Şimdi Ara

Park Sensörü Bağlama ( uzmanlık içerir )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracıma bimde satılan toolmax park sensörünü alıp bağladım. herşey güzel çalışıyor fakat benim diğer aracımdaki orjinal park sensörü bayağı bi geniş açıyla görüyordu ve sol ve sağda çok boşluk varken bile ötüyordu bende bu bimden aldığım park sensörünü tamponun sol ve sağ tarafından 12 er cm boşluk bırakarak bağladım herşeye ötmesin diye fakat bu sensörler çok daha dar açıyla çalışıyormuş. şimdi ancak tam tamponun başladığı yerde sensör algılıyor. delme işlemi yaptığım için sensörü söküp yeniden de delemiyorum.

aklıma gelen 2 çözüm var.

1) daha geniş açılı sensörler var mı? alıp en sol ve sağdakilerini değiştirsem.

2) 2 tane ucuza sensör alıp en sol ve en sağa bağlayıp (o boşluk bıraktığım 12 cm'in en başına) bunların kablosunu şuanki en sağ ve soldakilerle altta kesip birleştirsem çiftli çalışır mı? yani sol ve sağ 2 sensör birlikte tek sokete bağlanır mı?

• 2 sensor daha eklemek görüntü açısından kötü durur toplamda 6 sensor. Oto elektrikcilerini bir dolaşın bence sadece sensörü değiştirerek halledebilirseniz daha iyi olur sensorlerin çalışma mesafeleri farklı oluyor çünkü.
    mesela dandik sensörler 20 25cm civarından daha yakını ölçmezken 10cm e kadar ölçebilenler vardı
  • mevcut sanayi ortamındaki ustaların "geniş açı" denen kavramı bildiğini hiç sanmıyorum. kaldı ki çin malı park sensörlerinin üzerinde de açı yazmıyor.

sizin dediğiniz şekilde ikinci bir sensör paralel olarak çalışır. ama görüntü olarak yine kötü olur malesef. ultrasonik sensörler var aslında, delmeden yapılıyordu ama onda da tamponu sökmek gerekiyor.

siz yapacağınızı yapmışsınız, daha hassas bir park sensör kiti alıp şansınızı deneyebilirsiniz, algılama mesafesi fazla olanları seçin -çünkü açı bilgisi yok.

başka türlü tamponu bir daha delmenizi tavsiye etmem.

kolay gelsin.
  • toolmax sensörlerden bende aldım , montajını tümüyle kendim yaptım. delme işlemi için içinden çıkan aparatı matkaba takıyon, onla deleceksin. kendi kafana göre delme mesafeleri yapma, paketin içinden çıkan talimatta kaçar cm aralıklarla delik delmen gerektiği yazıyor. içindeki sensörlerden 1,4 sol-sağ dışa (unlar kısa mesafe algılar geniş açı). 2,3 ise orta içe (bunlar da dar açı uzun mesafe algılar.
    1) içinden çıkan 4 adet sensörün tampona takış sırası var 1,2,3,4 diye , talimata uygun olarak takacaksın. sağdakini soldakini değiştiremezsin, yerlerini doğru taktığından emin ol, aracı geri vitese tak, arkadan da bi arkadaşın sensörlerin sırayla önlerine geçsin , hem sırasını hem mesafelerini test et. talimattaki gibi delikleri tekrar tampona yap, en başa dön.
    2) öyle başka sensör alıp, onu buna ekleyemezsin, çok hassas cihazlardır bunlar lejhim mehim olmaz bunlara, kabloyu kesersen sensörler bidaha çalışmaz, seti çöpe atarsın,ayrıca piyasada yedek sensör falan da satılmıyor, bulamazsın..

kafana takılan yer olursa geri dön. cihaz çok güzeldir, memnun kalırsın, yeterki montajı iyi yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

toolmax sensörlerden bende aldım , montajını tümüyle kendim yaptım. delme işlemi için içinden çıkan aparatı matkaba takıyon, onla deleceksin. kendi kafana göre delme mesafeleri yapma, paketin içinden çıkan talimatta kaçar cm aralıklarla delik delmen gerektiği yazıyor. içindeki sensörlerden 1,4 sol-sağ dışa (unlar kısa mesafe algılar geniş açı). 2,3 ise orta içe (bunlar da dar açı uzun mesafe algılar.
    1) içinden çıkan 4 adet sensörün tampona takış sırası var 1,2,3,4 diye , talimata uygun olarak takacaksın. sağdakini soldakini değiştiremezsin, yerlerini doğru taktığından emin ol, aracı geri vitese tak, arkadan da bi arkadaşın sensörlerin sırayla önlerine geçsin , hem sırasını hem mesafelerini test et. talimattaki gibi delikleri tekrar tampona yap, en başa dön.
    2) öyle başka sensör alıp, onu buna ekleyemezsin, çok hassas cihazlardır bunlar lejhim mehim olmaz bunlara, kabloyu kesersen sensörler bidaha çalışmaz, seti çöpe atarsın,ayrıca piyasada yedek sensör falan da satılmıyor, bulamazsın..

kafana takılan yer olursa geri dön. cihaz çok güzeldir, memnun kalırsın, yeterki montajı iyi yap.

yok hocam sıralı taktım zaten sensörleri 1,2,3,4 olarak kitapçıkta sensörler arası mesafeyi 30-40cm arası olsun demiş bende 35cm olacak şekilde hepsini eşit taktım ama dediğim gibi sol ve sağdan 12cm civarı boştuk bırakmıştım. sensörleri tek tek elle denedim hepsi doğru çalışıyor ve hepsi aktif tek sıkıntım dediğim açısı, yani mesela duvara yanaşacaksam duvarı aynaya kadar yaklaşınca ancak görebiliyor yani sıfıra sıfır çalışıyor şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 9 Ekim 2014; 16:31:23 >

• Siz sanırım arabanın sol arka köşesinin yan tarafa doğru olan bölümünü de algılamasını istiyorsunuz yani çamurluk kısmı doğru anladıysam, o kadar geniş açılı sensörü orjinal olarak BMW de gördüm. Diğerlerinde görmedim, siz doğru yaptıysanız yan taraf hizasına aynadan bakmak gerekiyor yoksa sensör sadece arka tarafı ve köşelere karşı uyarı verir.

Bende 3-4 yıl olacak Bim'den almıştım, sol arka bozuldu diğerleri gayet iş görüyor sol arka bozulmasına rağmen hiç eksikliğini hissetmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Siz sanırım arabanın sol arka köşesinin yan tarafa doğru olan bölümünü de algılamasını istiyorsunuz yani çamurluk kısmı doğru anladıysam, o kadar geniş açılı sensörü orjinal olarak BMW de gördüm. Diğerlerinde görmedim, siz doğru yaptıysanız yan taraf hizasına aynadan bakmak gerekiyor yoksa sensör sadece arka tarafı ve köşelere karşı uyarı verir.

Bende 3-4 yıl olacak Bim'den almıştım, sol arka bozuldu diğerleri gayet iş görüyor sol arka bozulmasına rağmen hiç eksikliğini hissetmedim.

benim mitsubishideki park sensörüde orjinal ve bayagı geniş açılı yani ben duvar tarafına yanaşırken 10-15cm boşlukta bile ötmeye başlıyor. bende zaten onu düşünerek hepsi aynı açılıdır diye sol ve sağdan pay bırakmıştım. yani benim sensör V açısı ile görüyor bimden aldığım park sensörü U açısı ile görüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sonradan takılan park sensörü
    3 yıl önce açıldı
    hareket sensörü devresi yapmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu park sensörlerinin mantıklı çalışanı var mı ki geri görüş kamerası dışında ?

Benim park sensörü birazcık uzun ota,yerdeki bisküvi ambalajına bile ötüyor.Kullandığım binde bir,şehiriçinde sıfır yanaşacağım zaman işe yarıyor ancak.
  • Aynısının montajını bir arkadaşım yaptı gayet stabil ve kesin sonuçlu çalışıyor. Açıları da pek dar değil. Sizin ölçülerinizde bir sıkıntı var sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.