Şimdi Ara

Fiat T-Jet motor hakkında, 5 senelik izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
24.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 5 seneye yakındır bu motoru kullanıyorum, kısaca teknik olmayan tecrübelerimi paylaşayım.

T-Jet motor, bildiğim kadarıyla fire motorun turbolu hali yanlışsam düzeltin.

Motor çoğu turbo benzinli motora nazaran daha sağlam motor TSI hariç , geneli 120hp den oluşuyor 150hp lik modelide var.

Motor görüp görebileceğiniz LPG'ye en uyumlu motordur, ve prins gibi yüksek fiyatlı kitleri istemez lovato obd 2 akıllı kit ile sorunsuz çalışıyor, LPG ile 20.000km yapmak üzereyim en ufak sıkıntı çıkarmadı çekişten düşme yok.

Çoğu aracı sağ çektiren bir motor.

Açıkçası bu motoru Tofaşın sevmeme getirmeme sebebini bir türlü anlamıyorum, doblo da mevcut bir motor 500l de var egea da var ama kati suretle getirmiyorlar.

Şahsen doblo gibi bir araca, 95hp fire motor koyup sunmak tamamen çağdışı gereksiz bir olay, yerine T-Jet motorla sunmalılar, hatta mümkünse sipariş üzerine getirmeliler.

Egea dada 95hp fire motor yerine gelmeli, hatta 500l içinde aynısı geçerli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Fiat 1.4 T-Jet Motor: 5 Yıllık İzlenimler

Fiat'ın 1.4 T-Jet motoru, güçlü performansı ve yakıt verimliliğiyle tanınan popüler bir seçenektir. 5 yıllık kullanım süresince, kullanıcılar aşağıdaki izlenimlerini paylaşmıştır:

• Performans: 1.4 T-Jet motor, düşük devirlerde bile etkileyici bir tork sağlar ve hızlı hızlanma sunar. Bu, özellikle şehir içi sürüşlerde ve sollama manevralarında faydalıdır.
    • Yakıt Verimliliği: Turboşarjlı olmasına rağmen, 1.4 T-Jet motor, dikkatli kullanımla düşük yakıt tüketimine sahiptir. Uzun yolculuklarda, yakıt verimliliği daha da artabilir.
    • Güvenilirlik: Genellikle 1.4 T-Jet motor, güvenilir bir motor olarak kabul edilir. Ancak, düzenli bakım ve kaliteli yakıt kullanımı, motorun uzun ömürlülüğü için çok önemlidir.
    • Bakım Maliyetleri: 1.4 T-Jet motorun bakım maliyetleri, benzer güçteki diğer motorlara kıyasla ortalamanın biraz üzerindedir. Turboşarj ve doğrudan yakıt enjeksiyonu gibi gelişmiş teknolojilerin kullanılması, daha yüksek bakım maliyetlerine yol açabilir.

Genel olarak, 1.4 T-Jet motor, performans ve yakıt verimliliği arasında iyi bir denge sunan iyi bir seçenektir. Düzenli bakım ve kaliteli yakıt kullanımıyla, bu motor uzun yıllar boyunca güvenilir bir şekilde çalışabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• Örnek ilan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

lpg uyumlu turbo çok iyi ikili.
  • Eskiden beri fiat'ın blokları çok sağlamdır. Örneğin renonun 1.4 atmosferik motorunda blok çatlatma oluyor ama fiatın 1.4 bloklarında çok daha nadir. Bunu bukunduğum yerin en iyi ustalarından biri anlatmıştı.

Orijinalden alıntı: babapars

Hocam karakterini alt yada üst devirlerdeki performansı ve tüketimi de paylaşsaydın keşke
    Hocam araba alt devirde canlı, üst devire çıkmana gerek yok anca hız yapayım kapışalım dersen basarsın, bu yüzden LPG'de tüketim daha az civicte hız almak için devir çevirmen lazım T-Jet motorda böyle bir durum yok

Yakıt tüketimi minimize diyemem ama basmazsan öyle yakan bir motor değil, LPG'de tüketim cidden çok çok az

Orijinalden alıntı: tafo0911

Kiymeti bilinmemis bir motor bence..
    Kesinlikle hocam, Türkiye gibi ülkede multiair motordan çok daha mantıklı.

Multiair motora LPG takayım desen 6-7 k fiyatlı prins marka taktırman lazım ama T-Jet böyle değil

Keşke Türkiye'deki Fiat modellerinde fire motor değil T-Jet kullanılsa

Orijinalden alıntı: elcas

e torq nasıl bir motor?

lpg uyumlu turbo çok iyi ikili.
    Hocam e-torq kullanmadım ama LPG uyumu iyi diyorlar

Orijinalden alıntı: tafo0911

Kiymeti bilinmemis bir motor bence..
    O kadar fıyat farkı ısterlerse bılınmez tabı..

Aslında Doblo'da getirilmiyor değil, iç pazara sunmuyorlar. D3 ve D4 kasa Doblo'lar ve Egea TOFAŞ'a ait otomobiller. Fiat'tan motor alıp takıyorlar. Dünya çapında Ram Promaster City, Fiat Tipo, Dodge Neon, Fiat Egea sadece Bursada TOFAŞ tarafından üretiliyor.

TigerShark'lı canavarlardan T-Jet'lilere hepsi bursada üretiliyor ve iç pazara sunulmadan doğruca ihraç ediliyor.

Bir dönem Egea SW'lerde T-Jet vardı mesela. Talep olmayınca kaldırdılar.

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Açıkçası bu motoru Tofaşın sevmeme getirmeme sebebini bir türlü anlamıyorum, doblo da mevcut bir motor 500l de var egea da var ama kati suretle getirmiyorlar.

Aslında Doblo'da getirilmiyor değil, iç pazara sunmuyorlar. D3 ve D4 kasa Doblo'lar ve Egea TOFAŞ'a ait otomobiller. Fiat'tan motor alıp takıyorlar. Dünya çapında Ram Promaster City, Fiat Tipo, Dodge Neon, Fiat Egea sadece Bursada TOFAŞ tarafından üretiliyor.

TigerShark'lı canavarlardan T-Jet'lilere hepsi bursada üretiliyor ve iç pazara sunulmadan doğruca ihraç ediliyor.

Bir dönem Egea SW'lerde T-Jet vardı mesela. Talep olmayınca kaldırdılar.
    Yani

Hocam ben iki doblo eskittim, 500l kullanıyorum ama hala bitim kanlanıyor doblo kullanacam diye

Ama alacam yine

İnşallah benzinli seçeneği devam eder çünkü benzinli alacam.

Daha bi 5 sene 500l devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Yani

Hocam ben iki doblo eskittim, 500l kullanıyorum ama hala bitim kanlanıyor doblo kullanacam diye

Ama alacam yine

İnşallah benzinli seçeneği devam eder çünkü benzinli alacam.

Daha bi 5 sene 500l devam.

Alıntıları Göster
    Boşver hocam. 500L şuan Doblo'dan daha kaliteli bir araç. İkisini de uzun soluklu kullanma fırsatım olmadı ama 500L kaynak noktalarında bile fark ediyor. Yeni Doblo birleşim yerleri vs biraz dandik kalıyor 500L'ye göre.

Doblo'nun benzinlisi de 2002'den beri hep var. Bizde sadece dizel satılırken yurt dışında yine benzinlisi vardı

Bayiye bir daha uğradığımda bir sorayım bakayım alabiliyormuyuz bu versiyonları. Gerçi önce bu versiyonların muhtemelen Birmot'a üretildiğini anlatmamız gerekir

Asıl bunları bırak brezilya'da bir Doblo üretiliyor 1.8 atmosferik Flex motor, kilitli diferansiyel

Nuovo Doblo Adventure

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB

• Bravodaki 1.4 tjet ile 1.4 turbo'nun farkı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 3 Mart 2019; 21:44:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Boşver hocam. 500L şuan Doblo'dan daha kaliteli bir araç. İkisini de uzun soluklu kullanma fırsatım olmadı ama 500L kaynak noktalarında bile fark ediyor. Yeni Doblo birleşim yerleri vs biraz dandik kalıyor 500L'ye göre.

Doblo'nun benzinlisi de 2002'den beri hep var. Bizde sadece dizel satılırken yurt dışında yine benzinlisi vardı

Bayiye bir daha uğradığımda bir sorayım bakayım alabiliyormuyuz bu versiyonları. Gerçi önce bu versiyonların muhtemelen Birmot'a üretildiğini anlatmamız gerekir

Asıl bunları bırak brezilya'da bir Doblo üretiliyor 1.8 atmosferik Flex motor, kilitli diferansiyel

Nuovo Doblo Adventure

Alıntıları Göster
    Brezilya araçları tam kupon araç

500l çok iyi araç motordan yanada sıkıntım yok ama insan değişiklik istiyor ara ara, öyle yada böyle 5 sene daha kullanacam.

Toplamda 10 sene olacak eh 10 sene yeterli bir zaman.

• Biz üretelim ama 1.4 turbo doblo Türkiye de yok aybettin koç abey

Orijinalden alıntı: Guest-DECF0C154

Bu motoru kullanan otomobilleri yazar mısın?
    500l

Egea

Bravo

Punto

Doblo

Linea

Bildiklerim bunlar.

Linea 1.4 t jet turbo olsun motor olsun sıkıntı çıkartır mı
    Nelere dikkat etmeli
    Şimdiden teşekkür eder Allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.

• Lpg ile uyumu dediğiniz gibi fena değildir, çünkü tsi motorlardaki gibi direkt enjeksiyon değil, çok nokta enjeksiyonludur.Sağlam denilebilecek bir blok herhalde, öyle kırıldı döküldü diye sıkıntı göremedim. Abarth 500'lerde de birkaç değişimle birlikte bu blok kullanılıyor, yani biraz değişiklikle linea, bravo gibi araçlardan sleeper bir otomobil yapılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelkeriş -- 19 Ocak 2020; 4:27:7 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.