Şimdi Ara

Pasaportlar Yine Değişiyor! (şaka gibi) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oncelikle ben devletin defter bedeline zaten dogru degil yazdim , bu olayi savunmuyorum . Fakat avrupa birligi vize basvurularinda parmak izi alimi 2014 te baslayan bir uygulama. Evet 2010 da dagitilmaya baslanan pasaportlara bugun eklenmesi gerektigini soyledikleri bilgiler de eklenmeliydi ,burasi dogru

Ama orada yapilmis bir hata var , bu hata 7 sene once yapilmis. O gun o hata yapilmis diye bugun duzeltme yoluna gitmemek mi gerekiyor ? Adamlar bu bilgiler cipte yer almazsa bu pasaportlara vizesiz gecis acilsa da onay vermeyecegiz diyor . Bu bizim hukumeti asan bir durum

Ama tekrarliyorum , bu operasyon mecburi de olsa defter bedeli bolumu hatali ,onda haklisiniz

Avrupa birligi vatandaslarinin pasaportlarinin mevcutta bu bilgileri iceren cipe mi sahip oldugu , yoksa zaten kendi aralarinda pasaport filan kullanmadiklari icin mi onlar icin onemsiz oldugunu acikcasi bilmiyorum

Ama ortada su gercek var , vizesiz gecisler (eger bir gun gercek olursa) ancak degisecek pasaportlarla mumkun olacak

• Arkadaşlar,

Süresi dolmamış pasaportları çipli pasaport ile değiştirdiğimizde pasaport numarası da değişecek mi?
    Bilgisi olan var mı?
    Vize başvurularında rezervasyon için pasaport numarası da isteniyor.
    Eski pasaport'un numarası ile randevu alınsa, yeni pasaport gelir gelmez de vize başvurusunda bulunulsa olmaz mı?
    Zaman kaybetmemiş oluruz böylece..
    Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
  • Yeni pasaport çıkarttım ama çip falan yok. Öncekilerde kapakta görünen bir çip vardı bana gelende hiçbirşey yok. Çipsiz yollayıp değiştirin çipli yapın demesinler 87tl defter bedeli almak için. Malum Türkiye burası
  • Arkadaşlar pasaportlar yine değişiyormuş diye bir haber düşünce konuyu hortlatmak mecburiyetinde kaldım.. 2018de pasaportlara yapılacak yüklü zam nedeniyle hazır yıl sonu gelmişken pasaport alayım dedim ama maalesef artık polikarbondan üretilmiş yeni pasaportlara geçileceği konusunda kasım ayında bir haber düşmüş. Bu polikarbon çipli pasaportlar verilmeye başlandımı yoksa ne zaman başlayacak ona göre pasaport başvurusu yapalım boş yere bir ay sonra tekrar değiştirmeyelim. Bilgisi olan var mı?

Orijinalden alıntı: maczone

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Resimdeki psaportta çip bar ve çipli olduğu kapağının altındaki logodan belirli. Çipi göremezsiniz çunku kapgin icinde gizli, sadece kabartisini belki gorebilirsiniz

Eski pasaportu delerken vizenin oldugu sayfayi delmedilerse o vize gecerlidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: maczone

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İşe yarar, hatta özellikle dikkat ediyorlar. Ama belli olmaz yine de söylemekte fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.