Şimdi Ara

Passat Tavan İzolasyonu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
5
Favori
28.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • D segmentte uçuk fiyatlı Talisman böyle ise Clio,Megane IV,Symbol nasıl acaba merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banaparaver123 -- 26 Eylül 2017; 22:13:53 >
  • Güldüm valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yangın standartlarına uygunsa bir sakınca görmüyorum. Ancak bildiğimiz karton ise, hiçbir yangın standardına uymayacağına kalıbımı basarım. Bu durumda araçta orjinalden bu şekilde bir malzeme olamaz.

Bunu fotoğraflayan arkadaş hayrına kartona çakmak tutsun. Bildiğin karton gibi lakkadanak yanıyorsa ya bu üretimden böyle değil, ya da Renault çok büyük bir güvenlik ihlali yapıyor. Çakmağı tuttuğunda zor yanıyorsa (ki sanmıyorum), o zaman mesele ne? Tavan için bir standart yoktur belki desem, o da mümkün değil. Tavanda elektrik hattı var. O bölgede aşırı ısı bunu tutuşturabilir. Hadi de ki bunun uygulandığı bölgede risk yok, gene de standarda uygun olması gerekir diye düşünüyorum. Bana sanki ya bu malzeme bildiğimiz karton değil, ya da orijinalden böyle değil gibi geliyor. Eğer gerçekten orjinal parça böyle ise absürt-komik. Hafif ve kendinden yapışkanlı yalıtım malzemeleri pahalı değil. Yanmaz elyaf pofidik şilteler var. Modern Japon arabaları yol sesini bunlarla kesti de yol sesi açısından Avrupa araçlarına denkleşti.

---------

Not: Hemen artizlenmeyin, Subaru Legacy aracım 1 yaşında iken aracı kendim söküp bagaja ve kapılara SQ ses sisteminin bir parçası olarak yalıtım yapmış biriyim. Çok kaliteli sandığınız yalıtım malzemelerinin bir işe yaramayabileceği, işe yaramaz sandığınız bir malzemenin ise çok işe yarayabileceğini net olarak söyleyebilirim.

Not2: tavan gibi ters uygulama bölgelerinde ağır yalıtım malzemeleri kullanılamıyor. Sıcak + yer çekimi malzemenin zamanla düşmesine sebep oluyor. O yüzden tavan uygulamalarında hafif malzeme şart. Ama karton be abicim yahu!? Yumurta paketi kullansaydın?

----------

Özet: İş görüyorsa, standartlara uygunsa, güvenlik sorunu yaratmıyorsa bir sakınca görmüyorum. Ancak gene de komik. Gereksiz. Çok düşük bir maliyet ile bu iş çok daha iyi yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 26 Eylül 2017; 22:31:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Yangın standartlarına uygunsa bir sakınca görmüyorum. Ancak bildiğimiz karton ise, hiçbir yangın standardına uymayacağına kalıbımı basarım. Bu durumda araçta orjinalden bu şekilde bir malzeme olamaz.

Bunu fotoğraflayan arkadaş hayrına kartona çakmak tutsun. Bildiğin karton gibi lakkadanak yanıyorsa ya bu üretimden böyle değil, ya da Renault çok büyük bir güvenlik ihlali yapıyor. Çakmağı tuttuğunda zor yanıyorsa (ki sanmıyorum), o zaman mesele ne? Tavan için bir standart yoktur belki desem, o da mümkün değil. Tavanda elektrik hattı var. O bölgede aşırı ısı bunu tutuşturabilir. Hadi de ki bunun uygulandığı bölgede risk yok, gene de standarda uygun olması gerekir diye düşünüyorum. Bana sanki ya bu malzeme bildiğimiz karton değil, ya da orijinalden böyle değil gibi geliyor. Eğer gerçekten orjinal parça böyle ise absürt-komik. Hafif ve kendinden yapışkanlı yalıtım malzemeleri pahalı değil. Yanmaz elyaf pofidik şilteler var. Modern Japon arabaları yol sesini bunlarla kesti de yol sesi açısından Avrupa araçlarına denkleşti.

---------

Not: Hemen artizlenmeyin, Subaru Legacy aracım 1 yaşında iken aracı kendim söküp bagaja ve kapılara SQ ses sisteminin bir parçası olarak yalıtım yapmış biriyim. Çok kaliteli sandığınız yalıtım malzemelerinin bir işe yaramayabileceği, işe yaramaz sandığınız bir malzemenin ise çok işe yarayabileceğini net olarak söyleyebilirim.

Not2: tavan gibi ters uygulama bölgelerinde ağır yalıtım malzemeleri kullanılamıyor. Sıcak + yer çekimi malzemenin zamanla düşmesine sebep oluyor. O yüzden tavan uygulamalarında hafif malzeme şart. Ama karton be abicim yahu!? Yumurta paketi kullansaydın?

----------

Özet: İş görüyorsa, standartlara uygunsa, güvenlik sorunu yaratmıyorsa bir sakınca görmüyorum. Ancak gene de komik. Gereksiz. Çok düşük bir maliyet ile bu iş çok daha iyi yapılabilir.

peki vw caddy in bir zamanlar arka kapak tavan ve bagaj kapağındaki kontraplak kaplama sı için yorumlarınız nedir acaba
    bir tahta türü bilmeyenler için.oda yangın yönetmeliğinden geçermi.

konu renoyu vurun öldürün sağ çıkmasın yığın psikolojisine dönüşmüş..
    tamam kalitesizliğe vurun açığa çıkarın
    ama vw kalitesizliği ve sahtekarlıklarında ölü taklidi veya umursamazı oynamayın.
    konunun amacı renoya sabote buna gerek yok
    zaten ülkemizde ve dünyada renonun durumu ortada,bordo şarabı kalitesini yakalamaları çok zor.
    3 veya 4 yıl süreyle sürekli model değiştirip,parçaları üretmeyerek zaten kendi kendini bitiriyor.

• Adamların mühendisleri vb bu konuda çalışıyorlardır, mantıken by parça bir amaçla düşünülmüş olmalı.

• oha harbi yumurta kolisinden tavan yapmışlar

• Yangın riski oluşturacak bir durum olduğunda üreticiler araçlarını hangi sebeple olursa olsun

Geri çağırıp düzeltme yolunu seçiyorlar

Bu izolasyon olabilir Yakıt pompası olabilir hatta izolasyonun yapışkanı bile riskli ise Bahsettiğim

Geri çağırma Yapılıyor

Tavan izolasyon maddesi olarak Renault karton koyabilir ya da vw Caddy ye sunta koyabilir

Önemli olan yangın riski oluşturmaması

Sanki Bentley izolasyon malzemesi olarak karton kullanmış halk tipi normal araçlar bunlar

Işini yapıyor ise karton da olur ayakkabı keçesi de olur

Siz şase güvenliğinden yol tutuştan frenden haber verin

Çift turbo 1.6 dizeli anlatın

Talisman gayet iyi bir araba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digerlerinde yok mu saniyorsunuz? En iyi ihtimalle kopuk var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

Hocam Passat onaylı dolandırıcı zaten (Emisyon olayı)

http://www.teknotalk.com/renault-emisyon-skandali-hakkinda-sorusturma-52783/
  • Renault out

Volvo in

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 26 Eylül 2017; 23:25:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Yangın riski oluşturacak bir durum olduğunda üreticiler araçlarını hangi sebeple olursa olsun

Bu izolasyon olabilir Yakıt pompası olabilir hatta izolasyonun yapışkanı bile riskli ise Bahsettiğim

Geri çağırma Yapılıyor

Tavan izolasyon maddesi olarak Renault karton koyabilir ya da vw Caddy ye sunta koyabilir

Sanki Bentley izolasyon malzemesi olarak karton kullanmış halk tipi normal araçlar bunlar

talısman bencede iyi araba fuarda bayağı inceledim..
    keza megane da öyleydi.
    gönül isterdi passatıda inceleyelim ama yoklardı olsalarda kapıları kitliyorlar..
    öyle tahrik edici başlıklar atılıyorki yok bilmem kim ciler çok bilmemne yapacak.

bu işlerden artık vazgeçin bir başkasıda misilleme olarak tahta kaplama iç malzemeli caddy diye konu açsın ve parantez içinde
    caddy sahipleri buna çok kızacak yazsın sonra hep beraber vuralım.

yıl olmuş 2017 adamlar 2.0 motordan 102 hp güç üretiyorlar bunları yazın..
    sorunları giderilemeyen ve hala kullanıcıların faturasını ödediği DSG ve bileşenlerini yazın..
    emisyon skandalına uydurmak adına ortadan kalkan motorları yazın..

volvonunda bir makina olduğunu ve onunda yolcularını bir nıoktadan sonra koruramayacağı gerçeğini anlamak bu kadarmı zor.

eğiliyor bükülüyor ve darmadağın oluyor kısaca..
    birilerini tahrik etme kışkırtma yerine teknolojiden bahsedin
    onları konuşalım.
    polemik içeren konuların kime ne faydası var.
    bu konu tamamen çöp bu başlık altında.

• Kırtasiyeye gidin 70e100 5mm’lik oluklu mukavva diyin. Taş çatlasa 5 tl 50 de bana bi sakal atarsınız 400tl cepte

• otobilge kullanıcısına yanıt
    Renault’un dci ile yaptığı hileleri de bir araştırın derim 😏

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şöyle bişey gördüm bu resimdeki nasıl bi malzeme acaba

Passat Tavan İzolasyonu

• 2003 model LagunaII alıp sunroof yüzünden satmıştım. Arabanın su almasını bir türlü engelleyemedim.

D segmentinde Fransız zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yangın riski oluşturacak bir durum olduğunda üreticiler araçlarını hangi sebeple olursa olsun

Geri çağırma Yapılıyor

Hocam sorun parça fiyatının 464 lira olması :)

• kartona nasa'nın mekik kaplama maddesiymiş gibi savunma yapılması gerçekten ilginç. adam bir de utanmadan bildiğimiz kartona renault logosu basmış. benim taslisman arabam olsa yarın sabah erkenden ilan açar 3 e 5 e bakmadan satarım. bir daha da fransız arabalarının yanından geçmem. her zaman söylerim fransız = çöp. o arabaya ne zaman binsem üstümde karton olduğu aklıma gelir. bildiğin karton. resimde bile boşluk kanallarının iz yaptığı görünüyor. ne zifti ne izolasyonu bu? ayıptır yahu. o kartonun hiç bir işlevi olmasa bile insan onun yerine başka bir madde koyar. zaten hayatımda kullandığım en dandik arabalar hep renault, peugeot olmuştur. citroen de yakında katılacak bu ikiliye. onun bari bir değişik üretim anlayışı vardı iyice saldı kendini.

koltukları bel ağrıtır, uzun yolda insanı yorar, 100 bin km olmadan her yerinden ses gelmeye başlar. insanlar şunlara para verip, can hıraş fanboyluğuna soyunuyor. benim insanların emekleriyle kazandığı paraya saygım var ama insanlara böyle araba satanlara saygım yok. kusura bakmayın. şuna neredeyse 200 bin lira para istiyorlar. buna verilen paranın yarı parasına bir giuletta alınır keyifle binilir. ha pardon onda doblo direksiyonu vardı unutmuşum :D doblo'da bile karton yok ama neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 27 Eylül 2017; 0:32:28 >

• izalatör diye bi madde kullanılır fiatlarda şişen lastikler vs yapışkan izalatörler , tofaştan araba çıkartan personel rica eder normal arabada 2 tane varsa 4 5 tane atılır araç mercedes e döner ww nin tok kapı sesi bu parçadan gelir

mercedes sessizliginde palio ya binmişliğim vardır

izalatör tamamda

karton ne lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 27 Eylül 2017; 0:39:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Geri çağırma Yapılıyor

Hocam sorun parça fiyatının 464 lira olması :)

Başka firmalar nasıl malzeme kullanıyor tavan izolasyonunda ve yedek Parça olarak ne istiyor

Araştırmak Lazım.

Kimse bu tarz tavan malzemesi için 400küsür lira vermek istemez tabiki

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.