Şimdi Ara

Passat Tavan İzolasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
5
Favori
28.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yangın standartlarına uygunsa bir sakınca görmüyorum. Ancak bildiğimiz karton ise, hiçbir yangın standardına uymayacağına kalıbımı basarım. Bu durumda araçta orjinalden bu şekilde bir malzeme olamaz.

Bunu fotoğraflayan arkadaş hayrına kartona çakmak tutsun. Bildiğin karton gibi lakkadanak yanıyorsa ya bu üretimden böyle değil, ya da Renault çok büyük bir güvenlik ihlali yapıyor. Çakmağı tuttuğunda zor yanıyorsa (ki sanmıyorum), o zaman mesele ne? Tavan için bir standart yoktur belki desem, o da mümkün değil. Tavanda elektrik hattı var. O bölgede aşırı ısı bunu tutuşturabilir. Hadi de ki bunun uygulandığı bölgede risk yok, gene de standarda uygun olması gerekir diye düşünüyorum. Bana sanki ya bu malzeme bildiğimiz karton değil, ya da orijinalden böyle değil gibi geliyor. Eğer gerçekten orjinal parça böyle ise absürt-komik. Hafif ve kendinden yapışkanlı yalıtım malzemeleri pahalı değil. Yanmaz elyaf pofidik şilteler var. Modern Japon arabaları yol sesini bunlarla kesti de yol sesi açısından Avrupa araçlarına denkleşti.

---------

Not: Hemen artizlenmeyin, Subaru Legacy aracım 1 yaşında iken aracı kendim söküp bagaja ve kapılara SQ ses sisteminin bir parçası olarak yalıtım yapmış biriyim. Çok kaliteli sandığınız yalıtım malzemelerinin bir işe yaramayabileceği, işe yaramaz sandığınız bir malzemenin ise çok işe yarayabileceğini net olarak söyleyebilirim.

Not2: tavan gibi ters uygulama bölgelerinde ağır yalıtım malzemeleri kullanılamıyor. Sıcak + yer çekimi malzemenin zamanla düşmesine sebep oluyor. O yüzden tavan uygulamalarında hafif malzeme şart. Ama karton be abicim yahu!? Yumurta paketi kullansaydın?

----------

Özet: İş görüyorsa, standartlara uygunsa, güvenlik sorunu yaratmıyorsa bir sakınca görmüyorum. Ancak gene de komik. Gereksiz. Çok düşük bir maliyet ile bu iş çok daha iyi yapılabilir.
    Amaç ne acaba titreşimi engellemek mi ses-ısı yalıtımı mı? Yahut tavanın şekil bütünlüğünü korumak mı?

Şu forumda megane 2’de çektiğim çileleri yazınca fanboylar gelip yok Renault eskisi gibi değil, kullanmadan konuşuyorsun diye başlamışlardı. Eskiden yine temas ettiğin parçalar güzel yapılı olup altyapısı dökülürdü renault’un. Şimdi düzgün bir markadan 10.000 az vereceksin diye hem böyle altyapısı zayıf hem de muhatap olduğun parçaların kütür kütür rezil parçalar olduğu araçları satıyorlar, eskiden kötüydü artık daha da kötü.

1.5 dci az yakıyor diye gelen olacak da yaşadığım hararet sorununu ve çözüm bulamayan servisi de ben bilirim, nereden tutsan elinde kalıyor markada.

Bakalım 4-5 aya cam motoru da bozulur o talismanın kapı içini de görürüz orada ne var acaba?
    peki vw caddy in bir zamanlar arka kapak tavan ve bagaj kapağındaki kontraplak kaplama sı için yorumlarınız nedir acaba
    bir tahta türü bilmeyenler için.oda yangın yönetmeliğinden geçermi.

konu renoyu vurun öldürün sağ çıkmasın yığın psikolojisine dönüşmüş..
    tamam kalitesizliğe vurun açığa çıkarın
    ama vw kalitesizliği ve sahtekarlıklarında ölü taklidi veya umursamazı oynamayın.
    konunun amacı renoya sabote buna gerek yok
    zaten ülkemizde ve dünyada renonun durumu ortada,bordo şarabı kalitesini yakalamaları çok zor.
    3 veya 4 yıl süreyle sürekli model değiştirip,parçaları üretmeyerek zaten kendi kendini bitiriyor.
  • O karton oyle siradan degil ,titresimi azaltmak icin gelisitirilmis teknoloji urunu ..saka saka bildigin bim market kartonu bu

• Amaç ne acaba titreşimi engellemek mi ses-ısı yalıtımı mı? Yahut tavanın şekil bütünlüğünü korumak mı?

Şu forumda megane 2’de çektiğim çileleri yazınca fanboylar gelip yok Renault eskisi gibi değil, kullanmadan konuşuyorsun diye başlamışlardı. Eskiden yine temas ettiğin parçalar güzel yapılı olup altyapısı dökülürdü renault’un. Şimdi düzgün bir markadan 10.000 az vereceksin diye hem böyle altyapısı zayıf hem de muhatap olduğun parçaların kütür kütür rezil parçalar olduğu araçları satıyorlar, eskiden kötüydü artık daha da kötü.

1.5 dci az yakıyor diye gelen olacak da yaşadığım hararet sorununu ve çözüm bulamayan servisi de ben bilirim, nereden tutsan elinde kalıyor markada.

Bakalım 4-5 aya cam motoru da bozulur o talismanın kapı içini de görürüz orada ne var acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu resimden sonra Egea VS Talisman bile yazarlar. Yahu bu nedir?
  • Daha çok sonradan konmuş gibi, kartonda soyulmalar falan var. Pek sağlıklı gelmedi.
  • sonuçta o karton nasıl bir mühendislik ve argenin sonucunda oraya kondu hiç biliyormusunuz ?
    Kaç geceler düşünüldü ve tasarımcılar uykusuz saatler geçirdi.

O karonda emek var,
    göz yaşı var,
    uykusuz geçen geceler var,
    bilmem kaç milyar dolarlık bir arge var.

Yani karton deyip geçmemek gerek,
  • karton ne lan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dacia koltuk döşemeleri
    2 yıl önce açıldı
    TAVAN SES YALITIMI
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yatak altına koyduğum kartonu aracın tavan ile döşeme arasına koymuşlar
    Bu durum vag gurubundaki bir araçta olsaydı buralar yıkılırdı ama renault olunca tabiki görmezden gelinecek

Renault artık ucuz da değil servisi pahalı alınması için bir sebep yok ama alıyorlar işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 26 Eylül 2017; 15:33:53 >
  • diğer araçlarda durum ne acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan bari kartontan çalmasaydınız. Onu bile yarım yarım koymuşlar.
  • Bu kartonun yan sanayisi de a4 olmasin sakin?
  • Bana inandırıcı gelmedi

• Renoyu oldum olası sevmedim , bunun gibi kalitesiz işçilik ve gülünç durumları için
  • Sazanavı

• Sazan.avi.
  • Gerçekse skandal harbiden

• Sazan.avi filan degil yillardir hizmet veren bi firma karsilasmis bu durumla.Facebookta Kaner Uslu diye aratip bakabilirsiniz

• Diğer markalar nasıl bir malzeme koyuyor acaba oraya

? Eğer işlevini yerine getiriyorsa oraya ne koyduklarının önemi yok ama diğer markaların tavana ne koyduğunu da incelemek gerek dandik malzeme kullanmışlar demeden önce.

• Sazan avi diyen arkadaslar icin ekliyorum.Tavan travers diye geciyormus fiyati 455 tl bildigimiz karton bu

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.