Şimdi Ara

passat 1.6 fsi için lpg (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
53.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet, tüm FSI/TSI (doğrudan enjeksiyon) yakıt beslemeli motorlar için geçerli olacaktır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kfl666

    Taner bey sistem 1.6 fsi lar için uygulanabilecekmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Türkiye fiyatı VIALLE için 1.250 € + KDV olacak. Almanya'da 3.000 € olmasının sebebi işçiliğin çok pahalı olması.

    Sistem benzinden az da olsa daha performanslı olacak çünkü LPG'nin silindire sıvı halde püskürtülmesinden ötürü meydana gelen soğuma ve LPG'yi oluşturan propan/bütan moleküllerinin bu nedenle daha fazla oksijen ile birleşmesinden dolayı motorda benzine göre bir güç artışı meydana gelecek ama bu tabi ki chiptuning gibi hissedilir veya 100 oktan benzinle 150 HP olacakmış gibi bir durum değil. Kesinlikle sıvı LPG'deki performans benzinden daha az, eksik veya kötü değil.

    Yani benzinli gibi çalışması bile çoğu kişi için zaten alınası taktırılası olacaktır.Performans artışı beklemiyorum zaten sadece LPG ile de benzinliperformansında gitmesi bence yeterde artar.Sonuçda LPG kiti taktıran herkesin sorunu veya aklına takılan kısım "Acaba arabam çekişden düşermi?" Çoğu sıralı sistem taktıranlarda hiçbir farkın olmadığını söylüyor ama kağıt üstünde bile" bazı sitelerde LPG ile daha düşük TORK ve BG elde edildiğini biliyoruz".Hatta bunun sizin alman sitesinde yazan VW 1.6motor için verdiğiniz değerlerden hatırlıyorum.Bu sıvı püskürtme sisteminin ilk taktıranların yorumlarını merak etmeye şimdiden başladım




  • Merhaba arkadaşlar. 2006 model Passat 1.6 FSİ bir araç var ve almayı düşünüyorum. Ama malum benzin fiyatları beni düşündürüyor. Sağolsun arkadaşlar LPG taktırmayı düşünenler için birçok noktayı dile getirmişler fakat yazılan mesajlar 2008-2009 yıllarına ait. Ayrıca model yılı belirtilmemiş. Acaba 2006 model olan bu arabayı lpg taktırıp kullanabileceksem almayı düşünüyorum. Sizlerin fikri nedir bu konuda ? 2006 model passat 1.6 fsi'nin motoru bunun için uygun mu ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokturk010

    değil.

  • Ne diyeyim lukunku? Olay bu. :) özet versiyon..
  • öncelikle selam
    benim de passat 1.6 fsi arcım var otogaz taktırmak istiyorum ama acıkcası korkuyorum
    bu araclarda otogaz sorun yaratırmı ve ya kulanan arkadaşlar varmıdır
  • arkadaşlar bende 2006 passat fsi 1.6 motor var. emer marka lpg taktırdım ve uzun yolda çok iyi. bu konuyla ilgili sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.
  • bende 2006 passat fsi var yaklaşık bir yıl benzin ile bindim 4-5 aydırda lpg taktırdım. öncelikle şunu söyleyim fsi motor tam bir uzun yol motorudur.niye diyecek olursan araç 1420 kğ+100 kğ lpg şu an araç 1500 kg fazlası var eksiği yok. 3- 4 tanede babayiğit bindirdiğini düşünürsek araç 1750 kg gibi oluyor. şimdi bu aracın şehir içinde atak olmasını bekleyemezsiniz neyse sözü fazla uzatmayayım uzun yolda tüketimi benzinle giderseniz 1 litre benzinle 15-17 km gidiyor(100 km hızla) lpg ile uzun yolda14-15 km yol yapar yalnız uzun yolda her 100 km de extradan 1 litre benzin yakar bunları denedim şehir içinde tam olarak deneyemedim. sadece lpg olarak denedim ama benzin lpg ortak tüketimini sağlıklı ölçemedim ilerleyen zamanlarda yine yardımcı olamaya çalışacam
  • forumda başka 1.6 fsı passatı olupta tüp taktıran yokmu. taktıracam hatamı yaparım diye düşünüyorum. saygılar
  • Benim arcımda FSİ passat ben 1 yıl önce sormuştum şu an takılmadıgını söylediler bende birdaha araştırmadım şu durumdada ne oldugunu bilmiyorum sanırım fazla ilgilenen yok bu oto gaz olayı ile ilgili
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliakter

    Benim arcımda FSİ passat ben 1 yıl önce sormuştum şu an takılmadıgını söylediler bende birdaha araştırmadım şu durumdada ne oldugunu bilmiyorum sanırım fazla ilgilenen yok bu oto gaz olayı ile ilgili

    Bende de Passat 1.6 FSI Comfortline var, aynı şekilde %100 LPG ile çalışan sistem arıyorum. Var mı bi duyan gören ?
  • bu konuyu canlandıralım !! son dönemdeki teknolojik yeniliklerle beraber bende 1.6 fsi passatıma tüp taktırmayı düşünüyorum. bu konuda bilgi biriklerini paylaşabilcek arkadaşlar var mı ? yeni kitlerden haberdar olan ve tecrübesi olan ?
  • kimse yok mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetkry

    normal kullanımda şehiriçi ve şehir dışı tüketiminiz ne kadar

    İstanbul da km de 0.55 km de yakıyor
    Ben de variant 1.6 fsi Dsg var dün olctum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiji@ytu kullanıcısına yanıt
    soruyu sorduğumda arabam yoktu.şu an 8. arabamı almayı düşünüyorum cevap biraz gecikti ama 5 yıl sonra gelmesi de sevindirici.
  • Sana yardımcı olamadık ama bundan sonraki fsi düşünenlere fikir verebiliriz sanırım. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fiji@ytu

    Sana yardımcı olamadık ama bundan sonraki fsi düşünenlere fikir verebiliriz sanırım. :)

    Bendede 1.6 fsi var ama hala net bilgi veren yok halay kaç kilometrede ne kadar yaktığını ortalama olarak öğrenemedim.. yani benzinde ne kadar yakıyo tüpte ne kadar yakıyor karşılaştırmalı olarak biliyor musunuz acaba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli iken litresi 4.11 den ortalama 0.50-0.55 TL yakıyor. İstanbul içi en yoğun trafik. Hız ortalaması 18km. Bilgisayar ortalama 13.5 lt gösteriyor.

    Tüp için brc en kötü 40 kuruşa iner diyor. Ben de tüp yok denemedim bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0 fsi passat sahibiyim. forumda ve Türkiye'de bilinen bir BRC bayiinde taktırdım, inanılmaz sorun yaşadım; gaz beyninin oksijen sensörü ve devir sensörünün adaptasyonunu yapmamış. Ankara'dan geçerken iç anadolu bölge bayii MaviDenizler'e uğradım. Adamlar herşeyini halletti sağolsunlar. BRC genel merkezi bile onlar kadar ilgilenmemişti. Nitekim hala tüplü biniyorum.

    Tüpte şehiriçi ortalamam: 10lt civarı (Az yakıyor diye gaz pedalına daha çok abanıyorum)
    Benzinde binerken: 7.8 - 8 lt civarıydı.

    Maaliyet hesabı yaptığımda şehiriçi en az % 31 kârı var. Şehirler arasında daha fazla bu kâr oranı. 1.6 fsi'da daha tüketimin daha az olması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.