Şimdi Ara

Yardım! Valeo Park Sensörü Elektrik Bağlantı Şeması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar. Aracım için Valeo 632203 kodlu park sensörünü aldım, sensörlerin montaj işlemi çok basit, fakat elektrik bağlantılarını pek anlayamadım. Daha doğrusu internette araştırdığım kadarıyla mantığı geri vites lambasından +12V alıyor diğer ucunu da - ucunu bağlıyoruz. Ölçüm aleti ile bunları kolayca bulabilirim.

    Fakat Aldığım ürünün bağlantı şemasında daha farklı anlam veremediğim bir kaç bağlantı daha (+ACC) gösteriyor. Yanlış bir bağlantı yapamamak adına bu işten az buçuk anlayan varsa danışmak istedim. Sensörün bağlantı şemasını aşağıya ekledim. Konuya vakıf olan deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum.


    Not: Araç ford fiesta mk7.5


    Yardım! Valeo Park Sensörü Elektrik Bağlantı Şeması


    Yardım! Valeo Park Sensörü Elektrik Bağlantı Şeması







  • Konu güncel.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bağlantı şeması oldukça net hazırlanmış. ACC dediği akü nün artı ucu. Şemada gösterdiği yerler akünün artısını buralardan alabilirsin anlamında göstermiş. GND/Ground dediği zaten şase, yani aynı zamanda akünün eksisi. Fren lambasıyla, geri vites lambasından da bağlantı alıp üniteye verilecek.

  • pelstina kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Fakat ACC dediği akünün+ ucu diyorsunuz ama sistem +gücü geri vites lambasından alacak, gnd dediğiniz gibi- kutup. Arka far bağlantısı opsiyonel/çeki demiri romörk kullanan araçlar içinmiş. Aküden direk + alsa sistem durmadan ötmez mi? Çünkü sisteme elektrik geldikçe çalışıyor durudurup başlatma gibi bi buton yok sistemde.

  • Ne yaptınız hocam? Bende bu sensörden takmsyı düşünüyorum. Ancak aracımda piyasadaki üniversal tip dandik 22 veya 23mm olan sensörlerden var. Dolayısıyla tampondaki delik biraz büyük. Bu tarz gçmmeli tip veya 18.8 mm sensörlerden takmak için bir çözüm öneriniz var mı? İş bişmez ustalar plastik kaynakla deliklerin kapatılıp tekrar açılması gerektiğüni söylüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfista A kullanıcısına yanıt
    Ürünü daha montaj yapmadım. Montaj için yağmurlu havaların geçmesini bekliyorum, ürünün bağlantı şemasını çözdüm, acc kontak elektriği oluyor, elektriği acc den alıp, geri vites lambasından tetikleme elektriği alarak çalışıyor. Eğer tamponda büyük delik varsa plastik kaynak ile deliklerin kapatılması gerekiyor. Bu şekilde lens görünümlü olanlarım hepsini 16.5 mm olarak gördüm. Kaliteli olanlarım 22 mm olanı da var ama bu şekil orijinal görünüme sahip lens değil onlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Düzenleme/ Ekleme.

    Ürünün montajını gerçekleştirdim, acc ve geri vites 12v olanı birleştirip geri vites lambasına takınca da çalıştı, ben orijinale sadık kalarak geri vites 12v, (kontak elektriği) acc12 v olarak bağlantısını yaptım. Ürününü 2 ayarı var birisi hassas ayar, 20-30 cm ye kadar yakınlaştırabiliyor, diğer ayarda 50 cm. Ürünü deneyimlerle detaylı deneyim yazacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Laazzz kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın. Keşke fotoğraflasaydınız. Bende tampondaki bi kaç mm büyük deliklere henüz plastik kaynak dışında bir çözüm bulamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfista A kullanıcısına yanıt
    Geçen gün gördüm arka kısmını sıcak silikon ile doldurup, sonrasında hafif zımpara sonrasında macun ile kapatıyorlardı, ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. Fotoğraflama yapmak aklıma pek gelmedi açıkçası.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.