafam karısık, bu sorunları cözüp fırsatı kacırmamıs olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergedan1900 -- 6 Kasım 2024; 20:43:34 >
    Daha Fazla Göster
  • Arabayı mahveder sonra ağlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 6 Kasım 2024; 21:16:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

Aslinda bu da var. Hesabi yaparken aracin yillik bakimlari lastikleri ve olasi arizalarini da sizin yaptiracginizi varsayarsak bunlari da hesaba katmak lazim. O da kiralayarak kdv sini vergiden dusecek.

madem ev için para ihtiyacınız var arabayı saydırırsınız

madem araba ihtiyaçları var x şirketten kiralarlar.

aklınız kalcağına hiçbişey alışverişi yapmayın tanıdıkla

Aracın yaptığı her kusur size patlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 7 Kasım 2024; 0:38:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gitsin avisten ordan burdan kiralasın gereksiz ve masraflı olur sizin için

Sen de 1 arabalık filo şirketi kurup başına bela alma derdindesin.
    Akıllı ol dostum.

• İyi bildiğim-tadıdığım arkadaşıma 7 günlüğüne 8 bin lira ücretle vermedim, siz 1 yıldan vergiden rentacardan, hesaptan falan bahsediyorsunuz, aracın alacağı zarar kazanacağınızdan çok daha fazla olacak. Bunu göze alabilecek misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 7 Kasım 2024; 18:27:29 >

eksik bilgiyle arkadaşı gereksiz bir yola sokuyorsun. eğer patronunun şirketiyse şirket falan açmadan kiralayabilir. bizim patron da aynını yapıyordu; ister sana araç ayarlıyordu, istersen senin aracın için aylık bir kira ödüyordu. gider makbuzu kesiyor sana imzalatıyor, oluyor bitiyor. orada bordolu olduğun için sorun olmuyor sanırım. devlet personelin kendi aracını şirkete kiralayıp şirket işlerinde kullanmasına izin veriyor (ya da sebebi başka bir şey orasını bilemem), tam olarak dayanağı nedir bilmem ama yasal bir şey bu.

sana yanlış bilgi veriyorlar, diğer mesajda açıkladım. ama şahsen ben aracımı patronuma böyle kiralamazdım. aç patrona araba kiralanmaz, aç olmayan patron zaten kendine kiralamaz, sana şirket aracı vermiyordur, senin aracını kiralar, sana iş için kullandırır. aracın çok yıpranır.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.