arkadaşlar ev sahibi babamla konuşmuş ve minimum 6.500 yapıcam yoksa ev bakın diyor böyle bir hakkı var mı? sözleşmeye baktım kiracı tüfe oranında kira artışını kabul eder yazıyor. tüfe oranı kaç? kirayı çoğu zaman gecikmeli ödüyoruz iş sıkıntılarından dolayı. bizi çıkarmak istiyorda olabilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 15 Aralık 2022; 20:58:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ev sahibi kirayı 3500den 6500e çıkarmak istiyor.

-
-
Tufe suan 85 hocam. Muhtemelen çıkarmak istiyor.sizde haklısınız ev sahibine haklı, inanılmaz bir enflasyon var herkes alım gücünü korumaya çalışıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaViTz -- 15 Aralık 2022; 21:2:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
%25 olayı milleti birbirine düşürmek için uydurulan bir kural burası bir hukuk devleti olsaydı bu kural çoktan iptal edilirdi mahkemeler tarafından çünkü anayasaya aykırı, bu kuraldan ev sahibine bahsedersiniz muhtemelen kabul eder ve sonra sizi çıkarmak için herşeyi yapar en basitinden evini çocuğuna geçirir milleti bedava oturtacağıma boş dursun der çocuğu burada ben oturcam der 1 yıla çıkarır evi kiraya vermediği sürece cezasıda yok 1 yıldı sanırım yada gerçekten çocuğu oturur. Bu olmazsa seneye maksimum zammı yapıştırır uzun vadede siz zararlı çıkarsınız çünkü o evden çıkacağınız zaman o fiyata aynı tarz ev bulamazsınız. Teklifi 5.5 yada 6 dan kabul etmeye bakın.Ayrıca kiraya çıkılmanın 5.yılında ev sahibinin hiçbir kurala bakılmaksızın piyasaya göre kira güncelleme hakkı(bu kuralın sebebi aslında devletinde enflasyon sebebi ile kira fiyatlarının tüfeye uygun arttırılsa bile kuş kadar değersiz kaldığını bilmesidir) ve 10.yılda keyfi çıkarma hakkı vardır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 15 Aralık 2022; 21:25:55 >
-
Siz sözleşmeye tufe diyemi imza attınız hocam.birde adamın açısından baksaniz duruma.bir orta yolu bulun derim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sözleşmede tüfe oranında zammı kabul eder diyor kiracı. birde sözleşme 1 yıllık. yenilenmemiş. 3 sene falan oluyor buraya taşınalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.hurriyet.com.tr/galeri-kira-artisi-5-yili-doldurmus-kiracilar-yeni-yasadan-nasil-etkilenecek-kira-artis-orani-yuzde-25-olacak-mi-uzmanlar-yorumladi-42080050
%25 olayı olmasaydı yapabileceği max 3500*1,7036=5962,6 liraydı. Düz 6000'de anlaşın bence. Ve kira sözleşmesini, mahkeme ev sahibinin mülke ihtiyacı olduğuna hükmetmediği sürece, kiracı sonlandırır. 11. seneye kadar yenilenmesi için herhangi bir şey yapılmaz.
-
ev sahibi olmak da zor ... kiracı olmak da ... çok kötü durum. Allah kimseyi evsiz bırakmasın. benim ve biraderin üstüne 4 daire + yazlık daire var ama ancak 1 kiracı almasına onay verdim ki o da japonla evli bir marmara bölgesinden vatandaş. yoksa iç doğu ve güney kesimlerinden kiracı miracı istemiyorum dedim. adamın başını belaya sokarlar.
-
Şu an %25'i geçemez.
-
Evet geçemez ama bence kiracıları bu şekilde fişeklememek lazım. Avukat arkadaşımla muhabbet ederken demişti. Kiracı hep kendi lehine olan kuralları araştırıyor diye. Ama ev sahibinin de lehine olan kurallar var diyor. Ki yukarıda bir arkadaş da yazmış zaten ben kendim geçip oturacağım dedi mi bitti. Yalan söylüyorsa da sıkılmadan takibini yapması gerekecek eski kiracının. O yüzden kiracıyı gaza getirip ev sahibinin üstüne salarsanız ve ev sahibi de bir yolunu bulur çıkartırsa olan kiracıya olur.
Öncelikle %25 i geçemez.
Kirayı 2den fazla geç ödediğin oldu ise seni çıkartma hakkı maalesef var
Sözleşme yıllık yenileme falan olmaz 11.yil sonuna kadar sözleşme geçerlidir.
5.yılda fiyat güncelleme hakkı vardır.
Ev sahibi haksız değilmi olaylarına girmeyin bence ev fiyatları zaten 5kat arttı geçinemiyorsa evini satabilir
Oturacağım diyerek çıkarması dahilinde ayda 1 kontrol etmeniz yeterli bildirideki kişi oturmuyor başka kira sözleşmesi varsa 1yıllık kira alabilirsiniz artı bu evinde oturma nedeni için başka evi varsa yine bu evinde oturması için geçerli karar kılınmayabılıyor
Ben oturacağım diye ihtar çekerse 6 ay hakkınız var 6.ayın sonunda çıkmazsanız mahkemeye gider mahkemede 8 ay falan sürüyor … 1yıl oturabılırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ritalin06 -- 17 Aralık 2022; 8:17:49 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5 yilve 10 yıl için kurallar var. Artışta yüzde 25 i geçemez. 5 yıllık kiraciysaniz mahkemeden kira yespiti ister cikartamaz. 10 yıllık kiraciysaniz tespit ister sizin komşular çok kira veroyorsa kiraya zam yapabilirde çıkartabilir de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X