Şimdi Ara

Pasaportlar Yine Değişiyor! (şaka gibi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 yıl önce topyekun değiştirilen ve bize çipli diye verilen pasaportlar çipsiz çıktı

ab'ye uyumlu çipli pasaportlar 1 kasımdan itibaren verilmeye başlanacak

Pasaportlar Yine Değişiyor! (şaka gibi)

-Eski pasaportunuzda ülke giriş-çıkış mühürleri varsa bunlar yalan oldu...
    -Schengen, abd, ingiltere vizesine başvururken pasaporttaki vizeler ve giriş-çıkış mühürlerinin sağladığı güven? onlar da yalan oldu...
    -Geçerli vizeleriniz için yanınızda delinmiş eski pasaportunuzu da taşıyacaksınız. (Pasaport polisi geçersiz kılınmış pasaportun üzerindeki vizeyi kabul eder mi bilmiyorum)
    -Tekrar pasaport ücreti ödemeyeceksiniz fakat pasaport defter ücreti var. 87,5 lira-cık...

benim bildiğim bunlar. çipli diye aldığın pasaportun aslında çipsiz olması, tekrar pasaport çıkartmak, defter ücreti ödemek, bomboş pasaportla schengen alanına yeniden girmeye çalışmak... ne diyeceğimi bilemedim

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Genel Bilgiler:
    Yeni pasaportların çiplerinde, biometrik data ve kişinin parmak izinin yanı sıra kişiye ait ad, soyad, doğum yeri-tarihi, uyruk, kimlik ve pasaport numarası, cinsiyet gibi kişisel veriler de bulunacak.

Vatandaşlar pasaportlara bakınca bir değişiklik görmeyecek. Sadece arka kapakta yer alacak çip, kapağın kalın durmasına neden olacak.

Vatandaşlar e-pasaporttan, pasaport müracaat birimlerinden randevu alacak. Randevu alan kişinin 10 dakika önce randevu alınan yerde olması gerekiyor.

Başvuru yapacak kişinin yanında nüfus cüzdanı, 2 adet fotoğraf bulunması gerekiyor. Evrak teslimi sonrasında ise parmak izi veriliyor.

Parmak izi sonrası müraacaat ile birlikte Vergi Daire Başkanlığı'na online ulaştırılıp, merkezi olarak kişiselleştirilip, PTT kanalı ile vatandaşlara 3-7 günde postalanacak.

Habertürk'ün haberine göre, yeni pasaportlar alındıkça eski pasaportlar geçerliliğini yitirecek. Halihazırda vizesi olanlar vizelerini kullanmaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 2 Kasım 2016; 16:23:24 >

• Keriz avi işte ne olsun. 87.5 tl yi almasalar bari! Şaka gibi.
  • aga bu nedir yaa?? n11 , gittigidiyor ... teşhir ürünü, kullanılmış ürün gönderiyor diye dert yanıyoruz ama asıl kazığı hükümet atıyor... hem çipli-çipsiz diye yalan uydur, aa bunlar çipsizmiş deyip tekrar değiştirt, hem de 87 lira para al... hem para hem zamana yazık

BattleNet: Chibs#2887
    #BarışKazanacak
    "We're all in brother. We love you. We trust you, Jackie Boy! "
  • Daha geçen ay çıkarttım pasaportu çipli diye her yerde reklam yapıyor bu nedir ya.
    Şaka gibi bir ülke
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 ay önce alınan pasaportlarda mı değişecek ?
  • Pasaportu soyadı değişikliği olduğu için 87,5 TL verip yenilemiştik. Yeninin yenisi çipli pasaportlar çıkmış. Çok gururluyuz. Seneye hangi bahane gösterilecek acaba?

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

8 yıllık ABD vizem var ne olacak şimdi anlamadım ben???

eski pasaportun ilk 3 5 sayfasını delgeçle deliyorlar.8 yıl daha onu yanında taşımak zorundasın.yeni pasaportla birlikte...

bazen de yurtdışında,türklere gıcık olan görevliler delik pasaporta sorun çıkartabiliyorlar...bu ne böyle diye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

asıl merak ettiğim eski tip pasaportu olanlara çipli pasaporta geçiş zorunlu mu. benim pasaportumun 6 yıl süresi var daha. zorunlu değilse yemişim çipini. ömerçip

şengen vizesi alamazsın.eskilerde 1 yıl daha geçerli sanırım.
    yani el mahkum değişecek...6 yıl geçerlilik süresi yeni pasaporta aktarılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 2 Kasım 2016; 18:2:18 >

Orijinalden alıntı: Qantas

quote:

Orijinalden alıntı: boombip

asıl merak ettiğim eski tip pasaportu olanlara çipli pasaporta geçiş zorunlu mu. benim pasaportumun 6 yıl süresi var daha. zorunlu değilse yemişim çipini. ömerçip

şengen vizesi alamazsın.eskilerde 1 yıl daha geçerli sanırım.
    yani el mahkum değişecek...6 yıl geçerlilik süresi yeni pasaporta aktarılacak.

büyükelçi pasaportu gibi pasaportum gidecek yerine bomboş, vizesiz, mühürsüz pasaport gelecek. gümrük kapılarında mülteci tipi karşılanmaya yeniden merhaba

• boombip kullanıcısına yanıt
    yeni vize almaya giderken eski pasaportlarda evrak olarak verilebilir.böylece sizin büyükelçi oldugunuzu anlarlar...vize verirler sorunsuz...

gümrük kapılarında zaten eski vizelere kimse bakmaz.geçerli vize var mı ona bakarlar...
  • Ya biz bu pasaportları alırken bunlarda çip var diye almadık mi ? hatta çip işareti var pasaportta, ne ayak anlamadım arkadaş. İlla bişey sokuşturacaklar, bunu yapan kamu görevlileri hakkında soruşturma falan olması gerek.2 yıl sonra başka pasaport çıkarsa şaşmamak gerek.
  • bu iktidar kadar rezalet iktidar gelmemistir bu ulkenin basina.. adamlar yalanda artik sinir tanimiyor resmen.. cipli diye bize satmadilar mi suana kadar verilen pasaportlari? Eski pasaportumu degistirmek zorunda kaldim cipsiz diye aldigim pasaport da cipsiz... her gun bu ulkeden daha cok nefret etme nedeni cikiyor....
    troller temizlenene kadar protesto
  • pasaportlar zaten çipli sadece parmak izi çipe eklenecek abartmayın
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.