arkadaşlar passat 1.6 fsi aracım 82.000 km de.LPG taktırmak istiyorum.artıları ve eksileri nelerdir.taktırıp pişman olan varmı?
rölantide benzin yakıyor. aynı anda hem benzin hem lpg zaten hassas motor bilemiyorum artık biraz aşama kaydetmesi gerekli bu arada brc den sonra prins de 2010 da fsı motorlar için lpg üretecekmiş
Forumumuzda FSI'a LPG taktıran yok.Ben hiç görmedim.
normal kullanımda şehiriçi ve şehir dışı tüketiminiz ne kadar
Aşağıdaki linklerini verdiğim topikleri okumanızı öneriyorum. Konu hakkında çok başlık açıldı.
1-Tüketim değerleriniz nedir ? 2-Bide memnunmusunuz lpg den ? 3-Tiptronikte genelde şehir içi 1800 devir altı çalşıyo forumda 1800 devir altı benzinde çalıştığını okumuştum sizdede öylemi? 4-Bide hangi şehirde kaç liraya taktırdınız?
quote:
Orijinalden alıntı: callistor
brc taktırdım, ancak benim aracım tiptronik, yinede söylediklerinizden az yakıyorum, gaz kullanıyor olmama rağmen. Bence hemen taktırın
Forumda bir tanesiniz çünkü başka FSİ motora LPG taktıran bir kişi daha yok
quote:
Orijinalden alıntı: kfl666
1-Tüketim değerleriniz nedir ? 2-Bide memnunmusunuz lpg den ? 3-Tiptronikte genelde şehir içi 1800 devir altı çalşıyo forumda 1800 devir altı benzinde çalıştığını okumuştum sizdede öylemi? 4-Bide hangi şehirde kaç liraya taktırdınız?
Dediğiniz gibi forumda başka biri dah yok FSİ motora LPG taktırmış. callistor beyden gerekli bilgiyi almanız ümidiyle.
Biz de aynı arabadan almak üzereyiz ama tereddütlerimiz var (115 trip 06 passat) kens bey ;şehir içi yakıt tüketimi tüpsüz hali ne kadar acaba ? (yol bilgisayarına göre değil de pratikdeki hesabınıza göre) callistor bey ;tüplü hali ile yakıt tüketiminiz ne oldu (eğer hesapladıysanız km başına kuruş falan gibi), ve üstteki sorulara cevaplarınızı alabilir miyiz?
Callistor bey foruma girmiyo galiba . Sorular ortada kaldı . Başka fsi motora lpg taktıran varsa onlardanda bilgi alabiliriz ama başka yok galiba ...
quote:
Callistor bey foruma girmiyo galiba . Sorular ortada kaldı . Başka fsi motora lpg taktıran varsa onlardanda bilgi alabiliriz ama başka yok galiba ...
Başka biri yok malesef Fakat BRC taktığı için LPG başlığı altında BRC firmasınada sorabilirsiniz sorularını fakat kullanıcı yorumu bulamıyorsunuz haliyle.
Şimdi firmalara sorunca herşey süper takılıyo ediliyo , kimse hatasını veya kötü tarafını söylemiyor .
Onun için fsi motorda lpg kullanan birini arıyorum ama bulamadım .Bende 2006 model golf 1.6 fsi midline tiptronik araba var .Özelikle lpg ve tiptronik uyumunu merak ediyorum . Lpg nin fsi motora zarar verebileceği veya motorun eski halini özlemle aratacağı (performans açısından ) konusunda şüphelerim var.Üç kuruş kar edicez diye güzelim arabaya kıymayalım . Kullanan veya fsi motorda lpg tecrübesi olan biri olsa çok makbule geçerdi ...
Çok özür, gerçekten yoğundum bu aralar, giremedim foruma pek.
Şidmi cevaplamaya çalışayım:
1-Tüketim değerleriniz nedir ?
fiziksel olarak (bilgisayar daha düşük tüketim gösteriyor) 8.9 lt gaz/100km, yanında değişiklik göstermesine rağmen 1 lt benziz/100km. ama parkur-kullanıma göre değişiyor, sabit değil. Farklı devirde farklı tüketim söz konusu, o yüzden net birşey söylenemiyor.
2-Bide memnunmusunuz lpg den ?
Şu ana kadar gayet memnunum, tek problemim yüksek vitesten yavaşlayıp düşüğe geçtiğinde bazen devir o kadar çok düşüyordu ki stop ediyordu araba, bazende 500-600 devire kadar düşüp sonra sanki kızgın sobaya dokunmuş gibi fırlıyor 1500'e, stop etmeye ramak kala. Ama gaz ile alakalı değilmiş.
3-Tiptronikte genelde şehir içi 1800 devir altı çalşıyo forumda 1800 devir altı benzinde çalıştığını okumuştum sizdede öylemi?
Tiptronikle bağlantılı değil, düz vites olsada, FSI motorda 1800-2000 devir civarına kadar benzinle çalışıyor. Yani tüm FSI motorlarda aynı durum söz konusu, sanzuman bağımsız.
4-Bide hangi şehirde kaç liraya taktırdınız?
Ankara 2200tl 10 taksit, daha 6000 km civarı oldu sanırsam.
Doritoch Bey,
Bir öncekinde cevapladım, başka aklınıza takılan birşey varsa cevaplamaya çalışayım.
Ama bence FSI almayın. 102 bg'lik motoru niye tercih etmiyorsunuz? Bizde bir tiptronik passat 1.6 fsi var, bir de golf 1.6 102 bg var. ikisinde de brc takılı. Passat 102bg'lik kullanmadım ama 115 den de çok performans beklemiyordum. Hani aralarında tercih etme sebebi olacak kadar performans farkı olur mu, değer mi bilemiyorum.
102 bg'lik alsanız, gaz taktırma maliyetiniz daha az olur, 1500 civarına brc taktırdık babamın golf 1.6'sina, hem de %100 gaz kullanırsınız. FSI'da 2200'e taktıracaksınız, %80 gaz kullanacaksınız. Selamlar.
quote:
geldim geldim
quote:
Şimdi firmalara sorunca herşey süper takılıyo ediliyo , kimse hatasını veya kötü tarafını söylemiyor .
Onun için fsi motorda lpg kullanan birini arıyorum ama bulamadım .Bende 2006 model golf 1.6 fsi midline tiptronik araba var .Özelikle lpg ve tiptronik uyumunu merak ediyorum . Lpg nin fsi motora zarar verebileceği veya motorun eski halini özlemle aratacağı (performans açısından ) konusunda şüphelerim var.Üç kuruş kar edicez diye güzelim arabaya kıymayalım . Kullanan veya fsi motorda lpg tecrübesi olan biri olsa çok makbule geçerdi ...
Açıkcası bende çok okudum, çok sordum, sonunda brc bayiine gittim, ordan daha önce FSI olupta taktıranların listesini aldım. içlerinden rastgele birkaç tanesini aradım. tüm aradıklarımdan iyi tepkiler duydum. sonrada taktırmaya karar verdim.
lpg-tiptronik uyumu: temelde bir sıkıntı yok. Ancak bu motorun torku zaten aracı kaldırmakta biraz zorlanıyor. birde gaz+klima+yük olur ise gerçekten sportif sürmek biraz zor. biraz fazla kick down yapıyor şanzuman, 5-6 viteste kick down yapmadan hızlanmak zor baya.
motora zararı var mı? sanmıyorum. Normal bir motora ne kadar zararı olduğunu düşünyorsanız fsi içinde aynısıdır sonuçta, ki lpg yağlama açısından kötü olsada benzinden daha temiz bir yakıt. Yağlama sıkıntısı içinde motor silk kullanmayı düşünüyorum, aldım hatta ama yağ değişimi gelsin diye bekliyorum. ha eski halini arıyorum perfomansımın derseniz düğme sol yandaki kapaklı gözün içerisinde basıp benzine geçersiniz
ama çok ciddi bir performans kaybı olmuyor.
kardeş net olarak hiç hesap yaptınmı? yani 100 kmde ne yakıyor? litre olarak nekadar lpg ne kadar benzin tüketimi var?
quote:
pardon bu arada benim aracım passat, golf daha hafif bence performans kaybınız daha az hissedilir. şu ana kadar 4 lpg'li araba kullandım, 2 renault megane 1.4 ve 1.6 1 golf 1.6 1 passat 16. fsi.
en düşük performans kaybının 1.6 golf'te olduğunu söyleyebilirim. Tabii bu subjektif bir değerlendirme olur.
birkaç tüketim değerimi yazayım(bilgisayardan ortalama tüketim):
golf 1.6 102 bg; %80 şehir dışı, %20 şehir içi, çok dikkatli kullanım 4.9 lt/100km. passat 1.6 fsi aynı yol normal kullanım 6.5 lt/100 km golf şehir içi normal kullanım : 7.2 lt/100km passat şehir içi normal kullanım: 9.8lt/100km passat şehir içi dikkatli kullanım: 7.5 lt/100km