Şimdi Ara

Ev kredisi çekip araba almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
15.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam dostlar. Benim evlenmeden önce biriktirdiğim paralarla alınmış bir evim var ancak benim üstüme değil annemin üzerine yapmıştık. Şimdi o evin devrini alacam inşallah.

Bu arada araba hâlâ almış değilim ve arabaya da ihtiyacım var. Evliyim ve karı-koca memuruz. Evi eşimin üstüne yapacam, satış gerceklesecek.

Halkbank'ın ya da ziraatin 0.80 konut kredisinden 60 bin tl çeksem 24 ay vade ile;

Aylık Geri Ödeme 2.764,27 TL
    Faiz 6.342,40 TL
    Toplam Geri Ödeme 67.175,40 TL
    Vade 24 ay

Nasıl olur ? Bu paraya da benim mevcut aracımı ekleyip krizi fırsata dönüştürmek istiyorun çünkü favorileri aldığım bir cok araba gunden gune fiyat kırıyor.

Yorum gorus elestirilerinize açığım.

( Haram-helal konusuna girmeyelim lutfen, yaptigim işin farkindayim )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ev Kredisi ile Araba Alınır mı?

Ev kredisi çekerek araba almak, bazı durumlarda uygulanabilir bir seçenek olabilir. Ancak, bu seçeneğin avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Avantajları:

• Düşük faiz oranları: Ev kredileri genellikle araç kredilerinden daha düşük faiz oranlarına sahiptir.
    • Uzun vade: Ev kredileri, araç kredilerinden daha uzun vadeli olduğundan aylık ödemeleriniz daha düşük olabilir.
    • Kredi notu: Ev kredisi çekerek araba almak, kredi notunuzu geliştirmenize yardımcı olabilir.

Dezavantajları:

• Yüksek risk: Konutunuz teminat olarak kullanıldığından, ödemelerinizi yapamazsanız evinizi kaybedebilirsiniz.
    • Esneklik: Ev kredileri için araba kredilerinden daha az esneklik vardır. Ödemelerinizi erken kapatmak veya vadesini değiştirmek daha zor olabilir.
    • Maliyet: Ev kredisiyle araba almak, kapanış maliyetleri ve diğer ücretler nedeniyle araç kredisi almakla karşılaştırıldığında daha maliyetli olabilir.

Konut Kredisi İle Araba Alınmaması Gereken Durumlar

• Finansal açıdan istikrarsızsanız veya gelirinizde dalgalanmalar varsa.
    • Ev krediniz zaten yüksekse veya diğer borçlarınız varsa.
    • Evinizin değerinin düşme riski varsa.

Sonuç

Ev kredisi çekerek araba almak, finansal durumunuz ve risk toleransınız göz önüne alındığında uygun bir seçenek olabilir. Avantajları ve dezavantajları dikkatlice değerlendirdikten sonra, sizin için en uygun seçeneğe karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Muvazaali islem olur o sekilde kredi cekemezsiniz, yani esiniz ustune annenizden konut devri icin kredi olmaz.

• Konut kredilerinde faiz oranı 0.9 gibiyi sanırım. 2. konu devir masrafları ciddi tutar (evin değerinin %4 üne kadar değişiyor belediyeye göre) onu düşünüp hesap yapmak lazım. Ha illaki evi üzerinize alacaksanız tabi çok mantıklı.
  • 6 milyar para alıyon hala daha kredi diyon.

• quote:

Orijinalden alıntı: ciko1984

Konut kredilerinde faiz oranı 0.9 gibiyi sanırım. 2. konu devir masrafları ciddi tutar (evin değerinin %4 üne kadar değişiyor belediyeye göre) onu düşünüp hesap yapmak lazım. Ha illaki evi üzerinize alacaksanız tabi çok mantıklı.

Evi zaten üzerime alacam bu aralar. Sirf kredi cekeyim diye degil. Tapuda arkadaşım var sordum tapu masrafları o mahalleye ve eve gore ortalam 1.400 lira dedi.

Benim baska ne masraflarim olur ? Ayrica ev kaynanadan geline devrolacak

• Valla prosedürle ilgili bir fikrim yok ama yapabiliyorsan iyi olur.Ne kadar az faiz ödersiniz o kadar kardır

• Kredisiz olursa tapu devir masrafin olur, dask yaptirmak zorundasin o zaten az tutar. ancak tapu kaynanadan geline devrolcak olsa da olmaz tahminim kesin emin olamadim netlestiril yazarim yine gerekirse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konut satıp araç almak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Yeni Ev Kredisi çekmiş biri olarak ziraatten çektim 500 exper 1100 dosya masrafı 150 hayat sigortası 200 DASK 175 konut sigortası verdim.Bunları düşününce ev kredisi sizin için avantajlı olmuyor

• Alım satım bedeli neredeyse aradaki faiz oranını karşılar ve ev kredisinin bir mantılı kalmaz diye düşünüyorum biz ev aldık 5 ay önce alım satım

• vay be milyon sene düşünsem aklıma gelmez

harbi olmuş bu hoca

• Yani çok avantajlı mı bilemedim.

Tapu harcı+ döner sermaye harcı+ eksper+ banka dosya masrafı+ dask+ sigorta+ bir sürü zaman kaybı = hic gerek yok

• labidu kullanıcısına yanıt
    Hayırdır beyefendi size ne oluyor 6 milyar da alır 3 milyar da alır bu adam memur yahu hiç mi hakkı yok güzel arabalara b inmeye

• Her ne kadar geçmişte bize giydirsende yazayım.

Böyle bir işin dişe değer bir yararı olmaz.Oluyorsa hesabınıza uyuyorsa alınır.Faiz oranı gayet iyi 60 bin liraya 6 kusur bin birşey değil.60 lirayı alıp dolar yapıp bankaya koysaniz 2 sene sonra zaten 6 bin liranın 6 katı kâr yaparsınız.

Bunun haricinde şuan araba almak için doğru zaman olmayabilir.Bende 120-130 bin butce ile araç bakıyorum.En azından sene sonunun beklenilmesi taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 23 Ekim 2016; 1:11:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç durma hocam hemen gerçekleştir hayalini çünkü ne için bekliyorsan her saniye zarardasın bu ülkede herşeyin fiyatı artıyor. Gayet mantıklı ve şeytanın bile aklına gelmez bir durum bulmuşsun aman bunuda devlet büyüklerimiz fark etmeden araç fiyatları fazla artmadan yeni yılda ev-konut devir v.b masraflara zam gelmeden kaynanadan geline devir işlemini yapın. Ben olsam saniye durmam yaparım. 6bin lira faiz nedir hocam. Ev masrafları toplasan 2bini aşmaz. Toplam maliyet 8 bin lira civarı olur mükemmel. Araç kredisi çeksen altından kalkamazsın. Saniye düşünme şimdiden hayırlısı olsun.

Bizimden bursa İnegöl'de bir idare var babadan oğula devir işlemi oluyor mu acaba ? Bizde araç alma arifesindeyiz. Eğer böyle birşey mümkünse bizde deneriz anasını satayım.

Büyük edit: hayallerim suya düştü sizinde düşsün. Akrabalar arası konut satışı kredisi olmuyormuş. Yani hile hurdayı çoktan önlemişler. Ama şu ablayı dinledim, ikna felan dedi. İyi bir yalancı olursak başarabiliriz herhal. Formalite konut satışı için kredi denetlemesi varmış. Uzun iş. Yalancı çıkarsak olay büyür, resmi bir kurumu dolandırıcılıktan dolayı hapis bile yatabiliriz. Ama denenebilir.

https://www.parabilir.com/finansalegitim/konut-kredisini-bir-akrabadan-konut-almak-icin-kullanabilir-miyiz/30

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W0lkidonkisss -- 23 Ekim 2016; 1:44:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: W0lkidonkisss

Hiç durma hocam hemen gerçekleştir hayalini çünkü ne için bekliyorsan her saniye zarardasın bu ülkede herşeyin fiyatı artıyor. Gayet mantıklı ve şeytanın bile aklına gelmez bir durum bulmuşsun aman bunuda devlet büyüklerimiz fark etmeden araç fiyatları fazla artmadan yeni yılda ev-konut devir v.b masraflara zam gelmeden kaynanadan geline devir işlemini yapın. Ben olsam saniye durmam yaparım. 6bin lira faiz nedir hocam. Ev masrafları toplasan 2bini aşmaz. Toplam maliyet 8 bin lira civarı olur mükemmel. Araç kredisi çeksen altından kalkamazsın. Saniye düşünme şimdiden hayırlısı olsun.

Bizimden bursa İnegöl'de bir idare var babadan oğula devir işlemi oluyor mu acaba ? Bizde araç alma arifesindeyiz. Eğer böyle birşey mümkünse bizde deneriz anasını satayım.

Büyük edit: hayallerim suya düştü sizinde düşsün. Akrabalar arası konut satışı kredisi olmuyormuş. Yani hile hurdayı çoktan önlemişler. Ama şu ablayı dinledim, ikna felan dedi. İyi bir yalancı olursak başarabiliriz herhal. Formalite konut satışı için kredi denetlemesi varmış. Uzun iş. Yalancı çıkarsak olay büyür, resmi bir kurumu dolandırıcılıktan dolayı hapis bile yatabiliriz. Ama denenebilir.

https://www.parabilir.com/finansalegitim/konut-kredisini-bir-akrabadan-konut-almak-icin-kullanabilir-miyiz/30

Saygılar
    üzülerek söylüyorum ki o krediyi çekemezsin.

saydığın bankalardan birinde çalışıyorum.konut kredisinde aynı soyadı olan birisinden ev alamıyorsunuz.

bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

üzülerek söylüyorum ki o krediyi çekemezsin.

saydığın bankalardan birinde çalışıyorum.konut kredisinde aynı soyadı olan birisinden ev alamıyorsunuz.

bilginiz olsun.

Alıntıları Göster
    krediyi cekemessin. benım babam mutahit ticari kimliği olduğu halde kredi cekip daire alamadım babamdan. yani sen baska dümen bul.

ancak tapu iki kez el degişirse kredi cıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 23 Ekim 2016; 1:49:01 >
  • E soyledik zaten...

• T®an©e Addi©T kullanıcısına yanıt
    Bunu yazacaktım yukarıdada biri yazmış muvaZaa diye

• Bazi arkadaslarin okudugunu anlama sorunu var sanirim.adam zaten evi devir alacam diyor...

Sordugu ise yaninda daha uygun olan konut kredisi cekeyim diyor...

Anladigim kadariyla tapu fiyati dusuk gosterip en dusuk vergiyi vereceksiniz.dosya masrafi vs.onlari daha sonra tuketici hakem heyetine verip geri alabilirsiniz.

Kisaca kredi mantikli

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

Bazi arkadaslarin okudugunu anlama sorunu var sanirim.adam zaten evi devir alacam diyor...

Sordugu ise yaninda daha uygun olan konut kredisi cekeyim diyor...

Anladigim kadariyla tapu fiyati dusuk gosterip en dusuk vergiyi vereceksiniz.dosya masrafi vs.onlari daha sonra tuketici hakem heyetine verip geri alabilirsiniz.

Kisaca kredi mantikli

Hocam sen anlamadin galiba, evi devredebilir ama krediye konu olamaz o islem...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.